Всичко за всички марки гел лакове - тема 53

• 33 378
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
Идвам като Дядо Коледа да ви покажа 2 пили на супер уау оферта, грабете:

https://a.aliexpress.com/_msXscIc

https://a.aliexpress.com/_mOBaIac

P.S. Ок е да имаме 2, 3 ... 5 пили! Joy
Ох, майко! Защо с лошо сега Grinning Тамън поръчах една пила и ме влече сега с тия двете! Верно цената им е топ!

cecko05, особено за ползвана лампа не си струва за мен, а и както каза Есмералда не е някаква уау цена и ако не ти е спешна ще си намериш на много по-ниска цена по-добра лампа. В али редовно има оферти на хубави лампи, които са по-нови модели за  13-15 евро, които тук са по 50-60 лв. Аз още си поолзвам добрите, стари sunone и sunx, които полимеризират чудесно и  нямам оплаквания. Единсвено поръчах скотро лампа на батерия след случката ми със спирането на тока да си имам вариант, ако се случи.

Prime, стискам палци да са точни при теб!

# 376
Цветове не се фиксират за 10 секунди, именно затова е станало набръчкването. И да, възможно е след това за 60 секунди да се е полимеризирал ок, но набръчкването си стои.

Методът с фиксиране за 10 секунди се ползва само за гелове и бази. При цветове не само, че не помага, а има и обратен ефект, както и сама вероятно вече си установила.
Аз редовно си слагам ръката с цвят гел лак за 10 секунди в лампа и накрая изпичам за по-дълго!
Значи не трябва?!

# 377
  • Mostly in my mind
Идвам като Дядо Коледа да ви покажа 2 пили на супер уау оферта, грабете:

https://a.aliexpress.com/_msXscIc

https://a.aliexpress.com/_mOBaIac

P.S. Ок е да имаме 2, 3 ... 5 пили! Joy
Ох, майко! Защо с лошо сега Grinning Тамън поръчах една пила и ме влече сега с тия двете! Верно цената им е топ!

cecko05, особено за ползвана лампа не си струва за мен, а и както каза Есмералда не е някаква уау цена и ако не ти е спешна ще си намериш на много по-ниска цена по-добра лампа. В али редовно има оферти на хубави лампи, които са по-нови модели за  13-15 евро, които тук са по 50-60 лв. Аз още си поолзвам добрите, стари sunone и sunx, които полимеризират чудесно и  нямам оплаквания. Единсвено поръчах скотро лампа на батерия след случката ми със спирането на тока да си имам вариант, ако се случи.

Prime, стискам палци да са точни при теб!
Какви цени ви излизат?
18 лв на мен за първа поръчка.
Като човек, който никога не е работил с Ел пила, дали да рискувам? Ще се осакатя ли?

# 378
Лолита, според мен рискувай и  след няколко маникюра ще се чудиш как си живяла без ел. пила.🤔

# 379
Толкова - 14 евро. За такъв ти пили цената е супер просто! После ги качват от 25+ в зависимот от пилата. Примерно оранжевата имаше такава оферта за 18 евро, аз сега е м/у 38 и 42 евро.
Относно дали ще се осакатиш не мога да кажа. Аз откакто имам пила съм много доволна, но в началото много внимавах точно да не се осакатя. Успях да се препиля след година ползане някъде, но в началото малко бавно свалях, но определено ми беше по-добре от кисненето, което ми отнемаше повече време предвид, че не можех да си накисна като хората и двете ръце и оставах саката. Понякога пък по 100 часа не падаше. Изгледай разни клипове за ползване на ел. пила да си подготвена и вземи хубави накрайници и ще се научиш. В началото не  е нужно на максимални обороти, може малко отдолу и по-бавно да ти свикне ръката. Естествено ще видиш повече зор да работиш с недоминантната ръка на доминантна, но и с това се свиква. По принцип бих препоръчала на wilson универсалните накрайници за започващи, но са малко по-скъпи от другите в али. За сметка на това са супер, много ги харесах за сваляне и много се усеща при мен като свалям с лява на дясна. И ще трябва да поръчаш други диамантени накрайници, защото тези от комплекта на пилата не стават за нищо.

# 380
Цветове не се фиксират за 10 секунди, именно затова е станало набръчкването. И да, възможно е след това за 60 секунди да се е полимеризирал ок, но набръчкването си стои.

Методът с фиксиране за 10 секунди се ползва само за гелове и бази. При цветове не само, че не помага, а има и обратен ефект, както и сама вероятно вече си установила.
Аз редовно си слагам ръката с цвят гел лак за 10 секунди в лампа и накрая изпичам за по-дълго!
Значи не трябва?!

Да, по принцип се набръчква така. А и защо ще фиксираш цвят? Ако е нанесен на тънко както трябва, той не се разтича.

# 381
  • Швейцария
Поръчах си черната пила от линка. Наистина е на много изгодна цена, благодаря Есмералда Flowers Rose

# 382
  • Mostly in my mind
и аз поръчах черната. 18 лв. ми излезе с нов профил Flushed сега да кажете и откъде си поръчвате накрайници. кои са за предпочитане? диамантени или керамични? прочетох, че 5в1 е добър вариант за начинаещи, но не открих в нета такъв.

# 383
Това с "фиксирането" на цвета и аз съм го използвала , тъй като имам цветове на Claresa, които се отдръпват от края, докато лакирам останалите нокти. Явно трябва да ги изхвърля, защото да лакирам нокът, два и да полимеризирам така на групи, то  къде ще му излезе края?!

Благодаря за информацията. Ще следя за линкове за накрайници, че искам да си купя резервни. Керамичен за сваляне имам един царевичка червена насечка, но ми се иска да си взема и една идея по-твърд, но сякаш да пробвам и другата форма, както и за полиране и тънкия, който прилича на клечка за зъби, който ако правилно съм запомнила се използва при изграждане за запиляване.

# 384
  • Mostly in my mind
тънкият гледах, че бил за обработка на кожички.

# 385
Нова година, нова пила и за мен Simple Smile Поръчах черната, не се въздържах просто - 27,85 излиза цената при мен в лева. В моя случай по-хард се оказаха накрайниците от зъболекарския сайт. Кармила ми прати три, като единият е пресечен конус и ми е супер удобен. Свалям изключително гладко и прецизно с него. С керамичните свалям твърде бавно и въпреки това неравно, но пък моите са от али и от мейкъп и може да не са качествени. Вероятно ще направя опит скоро с други по-качествени, но следя за препоръки за изпитани такива, за да направя разлика. За топа на Коди - моят няма балончета, а по-скоро като много фини полимеризирани частички, които при лакиране приличат на балончета. Купен е от май найлс в промопакет беше с база и цвят. Та може и да партида да е.

# 386
Така ако става дума за керамичната "игла", то той е за изпилване от долу на нокътя и запилване на разлято, ако има.
Диамантени накрайници са за обработка на кутикули, а керамични и твърдосплавни за сваляне на покритие. Кожи и кутикули не се обработват с керамични накрайници или твъдосплавни има само 1 такъв и това е "безопасния" накрайник, който е за кутикули и замества пламъка - за начинаещи е супер.
5 в 1 аз ги харесвах много, но не при всички съворумки сработи добре - някои не им допадна и може да е от формата, но намерих униерсални(тоест и за дясна и лява ръка, защото иначе са за левичари и десничари) с форма царевица, които са много удобни и за мен са топ! Ще споделя линкове с фрези и накрайници. На първа страница съм лсожила хубав вариант от съфорумка от али за безопасен накрайник, тъй като моят е от зъболекарския сайт и преди струваше 16 лв.
Pupiii, много се радвам че са ти допаднали, така поне ще се ползват, чче при мен лежаха година и малко в куфара без да ги докосвам.
Така накрайници на wilson, нно имайте предвид 10 евро е един, но аз с влюбих в тях. Започват от розов като най-фин и интересното е, че завършват с много груб жълт(внимавайте да не вземето него по грешка) след черния, а има и фин жълт. Аз имам червен и син и мисля, че за начинаещи един фин жълт или червен ще е добре. Реших се да ги взема въпреки цената и не съжалявам като сметнах, че един такъв накрайник ще ми служи минимум година при постоянна употреба:
https://www.aliexpress.com/item/1005004622438963.html?spm=a2g0o. … 28.4d5618021oAtPA

Накрайници диамантени за кутикули взимам на едро от препоръчания ни продавач и съм много доволна. Моят комплект е т по-тубест пламък и са ми много удобни за работа и ноера на комплекта е H-19. Есмера,да беше писала и нейния любим, но ще излъжа за номера. Взимам по 10, за да не се занимавам с чакане и да оставам без. Една диамантена фреза е средно за около 4 маникюра, то и личи като се затърка:
https://www.aliexpress.com/item/1005001915091704.html?spm=a2g0o. … 27.4d5618021oAtPA

Все пак бих препоръчала за начинаещи и безпосния накрайник, докато свикнете с пилата да не се препилите(да, може да се случи и с диамантените при неправилна употреба). Ето линк от али и после ще шерна и от зъболекарския сайт:
https://www.aliexpress.com/item/1005002662230646.html?srcSns=sns … afSmartRedirect=y

Безопасната е жълта, аз имам синя, но от много време не е налична:
https://optima-trade.eu/product/%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0%BF%D … BA%D1%8E%D1%80-2/

Последна редакция: вт, 09 яну 2024, 10:46 от karmilla

# 387
Това с "фиксирането" на цвета и аз съм го използвала , тъй като имам цветове на Claresa, които се отдръпват от края, докато лакирам останалите нокти. Явно трябва да ги изхвърля, защото да лакирам нокът, два и да полимеризирам така на групи, то  къде ще му излезе края?!

Защо "къде ще му излезе края"? Точно пък това е най-добрият метод за лакиране според мен. Нанасям на един или два пръста, вкарвам за няколко секунди в лампата, за да не се разтича или отдръпва, и продължавам с лакирането на следващите един или два пръста. Последен е палеца и като лакирам и него пека пълните 30 секунди и продължавам с втори слой по същия начин.
Зависи от цветовете и най-вечче от макрката. Аз проблеми с набръчкване досега не съм имала от "накъсано" изпичане. Набръчкване единствено при силно пигментиран цвят, нанесен недостатъчно тънко.
Явно има и марки, които се набръчкват при частично изпичане, не знам.

# 388
Ами защото става по-бавно. И ако си начинаещ и не много сръчен като мен, ако се заиграеш с един нокът да внимаваш и с тънка четка да дооформяш, то трябва и след всеки нокът да "фиксираш". И като сложиш два слоя, вместо да "печеш" една ръка два пъти, то я "печеш" десет да не кажа и двадесет пъти.
Не искам да влизам в спор, но предпочитам опцията да си сменя лака, вместо да си късам нервите.

Кармила, благодаря. Много изчерпателна, както винаги.

# 389
HoneyBee33, има има Grinning Кларесата и флекси са от тях и аз го научих по трудния начин т.е. набръчках един маникюр хубавичко преди време. Вярно е, че при някои лакове това не се случва, но както казваш е при по-непигментирани, но вече никакъв цвят не фиксирам или "фиксирам" за поне 30 сек, ако е лято и много тече дори и на много тънко. Преди съм пробвала за 10(както база) и стана същото като снимката на Елена.

Общи условия

Активация на акаунт