Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Препоръчително ли е бебето да спи в една стая с родителите?
Какви са препоръчителните източници за информация относно подготовката за бременност и след това?
Какви са препоръките за сън на бебето и подготовката на детската стая?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Препоръчително ли е бебето да спи в една стая с родителите?
-
Какви са препоръчителните източници за информация относно подготовката за бременност и след това?
Препоръчителни източници за информация по темата са уебинарите на 1 Mind и Sunflowers, както и книгите „Всичко за кърменето“ на Хедра, „Раждане с любов“ на Олга Дукат, „Забравеното възпитание“ на Микалийн Дюклеф, „Захранване, водено от бебето“ на Мария Нориега , "Най-щастливото бебе" и "Най-щастливото дете" на д-р Харви Карп. Освен това фейсбук групата „Читaтелски клуб детето и ние“ предлага ревюта на родителски книги и полезна информация за възпитание.
-
Какви са препоръките за сън на бебето и подготовката на детската стая?
Препоръчително е бебето да спи в една стая с родителите до 6 месеца, за да се намали рискът от внезапна детска смърт. За подготовка на детската стая използването на креватче или легло с размери 120 см, което позволява близост с родителите, е предпочитано. Също така трябва да се вземат предвид индивидуалните предпочитания и динамиката на семейството.
-
Какви са препоръките за консумация на кафе по време на бременност?
-
Какви чайове се препоръчват по време на бременност?

Беше си ме страх до един момент, после си казах, че трябва да се настройвам положително, да не се фокусирам върху самото раждане и имаше ефект. С две ръце съм за секциото, когато се налага - в крайна сметка не трябва да се застрашава животът нито на майката, нито на бебето. Аз си казвах, че каквото и да бъде раждането, то се е случило такова, защото е било най-доброто за нас с бебчо. Много ми се иска да ми се случи водно раждане, но признавам, че по чисто финансова причина няма как да си го позволим с мм на този етап.
Супер случайно го установих, но после други мами споделиха, че при тях също действало. Та си хапвах чушки с ориз, с боб и т.н. Аз и пробиотик си взимах също. Позволявах си понякога и кафе с мляко сутрин с тази цел. И въпреки всички към края ми се появиха няколко хемороида. Може да ми се смеете, обаче аз не знаех какво в това нещо и супер много се бях шашнала
Всеки ден гледам да го казвам на себе си и на бебето, най-често като заспи каката, че е фурия и няма почивка с нея
Моите ръце постоянно са на корема като усетя малкия да мърда и тръгвам да го галя.