Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата? - тема 19

• 49 434
  • 753
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Аз й купих един чифт менструални бикини, които да обува върху обикновените си бикини с превръзка, за да предпазват от зацапване дрехите. Още не ги е изпробвала, защото цикълът й е все още нередовен и не е идвал откакто ги купих. Но ми направи впечатление, че са много тесни между краката тези бикини. Не мога да си представя , че няма да допуснат поне зацапване, ако не и изтичане отстрани, ако се ползват като самостоятелно предпазно средство. За целта, за която ги купих може и да свършат работа, ще видим.

# 436
Никога не ми е било комфортно да влизам в морето, когато съм в дните с по-обилно кървене, но това са 2, макс 3 дни. Дъщеря ми се очертава с цикъл подобен на моя, остава само да стане и абсолючно редовен. А тези почивки на море, които се планират месеци предварително, се предполага да са повечко дни, така че все ще останат дни и за влизане във водата, освен ако времето не изиграе шега, разбира се.

# 437
За съжаление, при нас се случи точно това миналото лято. За пръв път дойде на голямата, толкова обилно и на втория ден на морето, че следващите 6 дена тя не стъпи на плажа. Много беше неприятно, защото едно море имахме за 8 дена, от които тя само първия ден се къпа и стоя на плажа. Другите беше в близост до хотела, защото притичваше на всеки 2-3 часа за смяна и пак се омазваше.
Така че и това го има.

Чашки никога не съм ползвала, изглеждат ми гадничко. Да не кажа по-кофти дума. Бельо също не съм взимала. Но пък, като 20-годишна, съм слагала тампони и превръзка, за по-голяма сигурност в някои дни, когато се налага да съм предимно навън.

А тези почивки на море, които се планират месеци предварително, се предполага да са повечко дни, така че все ще останат дни и за влизане във водата, освен ако времето не изиграе шега, разбира се.
Времето ни беше перфектно. 8 дена бяхме, но голямата нямаше как да стои на плажа, камо ли да влиза във водата 7 от тях.
Ей затова, сега ме е страх да планирам почивка, като не знам коя ще се оц*кли. А нейният си е засега доста обилен.
Макар че сме запазили, де Simple Smile

# 438
Аз също не съм ЗА влизане във водата по време на МЦ, но такъв тип бельо е добро решение детето да се чувства комфортно на плажа, пък дори да стои на шезлонга или да играе в пясъка.

Последна редакция: пт, 23 фев 2024, 14:55 от Анонимен

# 439
aDream, това е било просто много лош късмет. За съжаление, случва се. Но и това е част от израстването на децата ни и приемането на факта, че понякога плановете се объркват в последния момент.

# 440
Може би, защото е било първи цикъл. На моето момиче първия беше десет дни и доста обилен, после се регулира. Тя също ми казва, че и да й взема такова бельо, не би се къпала тези дни, тя и не е много по къпането. Веднъж се случи да й дойде на втория ден на почивката и изобщо не сме стъпвали на басейн до края (не бяхме на море). За сега се съобразявам с цикъла й, въпреки, че не е най-редовен и без това сме само двечките и мога да си го позволя. Решаваме в последния момент. То при нея неприятното е, че като е в цикъл е много крива, онзи път не само на плаж не искаше, а даже и за разходки ми отказваше, чудна почивка изкарахме.

Последна редакция: пт, 23 фев 2024, 14:51 от lyatno vreme

# 441
  • Mediterraneo
Аз не се сещам в последните десетина години да отида на почивка и да не съм неразположена. Включително и при два презокеански полета, където смяната в тоалетната на самолета е равна на изтезание.

# 442
Аз не се сещам в последните десетина години да отида на почивка и да не съм неразположена. Включително и при два презокеански полета, където смяната в тоалетната на самолета е равна на изтезание.

Аз пия хапчета и си го нагласям, но преди месец в рамките на 3 деня бях пролетяла 42 часа и минала през 4 държави.. като се върнах ми дойде, 10 дена по рано и като река... още влача анемия от тогава.

# 443
Не го наричайте памперс за възрастни. Аз съм ползвала. Много високо качествено и тънко бельо за менструация. На експедиция в планината за 12часа.
Според мен е много добро решение. Аз на 14-15г съм се прибирала с кръв до коленете, защото в БГ нямаше къде да се влезе на бързо да сменяш превръзки.
Сменямала съм тампони между паркирали коли като по голяма. 
Момичетата и жените с много обилна менструация направо се родихме с това бельо и чашките.
Все си мисля, че по времето когато имаше коли и тампони, имаше и кафенета, в които би могло да се ползва тоалетна. Това със сменянето между колите е скандално.

# 444
И аз взех на дъщеря ми такова бельо, слага го върху обикновени бикини, не е протичало. Аз ползвам тампони, но не съм ѝ предлагала, а и тя не е изявявала желание да пробва.

# 445
Не го наричайте памперс за възрастни. Аз съм ползвала. Много високо качествено и тънко бельо за менструация. На експедиция в планината за 12часа.
Според мен е много добро решение. Аз на 14-15г съм се прибирала с кръв до коленете, защото в БГ нямаше къде да се влезе на бързо да сменяш превръзки.
Момичетата и жените с много обилна менструация направо се родихме с това бельо и чашките.
Все си мисля, че по времето когато имаше коли и тампони, имаше и кафенета, в които би могло да се ползва тоалетна. Това със сменянето между колите е скандално.

Не можеше току така да отидеш до тоалетната в някое кафе.. то и сега не може без консумация.
И наистина не е било по желание... и често без да мога да изчакам и 2 минути повече.

През ноща слагах будилник да сменям превръзки +тампон на 3 часа.

Просто наистина беше много, постоянни анемии. Дано дъщерите ми не наследят тоя кошмар.

# 446

Не можеше току така да отидеш до тоалетната в някое кафе.. то и сега не може без консумация.
И наистина не е било по желание... и често без да мога да изчакам и 2 минути повече.

През ноща слагах будилник да сменям превръзки +тампон на 3 часа.

Просто наистина беше много, постоянни анемии. Дано дъщерите ми не наследят тоя кошмар.
На повечето места се съгласяват да те пуснат в тоалетната, ако ги помолиш. Има и много места, където пускат срещу някакви стотинки. Хора сме все пак, не ми се е случвало никой да не ме пусне до тоалетната...

# 447
Майка ми има увреждане на утертата и и се налага на ходи до тоалетна през 30-40мин.
На 50% от местата където пита да отиде до тоалетна и отказват.
 От това унижение почти не излиза. И всичко се планира според това където има достъпна тоалетна.
Става въпрос за София в днешно време. Майка ми е много възпитана и елегантна жена.

Сори за офф топика.

# 448
Моята ще ходи на лагер с госпожа,която е класна на друг клас,но ни е съседка.
Мисля че се пада,че няма да е в цикъл тогава.

# 449
И на мен са ми отказвали тоалетна. Скоро бях до НОИ, вътре няма, отвън видях едно заведение... Не ме пуснаха, под предлог, че им била свършила водата и не ползвали тоалетната. Най-скалъпеното отказване, което съм чувала. Заведение за кафе, обяд и храна, гостите да не могат да ползват заведение, в Центъра на София, звучи доста глупаво. Е, не настоявах.

Общи условия

Активация на акаунт