КГБ = Клуб на Готините Баби - 218

• 40 053
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Ехоооо, ехооо, ето ме и мен в този тъй мразовит ден Blush  Ако няма рима, удари ма Joy
Здравейте момичета!
Тук отново студ на кутийка, като всъщност навсякъде, но пък все пак е януари и сега му е времето.  Ще го преживеем и това, колко други неща сме преживели.
КАГ, аз също от време на време си потропвам в къщи, особено сега с каката. Тя има желание и двечките си тропкаме понякога. Обаче имам една случка. Решаваме с ММ да разучим циганското хоро. Пускаме компа, намираме клипче с учител и започваме. Играхме какво играхме, разбира се ММ се отказа по  рано. Аз продължавам, ама вече забързаното, нали уж съм позадобряла и като се хлъзнах на ламината, такова изплоскване стана, че.... Слава Богу нищо ми нямаше и бяхме само двамата, че и се посмяхме доста. Ама оттогава все  си имам едно наум.
Мамси, гледах клипчето, аз обаче с една кука не умея, та ако не е нахално се записвам и аз за мече. Прежда и аз мога да изпратя. Разбира се, не искам да се притесняваш, просто, когато имаш време и ако наистина не е трудно и ти доставя удоволствие.
Борбаланка, добре си дошла! Обаче и аз като КАГ да напомня за входния билет - разкажи ни един виц и нещо за себе си. Ако имаш въпроси към нас питай, ще отговорим Simple Smile
Нинка, аз не знам ние дали имаме този канал. С удоволствие бих гледала "Война и мир". Иначе, да кажа и аз, покрай тези нови изисквания ли са, какво не знам, за навирането в очи на полови, разнополови, безполови и т.н. почти се отказах да гледам романтичните филми по Диема фемили.
Ами за сега толкова от мен. Отивам да се потрудя още малко. После пак. За сега гушки на всички и спокоен следобяд Hug

# 631
  • София
БОРБАЛАНКЕ, а добре си ни дошла! Hug Постлах червения килим, за да те посрещнем тържествено. Stuck Out Tongue Winking EyeРадвам ти се, защото се престраши и скокна от балкона. Така преди година ЕНИСА, КАССС и МЕРИАН едновременно дойдоха при нас и много им се радвахме. Сега вече те са стари пушки, вряли и кипяли. Ти си новобранеца в компанията, на теб ще се радваме. Вече разбра, че трябва да платиш членски внос, а това е един виц. После можеш да ни разкажеш за внучетата, колко са големи и какви са. И от къде си ти? Ако си от София, при възможност и желание от твоя страна, ще се съберем на една среща, да се запознаем лично. Браво, момиче!
Дружки, аз за две седмици "стопих" 3.5 кг. Доволна съм от себе си. Е, похвалих се!
Днес ходих до студентските общежития на Плиска. Залата е много приятна, а и беше огряна от слънце. Хареса ми.
От сутринта правя презентация на това какво ще слушат хората, как ще протичат занятията, ще има и време за дискусии.
Ремонта в кухнята приключи, за награда сварих на майстора една тенджера мляко с ориз. Grinning
Отивам да опъна морна снага на диванАта.

# 632
  • София
Привет!
Касси, ние сме абонати на А1 и "Носталгия " на единия телевизор е на 135-ти канал, а на другия 56 -ти. Много ги харесвам, защото пускат само хубави стари филми, които не ми омръзвагт да гледам. Днес на обяд пуснаха "Чочарка". Няколко пъти гледам филмите с Ален Делон, а на 31-ви  декември след обяд гледах съветския "Ирония на съдбата", който години наред го даваха по нашата телевизия и много го харесвам. Има и  "Киномания", който е на 134-ти канал. Там също се кефя на любими филми и артисти.
Барболанке, добре дошла!
Аз също съм една от последните, които се престрашиха да слезнат от балкона и на 27-ми януари ще празнувам юбилей - 1- година с  прекрасни приятелки.
Фло, и аз имам интерес да присъствам на твоите "психарски" занимания, но в това време на различни видове грип се страхувам. Да не се обидиш, че пиша психарски, но така нарича ММ  зет  ми, който е психатерапевт и внучката, която следва клинична психотерапия. Това е миличко обръщение.
Мамси, великолепни творби, златни ти ръце /както казват турците в сериалите си/.
Момичета, давате идея за хора и танцен за раздвижване в къщи, но се страхувам да не изплаша съседите под нас, затова само се разхождам. Програмата на телефона ми е изчислила за възраста ми всеки ден да извървявам 6000 крачки и аз ги изпълнявам.
Хубав ден и бъдете здрави.

# 633
  • Кубрат/ Пишурка
Касс, има русенска програма TVN. Аз съм на Нетуърк и е на 4. Там дават стари филми. Последно гледах с Жан Габен, а преди това " Слънчогледи" със София Лорен. А отгоре вървят надписи с новини от Русе.

# 634
Еха, гледала съм ги тези стари филми.В "Ирония на  съдбата"  беше  объркване на жилище   в еднакви комплекси, блокове и апартаменти, но стана хубава любовна история.    А "Слънчогледи"   беше   много затрогващ филм.Това войната разделя и унищожава толкова животи!  Жалко, че пак е така!
Флоранс,ама ти не се спираш!  Как  няма да отслабнеш и то напук на всекидневното готвене.  Браво на теб!
Мериан,   доколкото съм виждала,на концертите на Чакърдъкова  има възможност за игране на хоро.  Май  сега  ще е в Арената.  Там е широко .    Слушах нея и дъщеря ѝ да канят зрителите и който иска  да отиде с носия, че ще има песни и хорА!   В нашия град имаше  концерт  август месец  за Деня  на миньора,  който тук се чества от "Асарел",но ходи всеки,  който пожелае и става градски празник. .
Касс,   комична история е станало. Подсети ме за циганското.Утре ще си играя него,макар че не знам стъпките. Ще си го адаптирам.  Тук има няколко групи за любители. Навремето ходех в нашето училище в група с колежки,но вече остаряхме. Пак има с ръководител колегата- хореограф с платено участие, но там учат сложни стъпки, ходят на състезания и участия  Моята цел е друга.
Бо_ряна,дори и най-великите творби не се харесват на всеки. Затова давай смело напред и пиши!
Хайде, лека вечер!  Отивам  да  довърша сухия  фасул. Снахата е в командировка и трябва да се погрижа за сина и внучката  за вечеря.
  И утре  нов ден- нов късмет за всички  нас!

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 19:57 от K.A.G.

# 635
  • София
Момичета! Прочетох с удоволствие това,което сте писали.Много приятен и позитивен ден е днес тук.Искам да прегърна всяка от вас.Намирам прилика с моите навици,разсъждения и предпочитания.Тук се чувствам у дома.
    Мамси,много хубави неща твориш.Преди време показа плетена торта.Ако имаш схема,ще те моля за нея!
    Боряна,браво за смелостта да се откриеш.Тези,които биха клюкарствали дали изобщо ще прочетат стиховете ти?!
    Барболанке,аз не разбрах идваш ли при нас или-не.Чакам вица с готовност за посрещане.

Скрит текст:
1690 г. – Индианското племе Ирокези подписва мирен договор с британските власти в Северна Америка.
1723 г. – В Русия е издадена заповед за борба с некачествената продукция на Тулския оръжеен завод. Счита се, че това е първата намеса на държава за по-качествени стоки.
1724 г. – Петър I издава заповед за задължителното познаване на законите и указите от държавните служители и въвежда глоби за неизпълнение.
1771 г. – Испания отстъпва на Англия Фолкландските острови.
1863 г. – В Полша избухва т.нар. Януарско въстание срещу руското владичество.
1872 г. – Изпратени са писма от патриаршията на всички български митрополити, в които с ултимативен тон се иска да се покаят, че са нарушили клетвата си към „Великата църква“.
1873 г. – Султан Абдул Азис потвърждава смъртната присъда на Васил Левски.
1878 г. – Открити са първите български пощенски станции в Свищов, Велико Търново и Габрово.
1878 г. – Руски войски са съсредоточени в Одрин.
1893 г. – Обнародван е Законът за търговските и индустриалните марки.
1901 г. – Едуард VII става крал на Обединеното кралство, след като неговата майка кралица Виктория умира.
1903 г. – САЩ и Колумбия подписват договор за строителството на Панамския канал.
1905 г. – Поставено е началото на трудовото законодателство в България с приемане на Закон за защита на женския и детския труд.
1905 г. – Кървавата неделя в Русия: Царската лейб-гвардия открива огън срещу мирна демонстрация в Санкт Петербург, при което загиват над хиляда души; актът става повод за избухване на революцията от 1905 г.
1918 г. – Украинската народна република обявява независимостта си от Русия.
1920 г. – Учреден е Руско-български културно-благотворителен комитет с председател архимандрит Стефан в залите на Руската легация.
1931 г. – В Англия е открит метод за имунизация срещу детски паралич.
1935 г. – Съставено е петдесет и първото правителство на България, начело с Петко Златев.
1939 г. – В Колумбийския университет е разделен атомът на урана.
1941 г. – Втората световна война: Неуспешно завършва мисията на американския полковник Донован, който идва в България за да за предотврати сключването на съюз с Германия.
1944 г. – Втората световна война: Американската армия извършва морски десант при Анцио (Италия).
1944 г. – Издадена е съветска нота против строежа на германски военни кораби във Варна.
1945 г. – България във Втората световна война: Сремска операция на Първа българска армия, в която тя води боеве срещу германските войски, в резултат българските войски отхвърлят германските в Унгария от Югославия.
1947 г. – VI велико народно събрание обсъжда на първо четене законопроекта за БАН.
1947 г. – Стартира съдебният процес срещу нелегалната военна организация „Неутрален офицер“.
1972 г. – Великобритания, Дания, Ирландия и Норвегия се присъединяват към Общия пазар.
1973 г. – Върховният съд на САЩ разрешава абортите.
1980 г. – Андрей Сахаров е арестуван в Москва.
1984 г. – Фирмата Apple представя първия си компютър „Макинтош“.
1991 г. – Регистрирана е партия Български бизнес блок.
1997 г. – С официалното встъпване на Петър Стоянов като президент на България започва традиция, която е последвана от Георги Първанов през 2002 и 2007 г.

# 636
Удивена съм. Продължават да лайкват и  коментират с  Срам ме е да пиша за любов ама народът харесва. То Евтим Евтимов на 80 е писал без срам ,не че се сравнявам, само по възраст.
 Зазяпах се в един руски сериал, само уши е снимал операторът, виках си , че  у мен ,прочетох някой коментар - и другите така. Пък и едно насилие. Ще го зарежа. Ю туб  е пълен. Чакат ме. Гледам и  плета терлици за сина. При четене трябва да скролвам ,не може. То колко гледам...

# 637
Прелитам и чета.
Липсвате ми всички.
Наваксвам с работата и вкъщи и в офиса, та едва се задържам в коловоза.
Борянке, Не се учудвам, че стиховете ти са докоснали хората.

"Никой не е пророк в собствената си родина", това е ясно, но и "любви все возрасты покорны". Ако стиховете са талантливи, каквито не се съмнявам, че са - няма как да не ги харесат.

Всички прегръщам !

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 21:34 от Deborana

# 638
  • в сърцата на любимите ми хора
Яжка, ще ти пратя схемата на лични, че да не пълня темата с излишни неща. Тортата стана разкошна!
Кассс, ще има и за теб мече.
Фло, при твоя режим на хранене сутрин може ли да се пие кафе? Чисто, разбира се. Мисля тази седмица да се стегна и да пробвам.

# 639
  • София
МАМСИ, веднага отговарям.
Ти ще си определиш сама осемте часа, през които ще се храниш. Аз си избрах да се храня от 12.00 до 20.00. Сутрин може кафе, чай, но без захар, На обяд -  каквото си готвила. Дали ще е постно или с месо, няма значение. Вечер можеш да си хапнеш баничка. Не броиш калории, не мериш грамаж. Аз малко намалих порциите, по препоръка на гаджето.
Преминала съм през какви ли не диети, но така както с тази свалям килограми, друга не съм имала. Впрочем, една година ходих при доц. Байкова, сега вече професор диетолог. Тогава за една година свалих 23 кг., но ме мореше това, че трябваше през няколко часа да ям. Имам всичките 39 листа, със седмичните менюта, но не ми се занимава с тях. Този хранителен режим, който правя в момента ми е много удобен, а и резултата е обнадеждаващ.
Ако още нещо те интересува, питай, на разположение съм.
ДЕБОРАНКА, радвам се, че ни навести. Hug
БОРЯНЧИЦЕ, пиши и хич не се притеснявай кой какво ще каже. Аз продължавам да те врънкам стиховете ти да видят бял свят! Хайде съгласи се!!!
ЯЖКЕ, как си, градско? Когато не публикуваш Дела и документи, винаги ми липсват.
КАГ, толкова пъти съм търсила Слънчогледи със София Лорен и Марчело Мастрояни, и все не съм го намирала. А толкова много искам да го гледам...
ЯНЧЕ, за теб днес е чувалчето с прегръдките. HugHugHug
НИНКА, нека отмине пика на сезонния грип и след това можеш да се присъединиш към групата за "психарски" занимания. GrinningВ средата на февруари ще се присъедини една от студентките от Университета за късна зряла възраст. В момента е в чужбина и си гледа внучетата. Много се зарадва, като й казах, че може да се включи със закъснение. Заповядай, щом имаш желание.
Отивам да спя. Гушки за неспоменатите дружки! Hug
БОРБАЛАНКА дали ще намине пак???

# 640
Фло,  намерих  това    :  Напишете в YouTube :Подсолнухи фильм.  Опитай.
 Открих и 2 откъса от филма.

# 641
  • София
https://ok.ru/video/6447756413623?fromTime=116
https://filmifen.com/273-i-girasoli-sunflower-slnchogledi-1970.html

Заради авторските права вече направиха трудна възможността да се разпространяват филми.Опитах,но ако не стане потърсете в FilmiFen.Има го с добро качество.

Скрит текст:
393 г. – Римският император Теодосий I провъзгласява 9-годишния си син Хонорий за съимператор.
1482 г. – Излиза първото печатно издание на Петокнижието.
1556 г. – При най-смъртоносното земетресение в историята, в провинция Шенси, Китай, загиват 820 хил. души.
1558 г. – Руските войски нападат Ливония, което е начало на Ливонската война, целяща контрол на Русия над днешната територия на Естония и Латвия.
1579 г. – Подписана е Утрехтската уния, поставила основите на новата държава Нидерландия.
1849 г. – Елизабет Блекуел се дипломира в Медицинския колеж в Дженива и става първата американка лекар.
1899 г. – Емилио Аквиналдо става първи президент на Филипините.
1904 г. – Приет е Закон за университета, който преобразува Висшето училище в София в Български университет „Братя Евлоги и Христо Георгиеви от Карлово“ (дн. Софийски университет „Св. Климент Охридски“).
1928 г. – Професор Михаил Арнаудов издига кандидатурата на драматурга Иван Грозев за Нобелова награда за литература през 1929 г.
1943 г. – Втората световна война: Британски войски успяват да завладеят Триполи от Нацистка Германия.
1950 г. – Ерусалим е провъзгласен за столица на новосъздадената държава Израел.
1953 г. – Екзекутиран е Йосиф Тончев – католически свещеник, осъден за противонародна дейност от комунистическия режим в България.
1978 г. – Швеция става първата държава в света, която забранява аерозолните опаковки, като мярка за съхранение на озоновия слой.
1997 г. – Мадлин Олбрайт става първата жена, заела поста държавен секретар на САЩ.
2001 г. – Седем души опитват да се самозапалят на площад Тянанмън (Китай) в навечерието на китайската Нова година, което мнозина считат за постановка на Китайската комунистическа партия с цел да се засилят гоненията срещу Фалун Гонг.
2006 г. – При железопътна катастрофа в Черна гора, недалеч от Подгорица, загиват 40 пътници.

Последна редакция: вт, 23 яну 2024, 00:28 от Яжка

# 642
  • София
Добро утро, мили приятелки!
Студено е и днес и да се стоплим с кафенце:
Днес 23-ти януари е датата, на която в цял свят се отбелязва "Денят на ръкописното писмо" , наричан още Ден на ръкописа.
Инициативата е на Асоциацията на производители на принадлежности за писане, а денят съвпада с рождението на американския държавник Джон Хенкок, който пръв е поставил подписа си под Декларацията на независимостта.
Живеейки във времена, в които все по-малко пишем на ръка, пленени от ерата на мобилните смарт устройства, замисляли ли сте се кога за последен път получихте писмо или изпратихте картичка на приятел по пощата?
В тази връзка:
Хубав ден и бъдете здрави.

# 643
  • София
Добро утро. Тази сутрин минус 14. Много мразовито, протестирВам!
Най-любимият ми филм на всички времена е "Москва не вярва на сълзи".
Фло, браво за успеха с режима. Една приятелка това лято ходи на лагер при доктор Емилова. Много скъпо, свали 2-3 килограма там на място и след това си ги възстанови. Хем и тя се ограничава. Онзи ден ми каза - колкото и диети да пазя накрая пак изглеждам точно както майка ми изглеждаше на моите години. Гена е вного важен.
Боряна, публикувай стиховете, та дори и да са любовни. Я гледай Веселин Маринов като пее любовни песни как му се радваме!
КАГ, да, концерта на Чакардъкова е в Арена София, надявам се, че ще има масто за изява и от зрителите. Ако тогава не успеем след това ще ходим на Лорд оф да денс за втори опит.  Laughing
Нина, благодаря за кафенцето. Аз моето вече го изпих. Хубав ден, дами!

# 644
Добро утро на всички. Благодаря пак за топлият прием. Извинявам се, че съм прозвучала като даваща съвети. Зле съм с вицовете но ето един ...................................В горещ летен ден две блондинки се срещат и едната пита другата:
– Не ти ли е горещо с тези дълги панталони?
– Не, аз отдолу имам къси!.    Simple Smile)))

Общи условия

Активация на акаунт