Майски бебета 2024г. - Тема 4

• 33 941
  • 764
  •   1
Отговори
# 435
О не мисля и аз да седя 40 дни в нас, не следродилна депресия, ами не знам какво ще ме хване. И ние сме до парк за щастие. Та мисля да излизам веднага като ни изпишат, ще помисля за някакво яке.

# 436
МаЙ се оправя времето,а и с кака как да седя вкъщи цял ден и да искам няма да стане.... ще изчакам максимално и то ако имам помощ 😁
Иначе не ми пречи и предпочитам да си спазя 40 да седим вкъщи тоест бебето де,но трябва поне още един човек 🫣като знам как с каката сме все за нещо навън

Благодаря за пожеланието още само обяви гледаме,надявам се скоро и огледи.

Ами много е хубаво да идеш сама на преглед преди-два пъти ходех с детето,сега чичо й я гледа 😁
Пак е напред според ехографа по гс 22.1,
30 см 😁🩷

# 437
Ооо, никакви 40 дни не си представям, аз ще полудея. Може би две седмици горе-долу. Ние живеем точно до плажа, при нас винаги е по-топло и смятам, че ще изкараме първите 3 месеца с няколко бодита с дълъг ръкав и 2-3 жилетки за връхни дрехи. Ще купя и едно пролетно-есенно яке за по-студените дни.
Живот и здраве мисля и за погачата - в нашия комплекс има двор с барбекю, мисля да я направим там, би трябвало да се пада към края на Юни, ако всичко върви по план, така че на бебчо няма да му е студено по боди. Laughing Вече мисля как да украся, как да облека малкото ми и т.н. Laughing тази седмица съм отпуска и имам прекалено много свободно време просто

# 438
  • Пловдив
И аз много се чудя за покупките, но чакам да правим едни размествания и нови гардероби вкъщи другия месец, и след това ще качвам нещата от баткото да видя какво и в какви размери имам от него като дрехи. Той като цяло си ми вървеше спрямо размерите като месеци та имам някаква бегла представа вече. Направих си и една табличка да видя къде генерално се разминават в сезоните, за да знам къде ще е големият пазар.

Иначе за големи неща, които ми се иска да докупувам в някакъв момент вече си имам списък и ще си следя намаления.
За дребните неща тип козметика и т.н. също съм включила в списъка и ще се отмята лека-полека идните месеци.

Чудех се и аз за връхна дрешка с майско бебе (баткото ми е ноември и изцяло беше на зимни гащеризони, тогава бях взела и някакво зимно якенце - голям зор е да облечеш на малко бебе, та така си и остана...)
Мисля си за някаква жилетчица може би, то така или иначе ще си лежи завито в количката.

56 размер може би ще допълня само 2-3 бр като за начало, и то ромпъри с цип, установих, че те са ми най-удобни с новородено. Баткото се роди 52 см и е носил този размер не повече от месец. От него имам може би 6-7 броя, но ми бяха недостатъчни, освен ако не искам да пускам полупразна пералня всеки ден.

56-62 вече изцяло ще пазарувам, че нищо лятно нямам - предимно къси ромпъри и бодита.
62-68 по-малко като брой летни и вече есенни единични бройки, че там ми се застъпват с наличните.

# 439
Момичета, а знаете ли как стой въпроса вс 14 дни бащинство на таткото? От кога започва? Когато се роди бебето или когато ни изпишат от болницата?

# 440
  • Пловдив
Момичета, а знаете ли как стой въпроса вс 14 дни бащинство на таткото? От кога започва? Когато се роди бебето или когато ни изпишат от болницата?

От изписването.

# 441
Когато ви изпишат, мисля. На братовчедка ми бебето остана 2 седмици в болницата. Какъв е смисъла таткото тогава да излиза в бащинство?

# 442
Баткото ми се роди края на април, когато беше 14 градуса и дъждовно. Не съм взимала нищо връхно, защото ми беше по-удобно да го завия с одеало. Излизаме навън от изписването. Той се роди дребен 2900, 49см, но първите 3 месеца растеше с по 7 см на месец и реално под 52 размер хич не е носил, но пък беше с малко дупе и носи месец памперси размер 0.
Аз и предният път и сега ще пазарувам накрая и след раждането. Реално нищо не ми е спешно преди, тогава в 9 месец взех легло и комплект за изписване, защото бяха затворени магазините заради Ковид и се бавеха доставките.
А пък всеки път, когато купувах дрехи предварително или забравях, че ги има, или пропускаше този размер да ги носи и ми излизаше по скъпо.

# 443
Ох и ние ще се местим може би догодина и то ще сменяме държавата и ще е лудница, дано детето е кротко Grin

Затова ще го карам минималистично откъм покупки, но все пак ми се иска да подготвим повечето неща преди раждането.

# 444

От изписването.
Взимаше ли се документ за  таткото от болницата вече съм забравила🫣имаше нещо от там

# 445

От изписването.
Взимаше ли се документ за  таткото от болницата вече съм забравила🫣имаше нещо от там
да, взима се служебна бележка с датата на изписване

# 446
Ооо, никакви 40 дни не си представям, аз ще полудея. Може би две седмици горе-долу. Ние живеем точно до плажа, при нас винаги е по-топло и смятам, че ще изкараме първите 3 месеца с няколко бодита с дълъг ръкав и 2-3 жилетки за връхни дрехи. Ще купя и едно пролетно-есенно яке за по-студените дни.
Живот и здраве мисля и за погачата - в нашия комплекс има двор с барбекю, мисля да я направим там, би трябвало да се пада към края на Юни, ако всичко върви по план, така че на бебчо няма да му е студено по боди. Laughing Вече мисля как да украся, как да облека малкото ми и т.н. Laughing тази седмица съм отпуска и имам прекалено много свободно време просто
И аз няма да чакам живот и здраве чак толкова ,да я изкарвам  , ще си излизаме на двора ,хубавото е ,че ще са пролетни бебенца и времето ще е приятно наистина.Нека само да е всичко наред.

# 447
Охх запалихте ме и от сутринта съм по сайтовете да разглеждам всякакви неща.
Нещото, за което най-много ме е страх е как да изберем детска количка. Четох тук едни мнения за количка Easywalker harvey ама те са по над 1000лв., че даже 2000. Такива ли са цените и всъщност то трябва да се купи кош за новородено и седяща или аз нещо не ги схващам?

Ако някоя от вас има повече наблюдения или препоръки за модели, марки, кошове и там всичко каквото е нужно ще се радвам да ги сподели.

# 448
Има всякакви колички, зависи какви са ти приоритетите. Нашата е около 500лв. 3в1 (пролетна, лятна + кош). От самото начало казах, че няма да дам и стотинка над 1000лв. за количка, защото ще ползвам активно и слинг. За щастие си намерих и двойно по-евтина. За мен важното беше да ми се събира в багажниика и да е маневрена. Но отново казвам - зависи какви са ти приоритетите и на кое предпочиташ ти да наблегнеш.

# 449
Има всякакви колички, зависи какви са ти приоритетите. Нашата е около 500лв. 3в1 (пролетна, лятна + кош). От самото начало казах, че няма да дам и стотинка над 1000лв. за количка, защото ще ползвам активно и слинг. За щастие си намерих и двойно по-евтина. За мен важното беше да ми се събира в багажниика и да е маневрена. Но отново казвам - зависи какви са ти приоритетите и на кое предпочиташ ти да наблегнеш.
И аз съм на твоето мнение 🩷
Мислите ли дата(секциото)😁

Общи условия

Активация на акаунт