Внуци

• 12 513
  • 415
  •   1
Отговори
# 240
А защо бабата трябва да предостави имота си на бившата си снаха, че чак при отказ да бъде наказвана чрез внучето? Имота си е неин, може да има друг син или дъщеря, може да го дава под наем, може да си го заключи ако иска. Не разбирам, раздяла не значи ли точно това- нито мъжът, нито родата му са длъжни да и осигуряват жилище, още повече си има нейно собствено. Отделно връзката внуци / баби дядовци не се полага според кефа на снахата или зетя.
На сила ясно, че няма да стане, ама бабата поне е длъжна да опита преди да се откаже.

То не трябва, нито е длъжна, ама ако си беше изиграла картите малко по-умно, най-вероятно сега нямаше да е в тая ситуация. Щом снахата е прекъснала контакти след като се е изнесла, значи се е засегнала от това, че и е било казано с детето да се изнасят. Можеше да я остави сама да реши да се изнесе. Тя рано или късно, ако има повече от две мозъчни клетки, щеше да се усети, че няма защо зорлем да се поставя в позиция да е зависима от бившата си свекърва. Тогава и апартаментът щеше празен и снахата нямаше да е обидена. Това, нали, ако само апартаментът е ябълката на раздора, което някак си ме съмнява.

# 241
Тя поначало не е била длъжна да прави каквото и да е.
Щом двама възрастни се събират да си правят семейство и деца, родителите им вече не са им длъжни.Сега нямаше цял ден да я плюят авторката, че за 3 години се е лишила от собственост.
То нейното е направи добро, изяж л...о.

# 242
  • Варна
Интересно ми е, ако авторката нямаше това въпросното жилище, каква щеше да е причината да не й се позволява да вижда това дете?

И разбира се, че жилището е било чуждо за тази снаха, дори и като е живяла там с бившия си. Не е било нито нейно, нито негово. Не виждам какво претенции може да има към това жилище.

Какви грижи да полага тази баба след като й е отрязан достъпа до детето? Ей това ми е много интересно. Грижите започват с установяване на някакъв контакт и оттам нататък с уговорки. Тя и да иска да полага някакви грижи, не й се позволява.

# 243
  • Пловдив
"Отделна е работата, че оттук насетне, средностатистическият българин много трудно ще оставя нещо на децата си."
Защо, кой ги купува новопостроените жилища, които никак не са малко, и какво става със старите?
Не е по темата, наистина.

# 244
Тя е направила добро на сина си, все пак. За да не е заврян зет.

Стига бе, на всички е ясно, че не е проблемът само в жилището. Кой знае, какво още има, но авторката удобно го спестява.

# 245
Тя е направила добро на сина си, все пак. За да не е заврян зет.

Стига бе, на всички е ясно, че не е проблемът само в жилището. Кой знае, какво още има, но авторката удобно го спестява.
А може и заради момичето да е било, не знаем с категоричност, че е било заради сина и.
Нали младите избират в 21 век. Снахата защо не го е завела при бабата, да го завре.
Или под наем, че тогава хазяйнът пуска само едномесечно, а не двумесечно предизвестие 😀

Вместо да са благодарни за помощта и жеста, то се оказа, че жената е виновна.

# 246
Точно искане за прехвърляне е било:

Не защото съм се държала лошо с нея, а защото искаше да и оставя апартамент, който е мой. Бих го дала въпросния апартамент на внучето си, но не сега.

Искаше да остане да го ползва и след време да го прехвърля на детето. Аз със второто съм съгласна, но когато му дойде времето.

Пак да кажа - ако снахата има изисквания за пари, имот, имущество за детето си, редно е да ги адресира до този, когото е избрала за баща на това дете. А не да държи бабите, прабабите, дядовците и пр. отговорни за издръжка и имоти.

# 247
А защо бабата трябва да предостави имота си на бившата си снаха, че чак при отказ да бъде наказвана чрез внучето? Имота си е неин, може да има друг син или дъщеря, може да го дава под наем, може да си го заключи ако иска. Не разбирам, раздяла не значи ли точно това- нито мъжът, нито родата му са длъжни да и осигуряват жилище, още повече си има нейно собствено. Отделно връзката внуци / баби дядовци не се полага според кефа на снахата или зетя.
На сила ясно, че няма да стане, ама бабата поне е длъжна да опита преди да се откаже.
Благодаря за коментара и подкрепата. С моя пост си навлякох и доста укори,(разбира се не от всички.). Публикувах поста за съвет. Хората сме различни и имаме различно мнение по различни въпроси. Обвиниха ме, че съм изгонила внучето и че трябва да полагам грижи за него. Помагах и се грижех за него, но в момента тази възможност не ми се дава. Аз съм била в това положение сама с дете и знам, че е много трудно да се справиш. Относно апартамента никога не съм искала да се изнесе на момента. Тя се изнесе, когато прецени и прекъсна контактите. Имаше и коментар, че детето ще се отведе от мен при непознат мъж. Този непознат мъж се държи като дядо повече от родителите на бившата ми снаха. Живея с него повече от 15 години. За собствения си апартамент имам право да решавам какво да го правя. И мисля че всеки има право да си изкара старините спокойно.
Благодаря на всички за коментарите. Всеки има право на мнение. За себе си взех решение. Явно без съд няма да мине.
Пожелавам на всички здраве и да не изпадат в положението в което съм аз. За внуците боли повече отколкото за собствените деца.

# 248
Все едно бабата и е направила детето, че има такива претенции към нея. А синът и си го е избрала сама, бабата може да има вина за това какъв човек е станал, но изборът си е бил лично неин, на снахата.
Просто както в казуса, така и сред другите потребители стигаме до манталитета - всички са ни длъжни, щото сме жени и златното яйце, по което трябва да тичат всички наоколо.
Ами не, не става така, а и бабата ако реши да го играе с лошото, също много мизерии може да направи на бившата си снаха

# 249
След бащата, идват на ред баш бабите..нали това е родата, близките.
Бащата като го няма, може да е в затвора, към филанкишията ли да адресира, или към близките и родата?
Смятам е ясно,но удобно се пропуска, че бабите се предполага да са в кръга близки хора. Wink
И двете баби. Не едната.
И не говоря за имоти, а за грижа, 6оято тук не виждам аз поне.

# 250
  • Варна
Вярно, не е жилището, а че не се позволява контакт с внучето. Каквото и да не са разделили (евентуално) снаха и свекърва, то е между големите.
И да, разбира се има случаи, когато контактът ТРЯБВА да се ограничи/забрани.

# 251
А ако бабата нямаше наличен свободен апартамент, тогава какво? Само до това ли се свежда грижата срещу правото да вижда внучето си?

# 252
В кой закон пише, че когато бащата не плаща издръжка, майка му е длъжна да я осигури?

Вие изобщо четете ли какво пишете?
Здрави, прави, народили си деца и питат "защо бабата не плаща пари и не дава имоти".

# 253
  • Варна
Каква грижа бе, Тете? Как се грижиш за дете, на което от две години не ти позволяват да видиш очите? Като не ти вдигат телефона дори за да я предложиш тая грижа?

И пак питам, ако нямаше жилище авторката, по каква причина щяха да й забранят да вижда това внуче?

# 254
  • София
И защо само едната баба? Къде са претенциите към жилището на другата баба?
И защо въобще бабите (и двете) трябва да осигуряват жилище?

Общи условия

Активация на акаунт