Последствията от ваксините-предаването на Милен Цветков

• 41 349
  • 595
  •   1
Отговори
# 315
юл4е , не съм лекар, но ще си позволя да направя едно предположение, че едва ли е възможно един организъм, който  не е обременяван излишно с вещества, вкарани в тялото му по непривичен начин и чужди за него, организъм, който познава предимно "витамините на мама", каляван е по всички познати ни начини и т.н. ...да не може да се справи с Т 40 градуса сам. (може и да греша, не знам Thinking)
Да кажат лекарите! Peace

# 316
Може. Въпросът е за колко време. Моят въпрос, де (аз още чакам за отговор, както и на въпроса за полиовируса).

В телевизионното предаване, което гледах, ставаше въпрос за оцелели след катастрофи - много тежки ПТП. Оказва се, че организмът на човек е пригоден да се справи САМ без лекарства и без операции с подобни тежки наранявания. При определени услвия - трябва да е при определена температура и по възможност в чиста среда. Покриваха раните на оцелелите (пак казвам - много тежки ПТП, не става въпрос за драскотини) с някакъв полимер и ги оставяха така. Не помня за колко време, мился, че пострадалите даже бяха в кома (показаха двама или трима човека, лекувани по този начин). Организмите се справяха сами - без лекарства, без антибиотици, тъканите се възстановяваха и хората оцеляха. Но - лекарите в предаването изрично подчертаха, че ако нараняването е на главата, се повишава опасно температурата на мозъка и хората може и да не оцелеят - т.е. това лечение не е подходящо за черепни наранявания, ако повишената температура не се овладее. Не помня за каква температура ставаше въпрос, нито помня за какво време.

Извинете ме за лирическото отклонение от темата. И аз чакам включване от лекарите.

# 317
Може. Въпросът е за колко време. Моят въпрос, де (аз още чакам за отговор, както и на въпроса за полиовируса).

В телевизионното предаване, което гледах, ставаше въпрос за оцелели след катастрофи - много тежки ПТП. Оказва се, че организмът на човек е пригоден да се справи САМ без лекарства и без операции с подобни тежки наранявания. При определени услвия - трябва да е при определена температура и по възможност в чиста среда. Покриваха раните на оцелелите (пак казвам - много тежки ПТП, не става въпрос за драскотини) с някакъв полимер и ги оставяха така. Не помня за колко време, мился, че пострадалите даже бяха в кома (показаха двама или трима човека, лекувани по този начин). Организмите се справяха сами - без лекарства, без антибиотици, тъканите се възстановяваха и хората оцеляха. Но - лекарите в предаването изрично подчертаха, че ако нараняването е на главата, се повишава опасно температурата на мозъка и хората може и да не оцелеят - т.е. това лечение не е подходящо за черепни наранявания, ако повишената температура не се овладее. Не помня за каква температура ставаше въпрос, нито помня за какво време.

Извинете ме за лирическото отклонение от темата. И аз чакам включване от лекарите.

Може да отвориш нова тема за високата Т или да продължиш някоя стара за температурата..
Не знам дали има връзка това, което казваш, Thinking с идеята на тази тема..
Мисля, че ще се задълбае излишно встрани.
Но Т на човек не може да се покачва безкрайно! Peace

# 318
Искам да ви разкажа нещо, което лично преживях. Като родих малката си дъщеря, още в родилния дом отказах ваксините. Няма да ви разказвам как целият екип буквално скочи отгоре ми, но след като не успяха да ми променят решението, ми организираха среща с педиатърката от родилния дом. Тя ме посрещна доста враждебно и поиска да знае какви са причините за моя отказ. Аз и казах така: "Голямата ми дъщеря е с хиперактивност и дефицит на внимание (иначе физически много здраво дете, но този проблем е голям), ако след някоя ваксина на бебето му се случи нещо, аз ще имам не едно, а две болни деца, нали така?" Тя започна чак да ми съчувстваа:"Оле, и какво го правите това голямото дете?" "Водим го по лекари, логопеди, психолози..."- отговарям аз. А лекарката (повтарям лекарката) ми отговори така и никога няма да забравя думите и, защото останах потресена:" Тези първите ваксини не са опасни. Ваксината, която се поставя на 4 месеца, тя може да доведе до психически и умствени отклонения. За това сега не се притеснявайте."
Аз не зная коя ваксина следва на 4 месеца, това компетентните ще кажат. За себе си мога да кажа - добре, че не се поддадох.

# 319
Да и аз мисля ,че температурата се вдига до определини граници .И не може да се повишава над тях .
юл4е , Бърди ти е отговорил всъщност .
А конкретно на въпроса за колко време умира полио вируса .Питай в някой медицински форум или личната ви лекарка .Но логично е щом организма се бори с него стигайки до температура 40- 41 градуса да умира при такава температура .Въпреки ,че цяла имунна система се бори с него .Но това е съвсем лаишко .
http://www.infotel.bg/rubrics/medicin/80955010.htm
http://www.mh.government.bg/stat.php?id=1596
MARI ANKA - ето според имунизационния календар http://www.doctorsbg.com/Imun_kalendar.htm .Но това е поредната лъжа на лекарката за да могат да те убедят в момента да сложат ваксините .Аз в такива спорове бях спървата ни педиатърка - детето с обриви и повръщане - тя ще го имунизира .Аз и казах - нали е противопоказно .Тя е да ама то нищо няма да стане ..............Без думи способни са  на всичко .

Последна редакция: сб, 10 фев 2007, 08:28 от catch

# 320
Никой не слага БЦЖ в родилния дом... писал съм много пъти по тази тема.
Коклюш има или поради пропуски,или поради ползване на лоша ваксина.
Ако правите ДТК в гръбчето каква защита да очаквате от нея?
Ако никой не знае колко ефективна е Бг ДТК която ползват какво е виновна ваксината за това?

Много са проблемите-никой не поглежда там...
Това е ще се намерят ли лекари в България ,които да признаят това и да се опитат да си разширят познанията малко .Едва ли .

# 321
  • Добрич
ОФФ:
Гледам, чета... Всеки се е захванал да рови в интернет, все някакви линкове се дават. Всички започнаха от медицина да разбират.. БРАВО!!!

P.S. Нищо лично към никого.   bouquet

# 322
Може да отвориш нова тема за високата Т или да продължиш някоя стара за температурата..
Не знам дали има връзка това, което казваш, Thinking с идеята на тази тема..
Мисля, че ще се задълбае излишно встрани.
Но Т на човек не може да се покачва безкрайно! Peace

О, има връзка, има. Погледни първите ми въпроси пак. Съвсем конкретно се отнасят за полиовируса и за времето, за което той "умира" (не знам дали може да се говори за вирус, че умира, защото вирусите по принцип не са живи - начинът за лекуване от вируси е като ги изхвърлиш от тялото, бактериите се убиват). Не за температурата по принцип като такава. Затова и питам за нелаишки мнения, а не на кой детето му кога и за колко време и при каква настинка е вдигало висока температура.

Анушка, и на мен това ми прави впечатление.

Аз спирам да пиша, защото наистина се отклонявам от темата. Ще следя - ако някой се намери да ми отговори - ще съм доволна. Но искам достоверна медицинска информация.

# 323
Затова и питам за нелаишки мнения, а не на кой детето му кога и за колко време и при каква настинка е вдигало висока температура.

Дадох ти конкретен пример, защото в по-горен пост изказваше съмнения. За да ти кажа, че ако беше така, както си писала, моето дете мноооого отдавна да е увредено, ама не е.

Колко време може да оцелее едно дете на годинка примерно с такава температура? Знаете ли какви увреждания се получават в мозъка при продължително поддържане на телесна температура 40 градуса?

# 324
"40- 41 градуса да умира при такава температура..."
->Може и да умира (което не е доказано изобщо), но пораженията си остават и са нанесени.

# 325
ОФФ:
Гледам, чета... Всеки се е захванал да рови в интернет, все някакви линкове се дават. Всички започнаха от медицина да разбират.. БРАВО!!!

Така стана... тъжно...

# 326
  • София

(не знам дали може да се говори за вирус, че умира, защото вирусите по принцип не са живи - начинът за лекуване от вируси е като ги изхвърлиш от тялото, бактериите се убиват). [/quote]
Редно е преди да пишете дали вируса е жив или не, да се консултирате с някой учебник по Биология за 6 клас. Там, случайно сигупно, пише, че вирусите са живи организми, част от т.н. жива природа. Така че...успех с четенето

# 327
  • София - Варна - Бургас
Цитат на: Amarena в петък, 09 февруари 2007, 00:34
Цитат
Носителят на Нобелова награда Prof. A. Lwoff  открива, че полиовирусът умира при Т 40 ° С. Затова на болните от полиомелит не трябва да им се сваля температурата.
Birdie
Цитат
"40- 41 градуса да умира при такава температура..."
->Може и да умира (което не е доказано изобщо), но пораженията си остават и са нанесени.

- Има една майка от Форума, детето и на 7 месеца - бият му втора Поли, след 2 седмици вдига Т. 40С, която с нищо не могат да я свалят трайно, спешно го вземат в Болницата, слагат го на системи и ... успяват да му свалят температурата!
 - и така, свалят му насилствено Температурата  - но го връщат парализирано - ръка и крак!

- Този Prof. A. Lwoff  ще излезе прав.  Peace

# 328
ОФФ:

Така стана... тъжно...
Кое му е тъжното,Бърди-ти нали пак по интернет даваш съвети.
Аз пък се радвам,че има къде и какво да прочета,а не да се доверявам сляпо на медицината.И не си мисли,че човек,завършил медицина,разбира непременно от медицина Stop

# 329
Извинете ме, но мисля, че се губи ценна енергия с тези подмятания, заяждания и спорове. Предлагам всеки, който се чувства компетентен, да напише в статия, надълго и нашироко, какво му е мнението, с аргументи за или против, подкрепени с линкове или примери /но издържани, достоверни, най-добре от личния му опит или близък нему опит, а не оттук чул, оттам чул/. Но нека наистина бъде логично и аргументирано четиво, и ако може на по-достъпен език. Предполагам, че тогава разискванията ще бъдат по-конструктивни, а поднесената информация по-полезна и обхватна.
Надявам се да има желаещи. Благодаря  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт