Внуци

• 12 532
  • 415
  •   1
Отговори
# 195
Било е семейно жилище, може снахата да е допринесла с ремонт, детето да си е имало детска стая. Може жилището на снахата да е с лоша локация, в лошо състояние, обикновено ако жилището е било на баба/дядо е пред ремонт и недобре поддържано, негодно за живот с малко дете. Ама не стига, че синковецът виновен, ами и къш, снахо, ох, че ми е мило внучето... Blush

# 196
Нищо не следва да ти осигурява имането на дете. Но пък жената не е длъжна да оставя детето си на свекърва си, на която няма доверие, например.
И е очевидно, че минаването през съд няма да реши проблема.

# 197
  • Пловдив
Законът някак си така казва, че бабата и дядото имат право на лични отношения. Н това право съответства задължение на снахата да не препятства тези лични отношения. Та не е вярно, че "не е длъжна" нищо.

# 198
  • Бургас
Напълно възможно е снахата да е обидена заради изгонването и донякъде има защо, но да - това не е достатъчна причина да си "прецени така", още повече че искането за прехвърляне на жилището не се вписва в нормалното поведение дори на обиден.
Защо пък да е нямало да има изгонване, ако е имало брак?! Дори тогава ползването е до една година, която е минала, а няма причина свекървата да смята снахата с брак за пО снаха. Ние всъщност и не знаем дали е имало брак.
Ако имаше брак, щеше да има развод. С развода щеше да има постановен режим на лични контакти поне на бащата и жилището щеше да е една година на майката. Но от 2 години нямат връзка с детето, съответно жилище за година на никой не е давано. Никъде не се споменава и режим на контакти с бащата. 90% съжителство без брак.

Нищо не следва да ти осигурява имането на дете. Но пък жената не е длъжна да оставя детето си на свекърва си, на която няма доверие, например.
И е очевидно, че минаването през съд няма да реши проблема.
Съвсем спокойно може да е просто "не ме кефи бабата" и гола, непремерена женска глупост, която ще удари най - силно собственото и дете. Като и няма доверие и обича детето си, да им позволи да се виждат в нейно присъствие. Да си вдигне телефона и да каже: "Детето е добре.". Но не го прави. И това е неправилно и няма как да бъде оправдано. Колкото и наранена да е като жена, следва да бъде майка на това дете и да не му пришива нейните чувства и проблеми.

# 199
Извинявай, правилно ли разбирам, че да подканиш майка с двегодишно да си събере багажа и напусне жилището, което обитават с детето, и което ти самата не ползваш, не е гола непремерена женска глупост? Ама сериозно ли?

# 200
  • Бургас
Извинявай, правилно ли разбирам, че да подканиш майка с двегодишно да си събере багажа и напусне жилището, което обитават с детето, и което ти самата не ползваш, не е гола непремерена женска глупост? Ама сериозно ли?
Пак питам имането на деца някакви специални привилегии ли ни дава?  Аз си събрах багажа по същия начин, но не казах на детето нищо лошо за роднините му. Нито реших да му отрежа корена.  При положение, че една стотинка не съм дала за закупуването на това жилище, какви права ще диря там? Ми нямам очи за такива неща.

Колко на брой роднини следва да мислят за жилището на младите? Хванали се Пена и Пешо, свили гнезно, снесли яйце и целия свят им е длъжен ли? Колко на брой години можеш да ползваш чужд имот, защото имаш дете, нищо, че си имаш и собствен.

Сбъркано е изначално да смяташ, че като родиш престолонаследника и следва всички да ти се кланят.

# 201
Именно това изгонване е повратният момент тук....струва ми се, тогава се е преобърнала колата и отношенията са се скофтили.
Гонят се..внуче с майка му, после се иска внучето.
Ако толкова е било мило това внуче, защо е изгонено?
Бият се двете неща.

Защо да е изгонено. Къде е казано това?
Авторката много скъпернически дава инфо. Не е и длъжна.
Едно е сигурно, със снахата трябва да се разбере по мирно.
Ако не сработи, здраве. Има и други методи. Но не и да кляка.

# 202
Добре де, има един апартамент. Собственикът няма ли право да реши сам какво да го прави, ако този, който живее в него, си има свой? Ама внучето, та внучето. Майка му е получила родителските права и има собствено самостоятелно жилище. Очевидно внучето върви в комплект с нея, заради родителските права.

Някак се смята по подразбиране, че бабата и дядото трябва да дават и дават, за да могат да си виждат внучетата. Не виждам откъде идва това задължение. Ползвали са жилището, благодаря и се разотиват, след като собственичката има свои планове.

# 203
А кой го издържа ова дете в момента, освен майка му, и родата на майката евентуално. Щото то яде всеки ден, дрехи трябват, обувки...не един шоколад на коледа и великден, защото се храни всеки ден, не два пъти годишно...

Авторката да почне да полага грижа, за да иска да й го дават.
Грижа, а не единствено аз аз аз имам право право аз....това само чух. Грижата къде е?

# 204
Аз май е свекървенската тема писах, за едни свекъри, дето изгониха снаха си и внучето, след като сина им почина. А други деца и внуци нямат до колкото си спомням. Така че тая баба изобщо не ме изненадва.  Хора всякакви, но снахата винаги ще е виновна-по време на брака или съжителството, след тях и докато е жива. А и неблагодарна, да не забравим.

# 205
Абе, ако аз преценя, че е лош човек и ще влияе зле на детето ми, ще направя всичко възможно този човек да не го доближава. Това, че е баба, не я прави свестен човек.

# 206
Има право авторката, на всичко има право със собствения си апартамент, тя решава дали в него ще живее внучето, или не.

Разбира се, в името на детето майката  би трябвало  да му създава образа на една любяща баба, която умира за него и да съдейства всячески да се виждат. Теоретично.

На практика - доста е трудно след постъпката на бабата и при положение че е била насочена към своите родители, на които вероятно разчита за всичко.

# 207
  • София
Хубаво ще е авторката да поясни какви точно опити е правила да търси контакт с детето?
Две години само звънях й, тя не вдига, е малко несериозно.
Защо точно сега се сеща да търси права след толкова време?
Детето със сигурност не я помни и появата й ще трябва да се обяснява по някакъв начин. Възможно е и това да избягва майката.

# 208
  • Далечният изток
Никъде не се спомена развод, нито родителски права. Така че никакви дела не са водени. Няма брак, съответно няма семейно жилище. Снахата е чула, че се дава семейното жилище на майката с детето и може би го е поискала от авторката. Тя съответно си е имала причини да не го остави за ползване.
Аз бих завела дело за лични контакти. Както и Таис каза, може да постигнат междувременно някакво споразумение.

# 209
Да започне да показва/дава грижа, за да убеди снахата че е искрена в думите си че внучето й е мило.
Доверие се печели, не се дава така.
Да има действия, които доказват думите й.
Че само на приказки голи..не знам кой над 10г ще вярва....

Общи условия

Активация на акаунт