Последствията от ваксините-предаването на Милен Цветков

• 41 421
  • 595
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Gigi , хайде ако обичаш, без да обиждаш хората , само защото не мислят като теб, моля!!!
Щом някой не иска да си ваксинира детето е безотговорен и недобре осведомен - звучиш ми като стар комунистически педиатър!
Напротив, много добре съм осведомена, за това не смея да сложа ваксина, също така се смятам за отговорна майка, щом се притеснявам толкова много.
На голямата ми дъщеря съм сложила всички задължителни ваксини, точно заради неинформираността ми.
Пак ще кажа, докато не се появи тест или нещо друго, което да ми гарантира, че детето ми няма да влезе в % увредени от ваксина деца  - ваксина няма да сложа!
Много е лесно дадаваш мнението си, когато съдбата е била благосклона към теб и нищо не се е случило, ако е имало проблем, едва ли някой бе се наел да агитира - слагайте ваксини, нищо, че децата се увреждат от тях!
Тези агитации са ми до болка познати!

# 136
Но помислете, ще треперите ли и ще спите ли спокойно като знаете че детето ви не е ваксинирано и е подложено на риск да се разборее от коклюш (например)??? Тове е смъртоносна болест, както и не само тя.
Във Франция миналата година са починали 37 дечица от тази болест. Докато в България хората са забравили май че има такава.

Всеки има право на избор, но без да обиждам, ми се струва че тук има доста безотговорни и не добре осведомени и информирани хора.

Една от водещите УНГ специалисти във Варна (и не само, прави операции и в София) ми каза, че има десетки регистрирани заболели в БГ от коклюш ваксинирани деца. Не се съобщават тези случаи, за това си мислиш. че тук сме забравили за болестта. И това е информация от лекар, който няма нищо общо с хомеопатия. И още доста неща ми обясни за ваксините.... които бях чела и преди това. А за заболелите и починали деца в следствие на полииомиелитна ваксина чувала ли си? Аз съм, даже познавам такова семейство.

Това по повод, че съм безотговорна и неосведомена. Спя спокойно.

# 137
 Gigi ,информирай се моля те .Мога да ти кажа ,че спя много по- спокойно защото децата ми не са ваксинирани .Хехе - така смъртоносния коклюш го изкара малкия ми син на 1г и един месец .Ако се поразровиш ще видиш и колко ваксинирани деца са го изкарали - само че с усложнения ,като пневмония и бронхит .Какво да говорим повече ...Вижда се кой е неосведомения в случая .
prasentze , не всяко одраскване води до тетанус - случай, ваксинират човек в казармата се наранява .Прави тетанус ......
Т.е. Ако и да ваксинираш детето си - имунитетът се покачва за известно време и после отново спада именно в този период се прави реимунизация ,за да се покачи отново .Та ако си имунизиран ,като дете и после си пропуснал реимунизация има възможност титъра на антителата да е паднал - все едно не си имунизиран - ъндерстенд ??
Друг е въпроса как ще реагира имунната система на детето дали пък няма да се срине тотално и да нападне собствените си клетки .
Ако пък искате ефекта на прикачване на маймунски клетки с човешки - моля заповядайте , кокши белтъци ,тъкани от животни в които се култивират вирусите ,формалдехид .
Като си вземете лекарство - вадите листовката и четете .Някой да е чел на ваксините такава .Освен ако не е дал 60 лева за ваксината и колко хора са достатъчно информирани за да го направят а финансовата възможност ?
Страничин ефекти от ваксините доколкот успях да се информирам -писъци ,температура ,енцефалит - постваксинален и тнт .Та информирайте се моля .
roshkovip , нали бяхте пуснали тук анамнеза в която ставаше ясно http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=75344.100 не си ли взехте адвокат тогава CHRISTIAN  ви посъветва но в крайна сметка казахте ,че детето е добре .Съжалявам нямах възможност да гледам предаването .В крайна сметка не е ли удачно да се свържете с други родители на пострадали деца и да направите - асоциация или нещо такова - иска да ви е общ .Поне е нещо .

Последна редакция: пт, 02 фев 2007, 10:11 от catch

# 138
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=131438.msg2719190#msg2719190

а тази майка, дали спи спокойно?...

# 139
Няма дя се ровя назат в темата, за да вадя цитати кой осведомен кои не.

А и не съм го написала, за да се заяждам като повечето от вас.

И пак повтарям всеки сам решава за себе си.

Познавам добри лекари и специалисти и съм достатъчно осведомена по въпросите които ме интересуват преди да предприема нещо.

eta, ти и може би още единица са хората които се интересуват и знаят какво е коклюш, ваксини и др. такива. Говоря за болшинството от родители, които съм сигурна че сега покрай този бум по ТВ-то, а и не само са се позаинтерезували.

И пак казвам не се заяждам. И аз не знам много неща, но все пак гледам ако ми предстои нещо да получа информация.

# 140
... Не щеш, ОК, подпиши се и си ходи. Не ти струва нищо, и никой не те глобява.

Бъркаш. В закона за здравето са определени глоби за отказ на ваксина, които никак не са малки, ако се сумират за всички задължителни ваксини.

Сигурно има предвидени санкции някъде. Мен не ме глобиха в описания случай. Надявам се, някой който е глобен за отказ от ваксина, да пише тук. Сега се сещам и че съм закононарушител от пет-шест-десет години, понеже лекарката ми беше пропуснала датата за реимунизация за нещо си. Не са ме глобили. Вече пета година не ме глобяват и за нарушението, че пропускам профилактичните си прегледи при ОПЛ. Просто ходя при други лекари.

Да, има санкционирани родители, писали в този форум. До колкото си спомням сръчка беше от тях, но отдавна не съм я виждала да пише тук. На теб не са ти наложили глоба просто защото си сложила такава ваксина, макар и не осигурена от ЗК.

Gigi, нито една от болестите, срещу които се ваксинира задължително, не е смъртоносна. Здравото кърмено дете ги кара съвсем леко, ако изобщо ги изкара. Преди въвеждането на ваксините тези болести са били считани за нормални детски болести. После е настанала здрава промивка на мозъци, както е видно. Страхът е мощно оръжие...

# 141
  • welcome to the Jungle
А, да , мнението на един доктор било по- важно от личния опит на хиляда души!  ooooh! (я да се върнем на проблема с ваксините и пак го кажи!!!)
Ами вярвай си тогава, лошо няма! Peace
Аз пък избирам обратното, ако трябва да погледнем нещата по този начин.
Ако хилядата души са пациентите примерно на 1 педиатър в даден кабинет, то тогава мога да имам известна степен на доверие. Известна, защото всяка година се раждат ~ 70 000 деца, а на педиатър ходят от 1ви месец до 18 години. Ако търся общовалидното, то цифрата, не от 1000, а 10 000-15 000 би ме задоволила, но под формата на представителна извадка(визирам статистически термин). При това мнението на 15 000, отговорили точно и вярно (защото има и немалък % статистическа грешка).
Ако имаш предвид просто 1000 мнения в 1 форум ( а те тук са десетки даже, в никакъв случа не и стотици), то не вярвам  Flutter. Достоверност? newsm78 Представителност?  newsm78 отговор: Никаква  Peace
Говорих по правило за всичко, но в частност - с пълна сила важи за моето мнение и за ваксините.

# 142
стига с този коклюш- изобщо не е така опасен, както много хора си мислят
аз съм изкарала коклюш на 6 месеца- точно след ваксина
миналата година братовчед ми - на 7 години, също изкара коклюш и каква случайност- след реимунизация
и ако майките с неваксинирани деца трябва да треперят заради коклюша, то и останалите трябва да треперят точно колкото тях

# 143
  • София
Gigi, нито една от болестите, срещу които се ваксинира задължително, не е смъртоносна.

Как така не е смъртоносна. Не разбирам  Confused

# 144
Да не каzваме колко от вьzрастните боледуват от коклюШ,ама никой не си прави труда да вzима посявки и се пиШе в графа "дихателни zаболявания" от обЩ характер...А човека си иzкарва zа пореден пьт в живота коклюШ беz дори да zнае...И ваксиниран и неваксиниран.

Неzнам zаЩо някои си мислят,че увредените деца са 10 или хиляда...Те са над 100 000(сто хиляди) и се води статистика.

http://www.medalerts.org/vaersdb/hotlot.html

Иска ми се да попитаме др.Нивеа Бебе при ваксиниране на деца zа какви реакции и кьде докладва в нужда.За много дьржави zнам кое как е,но zа БГ все оЩе са неясни теzи процедури,кьде се вписват,кой ги води,имат ли достьп гражданите до информацията и тн...

# 145
  • Варна
Ваксините трябва да са по желание, а не задължителни!
Родители които са решили да не ваксинират децата си не трябва да бъдат в последствие дискриминирани по никакъв начин.
Защо не ваксинираните деца не могат да ходят на детска градина? За да не заразат ваксинираните ли? Тогава какъв е смисъла да се ваксинираш? Просто няма логика.
Всеки трябва да решава сам кое е по добре за децата му.

# 146
  • София
Защо не ваксинираните деца не могат да ходят на детска градина? За да не заразат ваксинираните ли? Тогава какъв е смисъла да се ваксинираш? Просто няма логика.
Всеки трябва да решава сам кое е по добре за децата му.
Да, няма никаква логика. Би трябвало ваксинираните да не ги е страх от неваксинираните, нали те са защитени newsm78
А относно това дали съм добре информирана - бога ми, повече от 3 месеца четох най-различни материали за и против ваксините. На базата на всичко прочетено взех решение да не ваксинирам повече детето си. Много съжалявам, че не се информирах по-рано и вече му бяха сложили няколко ваксини. И след като взех това решение спя спокойно!

# 147
Кристян, пдиатъра казал днес, че името на ваксината е "aventis pasteur".
Опитах се да намеря жива тривалентна ваксина на тази фирма, но не успях. Аз ли не съм наред или е имало "счупено гърне"???

# 148
Авентис Пастьор е проиzводителя/фирмата.
А самата ваксина трябва да има име и бадж номер.По тоzи бадж номер се открива цялата партида и може да се провери дали ваксината  не е била в ред...zамьрсена например.
Авентис проиzвеждат ваксини от много години...Всякакви.Но какво точно е внесла БГ и какво ви е сложила педито не мога да кажа.ПИтай я пак,настоявай.Кьде е вписана ваксината като сложена.Трябва да има име и номера...

# 149
Gigi, нито една от болестите, срещу които се ваксинира задължително, не е смъртоносна.

Как така не е смъртоносна. Не разбирам  Confused

То на това "компетентно" изказване какво да му разбираш  newsm78
На мен вирусолог ми е казал, кое е смъртоносно и кое не.
А и не си изсмуквам от пръстите данните и нещата които пиша.

Ваксините трябва да са по желание, а не задължителни!
Родители които са решили да не ваксинират децата си не трябва да бъдат в последствие дискриминирани по никакъв начин.

Абсолютно съм ЗА! да е по желание!
За да няма такива спорове и дискриминации.

Не може да живеем уж в демократичко, ама не точно, а около....

Общи условия

Активация на акаунт