Внуци

• 12 526
  • 415
  •   1
Отговори
# 90
То щото изгонването е много негрозно ...

# 91
  • Бургас
Никой не е длъжен да осигурява жилище на младите. Ама никой. Още повече да вменявате на авторката вина, че не продължава да си предоставя апартамента.  Да ги беше пратила на квартира от ден 1 според мен, щеше да е най - здраво и правилно.

Значи дала жената собствено жилище, помагала, но сега е ЧАО, защото има промяна в обстоятелствата. Еми, меркантилна история.  Никой, различен от майката/бащата не е длъжен да осигурява дом на внучето.

Бих завела дело за режим на лични контакти, без предварителни разговори. Още с въвеждането на исковата молба, ще искам и привременни мерки, до излизане на съдебно решение. Първите 3-6 месеца в присъствие на майката, после без. Оставям и отворена врата за медитация и споразумение и до там с молбите.
Като пак казвам: ако е вкисната слива майката, каузата ще приключи без успех и с много наранено дете.

Като майка на две момчета започва да ме полазва тих ужас от това, което чета напоследък. Не само в тази тема, а из целия форум.

# 92
  • София
То щото изгонването е много негрозно ...
А да имаш претенции за чуждо жилище е красиво? Да превръщаш детето си в разменна монета е еманация на красотата може би?

# 93
Кой кого е изгонил, кой и защо си е тръгнал - няма как да знаем. Авторката пита конкретно има ли право на време за общуване с внучето си - да, има, и може да го получи по съдебен път.
Факт е, че у нас детето се смята за някаква неразделна собственост на майката, и след развод в повечето случаи и бащата, и неговите родители и роднини биват напълно изтрити от битието на детето. В стандартния случай дори не става въпрос за някакви вредни за детето хора, а просто за нараненото достойнство на майката, и "защото така". Хубавото е, че законите вече се спазват, говори се за родителско отчуждение, и има надежда за промяна.
В темата за свекървите, внуците не се "дават" и се използват всячески като средство за наказание на "лошата свекърва" дори когато бракът не е прекратен, само защото някога, някъде, свекървата настъпила по малкото пръстче снахата. А тук и развод има - да се чуди човек как още авторката не е обвинена във всички земни грехове и престъпления.

# 94
Като гледам бащата нищо не е осигурил, освен .... донорски материал. Изобщо по линия на таткото - нищо, нула, зироу.
Добре че майката е "осигурила" нещо благодарения на нейната рода.

И пак идваме до правилото че за детето се грижи най-вече родата на майката. Примери бол, включително и този. Защо е така, не се наемам да казвам. Но е факт.

Таткото си бил камшика. Бабата по бащина линия ги помолила да напуснат. Изобщо..за какво говорим, мерси от такава загриженост...

# 95
  • София
Като гледам бащата нищо не е осигурил, освен .... донорски материал. Изобщо по линия на таткото - нищо, нула, зироу.
Скрит текст:
Добре че майката е "осигурила" нещо благодарения на нейната рода.

И пак идваме до правилото че за детето се грижи най-вече родата на майката. Примери бол, включително и този. Защо е така, не се наемам да казвам. Но е факт.

Таткото си бил камшика. Бабата по бащина линия ги помолила да напуснат. Изобщо..за какво говорим, мерси от такава загриженост...
Точно така. Затова тропането с краче трябва да бъде насочено към него. Той е този, който е длъжен на детето. Освен майката.

# 96
От отговорите в темата, ако не друго поне може да се направи извод кой потребител къде е настъпен и от коя страна на барикадата е.

# 97
Правото си е право и авторката да, има прово да вижда детето.
Тук изясняваме просто защо е такава вероятно, реакцията на майката. Да не се чуди авторката, ако се чуди де.

И аз обичам само баба по майчина линия. Много е направила за мен, много, обичта й си личи във всяко едно действие. Апартамент не ми е приписвала. Но грижата..прозира във всяка дума и всяко действие.
Да се замисли авторката....
Право да го вижда може и да получи, но любов от детето....не знам.

# 98
  • Пловдив
Снахата, за да брои бившата свекърва за човек и да и позволява да си вижда внука, поставя условия за апартамент, собственост на свекървата, и някой намира основание да я оправдае?!  Не просто молба да остане в него временно, докато си стъпи на краката, а повече от това - да се прехвърли на детето?
Разбира се, че не знаем дали е само заради това, но историята е разказана така - и на това се намира оправдание!

# 99
  • София
Е, за любов – зависи от бабата. Стига майката да не настройва детето и да имат контакт, може да се получи. Всъщност, ето какво пише авторката:
Цитат
За съжаление синът ми тръгна по лош път и се разделиха със снахата. Доста усилия положих да му повлиая в положителна посока, но не успях.

Цитат
Тя не желае да имаме
каквито и да било контакти. Не защото съм се държала лошо с нея, а защото искаше да и оставя апартамент, който е мой. Бих го дала въпросния апартамент на внучето си, но не сега.
Всичко да е с времето си. Ако нямаше къде да живее също щях да го отстъпя.

Цитат
Не одобрявам и постъпката на сина ми. Опитах се да му повлиая, но не успях. Просто искам да си виждам внучето. Нямам против да помагам на майката с каквото и да е, но да е в рамките на нормалното.

Желанието за грижа го има. Майката пречи.

Последна редакция: пн, 11 дек 2023, 12:48 от milenaka

# 100
точно и любов може да се случи, ако не им пречат на комуникацията и не му дуднат на детето колко е лоша тази жена, която е родила един много лош баща...
ако не е любов ще е минимум топла грижа

# 101
А топлата грижа в какво се/ще се, изразява?

# 102
  • София
Тя е написала:
Ако нямаше къде да живее също щях да го отстъпя.
Нямам против да помагам на майката с каквото и да е, но да е в рамките на нормалното.

# 103
От отговорите в темата, ако не друго поне може да се направи извод кой потребител къде е настъпен и от коя страна на барикадата е.
Няма, и не трябва да има барикада. Всички възрастни трябва да са от една страна - тази на детето.
Изграждането на връзки и отношения с баби и дядовци, други роднини и семейни приятели, израстването на детето в дружелюбна и разнообразна среда, е много важно за неговото психическо здраве. Капсулирането само с майката, особено ако е тревожна и наранена, е сериозна предпоставка за бъдещи проблеми. Децата не стават социални от въздуха.

# 104
  • Пловдив
Кой бил настъпен и страни на барикадата, мола ви съ... В очите на някои хора винаги има издигнати подобни барикади, други не възприемат света така.

Общи условия

Активация на акаунт