Майски бебета 2024г. - Тема 4

• 34 058
  • 764
  •   1
Отговори
# 600
Аз пък си правя домашни клизми периодично. Това е много хубаво за дебелото черво, не разбирам каква е тази паника относно клизмата. Нито боли, нито сърби, после ти е леко и приятно, изчистваш разни шлаки от себе си. В държавната болница, в която ме приеха за раждане погрешно, ми правиха клизма като ми наляха с много тънко маркуче раьтвор вода и сапун и ме пратиха в тоалетна с баня да го изкарам и да се измия, това беше.
Може, Клизмата иначе наистина е хубаво нещо, но имайте предвид, че ако го правите прекалено често, може да свикнете червата си и да станат лениви.Това е проблема при честото правене. Аз лично не си правя, иначе, опитвам чрез хранене да лекувам запека, когато се появи или с Лактулоза. Има клизми за бременни,до колкото знам по Аптеките, но е хубаво да се пита лекар при бременност какво точно, иначе клизмата е вкарване на течности в аналното отвърстие, отива ви разтвора в червата,задържа се известно време, размеква и изкарва... , жената се изхожда. Говорим за една стандартна клизма, щом ви е правено знаете . Добре е  при бременна лекарят да и препоръча, дали да прави клизма и каква точно, според жената и състоянието и вида на запека. На мен ми препоръчаха да не правя засега нищо, яжте повечко бобови храни, прясно мляко, плодове, супи, готвено, кисело мляко с овесени ядки,  сливи, компоти, който има запек, намалете тестеното, въглехидратите, и сухата храна. Много сме склонни да ни се забавя перисталтиката сега, но наистина клизмата им е последен метод на избор на лекарите. Преди раждането червата трябва  да се очистят дали с клизма или свещичка си е въпрос на избор, всяка болница си процедира различно. Важно е да са празни.

# 601
Добро утро. Видях,че сте говорили за къс и дълъг ръкав дрешки.Но аз съм доста неориентирана относно броя на дрешките.В смисъл по колко пъти се преоблича детето на ден,примерно бодита колко трябват?Аз мисля минимум по 2 на ден  Confused

# 602
Добро утро, аз преобличах доста често, я пропуснал памперс, я върната кърма и нямаше как.  Даже няколко дни след като се прибрахме пращах таткото да купува още дрешки че не смогвах да изпера и изсуша, въпреки сушилнята. Simple Smile За сега не съм сигурна как ще го обличам не знам как ще е времето но предполагам късо боди и отгоре дълга блузка а ако излизаме може и някое леко елече да взимам и в количката винаги нося тънко одялце за всеки случай.

# 603
Момичета, не се притеснявайте за катетъра. Аз имам една лапароскопия и една друга операция и при двете имах катетър. Не съм имала инфекции и болка при свалянето. Слагали са ми за по една вечер, не знам при секциото за колко се слага.

# 604
  • Варна
Да споделя и моя опит на бързо Simple Smile
Катетарът за моя голяма изненада се оказа супер яко нещо 😃😀 изобщо не боли и е едно мега улеснение, даже не исках да ми го махат Wink
Родих 22.05, изписаха ни на 1 юни - на изписването сложих дълго ръкав че и лекичко одеалце. В къщи, тъй като нямаме климатик вече с късното ръкавче.
Сега термина ми е за началото на май и като ще съм секцио заради първото си позволих да купя няколко бодигард с дълъг ръкав,  но всичко друго си пазя и ще си ползвам пак.
Само живот и здраве да е 💗

# 605
При свалянето няма болка може би по скоро леко неприятно усещане.
Мисля че винаги трябва да имаме чорапки и тънка пеленка/жилетка ако захладнее.😁
Не мога да кажа точно колкото дрешки както са писали и памперс е пропускал или  връщала малко мляко всякакви случаи,ние сме без сушилня 😁

# 606
Страшна тема сте захванали, аз и от двата вида раждане изпитвам ужас, но все повече ми се иска да е естествено. При упойките не разбрах много каква е разликата м/у епидурална и спинална, но ме е страх от евентуално увреждане на нервите там, колкото и да е рядко.

# 607
Хубавото е,че ще се родят преди лятото и да изпера 1 боди,на ръка, ще изсъхне бързо.
И аз май предпочитам естествено раждане.Все си мисля,че имам висок праг на болка и каквото и да е,поне сега не изпитвам страх от предстоящото раждане.Ама като наближи момента ще пея друга песен.Единственото нещо,което мога да кажа е,че съм била под пълна упойка и излизането от нея е голяма гадост.

# 608
Дени, не знам каква операция си правила под пълна упойка, на мен два пъти ми се е налагало, но нямам някакви спомени да е било гадно излизането от упойката. Може би си е и до организъм.

# 609
На мен ми махаха жлъчката под пълна упойка, и да, излизането беше около 12 часа кошмар. От самата операция и кризите преди това спомените ми се избледнели, но излизането от упойка няма да забравя никога... 😀

# 610
Аз имам операция на едната гърда, нямам спомен също да съм излизала зле от упойка. Даже исках да си ходя вечерта, но не ме пуснаха 😂 Единствено бях умряла от глад.

Като цяло и ако раждам естествено ще си искам епидурална, хората са го измислили, няма да се правя на герой. Още е рано май да питам лекарката.

# 611
Marisol Спиналната се ползва за секцио и се поставя някъде близо до прешлените ориенрировъчно около средата на гърба. Не мога да кажа с точност, защото и двата пъти ми я сложиха без да усетя нищо. Напълно си обездвижен от кръста надолу, отне ми около 2-3 часа да ме пусне напълно. Има 2 неща, които могат да се объркат. Едното е да те боли зверски глава 5-7 дни след това и нищо не помага, а ти искаш да кърмиш ине може да се тъпчеш с лекарства- случи ми се втория път, първия не. Другото е да не я поставят добре, да не хване и да се наложи да приспят пациента. Гадното е, че после пак съществува възможността за гадното главоболие.
Епидуралната се поставя в лумбалната област и просто намалява болката, не обездвижва. Не зная какви евентуални неприятности би могла да предизвика, защото нямам опит с нея.

Аз този път ще дам всичко от себе си да родя нормално, спокойно и без страх,с подкрепата на мъжа ми.  Има дихателни практики, йога, упражнения, техники, с които се подготвям. Искам отложено клампиране, искам бебето да остане при мен, да не ми го взимат. Въпреки, че и след двете цезарови ходех на 4-ия час и не съм имала усложнения, предпочитам този път да не ме режат.

pauly Къде се оперира? На мен ми я махнаха в Токуда през 2020, събудиха ме още в операционната, после имах малко кашлица само заради тръбата, но за нула време станах. Лапароскопска ли беше или те рязаха?

# 612
pauly Къде се оперира? На мен ми я махнаха в Токуда през 2020, събудиха ме още в операционната, после имах малко кашлица само заради тръбата, но за нула време станах. Лапароскопска ли беше или те рязаха?
Моята беше през 2012, екипа на проф. Пожарлиев ми я прави, тогава за терен използваше Св. Анна.
Лапароскопска беше, също ме събудиха в операционната, но още със събуждането кошмарите започнаха и си продължиха целия ден и цялата нощ. Ужасно лошо ми беше, повръщане над 20 пъти, в леглото, по мен, по земята... Абе много, много гадна работа. След като се изчисти упойката вече всичко си беше наред и се раздвижих много бързо, без никакви болки или неразположения. Само корема ми беше много подут заради газа, който ползват при лапароскопиите.

Хубавото при секциото е, че вече ползват пълна упойка в краен случай, така че не го мисля това. Знам от приятелки, че излизането от спинална не го усещат 😊

# 613
Дени, не знам каква операция си правила под пълна упойка, на мен два пъти ми се е налагало, но нямам някакви спомени да е било гадно излизането от упойката. Може би си е и до организъм.
Имам правен кюртаж.Помня,че дълго време бях замаяна,полу жива полу умряла бях.Незнам до какво е,но.беше гадно излизането от упойката.

# 614
Страшна тема сте захванали, аз и от двата вида раждане изпитвам ужас, но все повече ми се иска да е естествено. При упойките не разбрах много каква е разликата м/у епидурална и спинална, но ме е страх от евентуално увреждане на нервите там, колкото и да е рядко.

Спиналната анестезия се извършва по същия начин ,като Епидуралната само,че иглата попада директво в спиналното ви пространство.Тоест пробива се самата обвивка на гръбначния мозък и се прониква в спиналния канал.При повечето жени ,моментално се усеща мравучкане на краката,а постепенно те започват да натежават и губят своята чувствителност.Нормално е ,ако загубите чувствителност на краката от долните части на гръдния кош ,за да се чувства жената максимално комфортно по време на операцията.Същия ефект трябва да се получи при прилагане на медикаментите през епидуралния катетър.Важно е да знаете ,че може да се чувства допир или дърпане ,когата лекаря ,който води раждането ,отделя мускулите от околните тъкани,както и натиск в момента на изваждането на плода.Имайте в предвид ,че сериозно усложнение е голяма рядкост да се случи в днешно време и при добро изпълнение от лекаря ,и спазване на правилата за добрата анестезия,всичко ще е наред.

Ето и предимствата ,относно спиналната ;
По-малка кръвозагуба.
По-бързо възстановяването-майките започват да се грижат по-бързо за бебоците си ,тоест и по- рано се раздвижват.
Намалена е болката .
Самото обезболяване настъпва по -бързо.

На мен са ми правени единствено операции с обща анестезия и по-бавно се събудих ,после бях замаяна ,не знаех къде съм,гадеше ми се ,но мина.Тук където ще раждам живот и здраве ,правят секцио само с обща.

Забравих да спомена-спиналната обикновено се използва при секцивата .Положителната страна на тези упойки е ,че при секцио жената става свитедел на първата глътка въздух на детето си.Ако ще съм секцио ,ще ми я дадат да я видя след около 5 6 часа да си я видя ,което за мен е кофти ,но важното е да мине всичко и да сме живи и здрави.

Недостатъци ,които са възможни при спиналната:
Гадене
Главоболие
Понижено кръвно
Болки в областта на кръста
Временна загуба на чувствителност на долните крайници ,както споменах по -горе,обездвижването е факт ,но то след няколко часа отминава.

При епидуралната недостатъци.
Също е възможно главоболие и понижение на кръвното налягане
Няколко часа след това родилката не чувства  долната половина на тялото си .
Треперене ,шум в ушите ,гадене

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 12:57 от Mims1900

Общи условия

Активация на акаунт