Предстои ми инсеминация - тема 34

• 36 546
  • 815
  •   1
Отговори
# 390
Момичета аз мисля, че инсеминацията няма да е успешна , 8 ми ден от нея и си имам същите симптоми като всеки месец по това време преди цикъл 1 : 1

# 391
Здравейте! Обмислям донорска инсеминация, тъй като нямам партньор, а искам да имам дете. Разглеждала съм в Cryos и там съм харесала няколко донора. Проучих и клиники, които работят с тях. След като си избера клиника, в която да направя процедурата, аз ли избирам донор или те го избират на база зададени от мен критерии? Някоя от вас би ли споделила, ако има опит. Благодаря предварително и успех на всички, мечтаещи за бебе. Simple Smile

# 392
Здравейте! Обмислям донорска инсеминация, тъй като нямам партньор, а искам да имам дете. Разглеждала съм в Cryos и там съм харесала няколко донора. Проучих и клиники, които работят с тях. След като си избера клиника, в която да направя процедурата, аз ли избирам донор или те го избират на база зададени от мен критерии? Някоя от вас би ли споделила, ако има опит. Благодаря предварително и успех на всички, мечтаещи за бебе. Simple Smile

Вие си избирате. Аз също съм с донор но български.До колкото знам от медицински лица донорите от Cryos  са подходящи повече за ин витро.Ако правите инсеминация ви трябват добри плувци.Успех ☺

# 393

Вие си избирате. Аз също съм с донор но български.До колкото знам от медицински лица донорите от Cryos  са подходящи повече за ин витро.Ако правите инсеминация ви трябват добри плувци.Успех ☺

Много благодаря за отговора! А при българските донори знаете ли нещо за тях? Защото мен предимно това ме притеснявя. Искам да имам някаква представа поне как изглежда донора, да имаме сходни черти, а не примерно да е коренно различен от мен. 😕 А в Cryos поне може да добиеш представа.

Четох доста в чуждестранни форуми и сайтове и гледах, че имат успех, на някои места пишат около 15-20% успеваемост, на други пише до 30, предполагам си е на късмет.

Ще се консултирам и в клиника, но и вие тук споделяте много ценна информация и сте ми много от помощ и мотивация. ☺

# 394
Донорската инсеминация с български донор цвят на косата, очите... Мисля, че и носа се описваше. Професия, образование, хоби, домашни любимци, кръвна група.
И в двата варианта сама си избираш донор от една папка.

# 395

Много благодаря за отговора! А при българските донори знаете ли нещо за тях? Защото мен предимно това ме притеснявя. Искам да имам някаква представа поне как изглежда донора, да имаме сходни черти, а не примерно да е коренно различен от мен. 😕 А в Cryos поне може да добиеш представа.

Четох доста в чуждестранни форуми и сайтове и гледах, че имат успех, на някои места пишат около 15-20% успеваемост, на други пише до 30, предполагам си е на късмет.

Ще се консултирам и в клиника, но и вие тук споделяте много ценна информация и сте ми много от помощ и мотивация. ☺
Ако мога да помогна с нещо пишете ми ☺

# 396
Момичета, след като ми дойде 5 дни по-рано, на 12 ден от овулация с температура и болки в кръста, има ли смисъл да правя тест? Дойде ми за три дни, през които се чувствах като убита.
Утре е 14ти ден от овулация.
Интересно, че изкарах 2 яйцеклетки. И 9 млн човечета бяха спуснати. В последния месец не пуша, пия мака, много витамин Д, омега 3 и свалих 30 кг за една година.
Доктора ми спомена, че сега хормоните са ми в норма. От декември чета и се образовам, прочетох, че някои лекари изписват прогестерон, на мен нищо не ми изписаха.

# 397
  • София
Аз успях с донорска от Cryos от раз в Щерев. А преди това имах две неуспешни с български донори. Явно в Дания качеството на материала се следи стриктно!
Разбира се, трябва да попаднете и на добра лекарка.
Ако искате повече инфо, пишете ми на лично.

# 398
  • София
Не е вярно това.
В Криос също имат подходящи за инсеменация, просто се гледа MOT да е над 30, което излиза и по-скъпо. Аз правих 2 инсеменации с материал от там, едната беше успешна, имам дете на 1,6 г.
При поръчка от Криос, се подават към андрологична лаборатория донорите, които сте си избрали.
След като ти ги проверят от агенцията по трансплантации или там каквото вече се казва, понеже има ограничение за живо родени деца, ви дават светлина да поръчвате. Проверката отнема 2 седмици някъде. След като поръчате, щом пристигнат в клиниката, ви се обаждат за подписване на договор за съхранение. В Надежда беше за 1, 3, 6 месеца и нещо подобно. Като за по-дълъг период е по-изгодно. И ви ги пазят. Като наближи датата на инсеменация, правят частично размразяване на едната сламка, която се ползва. Обикновено чакате около 2 часа, за да се случи това. Общо взето е това.
В Криос донорите са с много високи показатели и неслучайно цената е доста висока. Но си струва. При нас имаше успех Simple Smile
v1330, Ако имаш въпроси, пиши ми на лично, ще съдействам с каквото мога Simple Smile

# 399
Не е вярно това.
В Криос също имат подходящи за инсеменация, просто се гледа MOT да е над 30, което излиза и по-скъпо. Аз правих 2 инсеменации с материал от там, едната беше успешна, имам дете на 1,6 г.
При поръчка от Криос, се подават към андрологична лаборатория донорите, които сте си избрали.
След като ти ги проверят от агенцията по трансплантации или там каквото вече се казва, понеже има ограничение за живо родени деца, ви дават светлина да поръчвате. Проверката отнема 2 седмици някъде. След като поръчате, щом пристигнат в клиниката, ви се обаждат за подписване на договор за съхранение. В Надежда беше за 1, 3, 6 месеца и нещо подобно. Като за по-дълъг период е по-изгодно. И ви ги пазят. Като наближи датата на инсеменация, правят частично размразяване на едната сламка, която се ползва. Обикновено чакате около 2 часа, за да се случи това. Общо взето е това.
В Криос донорите са с много високи показатели и неслучайно цената е доста висока. Но си струва. При нас имаше успех Simple Smile
v1330, Ако имаш въпроси, пиши ми на лично, ще съдействам с каквото мога Simple Smile

Странно
Тази информация точно андролог от Надежда ми я каза.

# 400
  • София
При мен се получи дори с МОТ 10, ако нещо не греша. Може и 20 да е било. Всеки случай пробата беше много добра по мнение на ембриолога, с много висока концентрация на жизнени спермита.

# 401
Момичета,

Правех инсеминация - неуспешна. Друго нещо обаче ме притеснява - аз нямам доказан проблем; задължителните изследвания преди процедура са направени, които в клиниката, в която ходя, включват и НК клетки и пакет Тромбофилия. И сега - заради завишен процент на НК клетки, вливат интралипид; заради 2 мутации в Тромбофилията - от инсеминацията през ден Clexan 0.4 + aspirin protect - редуват се. Отделно Циклогест. И ако при полож. тест антителата на щитовидната са ми пак високи, се прибавя Privigen, който е 1300 лв. (...)
Така, притеснява ме тази задължителна употреба на Clexan - още преди да има каквато и да било бременност. При положение, че аз нямам аборти, раждания и проблем. При неговата употреба допреди 2 седмици ми избиха синини по цялото тяло, които аз много късно се усетих, че са от него, не ми беше казано да наблюдавам за някакви ефекти. Ами ако се получи и вътрешен кръвоизлив на орган така, какво става тогава ?
Аз не съм имунолог, но идеята ми е да се консултирам с друг имунолог и хематолог, за друго мнение.
Без да споря със специалистите, ми се струва все пак, че прекалено много се бърка там, където не бива, още повече, че аз нямам досега неуспехи. И честно казано тези мутации, които ми излязоха в изследването на Тромбофилията доста ме притесняват.
И друго - има изследвания, че при прекаленото потискане на имунната система и реакцията на т.нар. НК клетки се стига до момент, в който те не могат да разпознаят дефектен ембрион...

Какво мислите тези от вас, на които такива препарати са били предписвани ?

Прилагам снимка на изследването за Тромбофилия, както и разбивката за гените, които се отнасят до мен; плюс НК резултатът, въпреки че сред нас може би няма имунолози  Simple Smile

# 402
За тромбофилията е хубаво да се консултирате с хематолог. По изписаната терапия за редуване през ден на Клексан и аспирин допуска, че сте били при доц. Русев, който е имунолог, но до колкото знам Клексана действа 24ч и не е редно да се слага през ден, във форума може да потърсите има тема за тромбофилии, там има много информация и ще си изясните доста неща, все пак това не замества консултацията с хематолог. Не мисля, че синините са страничен ефект от Клексан, по скоро са от аспирина. Аз лично не харесвам вливането на интралипид и подобни, НК клетките са в организма ни, за да ни предпазват и ми се струва опасно да си играем с тях. Мойте НК клетки бяха по високи от вашите - 25 и забременях от първата инсеминация без никаква терапия относно тях. Предварително бях коментирала и с хематолога и с АГ завишените нк клетки и двамата бяха против вливки.

# 403
Здравейте дами, все още не сме почнали да правим инсеминация но тъй като в началото на МЦ имах само 4 фоликула, (аз съм с НЯР) репродуктивната ми изписа Летрозол 2х1 за 5 дни. Обикновенно имам само един доминантен, за късмет  сега 4те фоликула станаха доминантни. От 2 дни ме болят доста осезаемо яйчниците възможно ли е да е заради повечето доминантни или е страничен ефект от летрозола, болки преди овулация скоро не съм имала като овулация си имам всеки месец. На преглед съм на 05.03 а не ми се иска да притеснявам АГ.

# 404
Aз мисля, че е заради 4-те доминантни фоликула, а не заради летрозола. Когато започнат да се спукват, болката ще намалее. Иначе, ако се засилва болката, може би е хубаво все пак една консултация да направите с лекаря си Simple Smile

Здравейте дами, все още не сме почнали да правим инсеминация но тъй като в началото на МЦ имах само 4 фоликула, (аз съм с НЯР) репродуктивната ми изписа Летрозол 2х1 за 5 дни. Обикновенно имам само един доминантен, за късмет  сега 4те фоликула станаха доминантни. От 2 дни ме болят доста осезаемо яйчниците възможно ли е да е заради повечето доминантни или е страничен ефект от летрозола, болки преди овулация скоро не съм имала като овулация си имам всеки месец. На преглед съм на 05.03 а не ми се иска да притеснявам АГ.

Общи условия

Активация на акаунт