Последствията от ваксините-предаването на Милен Цветков

• 41 311
  • 595
  •   1
Отговори
# 375
А и ако ти се експериментира, най-лесно се доказва лесната умираемост от най-обикновено порязване - поръси раната с малко почва и не почиствай. После като се възпали не прилагай антибиотици (защото те са другото оръжие на световната конспирация), позволено ти е само да звъниш за помощ на канал 2001, да палиш свещи или да пиеш определеното за целта хомеопатично средство. Да видиш дали ще ти мине или ще умреш от нещо толкова елементарно.

Първо, примерите с порязано и поръсено с л**на са абсолютно излишни и абсурдни - че не съм добре по твоите критерии, не съм, но и не живея в пещера.  Аз ваксина не слагам, порязаното промивам и превързвам и давам хомеопатично лекарство - проблеми няма.

После, за експеримента, що не го опиташ ти, но ваксинирана и с антибиотици? Ваксината сама каза - не дава 100% имунитет. Антибиотиците също не винаги успешно се преборват с бактериалните инфекции, а задължителната им опашка са намаляване на имунитета, отслабване на организма, гъбични инфекции, разрушаване на нормалната стомашна и чревна флора, алергии, резистентност (доказани странични ефекти, за които пише на самите листовки на АБ).

Не се занимавай с мен и моите деца - аболютна откачалка съм за твоя мироглед....

# 376
Не знам какви ваксини имам, ама какво от това? Колкото и лични въпроси да ми задавате, няколкото числа, които са написани няма да се променят. Статистика не се гради от 10 лични примера, а от: 8милиона делено на X нещо си = Y след което сравняваш резултатите и си правиш извод....

Моля не го приемай като заяждане. Интересува ме въпросната цитирана от теб статистика от кого е правена. Какъв е обхавата и и т.н., наблюденията кой период обхващат?

Малко съм предубедена към статистиката, не случайно и викат "стъкмистика"...

# 377
Тук някои хора си мислят,че проиzвеждат ваксини...с такава увереност пиШат zа ваксините. Mr. Green

Нито един човек на таzи zемя няма как да прецени дали даден индивид ЩЕ СЕ РАЗБОЛЕЕ преz живота си от дадена болест.Теzи предположения и хипотеzи на официалната медицина са ми до болка поzнати(и не само на мен) и ве4е все по малко хора им се врьzват.
Много често,по4ти винаги да не кажа,се zабравя,че всеки човек е индивидуален и реагира индивидуално на даден параzит,бактерия,вирус.Може да се сбльскам с zараzен и да не се раzболея zаЩото поддьржам органиzма си zдрав с чиста храна и добри хигиенни навици.Друг на мое място,тьпчеШ ежедневно пьржени картофи,Марс и кока кола може и да го хване,макар пак да няма гаранция.

ИzлиШно и нереално е да си представяме,4е АКО не се ваксинираме ЩЕ се раzболеем 100%.

Доколкото виждам повечето раzсьждават на баzа личен опит zа увреден индивид от zаболяване,от което веднага следва "логичното" им zаклю4ение,че ако е бил ваксиниран е нямало да бьде така сега.
Обьркването в темата идва от това,че не е ясно на някои какво точно е една ваксина,както и какво zначи имунитет.Как се гради имунитет и zаЩо при ваксиниране той не е 100%,а след прекарано zаболяване е.

Но каквото и да си говорим,винаги Ще има такива които се ваксинират по убеждение и такива,които не се.Най важното е и двата отбора да не плачат от последствия. Peace

Като напишеш нещо очевидно вярно, обикновено четящия остава с впечатлението, че и останалата част от написаното е вярна. Какъв е смисъла да пишеш "ИzлиШно и нереално е да си представяме,4е АКО не се ваксинираме ЩЕ се раzболеем 100%." след като никой не е твърдял подобно нещо? Реалността, която една част от четящите вътрешно отхвърлят, защото не им пасва на идеологията, е проста - шансът да се разболееш от тетанус и да умреш, ако не си ваксиниран е много по-голям от това да се ваксинираш против тетанус и да има нещастен край поради някаква причина, разглеждайки интервала от целия живот на даден човек.
Всичко което си написал са аргументи, които могат да се използват с противоположна насоченост - нима тези, които ги е страх толкова от вредните и отровни ваксини не изхождат за заключенията си от единични случаи около тях или преразказани? И съвсем по същия начин казват "ако не го бяха ваксинирали, нямаше еди си какво".
Другото обаче е неизбежно - взимаш статистика за горе долу същата категория индивиди (нали не си малко циганче което си играе в кофите и не е чак толкова вероятно да хванеш хепатит колко то) - например за твоята категория хора (хранещи се здравословно без пържени картофи, и други характеристики, примерно вярващ -- не го приемай лично, отново е само пример -- прилагащ профилактика с хомеопатия и т.н.) - та за 100000 такива души, колко от тях: а) при нормален живот се разболяват от болест Х и б) колко от тях ако ефективно се сблъскат с нея (например ако болестта е малария и ги ухапе точния комар) умират - то този процент ще е валиден и за тебе. Ти може да си мислиш че си най-святия и неболедуващ и здрав човек, но ако 50% от хората умират то значи, че в група от 10 души 5 ще умрат със сигурност и няма мърдане.
От край време човек се стреми към уникалност, но за някои неща наблюденията показват, че колкото и да се превъзнася, е еднакъв с останалите и влиза в дадена рамка. Ако те ухапе кобра ще умреш, ако се разболееш от малария шансът да умреш е еди колко си процента и т.н. Можем да се хванем на бас, че всички ще умрем преди 150 годишна възраст и не е необходимо да си врачка за това. Същото важи и за тези болести, за които децата се ваксинират по принцип.
Оставам с впечатлението, че някои хора прехвърлят рядкото си боледуване от грип и настинка глобално върху всички болести и си мислят, че ако спят с прокажен няма да им стане нищо, защото са някаква особена просветлена раса.

# 378
И защо не ми отговаряте а????
Изглежда или задавам неудобни въпроси или ви липсва достатъчно информация newsm78

Много моля да ми кажете все пак правите ли разлика от зараза с ваксина и зараза по естествен път????

# 379
Не пожелавам на никого вкл. на реностните привърженици на ваксините са видят обратна им страна. Да си задават нощем въпроса от какво са спасили дете си, а какво са му довлекли на главата /често за цял живот/. Защото е много тежко, трудно и необратимо. Точно защото децата са малки и отговорността и вината после си остава наша.  
Не разбирам също и големия страх на ваксиниращите се от единиците други, които не го правят - нали те са защитени.
Преди година дъщеря ми падна от люлка и си удари главата. Тече доста кръв, но раната беше от остро камъче - доста повърхностна, но явно беше закачен кръвоносен съд. Отидохме в Пирогов където  я залепиха и поискаха да и сложат ваксина за тетанус. Аз отказах. Сестрата извика лекар, които ме попита защо? Казах му, че се е ударила на бензиностанция, текла е доста кръв, ваксинирана е като малка /за съжаление/, с хронично заболяване е   и смятам, че не е нужно. Съгласи се и каза "детето си е ваше".  Не си загубих съня и няма да я затворя  да живее в букнер заради това, че не е ваксинирана.

# 380
Моля не го приемай като заяждане. Интересува ме въпросната цитирана от теб статистика от кого е правена. Какъв е обхавата и и т.н., наблюденията кой период обхващат?

Малко съм предубедена към статистиката, не случайно и викат "стъкмистика"...
Ами то никъде няма някаква конкретна статистика в написаното, има X и Y, на който му се занимава може да си я намери. Това че данни може да се манипулират, не значи, че най-простия метод с броене и делене, не е достатъчно удачен да се предвижда какво би станало при определени обстоятелства.

За да видиш пример нека е различен от медицината - например добив на килограми жито от декар в определен район. Като прегледап информацията ще видиш, че се движи в някакви граници примерно между 300 и 400 килограма. По този начин може да си сигурна, че тази година никъде няма да има добив от 1000 килограма от декар, освен ако не стане някакво чудо.

Мога да ти дам и пример как се борави с числата, за да се заблуждава, което се използва и от хората (всъщност предимно), отричащи влиянието на ваксините: казваш "Та еди коя си година, еди къде си 25% от всички заболели от коклюш били имунизирани!" Добре ама този процент е относителен, тъй като трябва да се каже и какво е отношението на имунизирани и неимунизирани освен разболелите се. Ако ваксината тогава е била задължителна, населението на този град е 1 милион, не са имунизирани по някаква причина 5%, разболели са се 1000, от тях 250 са били имунизирани а 750 неимунизирани.

Какво се получава като сметнеш реалната ефикасност на ваксината: 0.0263% от всички имунизирани са се разболели и 1.5% от всички неимунизирани са се разболели. И какво се забелязва - процентите и в двата случая са доста малки, а за имунизираните особено малък. Освен това реалното отношение на процентите е 1.75:98.25, т.е. ефектът на ваксината е 56 пъти в полза на ваксинираните (а не както заблуждаващо е представено изходното изречение, от което или ще си помислиш че 25% от всички имунизирани са се разболяли, или че отношението е само 1:4).

Най-лесно се преценява глупостта на разни твърдения с числа, когато се разгледа крайния случай. Представи си че в България абсолютно всички се имунизират от дадена болест. Все някой е особен и ваксината няма да има предполагаемото действие. И нека всички особени се разболеят, нека те са примерно 10. България е 8 милиона, разболелите се ще са 0.000125%, обаче ще можеш да изкажеш твърдението: "100% от разболелите се в България са били преди това имунизирани". От тук някои майки, боравещи с цифри, колкото да не ги излъжат в магазина, ще си кажат аууу колко са вредни ваксините, та ако се ваксинира еди кой си 100% ще се разболее, а всъщност реалната вероятност ще е 0.000125%.

# 381
Ех,хопла направо ме разсмива6...Верно 4е си новак,ама тук не ядем доматите с кол4етата.
hopla,
Ти явно си по стъкмистиката наистина,6тото много набързо съ4ини няколко истории с фатален край.Или пък наистина си бил в Африка и явно някой комар ти е изпил мозъка?
Благодаря за съвета да си посипя раната с пръст-ама не го приемам,6тото знам други на4ини.За сметка на това ти като има6 ваксина спокойно може6 да го направи6.

# 382
Ех,хопла направо ме разсмива6...Верно 4е си новак,ама тук не ядем доматите с кол4етата.
hopla,
Ти явно си по стъкмистиката наистина,6тото много набързо съ4ини няколко истории с фатален край.Или пък наистина си бил в Африка и явно някой комар ти е изпил мозъка?
Благодаря за съвета да си посипя раната с пръст-ама не го приемам,6тото знам други на4ини.За сметка на това ти като има6 ваксина спокойно може6 да го направи6.

И в двата си поста не си казала нищо съществено, може да опиташ с трети. Остава да ми направиш и забележка за правописни грешки.

# 383
hopla
Не знам дали помниш времето от аварията в Чернобил, тогава радиационния фонд си беше наред, поне в България нямаше нищо нередно, краставиците си бяха добри, млякото също и т.н.
В Новия подфорум д-р Нивея Бейби обяснява на Кристиян правилата за отчитане на "странични реакции при ваксиниране". Та и на мен ми направи впечатление, че те са длъжни да докладват ако имат 3 или повече случая от една партида ваксина. Т.е. допускам, че бройките, които отиват за съставяне на статистиката в съответните следящи и контролиращи органи не са съвсем коректни и като безпроблемни минават и ако е имало 2 деца с остри реакции.
Разсъждавам така - този, който произвежда ваксините има интерес да продава повече, т.е. "дефектите" да бъдат минимални. Ако този производител е обвързан по някакъв пряк или косвен начин с контролиращия орган, то това винаги ще окаже влияние на "тегловните коефициенти" при статистиката. Или най-малкото ще изберат да дадат публичност на тези изследвания, които отразяват интереса на съответния орган (положителен или отрицателен)
Когато има финансови интереси и институции, то личността на човека винаги може да се прикрие зад лицето на тази институция.
Гледам и от другата страна - какъв интерес могат да имат противниците на ваксинирането?
Лекари - биха имали повече пациенти. Обаче тук възможността за прикливане зад институция е по-малка, отделния човек е по-трудно да бъде оправдан. Колкото до институции - това са антиглобалистките организации и т.н. Не съм запозната с начина им на финансиране и изобщо имам малко наблюдение върху тях.

Затова аз съм някъде посредата. Не вярвам нито на статистиката на едните, нито на статистиката на другите.

Като отида в аптека и ми кажат за някое лекарство "то е спряно от производтво" побеснявам. Недоумявам как някой, който ще мложи милиони да организира едно производство ще се примири със загубата на пазар някъде. Според мен в такъв случай той просто ще търси друг пазар, където това още не е забранено със закон. И по логиката на нашите аптекари "панадол бебе" бива "спрян от производство" за 6 месеца (дистрибуторът му не платил таксите в министерството) и след 6 месеца пак бива възобновено... Изобщо точно това доверие на компетентните около нас хора бива манипулирано достатъчно често за да не вярвам на тях.

Колкото до вярата ми в институциите тук, то да си спомним за 20 годишното телешко. Имало го - намерили пазар. Или пък, че и в Париж беше се срутила новопостроена част от летището (ръкав ли беше или нещо друго - не помня).

# 384
  • Габрово
hopla, подкрепям мнението ти! Но има едно нещо, което не взимаш предвид. Един родител на увредено в следствие на ваксина детенце, въобще не се интересува от числа, статистика и проценти. За него рожбата му е 100% увредена от ваксината. Емоциите надделяват над търсенето на числа и логика във ваксинирането.
Аз съм от привържениците на златната среда. За това мнението ми не може да е крайно в която и да е посока. Виждам логиката и полезността като цяло в процеса ваксиниране, както обаче и виждам, че има увредени дечица от ваксини. За мен този спор в тази тема, както  и в другите теми за и против ваксините е безсмислен, защото по никакъв начин не е градивен. Всеки си има мнение и си държи на него и никой не би го убедил в противното, каквито и ще аргументи да извади. Най-малко обаче, са полезни личните нападки и обидите. За това само бих могла да попитам: Какво реално е необходимо да стане  и как би могло да стане? Ако си насочим размислите и ровенето в интернет в тази насока, вероятно ще има повече смисъл  и полза от темата. Пример - темата, в която се роди Сдружение Настоящи и Бъдещи майки и последващите това ползи  Peace

# 385
Ами да опитаме в трети...хопла изпит по статистика ли ти предстои,4е тъй здраво се упражнява6.По безобидно е да смята6 с п6еница и царевица,пък и изпита в АУ-то е с тест.Остави медицинската статистика на хората,които я разбират.Съвсем не е тъй просто,колкото с добивите от жито.Предвиди ли статистиката,4е 97г. добива от царевица 6те стигне 800кг/дка?

# 386
Ами да опитаме в трети...хопла изпит по статистика ли ти предстои,4е тъй здраво се упражнява6.По безобидно е да смята6 с п6еница и царевица,пък и изпита в АУ-то е с тест.Остави медицинската статистика на хората,които я разбират.Съвсем не е тъй просто,колкото с добивите от жито.Предвиди ли статистиката,4е 97г. добива от царевица 6те стигне 800кг/дка?

Ами пак не успя. Пробвай се да вземеш нещо написано и да го коментираш, а не да съчиняваш приказки и да коментираш тях. Не ми предстои изпит, и не знам какво е АУ? Също не бъркай пшеница с царевица. Отговаряйки ми всеки път глупости не постигаш нищо и не разбирам защо се мъчиш. Или ако ти е останал детиснкия комплекс да кажеш последна нещо на всяка цена, да не ти обръщам внимание?

# 387
Учудвам се, как може човек да пише по няколко страници и нищо да не каже. Вярно е, че липсата на интелект се компенсира със знание, но и такова не се забелязва често. На мен като ми липсват и двете, внимавам къде и какво пиша. Не винаги ми се отдава, но се опитвам.
Може би това е една от причините да съществува тази тема.
За да се предпазя от лични нападки преди да започна да пиша по тема първо прочитам заглавието.  Peace

# 388
Не пожелавам на никого вкл. на реностните привърженици на ваксините са видят обратна им страна. Да си задават нощем въпроса от какво са спасили дете си, а какво са му довлекли на главата /често за цял живот/. Защото е много тежко, трудно и необратимо. Точно защото децата са малки и отговорността и вината после си остава наша.  
Не разбирам също и големия страх на ваксиниращите се от единиците други, които не го правят - нали те са защитени.
Преди година дъщеря ми падна от люлка и си удари главата. Тече доста кръв, но раната беше от остро камъче - доста повърхностна, но явно беше закачен кръвоносен съд. Отидохме в Пирогов където  я залепиха и поискаха да и сложат ваксина за тетанус. Аз отказах. Сестрата извика лекар, които ме попита защо? Казах му, че се е ударила на бензиностанция, текла е доста кръв, ваксинирана е като малка /за съжаление/, с хронично заболяване е   и смятам, че не е нужно. Съгласи се и каза "детето си е ваше".  Не си загубих съня и няма да я затворя  да живее в букнер заради това, че не е ваксинирана.

Това второто което си отказала не е ваксина, а е различно. Не знаеш какво би станало ако нямаше ваксина първоначално, нито какво ще стане следващ път? Ако сега хвърлиш ези и си казала ези, не значи че и следващото хвърляне, ще се случи същото... Иначе много милионери щеше да има от рулетката.

# 389
АУ-аграрен университет.Ина4е не знам как ти хрумна да бъркам царевицата с жито(п6еница).Но да не спамвам ве4е се оттеглям.

Общи условия

Активация на акаунт