Майски бебета 2024г. - Тема 4

• 36 845
  • 764
  •   1
Отговори
# 225
И аз обмислям секцио, страх си ме е от естествено. Познати, раждали естествено доста са преживели и болка и шевове. Да сме живи и здрави, да стигнем до там пак ще мислим.
Един въпрос извън темата - закъснях с мазането на корема и съм се запътила към Лили да си взема Палмърс. Въпроса ми е - лосион или крем, кое е по-доброто? (моя корем е целия в буци от фраксипарина)

# 226
И аз обмислям секцио, страх си ме е от естествено. Познати, раждали естествено доста са преживели и болка и шевове. Да сме живи и здрави, да стигнем до там пак ще мислим.
Един въпрос извън темата - закъснях с мазането на корема и съм се запътила към Лили да си взема Палмърс. Въпроса ми е - лосион или крем, кое е по-доброто? (моя корем е целия в буци от фраксипарина)

Според мен това ,което се нанася по -лесно ,с този крем докато го разнеса и не е мн окей да галя матката и сега минах на едно лосионче .Корема не трябва да се гали много заради риска от предизвикване на к-ции.Затова по-лесно нанасящото се.

# 227
Здравейте момичета,включвам се и аз чак днес, че пътувахме и при роднините си беше лудница.

Аз при първата бременност ползвах срещу стрии доста кокосово и какаово масло за мазане, както и масло на Алтея Органик. Пиех и доста вода. Сега пак залагам на тези масла, но вместо на Алтея си взех на Wooden spoon. Ако нямам време да чакам кокосовото да попие, тогава се мажа с готов продукт Blush

За раждането се надявам пак всичко да е наред и да родя нормално. Първото ми е нормално, като аз поисках епидурална упойка. Наложиха се малко шевове, но не ме е боляло дори и след като ме пусна упойката. Мисля, че по протокол час или два трябваше да лежа в родилната зала и след това на собствен ход можех да си стигна до стаята. Сестрите обаче ме закараха с количка. Смея да кажа, че както раждането, така и възстановяването бяха чудесни, за което съм много благодарна Hands Pray Беше си ме страх до един момент, после си казах, че трябва да се настройвам положително, да не се фокусирам върху самото раждане и имаше ефект. С две ръце съм за секциото, когато се налага - в крайна сметка не трябва да се застрашава животът нито на майката, нито на бебето. Аз си казвах, че каквото и да бъде раждането, то се е случило такова, защото е било най-доброто за нас с бебчо. Много ми се иска да ми се случи водно раждане, но признавам, че по чисто финансова причина няма как да си го позволим с мм на този етап.

За запека - на мен ми помагаше храна с червена чушка Grinning Супер случайно го установих, но после други мами споделиха, че при тях също действало. Та си хапвах чушки с ориз, с боб и т.н. Аз и пробиотик си взимах също. Позволявах си понякога и кафе с мляко сутрин с тази цел. И въпреки всички към края ми се появиха няколко хемороида. Може да ми се смеете, обаче аз не знаех какво в това нещо и супер много се бях шашнала Grinning При сегашната ми бременност все още не се е появил запек и ще се радвам, ако ме пропусне Grinning

На очен ходих профилактично. Пак ще го направя, като наближи терминът.

Фетална ехокардиография правих профилактично. И със сегашното бебче смятам да ходя - пак при д-р Маринов.

На трета фетална ходих по своя инициатива също - в моя случай беше покезно, защото се наложи по-чести прегледи при АГ заради пъпна връв около вратлето. Бях при проф. Марков тогава, каза ми, че не е нещо рядко срещано, просто изисква да се наблюдава, и че вероятно бебето само ще се "отвърти". Също каза да се настройвам и за секцио, защото все още беше седалищно девойката. Аз, разбира се, се шашнах заради пъпната връв, ама на прегледа при АГ вече се беше "отвъртяла" госпожицата и дори се беше обърнала с главата надолу.

Контракциите - вярвайте ми, ще ги усетите тези за раждането. Аз нямах никакви подготвителни, но когато започнаха "истинските" си ги усещах като силна болка в кръста. Някои ги усещат като втвърдяване и болка в корема.

Магнезий - на мен АГ ми беше изписала Биолектра. Сега все още нямам изписан.

Ох, дълго стана, ама то 15 страници наваксвах Blush Надявам се да съм била полезна. Всичко ще бъде наред, момичета Heart Всеки ден гледам да го казвам на себе си и на бебето, най-често като заспи каката, че е фурия и няма почивка с нея Grinning

# 228
Аз точно си взех на Палмърс олиото за суха и сърбяща кожа и веднага се намазах като се прибрах. Мирише приятно и се надявам наистина да помогне, защото целия корем и гърдите страшно ме сърбят. В сравнение с кокосовото олио, това попи доста по-бързо.
Корема не трябва да се гали много заради риска от предизвикване на к-ции.Затова по-лесно нанасящото се.
Това не го знаех! Frowning Моите ръце постоянно са на корема като усетя малкия да мърда и тръгвам да го галя.

Последна редакция: сб, 23 дек 2023, 16:43 от zoya.

# 229
zoya., това е при чувствителна матка. По принцип пипането при нормално протичаща бременност не е противопоказно. И аз само си галих корема предната бременност 😂, само едно АГ ми направи забележка от цяла болница ✌️.

Аз потвърждавам Roni_ няма да пропуснете същинските контракции 😅😅😅. Много облекчава тогава движението и топъл душ, ама аз трябваше да влизам за спешно секцио и си бях все за нещо вързана и болеше повече определено...

# 230
zoya., това е при чувствителна матка. По принцип пипането при нормално протичаща бременност не е противопоказно. И аз само си галих корема предната бременност 😂, само едно АГ ми направи забележка от цяла болница ✌️.

Аз потвърждавам Roni_ няма да пропуснете същинските контракции 😅😅😅. Много облекчава тогава движението и топъл душ, ама аз трябваше да влизам за спешно секцио и си бях все за нещо вързана и болеше повече определено...
Знам,че не е хубаво да се гали постоянно,за да не се предизвикат , просто има някакъв шанс .Не е противопоказно ,но си има риск ,все пак някакъв, има мускули.Аз  много обичам да си я галя иначе ,ама не смея ,само си слагам ръчичката засега.😊

# 231
Аз напоследък се улавям, че го галя несъзнателно, особено като го усетя да се раздвижи. Моят мъник е много активен вечер, през деня явно си спинка защото не го усещам, но  започнах всяка вечер да го усещам и все по-отчетливо. 🥺💙

# 232
Аз ползвах крема на Палмърс, но ми каза, че имам контракции и е редно да намаля галенето на корема и си взех лосиона. Също мажа и с кокосово масло.

Нормално ли е 4ти ден да ме боли гърло? Сега са празници и личният доктор не знам въобще кога ще работи. Гинекологът по телефона ми каза какво да пия, не съм ходила на преглед. Дали може да е нещо по-сериозно от просто болка в гърлото. Някой карал ли го е този вирус сега с гърлото?

# 233
С първата бременност мъжа ми не успя да усети бебето както трябва,защото при най-лекия допир корема ми ставаше като камък.Та вярно е ,че предизвиква контракции,от тях страдах най-много.И този път не ме пропуснаха от рано,но се надявам да не като предния път.

# 234
Аз ползвах крема на Палмърс, но ми каза, че имам контракции и е редно да намаля галенето на корема и си взех лосиона. Също мажа и с кокосово масло.

Нормално ли е 4ти ден да ме боли гърло? Сега са празници и личният доктор не знам въобще кога ще работи. Гинекологът по телефона ми каза какво да пия, не съм ходила на преглед. Дали може да е нещо по-сериозно от просто болка в гърлото. Някой карал ли го е този вирус сега с гърлото?

И аз съм с болки в гърлото от вчера и започнах да се притеснявам да не стане по-зле, а АГ е в отпуск по празниците... Днес 100 пъти си правих топла вода с мед и лимон, но облекчава за малко и после пак ме боли. Не знам какво друго мога да си взема превантивно. На теб какво ти препоръча?

# 235
Тантум верде и имунолактон. Пия чай, ям мед и лимон, ама за сега има подобрение през деня, но вечер се влошава.

И аз съм с болки в гърлото от вчера и започнах да се притеснявам да не стане по-зле, а АГ е в отпуск по празниците... Днес 100 пъти си правих топла вода с мед и лимон, но облекчава за малко и после пак ме боли. Не знам какво друго мога да си взема превантивно. На теб какво ти препоръча?

# 236
И аз съм с болки в гърлото от вторник плюс кашлица... и вечер става по - зле . Лекаря не ви изписа нищо . В понеделник съм пак на лекар.

# 237
Аз също бях с хрема и кашлица, пих авирон рапид и много чай. Бавно хапвах по чаена лъжичка мед няколко пъти дневно. Облекчаваха ме обикновените лукчета - особено вечер преди заспиване. Правих си инхалации със сода. Хапвах топли супи, манджички с по няколко склидки чесън. Не стигнах до ряпа както по-нагоре е споделено, но ряпата също ми е помагала многократно.

# 238
И мен ме боли гърло от няколко дни, и хрема имам. Пия чай с много мед, готвя си топли неща като супички и ям повече цитруси. Вече съм приела, че цяла зима ще съм така - баткото все нещо ни носи от градината.

# 239
  • София
Да питам майките с мигрена: Как се справяте? Моите пристъпи зачестиха (почти всяка седмица по веднъж). Преди ми помагаше да поспя поне час-два, а сега спя по цяла нощ и се будя с бруталното главоболие от предната вечер. Пия само парацетамол, но не ми помага изобщо…

Общи условия

Активация на акаунт