☃️ 🎄 ❄️ Започва радостта голяма, декември е и време не остана (тема 7 /януари 2024г.)

• 39 626
  • 768
  •   1
Отговори
# 525
Bobby, ти за коя друга болница се двоумиш? Какво ти казва интуицията?

Гледах сега в началния пост, че ^hope^ и KittyCorner са с термин първите дни на януари, пък не са писали скоро май. Момичета, ако четете, дайте знак какво се случва при вас Simple Smile

Аз днес съм доста по-добре, даже се разшетах малко из къщи и сега пак съм се опънала да си почивам.

Вие имате ли планове за тази вечер? Ние за трета поредна година няма да правим нищо по-различно от обикновено. Като цяло не ми е специален ден 31.12

# 526
Вие имате ли планове за тази вечер? Ние за трета поредна година няма да правим нищо по-различно от обикновено. Като цяло не ми е специален ден 31.12

Точно това си говорихме с моя мъж - празниците вече не са специални, а обикновен ден, който, в повечето случаи, само натоварва физически и емоционално. Тук е добре да подчертая, че не сме излизали от кръга "бременност-раждане-гледане на бебе-гледане на малко дете" вече от доооста време. Всяко пътуване за среща с роднините е в пъти по-изморително и по-натоварващо с малко дете (под 2 години) и когато си бременна. А събиране за Нова година... никакъв шанс. А какви купони правихме преди - майкооо Laughing

Някой друг има ли подобни размисли?

# 527
Благодаря за загрижеността Lollo 🤗aз все още нямам индикация за скорошно раждане и ако до 5ти не съм родила докторката ми иска да вляза в болница за наблюдение... Преди 2 дни бях на тонове каза че има няколко засечени контракции но за сега все още нищо не усещам 😅надявам се да тръгне до тогава естествено

# 528

Гледах сега в началния пост, че ^hope^ и KittyCorner са с термин първите дни на януари, пък не са писали скоро май. Момичета, ако четете, дайте знак какво се случва при вас Simple Smile

Аз днес съм доста по-добре, даже се разшетах малко из къщи и сега пак съм се опънала да си почивам.

За Вита при Китанова. Тя беше доста време началник на родилното в Шейново и ме подкрепи за вбак още преди Вецев да се съгласи. Всъщност аз затова и започнах да търся друг лекар, че той първоначално директно ме отряза.

За довечера събирам бабите вкъщи, за да не са сами, но общо взето те отнесоха готвенето. Аз спретнах само една баница и това е. Така мога да сложа баткото да спи и евентуално да сляза пак на вечеря. Иначе и на мен не ми е празнично. Спрях си вече магнезия и само следя кога ще зачестят контракциите. На всичкото отгоре едва дишам, че синузитът ми се е изострил, а и коремът ми е огромен, та и това не помага. Задъхвам се само докато стана от дивана. Сутринта тая баница ми се видя като 3 часа тежка тренировка в залата 😅

# 529
При нас Нова година от както сме с дете е горе долу просто още един повод да се съберем. От както е роден баткото само 1 Нова година го оставих с наще и отидохме с компания да празнуваме.От тогава се събираме с още едно приятелско семейство с наборче на детето и заедно празнуваме ,децата играят и се кефят .Тази година не ми е до празнуване,особено като знам че другата седмица е раждането,но пак ще се съберем тази година у тях,аз нямам сили да оправям за гости. Като се изморя сме 5 етажа над нас,просто ще си сляза у нас Smile

# 530
В крайна сметка в шейново ли реши да останеш ?

За Вита при Китанова. Тя беше доста време началник на родилното в Шейново и ме подкрепи за вбак още преди Вецев да се съгласи. Всъщност аз затова и започнах да търся друг лекар, че той първоначално директно ме отряза.

За довечера събирам бабите вкъщи, за да не са сами, но общо взето те отнесоха готвенето. Аз спретнах само една баница и това е. Така мога да сложа баткото да спи и евентуално да сляза пак на вечеря. Иначе и на мен не ми е празнично. Спрях си вече магнезия и само следя кога ще зачестят контракциите. На всичкото отгоре едва дишам, че синузитът ми се е изострил, а и коремът ми е огромен, та и това не помага. Задъхвам се само докато стана от дивана. Сутринта тая баница ми се видя като 3 часа тежка тренировка в залата 😅

# 531
tiny_lili и ти ли си виждаше вътрешностите ...ужас😁
И на мен ми забраниха да си барам корема,а то ми беше като навик...бебка мърда ,а аз и отвръщам...
Ще се борим ли за бебе на годината ..да видим някоя мама ще я изненада ли бебчето в първите минути на 2024...
Да споделя за капките за колики.. вече имаме 20 вида купени и за сега от Саб симплекс се чувстваме доста по добре...незнам някой друг използвал ли ги е..

# 532
С моя мъж никога не сме били големи фенове на Нова Година и изхвърлянето по нея, последните 3 години бяхме все на домашно в къщата на наши приятели. Тази година ще сме у дома, лежерно. Даже ако успеем да я дочакаме ще е добре хаха. 😂
Днес и без това се чувствам като парцал, нямам грам енергия за нищо. 🙄

# 533
Честито на всички нови мами.. Да са ви живи и здрави бебоците и много да ви радват.

Имам питане относно плановото секцио. С термин 24.01 съм, но планирахме за 08.01. Не е ли много рано според вас ?

Аз мисля че не е рано, доколкото гледах в декемврийската група плановите секцио ги правят в 38ма седмица, а при теб май така се пада. При влизане в 37ма и раждане детето се води напълно донесено.

# 534
tiny_lili и ти ли си виждаше вътрешностите ...ужас😁
И на мен ми забраниха да си барам корема,а то ми беше като навик...бебка мърда ,а аз и отвръщам...
Ще се борим ли за бебе на годината ..да видим някоя мама ще я изненада ли бебчето в първите минути на 2024...
Да споделя за капките за колики.. вече имаме 20 вида купени и за сега от Саб симплекс се чувстваме доста по добре...незнам някой друг използвал ли ги е..

При нас с баткото само Инфокол действаше, давах и Лефакс ,майка ми беше поръчала от Германия че била чула че действали ,при нас нищо не правеха . Та сега живи и здрави дано не са силни пак ще заложа на Инфокол пък каквото дойде

# 535
Точно, че вече сме го играли това с големите купони и голямото напиване, та вече ич ми не е. Пък и както казваш MamaBGBG сме в кръга на бременност-малки деца вече 3г. Миналата година уж да се съберем с есни съседи с детенце наборче, но в последния момент и двете деца се разсополявиха и в крайна сметка кой от къде е. Легнахме си към 11. Сега се очертава същото Simple Smile

Kitty, стискам ти палци да тръгне естествено, че това приемане за наблюдение е супер досадно и изнервящо, от опит го казвам. И постоянно ти пишат и ти звънят "роди ли, роди ли" 😤 Ти къде беше избрала да раждаш?

Bobby, май към Вита те влече малко повече или ми се струва? При теб сега се поуспокоиха нещата нали? Имаш още време до термин.
Иначе и аз съм огромна, онзи ден в шейново дойде едно момиче за тонове с термин 24.01 и коремът и беше буквално двойно по-малък от моя. Как става така не знам! Но и аз вече от най-малкото пуфкам и охкам, а по стълбите слизам и се качвам стъпало по стъпало. Истинска баба Меца Grinning

О! Да се похваля - от този вирус съм свалила 3кг. Супер много се изкефих като видях 😚

# 536
Наде, то не е все пак огледало, вижда се по малко 😁

За мен празниците вече са по нов начин весели и приятни. С децата, суматоха, готвим си нещо специално, те си чакат бенгалския огън (не използваме пиратки и фоерверки), като бяха пък бебета гледахме филм, хапнахме нещо специално и в 12 се гушвахме до бебето, ако се разплаче да не се стресне, а и да сме заедно за началото на годината.
Та празнично ми е заради децата, не въпреки тях.
Инак и едно парти бих приела или нова година насаме с мъжа ми, но за всимко си има време и сега е времето за празници с децата. Ще дойде време пак без тях:))) и ще се развихрим 😁

Аз съм от малките кореми и не ми тежи за сега. Ако не са ми вътрешните страхове и липсата на доктора щях да съм екстра.
Вчера съседката вика - лятото ли го чакате бебето 😁
Ама то и от зимните дрехи де, пак ми е най-голям третата бременност спрямо другите две.

Много е полезно, че споделяте за коликите!
Моите и двете имаха и се подготвям психически
Пак  ще ви питам при нужда

# 537
Точно, че вече сме го играли това с големите купони и голямото напиване, та вече ич ми не е. Пък и както казваш MamaBGBG сме в кръга на бременност-малки деца вече 3г. Миналата година уж да се съберем с есни съседи с детенце наборче, но в последния момент и двете деца се разсополявиха и в крайна сметка кой от къде е. Легнахме си към 11. Сега се очертава същото Simple Smile

Kitty, стискам ти палци да тръгне естествено, че това приемане за наблюдение е супер досадно и изнервящо, от опит го казвам. И постоянно ти пишат и ти звънят "роди ли, роди ли" 😤 Ти къде беше избрала да раждаш?

Bobby, май към Вита те влече малко повече или ми се струва? При теб сега се поуспокоиха нещата нали? Имаш още време до термин.
Иначе и аз съм огромна, онзи ден в шейново дойде едно момиче за тонове с термин 24.01 и коремът и беше буквално двойно по-малък от моя. Как става така не знам! Но и аз вече от най-малкото пуфкам и охкам, а по стълбите слизам и се качвам стъпало по стъпало. Истинска баба Меца Grinning

О! Да се похваля - от този вирус съм свалила 3кг. Супер много се изкефих като видях 😚
Ти в нашия град май само в една болница изграждат та в нея (държавна е)... Имам познати който казаха че са доста доволни от родилното последната година та се надявам да е добре положението... Иначе за нова година не знам колко е одачно да кажа че съм се на празнувала на младини след като съм на 23🤣 но е така и с приятелят ми вече няколко години си си празнуваме сами вкъщи и едвам изкарваме до 12 та днес аз замесих една питка той ще пече пържоли и това ще е празнуването 😄

# 538
И ние ще сме на домашно. Уж щяхме да сме вкъщи, ама ще отидем с едно приятелско семейство, на които им ставахме кумове. Ще се съберем две бременни и едва ли ще изкараме до късно, ама аз и нямам желание вече. 🙈

Иначе за контракциите, аз уж си пия магнезия, но коремът ми се втърдява почти постоянно и имам някакви стрелкащи болки ниско долу. А на тоновете нищо не излиза като контракции и се чудя аз ли си внушавам 🤷♀🙈

Ще видим на 2ри съм на преглед колко е порастнал юнака и как върви 🥰

# 539
Bochinka, съвсем честно не знам.
Lollo, Вита ми звучи по-примамливо откъм условия, ако трябва да съм честна, макар че нямам лични впечатления. Шейново се е влошило от предното ми раждане насам, макар все така да съм на мнение, че сред персонала има доста мили хора, които наистина работят с желание и са професионалисти. Но другите неща - хигиената, миризмата на цигари по коридорите, храната, някои по-криви служителки, като едната, която ме накара сама да си сваля абоката... Нямам гаранция, че във Вита няма да има такива неща, ама човек все се надява.

За планирането на секцио си е до лекар. Китанова каза, че ако трябва да планираме по някаква причина, ще е в 39-та г.с.
Вецев би ме насрочил за 2 седмици по-рано.

За капки за колики - предния път пробвах какво ли не и накрая най-голям ефект оказаха Еспумизан Л. Сега ще пробвам първо с тях.

Общи условия

Активация на акаунт