Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 10

• 48 323
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
Аз съм с едно секцио от 2021 и сега ще пробваме VBAC. Оказа се, че в Щерев, щом е VBAC, не използват окситоцин за предизвикване, а чакат раждането да тръгне само, както и не използват епидурална упойка.

Поради тази причина реших да се подготвя с каквото мога и посещавах различни курсове за естествено раждане, техники, дишане, съвети и т.н. Смятам, че в такава ситуация най-добре и най-силна въпреки болките ще се чувствам с партньора си до себе си, който и според курсовете има не малка роля и може да помогне на родилката с важни неща в дадения момент.

На последния преглед питах АГ може ли да присъства и тя се съгласи, но повече информация нямам и не знам. От форума тук знам, че се плаща, но мислех, че е заради самото присъствие, а не заради друг екип за партньора. Малко нелепо ми звучи да има още един екип, смятам, че, ако някой смята, че няма да издържи процеса, няма да иска да присъства, но сигурно и лекарите си имат доводите.

Мерси за всички за информацията!

# 436
Това за втори екип за първи път го чувам, не смятам може би, че е вярно, но може и да греша. Аз буквално ще раждам тези дни, преди 4 седмици попълвах документи. Бащата може да присъства доколкото знам срещу 300 лева, ако не се лъжа се отбелязва в документите и вероятно се коментира и с Аг предварително. Относно Вип и единичната стая - разликата е, че във Випа могат да идват и нощуват посетители през цялото време, без значение от часа срещу 190 лева на вечер. Единичната е 100 на вечер като там свиждането е от 17:00 до 18:00 както и при стандартните двойни стаи. Аз лично за себе си писах двойна стая. Не сметнах за нужно да давам едни 600 лева и нагоре, можем да ги оползотворим за нещо по-смислено... Другото е, че никога няма гаранция дали бебето ще е на антибиотик или ще се удължи престоя, съответно тогава и сумата набъбва още повече.... Това все пак не е държавна болница, където са по 4-5 жени и нагоре в стая... 2 жени според мен е напълно резонно и ок.
Относно дрехите - не мисля, че има чак твърди рестрикции. Между 36-37 седмица трябва да ви запазят час за родилна консултация. Минавате през анестезиолог и кардиолог, попълване на документи, обсъждане и там персонала от акушерки и сестри могат да ви обяснят подробности и да отговорят на всичките ви въпроси. От регистратура предполагам няма как да знаят всички тънки детайли, затова се прави и тази родилна консултация и тя е задължителна....

# 437
  • София
Аз пък смятам, че въпросите не са нито медицински, нито кой знае колко специфични, та да не може да се отговори на рецепция.

# 438
Благодаря на всички за насоките!

Съгласна съм, че не могат да отговорят на всички въпроси, но поне на елементарни такива, като каква е разликата в стаите - е следва да могат ама...

Както и да е, поне винаги са мили по телефона. В крайна сметка всички си избираме лекар, а не болница за раждане, така че той/тя е най-важен/важна.

Късмет!

# 439
Здравейте, някоя от вас, която успешно 🍀❤️ е минала по пътя на ин витрото в Щерев, може ли да даде повече информация? Какво следва след като/ ако документите бъдат одобрени от фонда?  На мен ми казаха "бием ти инжекции няколко дни и след това е процедурата''. Аз бях доста притеснена, съответно всички въпроси, които имах се изпариха. Кога и колко дни се бият инжекциите, има ли точен график? След това какво следва? Ще съм ви много благодарна, ако някоя от вас ми разясни. Може и да лично. Благодаря ви❤️

# 440
Някой да е ползвал скоро басейна на Щерев? Търся отзиви за бебешкото плуване.

Катрин, правилно са ти казали 😁 Два пъти го минах това, колкото по-малко го мислиш, макар че е трудно, толкова по-добре. Избираш си лекар, отиваш при него и почвате. Първо изследвания, после документи, когато дойде решението, почвате. Ако си по къс протокол - на 2ри ден на цикъла те преглеждат, назначават инжекциите и през няколко дни ходиш на изследвания и прегледи. Към 9-10 ден включват още една инжекция и определят дата за пункция. Всичко е разписано, от теб се иска само спокойствие и позитивни мисли. И да не вдигаш тежко по време на стимулация.

# 441
Катрин, когато си получиш заповедта, се уговаряш с твоя лекар кога да отидеш при него. Преди това си носиш заповедта на третия етаж. Там попълваш два документа и им оставаш заповедта. За това си направи копие. Аз съм имала една стимулация до сега, по къс протокол и мога да ти кажа какви бяха стъпките при мен. Лекаря ме извика на 20тия ден от цикъла, за да види дали нямам някой задържан фоликул. След като видя, че всичко е наред, ме извика на 2-3 ден на цикъла. При стимулация не се запазват часове, отиваш на регистратура, казваш че имаш уговорка с лекаря си и те те записват. Отиваш пред кабинета и чакаш. Когато отидох на втори ден, доктора ме прегледа, изброи по колко фоликула имам в яйчник и определи препаратите и дозите за стимулацията. Обясни как се поставят инжекциите и по кое време на деня. После ти дават една книжка, в която са изписаните лекарства, с нея отиваш в аптеката на болницата, дават ти ги, ти се разписваш, че си ги получила. На прегледа лекаря ти казва кога пак да отида. Обикновено преди него иска да се пуснат няколко показателя в лабораторията на Щерев. На прегледите докторът следи показателите на хормоните и големината на фоликулите и определя кога ще е пункцията. На последния преглед преди пункцията, ти дават и таимираща инжекция, която се бие в точно определен час. Преди пункцията се прави консултация с анестезиолог и кардиолог. Попълват се и документите за хоспитализацията. Обясняват ти до колко часа трябва да си вечеряла предната вечер и до кога да пиеш вода. В деня на пункцията трябва да отидеш 45 минути по-рано. Тя трябва да стартира в точния час, за който е определена.
Горе долу е това.

# 442
Препоръчайте ми лекар за проследяване на бременност. Втора ми е. Първата следих при доктор Василева във Вита, но не останах доволна от болницата. Искам опитен проследяващ, тъй като предишния път имах доста усложнения. Благодаря ви предварително!
Аз съм доволна от Д-р Доленска!

# 443
  • София
За рискова бременност с две ръце препоръчвам д-р Коновалова. И двете ми бремености бяха с усложнения, задържане, много е педантична в проследяването на бременост. Не знам какви усложнения сте имали, но при нея със сигурност ще останете добре обгрижена

# 444
stonefaced
Ние посещаваме всяка сряда бебешкото плуване в Щерев. Инструкторката се казва Деница и е уникален човек. Има подход към децата и е обичана както от малките така и от нас родителите. Басейна е чист и много приятен. Записваме час през pluvanesbebe.bg
Сега сме преустановили посещенията, тъй като предстои затваряне на басейна за профилактика, а и Деница е в отпуск. Препоръчвам с две ръце както индивидуалните уроци, така и груповите!

# 445
  • София
От каква възраст е подходящо плуването. Аз имам ваучер подарък за басейна, но бебето ми няма още 2 месеца и ми се вижда малко, то едвам изкарва будно 1 час, въпреки че много обича къпането.

# 446
ddd29, благодаря!
koikoii, на повечето места е от 5 месеца нагоре. В басейна, в който водим моя син, масово са над 1 г., но в Щерев ми се струва, че е по-различно и ако е за там ваучера, бих звъннала да питам.

# 447
stonefaced
Ние посещаваме всяка сряда бебешкото плуване в Щерев. Инструкторката се казва Деница и е уникален човек. Има подход към децата и е обичана както от малките така и от нас родителите. Басейна е чист и много приятен. Записваме час през pluvanesbebe.bg
Сега сме преустановили посещенията, тъй като предстои затваряне на басейна за профилактика, а и Деница е в отпуск. Препоръчвам с две ръце както индивидуалните уроци, така и груповите!

Предполагам Мултиспорт не важи?

# 448
Нямам идея дали важи Мултиспорт.
Ние започнахме да ходим на плуване от месец март, когато беше на 8 месеца, но съм виждала и по-малки бебета. Мисля, че от 3 месеца можете, а от скоро предлагат и нова услуга - вана за новородени.

# 449
Здравейте,
Имам час при Чавеева в края на месеца за първа ФМ. Понеже пише, че предния ден трябва да отида да ми вземат кръв за изследвания, но аз не искам до правя БХС, а само да си мина на преглед през нея. Имате ли представа дали БХС е задължително или може и без него? Не успях да се свържа през седмицата и ще пробвам отново следващата да попитам.
Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт