Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата? - тема 19

• 49 425
  • 753
  •   1
Отговори
# 450
  • София
На повечето места се съгласяват да те пуснат в тоалетната, ако ги помолиш. Има и много места, където пускат срещу някакви стотинки. Хора сме все пак, не ми се е случвало никой да не ме пусне до тоалетната...
Днес на пътеката, която обикаля Панчарево в ресторанта на гребната база не пуснаха 13 годишната ми дъщеря в тоалетната. Помолих за разрешение срещу заплащане, отказаха, ако не заплатим за някаква консумация. В София в много ресторанти тоалетните са единствено за клиенти.

# 451
Със свърхактивен пикочен мехур съм от 18годишна и това е нещо водещо в живота ми, да планирам къде ще ходя до тоалетна. Дълго време не пътувах, заради този проблем. Ужасно е.
На повечето места, ако ги помолиш любезно, пускат, днес в Мистър  Пица помолих и ме пуснаха. На доста места по центъра се влиза с касова бележка к баркод, т.е. срещу консумация.
В Италия пускат само срещу консумация, абсолютно навсякъде,   3 пъти бях там последната година.

# 452
Не става въпрос да се молиш любезно и да разчиташ някой да ти направи услуга, пускайки те до тоалетна, а да има повече обществени тоалетни в добро състояние, особено в търговските и административните райони на градовете.

# 453
Относно контактните лещи да се включа дъщеря ми ползва от 9 годишна. Пробвахме едномесечни и еднодневни. Едномесечните са й по-твърди и към момента ползва еднодневни - Biopure. Тя е и с астегматизъм и излизат по около 3 -3.5 лева на ден. Относно слагането в началото и помагах да й отварям окото, но доста бързо се научи сама. Вярно, че първите седмици слагаше лещите по половин час, но след това вече за 5 минути максимум е готова.

# 454
Благодаря на всички, които се включиха със съвети за контактните лещи.
На моята дъщеря й е по- трудно с еднодневни лещи, т.е. по- гъвкави и й сложих от моите - едномесечни на Био тру, доста по- добре се чувства с тях.
Смятам да пробвам ( първо аз, а после и тя) с лещите за ден и нощ, които бяха споменати по- горе.
Нямаме успех със самостоятелното поставяне, но тя е доста голяма паника. Към момента успява само да махне лещата от едното око 😀

# 455
Относно лещите - почистващия разтвор съдържа борба киселина. Борната киселина разяжда роговицата на окото и предизвиква сухота. От там се покачва и очното налягане след години. Казвам го като човек, носил лещи 20 години (от 18 годишна възраст).
Лично аз не бих разрешила на детето ми да носи лещи, преди да навърши 18 години и ако е висок диоптъра или има други проблеми, бих проучила възможностите за лазерна корекция

# 456
Здравейте, дъщеря ми сега става на 10.Забелязах че косата и започна да се омазнява в корените отскоро и се появи и пърхот.Препоръчайте шампоан против пърхот -подходящ за възрастта.

# 457
  • София
При моята дъщеря добър ефект има от този.
https://apteka.framar.bg/30011584/%D0%BD%D0%B0%D1%85%D1%82%D0%BA … -200-%D0%BC%D0%BB

# 458
Не знаех, че омазнената коса е свързана с пубертета.
Моята 9 и половина годишна от половин или цяла година е с ужасно мазна коса. Все и казвам да я мие през два дни най много, че иначе е плачевно положението , като се има предвид, че не е много гъста и е с фин косъм. А на нея и е все тая , че е мазна косата, обаче стои и се реше пред огледалото., измисля прически някакви.... Но с този вид на косата си представяте какво е, нищо красиво не се получава, а тя не осъзнава.

Ако има някакво решение ще се радвам да чуя съвети.

# 459
  • София
Моята 10-годишна също не се трогва от мазната коса и пърхота си. Не й пукало. До скоро и за пъпките не й пукаше, но сега започна да ги гледа в огледалото и да се вайка. Надявам се да започне и от косата си да се впечатлява.
Иначе за косата горе дадох линк какво помага при нея и с двата проблема.
Пъпките ги борим с лавандулова вода и един лосион, който се маже само върху пъпките. Купих го от ДМ, но сега не се сещам на коя марка е Понякога сякаш има ефект, друг път по-скоро няма. Но колкото и да се вайка за пъпките, ако не се сетя аз да й кажа да се намаже, сама няма да се сети. Надявам се да си изгради навик постепенно и сама да се сеща.

# 460
Изглежда, че са свързани, комшийчето на 10 е с толкова мазна коса, че винаги изглежда чак като мокра. И аз имам спомен, че като тийн все ми се омазняваше и се налагаше да я мия всеки ден. Случвало се е сутринта да е ок, като тръгвам за училище втора смяна да съм облечена готова, да я среша 3 пъти и от това да стане толкова мазна, че да я измия набързо на мивката. Научих се да не я пипам през деня и малко се подобриха нещата, после вече с хормоните се регулира и омазняването на косата ми. Моята девойка пък е с много суха коса, колкото повече време минава от миенето, толкова по-суха става и даже се втвърдява като тел. На 9 е, не ми се иска толкова рано да я започваме с маски, кристали и други химии.

# 461
За сухата коса, щом не искате маски, поне балсам е наложително да ползва
За мазните корени и пърхот - твърдият шампоан от магазин Зоя

# 462
  • София
Дъщеря ми имаше голям проблем с пърхута (аз също) и най-добр ефект имаше с Дюкре. Ползвали сме няколко варианта и сме били доволни. Като спре шампоана отново се появаше пърхут и затова от доста време си мие косата само с Ducray Elution Ребалансиращ шампоан за редуваща или последваща грижа за третиране на пърхот

Проблемът е, че сега не е доволна ефекта на тези шампоани. Иска нещо по-впечатляващо. А понеже е доста мързелива иска сух шампоан, но аз не давам, защото още не ми е минало от целия ужас от мазния пърхут по цялата глава и от един друг случай с косата й, който ми е оставил трайни увреждания в психиката.

# 463
# 464
  • Mediterraneo
Определено омазняването на косата е свързано с пубертета, все пак хормоните се разбъркват неимоверно, няма как да не се отрази в някакъв момент. Сега, дали ще е много или малко, е отделен въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт