За алфа мъжкарите, какви са те като характер.

• 6 899
  • 163
  •   1
Отговори
# 90
По - важният въпрос е: ЗАЩО има както ги нарекохте т.н. загубеняци и такива типове, които са си успешни и преминават с лекота (поне отстрани) през живота? Оставете номерацията с гръцката азбука. Има нещо свише природно, което няма обяснение, освен природните закони и естественият подбор. Ако все пак имате религиозни схващания за божията частичца в човека и сравнението с останалият животински свят - извинявам се.

# 91
Да определим какво е успешен първо. Богат и известен ли? Стийв Джобс умря от рак, защото при целия си ум реши да се лекува със сок от моркови, вместо с медицина, когато още е можело. Мъск се самонаака с Туитър и по цял ден пуска тъпи туитове, мнооого е зает този гений, с една ръка проектира совалка, с друга тесли, а с трета по цял ден туитва.

# 92
  • София
Нещата са ужасно комплексни, не е един тестостерон водещ.
Започва се от възпитание, тип нервна система, интелект, физика, визия, отношение и редица личностни качества, оформени и придобити.
Същото е при жените.

# 93
Започва се от възпитание, тип нервна система, интелект, физика, визия, отношение и редица личностни качества, оформени и придобити.
Същото е при жените.

Абе по-лесно е да се лепне една буква и зодия, какво има да му мислим... Щом е успешен е А, щом не е успешен, е Б, значи от буквата идва тази работа с успешността.

# 94
Същото е при жените.

Това е ТОЧНО така. Но кое го определя, това е важният въпрос ... Да попаднеш с гените си и нервната си система при правилното семейство да те възпита. Въпреки, че бащата на Илон изобщо не е пример за това. Изобщо не говорим за успешност с богатство. Успешност е да влияеш по някакъв начин независимо какъв на останалия и да можеш да ги "водиш" независимо как (с насилие, влияние с пари, знания) , дали управляваш фирма, държава, свят.

# 95
Т.е. успешност е да си психопат.

Ако си много успешен социално и професионално, но личният ти живот е пълен батак, децата ти не говорят с теб, имаш сто развода и нула приятели, успешен ли си?

# 96
  • Далечният изток
Не разбрах що те интересува толкова как и защо човек става успешен. Ми някой става, друг не става. Някои стават с труд, други благодарение на родителите си, трети са попаднали на точното място в точния момент, четвърти са попаднали на точните хора в точния момент и т.н. Що реши, че е само едно нещото, което го има при всички успешни хора? И как тази теория за алфи, бети, гами и т.н. ти помага да си отговориш на въпросите?!

# 97
Да си призная, тази теория с алфите и на мен не ми харесва и не вярвам в нея. Но е факт, че някои хора са повече от другите, още от рождение. Гледайки дори малките деца на площадката, едни са по свити, унили, други по пакостливи, темпераментни ... Та, няма как всички да са еднакви и просто ми е любопитно, защо е така.

# 98
  • София
Ако знаехме кое е това нещо, то вяка гупа щеше да е акула.

За мен водещи са средата на отглеждане, възпитанието и биохимията в мозъка.
Иначе, виждала съм ужасно мнго хора с мимикрия да се представят за какво ли не.
И алфи и фатални жени. Ама, не.

# 99
  • София
Да си призная, тази теория с алфите и на мен не ми харесва и не вярвам в нея. Но е факт, че някои хора са повече от другите, още от рождение. Гледайки дори малките деца на площадката, едни са по свити, унили, други по пакостливи, темпераментни ... Та, няма как всички да са еднакви и просто ми е любопитно, защо е така.

Характер, среда, възпитание, темперамент?

# 100
Може би биохимия в мозъка. Темперамент - кое определя темперамента.

# 101
Да си пакостлив и темпераментен може да те докара и до затвора все пак. А унилото дете да стане учен и да създаде нещо важно. Кое е повече, кое е по-малко животът ще реши.

# 102
  • София
Прочети за типовете нервна система и недей бърка холериците с алфите.

# 103
  • София
Темпераментът е съвкупността от устойчиви индивидуални психични свойства, определящи динамиката на психическата дейност на човека и оставящи относително постоянни при различни мотиви, съдържание и цели на дейността.

Връзка между различни теории, за четирите темперамента
Класическа   Елемент   Адлер   Кръвна Група
Меланхолик Земя   Избягващ                    А
Флегматик   Вода   Вземащ                          АБ
Сангвиник   Въздух   Социално-Полезен   Б
Холерик   Огън   Управляващ           0

Това най-грубо като информация, ако ти се рови и още има за четене....

# 104
Давате ми важни насоки за моето любопитство.
П.П. Има много от т.н. Алфи затворници, защото едно характерно качество е, че несъобразявайки се с другите, за да постигнат собствените си цели, следвайки егото си. Нарушават лесно закона, понякога разибрайки, понякога и не (егоизъм и егоцентризъм.

Общи условия

Активация на акаунт