Още малко догадки:
Хюлия е показала писмото от Иляс до Недрет. Това е станало причина баща и да я изгони, а след това Иляс си е тръгнал, за да не я убият. Това писмо сега намери Бедри. Така, че Хюлия е част от тази история, в която двамата влюбени са били разделени. Ако Серап е разбрала това, то и дава основание да отмъщава на Хюлия както за себе си, така и за баща си.
Ресторантът, в който става семейната среща (интересно какъв е поводът за нея, самият повод също може да е провокирал Серап), ми се струва, че се намира в хотела, където виждаме да излиза от една от стаите Серап: същият стил и същите цветове на дървото на столовете и лампериите на стените в коридора на хотела. Изглежда Джихан по някакъв начин е разбрал, че Серап е в хотела, а преди това Серап го е проследила. Самата идея да се срещне със Сойкан вероятно я е довело на мястото на срещата. Но ако е наблюдавала и видяла настроението, сигурно е била вбесена. Поводът за стрелба срещу Хюлия сега би бил фактът, че Джихан е част от това семейство и се чувства много добре в присъствието на Сойкан. Ако това е причината за поведението на Серап към Хюлия, виждам ревност към семейството, каквото Серап няма. В този случай Хюлия би била обект на стрелбата като майка на Сойкан.
А може двете причини да са действали едновременно. Крайно действие, ако Серап стреля и убие Хюлия на място, където има свидетели, отива направо в затвора.
Интересно е черното кожено палто на Серап, а също и висулката, която обаче не мога да разбера какво представлява. Докато рокерското яке на Девин говори за нейния бунтарски дух, палтото на Серап навява мрачни мисли и намерения: напомня военно време, гангстери, насилие. Такова палто носеше Девин на изпращането на баща и и там вероятно е свързано със смъртта.
Семейството се събира на една маса, но винаги в непълен състав: някои от членовете на семейството липсват.
Две двойки заговориха за отпътуване и нов живот на друго място. Джихан предложи на Серап, Джемре – на Лейля. Трябваше да го направят в същия момент, в който стана дума за това. Може би вече закъсняват.

Мен пък много ме кефи как я облича Дениз Маршан 2 сезон, макар, че и в първия ми харесваше, с тази фигура Серенай може да си позволи всякакви тоалети, фигурата прави страхотна дрехата, а не обратното.

И като се почна едно писане, че Туба била по-подходяща от грубоватата Серенай за ролята на Девин, много се смях
Точно пък за Девин изобщо не става, мое мнение.