Майски бебета 2024г. - Тема 4

• 36 543
  • 764
  •   1
Отговори
# 495
Аз се връщам от най-сладкия преглед досега. То милото маха с ръце, удря се по главата 😂, по едно време си лапна палеца и се укроти, много миличко ми стана. 448 грама е вече (22 седмица съм) За покупките - още нищо нито съм купувала, нито набелязвала, май съм само аз толкова изостанала. Като прочетох за екселските таблици и чак срам ме хвана.😀

# 496
EllieFromTheValley,споко.Аз също нищо не съм взимала за бебето.За сега само "гледам" и добивам представа какво трябва и какво не.Мами,искам да ви питам ще взимате ли бебешко гнездо?Има ли смисъл?Аз мисля,примерно,че ако седим в хола да речем,може да спинка бебето на дивана в гнездото.Не че ще му е далече леглото,ама де да знам.Или може би е излишна покупка...

# 497
Гнездо ми се струва излишно. Не се знае колко ще е кротко и ще си стои. Добре звучи като в идеален филм - ние сме на дивана и то си спи сладко в гнездото. По-скоро от тези люлки, които се люшкат автоматично. Имам приятелки, които грам не са искали да стоят в тези люлки, други пък са доволни. Всичко си е до бебето.

# 498
Аз съм за гнездо и определено ще си купя! Много приятелки използват и са много доволни. Някой от тях го ползваха до 6 месец, други дори в кошарата го слагаха и бебета пак спаха в него.

# 499
О много мило ми стана от това преживяване. Времето лека полека минава и ей го на ще дойде Май.
Ние сме на 11 на фетална и вече нямам търпение. Вие хапвате ли нещо преди феталната или пиете ли нещо по-сладичко и ободряващо, за да разбудите бебчето?

Ние сме в шок от това колко е труден избора за количка и кош/столче. По съвет от тук влезнахме в сайта на Деца на борда и се почуствахме ужасно тъпи. Има толкова много неща, за които чуваме за първи път, че не знам как ще ги съобразим при покупката. ММ е категоричен, че иска отделен кош за кола за новородено и отделно столче, като поотрасне и започне да седи. Лошото е, че и двамата сме едни нерешителни и ще бъде истинско чудо да вземем решение, кое е по-добро.

За дамите от София -  В кои магазини сте се насочили за оглед и тест на количките? От беглите ми познания и оглеждане по пътищата съм виждала само Вис виталис, Рая тойс, Хиполенд, Комсед ама тези май са вериги и не са само в София, та не знам накъде да се насочим в почивните дни.

# 500
@Justlinn и в айко (знам че звучи странно, но има и то на добри цени) и в babylife Малечко. Аз ходих във Вис Виталис на симеоновско шосе, където имат много модели и марки и на една място можеш да видиш няколко неща. Имат обаче и един леко странен продавач, който те кара да се чувстваш доста тъп, та това ме отблъсна от магазина.
После ходих в бейби лайф и там продавачът много ми помогна, обясни ми и се почуствах по-малко объркана. Различните магазини, обаче имат различни марки, та сигурно ще ти се наложи да видиш един два, за да сравниш.

Вчера бях на фетална и ще ходя след 10 дена пак, защото просто се беше заврял в единия край и не пожела да мръдне, въпреки че два пъти слязох и се качих пеша от и до 6-тия етаж в Щерев. Мисля, че е добре да имаш под ръка портокалов сок или шоколадче, та ако бебчо се е скирло, поне да пробваш да имаш нещо за хапване.

# 501
  • Пловдив
За гнездото - при нас се оказа леко излишно с баткото, рядко и за кратко го ползвахме. Този път мисля да пробвам с некст ту ми, което да си местя в хола.

# 502
А такааа и ти ли си ходила пеша от 6-тия етаж Grinning Аз това го практикувах на БХС и ми взе въздуха. Аз също съм в Щерев при др Искилиева и точно тя предният път ме накара да се разходя и да си взема нещо за пиене, та този път искам да съм по подготвена и надеждата да не катеря етажите.

За Aiko съм съгласна и ние сме го набелязали, защото от там ни хареса едно креватче, а помня, че имаха и колички.

# 503
О, Вис Виталис на Симеоновско са ужасни. Бяхме ходили за подарък там. Единия продавач си цъкаше на телефона, другия ни вика: ми качете се горе. Но комент. Там няма и да стъпя.

И аз съм в Щерев, и аз качвах тия 6 етажа пеша 🤣

# 504
За покупките - още нищо нито съм купувала, нито набелязвала, май съм само аз толкова изостанала. Като прочетох за екселските таблици и чак срам ме хвана.😀

Не си само ти Grinning Това, че съм почнала ексела не значи, че нещо съм купила. Единствено след феталната като ми потвърдиха, че е момиче, си купих за спомен 2 розови биберона - от сантименталност исках да си го отбележа Simple Smile 

Благодаря на всички за мненията в последните страници. За море - аз съм категорична, че ще отидем през септември в Гърция, но ние и по принцип много пътуваме, та за мен е важно бебето да свиква от сега.

За гнездо не съм мислила, ще ми дадат един шезлонг и ще видя с него как ще е, ако трябва ще взема. По принцип планирам да вземем най-необходимото и да не хвърляме пари на вятъра, а по-скоро ако има нужда да се нагаждаме спрямо бебето. Същото и за подвижна кошара, ако е нужна за хола.

От днес съм 23 седмица, тоест вече 6-ти месец. Направо не ми се вярва...

# 505
Привет,
аз също не съм купувала нищо, много съм суеверна и ме е страх.
Вероятно ще пазаруваме края на март или април. Само искам всичко да е наред. Какво мислите за пзараруване от Одрин? Дали там би имало по- добри оферти?

# 506
Аз нямам мнение за цените в Одрин, но имай предвид, че ако вече си излязла в 45-дневния болничен преди термин не можеш да напускаш страната. Някой да ме поправи ако пиша глупости, но последно такава информация ми беше попаднала в темите за майчинството счетоводно.

# 507
Със сигурност ще има по-интересни неща в Одрин, но много чакане на тази граница. Последния път само в посока чакахме 4 часа. Може би, ако се вземе нощувка, е най-добре.

# 508
За болните-биозин мама,стодал сироп,лукчета,инхалации с физ рр,отделно пак си го капах,скилидки чесън в нос,тампон с ракия в носа-бабини работи,три дена пих сутрин и вечер само парацетамол че бях парцал, осцилококцинум...общо взето нищо силно и си продължи после кашлицата, но минава.
Чайове голяма мъка за мен хахах.
Повече почивка.

Имах възглавница за кърмене много неудобно.
Гнездо съм нямала, но и не мисля че ще ми е нужно.
Така че и за двете съм против.

Люлка шезлонг ами моето веднъж заспа там ...никакво спасение нямах,но има деца спят там 😁
Единствено за матрак бих дала най-много.
Като козметика си я къпах с Бочко,Тео и такива не съм давала пари за скъпа козметика исках да пробвам с тази и ако има проблем щях да купя друга. Simple Smile
Тя беше с много чиста кожа,без пъпки и крусти.
Но със зверски колики,това ми беше ада.

Не бих пътувала до Одрин или някъде подобно дори до село в последния месец.

# 509
На 100% съм съгласна, всичко се случва. Мъжа ми и той ми каза, че не ме слуша главата отсега да ги мисля тия неща. Рационалната част от мозъка ми го осъзнава това, но като цяло си падам малко over thinker, а сега бременна още повече. 😆
Винаги е вариант, ако второто стане бързо, да продадете количката и да вземете за породени. Това което мога да препоръчам от личен опит е да купуваш повече неутрални дрехи. Моята мома сега, живот и здраве, има да доизнася доста сини панталони и блузи с пожарни коли и динозаври. Grin
При нас покупки като шезлонг и гнездо останаха абсолютно неизползвани. Както някой беше споменал, понякога бебето е по-гушливо и залепено за теб.

Общи условия

Активация на акаунт