Внуци

• 12 561
  • 415
  •   1
Отговори
# 135
Ако бабата е толкова лоша, снахата защо е искала да живее в нейно жилище, след като има свое?

"Не те искам, не те харесвам, но дай да ти ползвам жилището". Много е нагло това.

Защото се предполага че мъжът й я  е завел там, не бабата...това едно, и второ - защото внучето майка му не си го е довела от вкъщи, а е на двамата, оттам и на двата рода, не на единия само.

# 136
  • Пловдив
Несъмнено - на двамата е, затова му се полага апартаментът на баба. Иначе последната внуче няма да види.

# 137
За кое да съм сигурна, Карина? Че не винаги причината за недаване на дете е лошотията на лошата свекърва?
Вие мислите ли, като задавате такива въпроси?

Мисля да. Като майка. Ако бяха стока жената нямаше да избяга от тях. Бабата може и да има, може и да няма вина. Нека да разкаже и да видим какви бакии е направил сина й, че снахата бяга от тях и не иска да ги вижда! То много лесно все снахата да е виновна! Кой знае каква пройдоха е сина й, дела щяла да води. Тоя апартамент може снахата да го е искала за сина си, ако бащата има вероятност да го изпие или изиграе на комар. Примерно.

# 138

Така, де, да я пита човек за какво и е това внуче, я с какви хубави пътувания и гледане на живота може да го замени.

А насила, какво ще постигне според теб?
Очевидно, че майката не я иска в живота на детето си.

# 139
  • София
Ако бабата е толкова лоша, снахата защо е искала да живее в нейно жилище, след като има свое?

"Не те искам, не те харесвам, но дай да ти ползвам жилището". Много е нагло това.

Защото се предполага че мъжът й я  е завел там, не бабата...това едно, и второ - защото внучето майка му не си го е довела от вкъщи, а е на двамата, оттам и на двата рода, не на единия само.
Ами като я е завел той, претенциите за жилище да ги отправи към него, не към бабата.

# 140
Няма нужда от евтино злобеене. Авторката съвсем прости думи използва и съвсем видимо има разлика между това, което представи в началото, и това, което даде като отговори на въпросите впоследствие. Далеч от добър пример е да лъжеш, че някой иска да ти вземе жилището, пък след 2 страници да се окаже, че просто иска да ползва семейното жилище, както май му се полага нейде според законите.

# 141
Мда, така е. За мен е нелогично да искаш да живееш в чуждо жилище, след като имаш собствено, но...

Това, обаче, не го разбрах:
Скрит текст:
Ако апартамент нямаше в уравнението, щеше ли да намираш оправдания за поведението й?
Въобще не я оправдавам. Ама снахата виновна и ще я съди, обаче синът с лошия път удобно се пропуска. Много лаконично и едностранчиво представена история, а тука някои като чуете апартамент, ви бъркат в душата и веднага сте на нож.
Не не се пропуска удобно.
Синът ми и внучето нямат нищо общо.
Скрит текст:
Всеки родител иска най-доброто за детето си. Но за съжаление не винаги се получава. И не винаги родителите могат да отговарят за постъпките на децата си.
Как така нямат нищо общо. Нали са родител и дете?
Исках да кажа, че аз нямам вина за действията на сина си. В случая съм последния човек, който е искал да си развалят семейството и детето да расте без двамата си родители. И че отношенията със сина ми нямат нищо общо с това, че като баба търся и искам контакт с внучето си

# 142
Авторке, защо си развалиха семейството мамин златен и снаха ти? Толкова въпроси се зададоха, а никакъв отговор. 🤔

# 143
Еееее...колко пъти ще го пишеш това? Синът отсъствува, нЕма го...майка му да влезе да го замести...и да отсрами леко поне, нехранимайкото, който е отгледала....
Как да го отсрами ли - с грижа, не точно с апартамент, но с грижа. Колко пъти е купила дреха на внучето, памперси, пюрета...грижата къде е ?

Каквато и да е снахата, не вярвам, че майка ще мисли лошото на детето си. Именно тя е тази, която в конкретната ситуация е защитила детето си, като се е развела с нехранимайкото, и е осигурила покрив над главата на детето си! Покрив. Тя, майката!
Другите само гледат отстран и имат претенции, явно. бабата какво е направила? Баща му какво е направил? Родата на бащата изобщо какво е направил? Как са защитили детето, точно, че не ми стана ясно? Комай никак...

# 144
Ограничаването на контактите с роднини на детето без основателна причина е престъпно, не случайно е законът такъв. Като оставим моралната страна на въпроса, това е и срещу самото дете. Един ден може да се наложи да отговаряте на въпросите му защо сте го лишили от половината му роднини, при положение, че е имало желание от тяхна страна. Грозно е да се използва детето за отмъщение и натриване на носове, говори и за доста ниско ниво на интелект.
Колкото до вечния конфликт снаха - свекърва, тия лоши свекърви някога са били много добри снахи, а един ден сегашните снахи ще станат свекърви/ тъщи. Което е достатъчно по темата кой добър и кой лош

# 145
  • София
Тя написа, че е по вина на сина ѝ.

Цитат
Еееее...колко пъти ще го пишеш това?
Синът отсъствува, нЕма го...майка му да влезе да го замести...
Скрит текст:
и да отсрами леко поне, нехранимайкото, който е отгледала....
Как да го отсрами ли - с грижа, не точно с апартамент, но с грижа. Колко пъти е купила дреха на внучето, памперси, пюрета...грижата къде е ?

Каквато и да е снахата, не вярвам, че майка ще мисли лошото на детето си. Именно тя е тази, която в конкретната ситуация е защитила детето си, като се е развела с нехранимайкото, и е осигурила покрив над главата на детето си! Покрив. Тя, майката!
Другите само гледат отстран и имат претенции, явно. бабата какво е направила? Баща му какво е направил? Родата на бащата изобщо какво е направил? Как са защитили детето, точно, че не ми стана ясно? Комай никак...
Никакво задължение няма за това. Нито носи отговорност за изборите на сина си след определена възраст.

# 146

Добре, ама сина е виновен, задето я пребиваше за добро утро и лека нощ ли, защото е развил зависимости към наркотици или хазарт, защото е въртя любовници една през друга? Има значение. И все причини, да избягам на другия край на света....

# 147
  • София

Добре, ама сина е виновен, задето я пребиваше за добро утро и лека нощ ли, защото е развил зависимости към наркотици или хазарт, защото е въртя любовници една през друга? Има значение. И все причини, да избягам на другия край на света....

А не да искаш да живееш в жилището на майка му. Където може да те открие без никакъв проблем.

# 148
Отказвам да повярвам, че с такава лекота се изказват крайни мнения по ситуация, с която не сме запознати и имаме откъслечни коментари само от едната страна.
Ми то в общи линии, каквото ти спуснат, това дъвчеш...
 Сина едва ли е изведнъж е станал "лош", децата често са продукт на възпитанието на родителите си ( или липсата на такова), отделно и снахата щом се е събрала с такъв човек, че и дете създали...Вероятно и тя не е "росна китка".
още една глупост се дъвчи...

# 149

А не да искаш да живееш в жилището на майка му. Където може да те открие без никакъв проблем.

Именно. Ей затова в действията на снахата логика липсва. Поне както са представени от свекървата, де.

Общи условия

Активация на акаунт