Последствията от ваксините-предаването на Милен Цветков

• 41 443
  • 595
  •   1
Отговори
# 225
Прасенце, нещо не мога да разбера - ти всъщност искаш ли да намериш обяснение (логика) или смяташ, че докторите трябва да я търсят  newsm78 Постингите ти си противоречат. Уж търсиш логика, но когато човек се опита да ти предостави такава, казваш, че това всъщност е работа на лекарите, пък ти си с друго образование... Като е така, затваряй темата и не му мисли, хем и Лекар си имаш... Остави обаче другите да използват информацията и сами да преценят има ли място за паника.

# 226
Прасенце, не намираш логика, защото си мислиш (или така са насочили мисленето ти, както разбирам), че единствената възможност за странични реакции от ваксини е реакция от болестотворните бацили (доколкото ги има) във ваксината. Обаче трябва да знаеш, че лошите странични реакции се дължат предимно на допълнителните съставки на ваксините - консерванти, стабилизатори, катализатори с доказано невро-токсично действие. Прочети какви са симптомите на отравяне с формалдехид и алуминий например и потърси приликите и разликите. А списъкът е доста по-дълъг.
тук вече виждам някаква логика,за съжаление консерванти,стабилизатори и тем подобни предполагам има и в храната и във водата която пием
живеем в свят в който неможе да се избегне химията а тези съставки се предполага, че трябва да са в супер минимално безвредно количество newsm78но може и да не са newsm78

Никой не те кара да ядеш и пиеш неща, съдържащи вредни вещества. Имаш избор. И дори и приемеш нещо такова, то е подложено първо на естествените защитни механизми на организма - гърлото, стомаха и пр. С ваксините токсичните субстанции се вкарват директно в кръвния поток, заобикалайки всякакви естествени защити на организма - изненадват го и го паникьосват един вид, и съответно могат да предизвикат съвсем непредвидими реакции. Помисли логично.

# 227
Намесиха се дипломите Wink (макар да мисля, че точно те нямат никакво значение) нека и аз да кажа за моята - дипломиран химик съм с висше ....

Прасенце само искам да ти кажа че консервантите, стабилизаторите и т.н. за храни са едни, а за лекарства са съвсем различни. А формалдехида със сигурност е забранен във всички храни ......, да не говорим за оловото .... и т.н.

# 228
затова статии във брошурки на хомеопати не могат да се приемат на 100%

Хайде не изкривявайте истината! Достатъчно показателно е следното в статията, при което няма никакво значение дали е в хомеопатична брошурка, или другаде:

В 1993 г. Американския съд по жалбите във Вашингтон, официално
призна че Ана страда от пост-ваксинална  енцефалопатия вследствие от триваксинна : морбили-паротит-рубеола ваксинация, инжектирана и когато е прохождала.

Давате ли си сметка колко лекарски становища, изследвания и доказвания са необходими за да бъде признато това от съда?!

# 229
Искам да попитам хомеопатите, които следят темата, ако някой от тях има в електронен вид статията на Алън Филипс "Митове и истини за ваксинациите", публикувана в списание "Обзор Хомеопатия" от есента на 2004 г. нека да я публикува. Аз я четох миналата зима, имам я в печатния си архив Simple Smile

Ако пък вече е пускана във форума, прощавайте - повече от година не съм го следила.........

Ако пък я няма ще си направя труда да я сканирам и да я кача някъде, защото не става за въвеждане - около 15-16 страници формат А5 е.......

Предполагам ще е интересна за четене.

и пишете малко по-нормално, използвайте големи букви, точки или запетайки, аааама прасешка работа Close

# 230
Рошковип щом  "повърхностните ми разсъждения "те дразнят от уважение, към болката ти спирам да пиша
Андреа ,Мария ,Верити благодаря за мненията   bouquetняма да им отговарям, защото пак ще "подразня"някои

# 231
  • София - Варна - Бургас
Прасенце
Цитат
аз не виждам логиката,затова и питам някой който може да обясни механизма по който ваксина срещу шарка уврежда мозъка
ако можете обяснете пътя по който това става

- Ти май искаш да закриеш интернета, а?
 - Ето ти пак линка на статията:
                http://www.909shot.com/Kids/anna.htm

... а ето как приключва статията и случая:

В 1993 г. Американския съд по жалбите във Вашингтон, официално
призна че Ана страда от пост-ваксинална  енцефалопатия вследствие от триваксинна : морбили-паротит-рубеола ваксинация, инжектирана и когато е прохождала.

- или искаш да кажеш че си по-компетентна от Американския съд?...

Последна редакция: ср, 07 фев 2007, 16:38 от Aleksander

# 232
Рошковип щом  "повърхностните ми разсъждения "те дразнят от уважение, към болката ти спирам да пиша
Андреа ,Мария ,Верити благодаря за мненията   bouquetняма да им отговарям, защото пак ще "подразня"някои

Съжалявам, че си го приела ултимативно. Надявам се, че си достатъчно разумен човек и разбираш защо няколко човека ти обърнахме особено внимание. Аз просто ти го казах в прав текст.
Хубаво е да се задават въпроси, но не с провокативен характер от типа: "я не знам как е, ама и така не е"!
Изборът, дали да пишеш или не по темата е личен и те моля да не го свързваш с мойто емоционално, физическо или друго състояние!
С уважение и най-добри чувства!

# 233
Здравейте! Пиша за първи път в тази тема. Първо искам да пожелая бързо оздравяване на засегнатите.
Виждам и плюсовете и минусите на ваксините. Всъщност не съм сигурна колко плюсове имат, но въпросът ми е друг.
Някой писа за информирано съгласие. Добре, кажете ми, при условие че се информирах, как да дам съгласието си за ваксина? Ще кажете, не се съгласявай, но и другата алтернатива ме плаши. И то, по простата причина, че не се чувствам компетентна в тази област. Осъзнавам, че ми липсват много знания. Все ми се струва, че трябва компетентни лица да се заемат с този въпрос и да вземат най-доброто решение за нас и нашите деца.
Взех да се обърквам. Само да кажа, че съм привърженик на хомеопатията, но не ми се е налагало да се лекувам с нея, с малки зиключения.
Просто моля да споделите как вие процедирате.

# 234
 terra ,ами обърни се към компетенти лица тогава . PeaceЧовек взима решение и сам носи последствията от него .
Информирано съгласие в БГ няма !Има глоби за несъгласие .

# 235
  • София - Варна - Бургас
prasentze
Цитат
тук се постват някакви статии от разни хомеопатични брошурки,това че нещо е напечатъно по никой начин неозначава че е истинно Peaceа в хомеопатичните брошурки е логично да се отхвърля традиционната медицина за да се рекламира хомеопатията
аз неотхвърлям хомеопатията-лекувах си(неуспешно)мигрената в центъра с можеби най добрите бг хомеопати но немога да приема на 100%писано в хомеопатичен весник

- Предполагам че си видяла че си се объркала, "брошурката" за която говориш, не е Хомеопатична, а е превод от авторитетен Американски Сайт.
 - На Гражданското общество, авторитетна част от което е и "Forum.BG-Mamma" вече не може да му се "Затваря устата" от който и да било.
 - Приложил съм и източника на превода.
 - Никой не е срещу лекарите, напротив! Но те не са Свещенници и не робуват на Догма, а на Наука, която непрекъснато се развива. Ето, вече сме в ЕС - да си сверяват часовниците.  Peace
 - А сега ти прилагам, с дълбоко съжаление! и една изповед на една наша Бг-майка:
              като пак ти давам и линка: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=144101.20

Цитат
петък, 01 декември 2006, 18:13 »
   Отговори с цитат
Позволявам си да ви върна в темата. Сажалявам, че започнах този ОФФ, но така исках да изразя само отношението си към безумната цифра. По-долу се намира цитат от една друга тема от форума. Копирам го и пускам цялото изказване. Дано намерите сили да го прочете... Не мисля, че след тази история има нужда от коментар. Само да не прочета след малко, че "няма доказателства" за вредата от ваксините... Доказателства има! Това е просто още едно от тях... Статистиките са сухи цифри до момента, когато нещастието се случи на някого лично... Тогава вече говорим за трагедия... :

Здавейте момичета   
Не съм писала отдавна, но голямо нещастие се случи.На най-добрата  ми приятелка бебчето почина вчера.Бори се за живота си 4 дни.Беше само на 34 дена.......Необяснимо за всички какво стана.Идваха от София, от Пловдив лекари и никой не може да даде отговор.Лекарите в нашето детско отделение направиха чудеса от храброст,шапка им свалям на тези хора, които денонощно стояха до креватчето му.Доц. Недкова не се прибираше у тях за повече от един час за тези 4 дни.И аз само не спях там нощите.Митко го бях поверила на майка ми.Милата душичка не можа да издържи.А какво стана??? В понеделник му сложиха втората хепатитна ваксина и на сутринта крачето му било много подуто.Десислава, която е педиатър, решла да го заведе да му пусне кръв за време на кървене и съсирване, но докато го накърми то се изпотило и започнало да посинява.Извикала Спешна помощ и от тогава до вчера бяха в интензивно.Не можеше да се овладее кървенето.Преливаха му по непрекъснато кръв и по няколко пъти на ден прясна плазма.До вечерта беше направило оток на белия дроб и го включиха на командно дишане.В сряда вече кървеше от всякъде - от стомах, от бял дроб и бъбреци.Изпада 3 пъти в мозъчна смърт от която за минутки го изваждаха.В сряда вечерта кървенето беше спряло и в нас се зароди надеждата, че нещата се оправят.Вчера сутринта беше спряло да отделя урина и направи 3 гърча, от които последния беше фаталния.Сърчицето му спря.Междувременно нито един от резултатите му не даде яснота по въпроса от какво се получи така.ХЕИ-то проследиха по партидния номер ваксината - нищо.Иследваха Деси, съпруга и и всички най-близки роднини за какво ли не - нищо.Нямат подобни случаи в рода - т.е. нямат наследственост.Абе, детето беше здраво и право, хапваше си само кърма и си наддаваше нормално.Какво се обърка след ваксината.Дали тя не беше просто отключващ фактор на нещо дремещо - не знам.Аутопсията е днес сутринта, но резулатите няма да станат скоро, пък и може и нищо да не се разбере ми казах вчера в патоанатомията.Уффф, нямам думи да ви опиша колко е тежко.В четвъртък водихме до леглото му свещенник да го кръсти,аз му станах кръсница.Това беше акт на такова отчаяние....За броени часове започнахме да вярваме и в Господ, макар досега здравия ми разум да ме уповаваше само на медицината.Не знам...Вчера се занимавах с цялата организация по погребението, защото никой от близките не е в състояние и този ден ми мина като на автопилот.Как избирах белия ковчег с големината на кутия за обувки, как ходих да му рова в шкафчето за дрешки и играчки, и измислях текст за некролога не ме питайте....Снощи сдадох багажа и ревах цяла вечер и през ноща също.Как тези хора ще преживеят това, как се преживява подобно нещо.....Защо стана така...казаха ми, че когато детенце умира значи, че на Господ му трябва ангелче.....Нищо вече няма да е същото......ние станахме големи,остарели хора......Как ще живее това момиче сред нас и нашите деца, които родихме (ние сме 3 приятелки още от училищеи и сме неразделни семейства) в една година и правехме какви ли не планове - как ще си играят, как ще учат в едно училище и т.н. и т.н....Аз знам, че ще им трябва време, но те ще имат и други деца, но болката по Гошко никога няма да се притъпи.даже с всеки изминал ден ще става по осезаема.Това, че времето лекува ми се струва клише, или може би лекува, но не и тази болка по непорасналото ти детенце......Днес баща ми има рожден ден, и днес в 14.00 е погребението на моя кръщелник.....

Авторът е diksi...Моите най-дълбоки съболезнования на семейството и близките на малкото ангелче
- надявам се че няма да и обясняваш, че това не може да бъде, че с това се  създава паника и т.н.

Последна редакция: ср, 07 фев 2007, 19:00 от Aleksander

# 236
Майчице това е голяма трагедия Cry Confused
За сега отлагам това загубено ваксиниране въпреки че съм взела Пентаксим. newsm78
Но като чета всички тези статии направо ми се къса сърцето и в гърлото ми напира буца тъга.
Не знам как да реагирам в тази ситуация.
Хем ми се иска да го ваксинирам за всеки случай хем като чета и тотално се обърквам. Sick
Моля ви кажете мнението си за ваксината Пентаксим.Все пак тя е нова и досега не съм чула някакви негативни отзиви. Praynig
Лека вечер. Hug

# 237
terra ,ами обърни се към компетенти лица тогава . PeaceЧовек взима решение и сам носи последствията от него .
Информирано съгласие в БГ няма !Има глоби за несъгласие .
Естествено, че последната дума е моя и нося отговорност за това. НО, тук говорих за нещо друго - за това компетентните и отговорните за здравеопазването лица да дадат своето компетентно мнение /все пак не всички имат медицинско образование или време да се ровят в интернет/.  Т.е. държавата да помисли за хората по-отговорно. Ако щеш дори и само като информира. Всеки иска да вземе по-доброто решение, в това съмнение няма. Но за това трябва да се покажат алтернативите, и то обстойно, и то от институция! Peace

# 238
  • София - Варна - Бургас
terra
Цитат
Всеки иска да вземе по-доброто решение, в това съмнение няма. Но за това трябва да се покажат алтернативите, и то обстойно, и то от институция!

- Ами ако има конфликт на интереси?...........

# 239
terra
Цитат
Всеки иска да вземе по-доброто решение, в това съмнение няма. Но за това трябва да се покажат алтернативите, и то обстойно, и то от институция!

- Ами ако има конфликт на интереси?...........
Александър, разбирам какво искаш да кажеш Simple Smile
Конфликт на интереси винаги има, във всяка една област, особено когато има замесени и пари, но все пак трябва да се намерят хора, които да говорят по съвест. Сигурна съм, че такива има не само сред нас, но и сред тези, от които това зависи.

Общи условия

Активация на акаунт