☃️ 🎄 ❄️ Започва радостта голяма, декември е и време не остана (тема 7 /януари 2024г.)

• 39 624
  • 768
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте момичета! На 29ти декември се роди нашият син Петър Blue Heart . Родих нормално но предизвикахме раждането понеже бях с 5см разкритие, с контракции но без болка. Моя следящ лекар също последната му смяна беше на 29ти вечерта и се разбрахме да предизвикаме понеже щеше да е на работа чак на 3ти а аз не знам дали щях да изтрая с тези 5см. Предвид че почти нямах никакъв корем и хората си мислеха че съм в 4ти месец а аз вече бях 39та седмица,  и бебчето не е голямо. Роди се 2500, 47см. Да ни е жив и здрав и ще порасне. Та ние двамата ще си празнуваме нова година в болницата Hug
За самото раждане само ще кажа, че нито е като по филмите, нито е като в клипчетата по ютуб и по фейса. Нищо общо с това което си представях.
Както казах дойдох си с контракции но без болка. Пуснахме системата и на 15та мин болките започнаха. Бяха си на 2мин но по слаби. Спукаха ми мехура и болките станаха по силни и по силни. Както знаем прага на всеки е различен. Мен ме болеше но не съм викала или крещяла. Та след 3 часа контракции дойдоха заветните 10см разкритие и започнаха напъните. До тук всичко беше перфектно, но от неспането от предната вечер и цял ден мислене и болките от контракциите бях толкова изтощена и просто напъванета нещо не ми се получаваше. Опитахме се няколко пъти но главата тръгва и се връща. В крайна сметка ми направиха разрез и бебето излезе. Безкрайна съм благодарна на целия екип който ме израждаще,  въпреки всички страхове се справих благодарение на тях!  
С бебчо сме добре, днес поседя при мен опитахме се да се кърмим хранихме се гушкахме се и си се радвахме.  Заради разреза ми е трудно ставане и лягане а седенето изобщо не е възможно на този етап. И решихме вечерта да остани в детска стая и утре пак да го взема за да имам време да си почина още малко. Пожелавам на всички останали мами повече смелост, защото болките все ще ги има но наистина се преживяват. Пожелавам ви всички да родите с минимални болки, лесно и безболезнено раждане, здрави и сладки бебчета:heart_eyes: и не на последно място да се доверяват на докторите си.
Успех! Ще остана да следя темата и ако някоя има въпроси ще отговоря. Пожелавам на всички нова по добра и по прекрасна  година и да си гушкат бебенцата Heart EyesHeart

# 541
Pukii, честито бебе! Много здрав и радостен да е, да порастне голям и силен мъж! Бързо възстановяване на теб!

Гледам, че обсъждате за празнуване - ние ще сме още по-семпло и отколкото си го представях. ММ е болен от тази сутрин, подозирам, че е с ковид,сега обикалях аптеките за тест и след малко ще прави. Отцепил се е в спалнята, ние с дъщерята сме в хола, той влиза само с маска при нас, но снощи си се гушкахме, та не знам.. Водих днес детето сама и на горска разходка,въпреки че изобщо нямах сила, а то си е бая нагоре, но такова хубаво време, сърце не ми даваше да не излезем. Обещала съм ѝ домашна пица, ще пуснем някакво филмче и това ще ни е празникът, даже няма и да си сменя клина и тениската, като гледам, никакво настроение нямам. Мисля да легнем и към 12 съм ѝ обещала да я събудя, ще видим изобщо ще стане ли. В момента толкова много хора са болни, че със сигурност реших да не я пускам на училище (предучилищна) в следващия месец и нещо. Вкъщи ще се занимаваме, колкото можем - ще се справим, иначе според мен пак ще си седи вкъщи тя,но болна,което изобщо не ми се иска около и след раждането.

# 542
Pukii, честит да е Петър! След мъничко ще го добавя на първа страничка. Да Ви е здрав и силен като камък! Прекрасно име сте избрали ❤️ На теб желая бързо възстановяване и ти благодаря за куража, който даваш на нас, чакащите.
Devya, каквото и да е, дано му минава бързо на мъжа ти. Относно спирането на детето от предучилищна, аз напълно те подкрепям. И аз спрях Стефан от ясла, защото просто не си представям да гледам две болни деца на този етап. Предпочитам да си е вкъщи, но здрав.

Последна редакция: нд, 31 дек 2023, 21:16 от Bobby_g

# 543
От тази сутрин и ММ е болен,с температура,лошо му е,цял ден не може да стане от леглото,нито му се яде,нито нищо,та ние с детето си се занимаваме двете.Трябваше да ходим да празнуваме заедно с няколко приятелски семейства с деца,но ще си седим тихо и кротко вкъщи,даже не знам дали ще има сили да вечеря с нас.

# 544
Момичета,  днес в 16:02 нашата принцеса реши да излезе и да не дочака термин.
Вчерта в 12:30 ми изтекоха водите, без контракции.  В болницата ме приеха в 8 и от тогава до самото раждане бях на система.
Имаме си девойка 2.950кг 51см

# 545
Благодаря, Bobby! Тестът е отрицателен за ковид и грип поне, надявам се да е нещо, което бързо да мине и да не ни хване и нас.

Ts,P.S - Честито и на теб! Здраво и спокойно бебче!

# 546
Pukii, Ts.P.S честити да са ви малките съкровища! Да бъдат здрави, весели и любопитни дечица!

И моят мъж нещо се втресе преди малко и глътна 2 парацетамола, пък да видим догодина как ще е. Дано бързо да ни оздравяват, че на тях лежим сега.

Аз също съм обявила, че детето няма да посещава ясла целия януари месец, за след това ще преценя спрямо ситуацията.

Хубава вечер на всички! Simple Smile

# 547
Благодаря ви момичета!!! Ts.P.S честито бебче и на теб. Да бъде здраво, щастливо и добричко.  Бързо възстановяване Hug

# 548
Мами, Честита Нова година! Честито на Pukii и Ts.PS. Желая много щастие!
Днес, на 01.01.2024 в 00:18ч проплака и нашата, разбързала се да излиза Калина 😇 3030гр 50см, с мноооого коса 🤭 зачестиха ми контракциите към 8 и нещо, докато си редях масата, превръзката ми се напои с кръв и бързо, бързо към спешното на Токуда. Дежурният екип бяха невероятни, а и разбрах, че д-р Кирякова се е обадила през деня да ги предупреди за мен, просто невероятна жена!

Желая успех на всички ви!! ❤

Последна редакция: пн, 01 яну 2024, 03:13 от anni1122

# 549
Да ти е жива и здрава малката сладурана 🎉🎊🎈
Днес, на 01.01.2024 в 00:18ч проплака и нашата разбързала се да излиза Калина 😇 3030гр 50см, с мноооого коса 🤭 зачестиха ми контракциите към 8 и нещо, докато си редях масата, превръзката ми се напои с кръв и бързо, бързо към спешното на Токуда. Дежурният екип бяха невероятни, а и разбрах, че д-р Кирякова се е обадила през деня да ги предупреди за мен, просто невероятна жена!

# 550
Днес, на 01.01.2024 в 00:18ч проплака и нашата, разбързала се да излиза Калина 😇 3030гр 50см, с мноооого коса 🤭 зачестиха ми контракциите към 8 и нещо, докато си редях масата, превръзката ми се напои с кръв и бързо, бързо към спешното на Токуда. Дежурният екип бяха невероятни, а и разбрах, че д-р Кирякова се е обадила през деня да ги предупреди за мен, просто невероятна жена!

Ехаааа! Страхотен новогодишен късмет ти се е паднал 🤗 Да е здрава и щастлива, а на теб бързо възстановяване! Секцио ли беше?

# 551
Честито на Pukii и Ts.PS!
Лелеее колко много бебенца!
И ето ни го и първото януарче! Ани, честита да ви е Калина, здрава и късметлийка! Какво начало на 2024!!!

Честита нова година, момичета! Само да е здрава си пожелавам аз, да са ни здрави децата, да сме здрави да си ги гледаме с любимите мъже!

# 552
Честита нова година, момичета! Да ви донесе само радости с бебоците и цялото семейство, да е пълна с любов, мир и разбирателство.
Честито на мамите с новогодишни бебета! Да са здрави, силни и бързо да се прибирате вкъщи.

Имам чувството, че не останахме за януари, много бързат децата. При мен няма особени индикации за започващо раждане и вече започвам да се притеснявам, че ще искат да ми го предизвикват тази седмица. Като походя повече през деня, вечер имам зачестени стягания и контракции, но като си полегна, се успокояват. Като си почивам цял ден като вчера, вечерта изобщо не се чувствам бременна. Едно ми е леко, енергично, удобно. 😂

# 553

Ехаааа! Страхотен новогодишен късмет ти се е паднал 🤗 Да е здрава и щастлива, а на теб бързо възстановяване! Секцио ли беше?

Секцио бях, да. Имам операция на очите правена и не ми е позволено да раждам естествено, въпреки че ми се искаше.. Малката е в интензивно, заради чревцата и ще трябва аз да ходя при нея, а не те да ми я носят. Не знам дали съм учудващо спокойна, заради болкоуспокояващите, но се радвам за което.
Единственото, от което мога да се оплача, беше че 20 мин ми слагаха упойката, ако не и повече, тъй като аз съм с дискови хернии на 4ти и 5ти лумбален и беше мноооого сложна работата.. извикаха анестезиоложка буквално от масата, за да се бори с обездвижването ми 😩 пълен цирк бях и все гледам да не върдам, но по едно време усетих толкова рязко стрелкащи болки в левия крак, че само където не скочих до тавана… беше ужасно, но мина, слава Богу.
Току що минаха да ме видят сестрите и се оказа, че бебка ще я транспортират в Пирогов… до последно смятах, че от там ще дойдат тук, но уви. Така ми се е свило сърцето, просто не мога да ви обясня..

# 554
Какво налага да я местят? В Токуда имат добри специалисти за бебетата, какво ги е притеснило? Даже не знаех, че в Пирогов се грижат за толкова малки бебета.

Стискам палци да се оправя бързо, сигурна съм, че  правят най-доброто и решенията им са оправдани. Възможно ли е заради някаква апаратура да са я преместили?

Общи условия

Активация на акаунт