☃️ 🎄 ❄️ Започва радостта голяма, декември е и време не остана (тема 7 /януари 2024г.)

• 40 636
  • 768
  •   1
Отговори
# 135
Привет момичета Simple Smile)
Записвам се в темата с термин 24.01 съм и се следя в Токуда.
Още не съм подготвила всичко и събирам информация от темата какво съм изпуснала,но почти съм на финала.
Пожелавам на всички лека бременност, а на вече родилите бързо възстановяване !  Simple Smile

# 136
Вече в 35г.с моят АГ още не ме е пращал на тонове,да видим кога и дали изобщо ще се случи. Имам час за понеделник мисля да си взема картона понеже мисля да раждам на др място защо там нямали анистезиолог и поради тая причина и епидурална (а аз искам да раждам естествено) . Още не сме приключили с покупките за бебка,но мисля да започна с прането. Багажа за болницата не е готов но тия дни мисля да наблегна на това.
 Нещото което ме притеснява обаче е че страшно много ми се подуват краката,знам че е от тежестта но чак до такава степен 😕 не мога да стъпя на тях,като плондер са и са изтръпнали. Ония ден се събудих и с подути пръсти на ръката. Страх ме е какво ще ми каже в понеделник,ако каже че е нормално ще съм по спокойна но сега като не съм сигурна.
  Име и ние още не сме измислили,имаме още месец но като гледам колко мами вече родиха трябва да мислим по бързо 😀🤭
Как е кръвното? Дори и АГ да не ти каже, пусни си едик белтък в урината за всеки случай

# 137
Това отичане на краката си имаше някаква причина,ако не се лъжа, точно белтък в урина трябваше да провериш....

# 138
Bochinka, вафлите може и да фалират тя докато порасне, така че ако пък си ти харесва - грабвай го😁

Little paradise, за отоците, да, следи белтъка да не направиш някоя прееклампсия.

Honey, добре дошла, сега ще те добавя и на първа страничка. Как се чувстваш? Първа бременност ли ти е?

Мен вчера ме приеха в Шейново за задържане. Вчера влязох в 35г.с и цял ден бях с контракции. Вечерта взеха да стават болезнени и вече нямах избор - натоварих багажа и дойдох. Прегледаха ме и решиха да ме задържат. За щастие нямам разкритие и шийката е ок, но Доктор Вецев прецени, че не иска да рискува. Та така, сега съм на системи, получих диария от тях, схванах се от леглото, ще си изпусна и часа за маникюр в понеделник (Мрън!), но пък Бебо кротна и ще седи на топличко още известно време, което ми е най-важно. Персоналът си го помня отпреди 2 години, та малко съм все едно си дойдох сред стари приятели Joy

Последна редакция: нд, 17 дек 2023, 07:49 от Bobby_g

# 139
хей задръж го още малко макар че вече и в 35 та си е пълноценен човек.

# 140
хей задръж го още малко макар че вече и в 35 та си е пълноценен човек.

Иска ми се да почака до Коледа, тогава влизам в 9-ти месец. Но пък в крайна сметка затова дойдох в Шейново, а не отидох във Вита - неонатологията е по-високо ниво и ако се наложи сега да го вадят, ще ми е по-спокойно тук.

# 141
На никаква терапия не съм. Да,ще пусна тези изследвания,ще видим какво ще каже и АГ в понеделник. Направи ми впечатление че преди за месец качвах 2кг а сега (последния месец)за 2седмици..кръвното е добре иначе

Последна редакция: нд, 17 дек 2023, 09:29 от Little Paradise

# 142
Bochinka, вафлите може и да фалират тя докато порасне, така че ако пък си ти харесва - грабвай го😁

Little paradise, за отоците, да, следи белтъка да не направиш някоя прееклампсия.

Honey, добре дошла, сега ще те добавя и на първа страничка. Как се чувстваш? Първа бременност ли ти е?

Мен вчера ме приеха в Шейново за задържане. Вчера влязох в 35г.с и цял ден бях с контракции. Вечерта взеха да стават болезнени и вече нямах избор - натоварих багажа и дойдох. Прегледаха ме и решиха да ме задържат. За щастие нямам разкритие и шийката е ок, но Доктор Вецев прецени, че не иска да рискува. Та така, сега съм на системи, получих диария от тях, схванах се от леглото, ще си изпусна и часа за маникюр в понеделник (Мрън!), но пък Бебо кротна и ще седи на топличко още известно време, което ми е най-важно. Персоналът си го помня отпреди 2 години, та малко съм все едно си дойдох сред стари приятели Joy

Аз лежах там 33+34 г.с. Разбирам те за леглото! 😁 И ти ли ще раждаш при доктор Вецев? ☺️

# 143
Навсякъде ли леглата са толкова твърди...кошмар нямам гръб и кръст вече....

# 144

Благодаря Bobby_g !
Първа бременност и като цяло добре.
Напоследък доста започва да ми тежи корема,но мисля,че е нормално, а и при мен бебето върви по-голямо.
Имам болки,които са в реда на нормалното след като ги обсъдих с моят лекар, а и са моментни.
Бих искала да ви попитам с какво мислите да изпишете своите бебчета?
Дали според вас боди с къс ръкав,боди с дълъг ръкав,ританки,шапка и връхно тип космонавт(цялостен гащеризон по-скоро)би било достатъчно?
Естествено ще има одялце,но само за навън, защото ми се струва,че ще му дойде повече,ако е и в одеяло увито или нещо подобно.
Като цяло се чудя дали има смисъл от тези завивки тип порт бебе,които са много красиви,но ми се струват,че няма да се ползват твърде много във времето и сега размишлявам дали да взема.
От готовите комплекти за изписване не си харесах и реших,че е по-добре да ползвам от дрешките, които така или иначе съм му взела.
Благодаря за съветите! Simple Smile

# 145
Аз мисля сама да си сглобя комплект от дрешките,които съм купила-боди с дълъг ръкав,ромпър и шапка,а за отгоре с одеялце меченце,което се обува с краченца тип прегърни ме.Порт бебе нямам и не мисля да купувам.

# 146
Бобии, дано се овладее положението и да издържите още малко с бебчо! Според мен ти е дошло и в повече натоварването и напрежението покрай децата и всичко останало. В Шейново със сигурност си в сигурни ръце 🍀

Honey, никога не съм го разбирала това боди върху боди, но доста често го срещам. Аз също ще използвам налични дрешки, няма да взимам допълнително. Мисля боди с дълъг ръкав, ританки, връхна жилетка/блузка и едно порт бебе, имам го от първото дете (btw да съм го ползвала 2,макс 3 пъти след това, малко безмислено ми е, но тогава майка ми го беше купила. Дебел космонафт би свършил същата работа, само дето после като се качи бебето в колата трябва да го събличаш от дебелите неща, за да го сложиш в кошчето, а космонафта е по-сложен за събличане и обличане от порта)

# 147
Аз взех готов комплект - боди с дълъг ръкав,ританки ,ромпър,шапка ръкавички и лигавник . В зависимост колко е студено ще преценим как да го облечем.Взела съм и два космонавта -един като меченце пухкав и един ватиран,ще видя с кой от двата ще е ,зависи от деня и времето . Одеалото в комплекта ще го оставя в колата за всеки случай

# 148
Lollo,и на мен ми е малко странно за двете бодита,но просто гледах какви са и комплектите за изписване, които продават и това ми беше отправна точка. Благодаря!

# 149
Аз за изписването ще го облека в един плюшен ромпър елен с рогца, в който беше и баткото. В болницата много му се радваха.отдолу ще е с някакви обикновени боди и ританки. То изписването е 10мин, нареждат всички пред вратата ,дават ти едно пликче с разни неща и те набутват да тръгваш, че идва следващото бебе. Нищо особено.

Общи условия

Активация на акаунт