Майски бебета 2024г. - Тема 4

• 36 461
  • 764
  •   1
Отговори
# 525
В Надежда няма избор на стая, и бях с друга дама, Ами не ми беше проблем изненадващо за мен, по принцип обичам да съм си сама, но наистина е удобно да отидеш да пишкаш без да мислиш бебока. Раждах по време на Ковид и всички бебета си бяха при майките нон стоп.
Надежда също е с най-високо ниво неонатология. Единственото, което ми е странно е, че не дават май да се дава изцедена кърма, ако детето е в неонатологията.

# 526
Аз бях в двойна стая преди нищо против майката малко ми дойдоха в повече хората които я посещаваха по време на свижданията,цяла тълпа.

# 527
mokka, на баба ми правиха операция преди няколко години там и като ходих ми се стори много мизерно, може за родилките да е по-различно, но много соц ми се стори тогава.

Именно. Да не говорим, че всички от малцинствата раждат там.

Аз съм много скептична към двойните стаи, именно че не знам с какъв човек ще се падна. Ако почнат да им се изреждат баби и стринки до девето коляно, няма да го понеса. Отделно си обичам личното пространство, та точно в тоя момент не бих искала да съм с някой.

# 528
А тези посещения не са ли ограничени по някакъв начин? Струва ми се много опасно да се точи родата при родила жена с бебе на няколко дни, заради вируси, грипове, все пак бебето няма никакъв имунитет. Даже и тези изписвания и събирания с цялата рода са ми малко прекалени.

# 529
И на мен това със свижданията в самата стая, където все пак има новородени бебета, ми е много странно и по-скоро би ме подразнило, понеже и аз избягвам по всякакъв начин струпванията на хора. Иначе не мисля, че ще ми е проблем да има друга майка. За щастие никога досега не ми се е налагало да прекарвам нощта в болница, така че със сигурност ще ми е странно.

Иначе една от причините да клоня към Надежда е, че допускат бащата на самото раждане. Някоя от вас била ли е с таткото по време на раждането?

Другата причина е, че гледах доста видеа с главната им акушерка, която обяснява колко държат на ранния контакт с бебето, изчакване при клампиране на пъпната връв, възможно най-ранно започване на кърменето и т.н., но пък попадам на мнения, че всъщност на практика нещата не се случват точно така.  Та ми е интересно дали наистина спазват желанията на майката от плана за раждане.

# 530
Доста мнения четох и аз, но повечето предпочитат да не са в самостоятелна особено при първо раждане и/или секцио.

Аз доста обмислям дали да бъда в самостоятелна, но мисля да го обсъдя и с АГ когато наближи този момент и да събера препоръки. Всички мои приятелки и познати са били в двойна стая независимо къде са раждали.

# 531
Точно това с посещенията ме притеснява и ако стаята е пълна с непознати хора със сигурност ще се изнервя.
Аз съм нощувала 5 вечери в болница в самостоятелна стая, но тогава позволиха на майка ми да остане с мен като само си доплатихме за кушетката на която спа, така че не може да се каже, че съм оставала сама реално. Сега като се замисля може би ще ми е неприятно да нощувам съвсем сама в болница

# 532
На мен ми се е налагало да деля два пъти стая с други жени след операция за по една нощ. Жените бяха много готини и двата пъти, даже си спомням, че в Щерев точно излизах от упойка и нещо не можех да си поема добре въздух, момичето до мен веднага реагира и викна, въпреки, че беше оперирана час/два преди мен. Втория път бях в Пирогов и в стаяна ни настаниха трета жена, която щяха да оперират на другия ден, тя ни обгрижваше, ходеше до автомата за солети и бисквити. Та като цяло съм доволна. 😅

# 533
А как става "избирането" на лекар, при когото ще раждаш? Задължително ли трябва да е АГто, което те проследява? Аз се следя в "Св. София", все още не съм мислила дали там ще раждам. Но от контакти с други жени получавам въпроси "При кой лекар ще раждаш?" и "В коя болница?". И аз понятие си нямам.

# 534
В Тина Киркова на 5 етаж има двойни стаи - на две двойни стаи по средата има баня. Аз бях в такава. Има и единични стаи. Този път, живот и здраве, стига да има свободна, ще искам единична стая. Имайте предвид, че не се знае какво ще има свободно, особено ако се падаме да раждаме през седмицата. Синът ми го родих събота срещу неделя, отделението беше празно. Изведнъж във вторник се препълни до дупка.

С него бях с избор на акушерка. Този път мисля да е без избор, при който се падне. Все пак там се следя по ЖК и докторката ще звънне да предупреди. А може и при нея да се падна 😁 Това при положение, че остане естествено раждане. Ако е секцио, ще го мисля.

# 535
На вас още спи ли ви се....
Аз до обяд съм ужас ...Само колата ме вдига,кафе не пия или мн бавно просто не ми е сладко като преди ...

Ще пускам кръвни и са на гладно притеснявам се да не ми стане лошо,че ще бъда и с детето 🫥
Като цяло няма кой да ме закара или вземе мм е първа смяна на училище,а уикенда няма да е тук чудесно съвпадение....още имам спомен как щях да припаткам на едно кръвно изследване 🫣

# 536
А как става "избирането" на лекар, при когото ще раждаш? Задължително ли трябва да е АГто, което те проследява? Аз се следя в "Св. София", все още не съм мислила дали там ще раждам. Но от контакти с други жени получавам въпроси "При кой лекар ще раждаш?" и "В коя болница?". И аз понятие си нямам.

Не е задължително да раждаш където се следиш, нито при същия лекар. Трябва да си избереш лекар за раждането не много късно обаче, май към 30 г.с. и да се видиш с него.

Не ми се спи може би от 4ти месец, в момента си спя и имам енергия като преди бременността.

# 537
На мен си ми се спи постоянно, защото не се наспивам нощем. Сънят ми е много разпокъсан заради ходенето до тоалетна и постоянното наместване.
И като цяло нямам енергия. Доста повече е от 1ви триместър, но определено не е както преди да забременея. Лежи ми се по цял ден и много бързо се изморявам

# 538
На вас още спи ли ви се....
Аз до обяд съм ужас ...Само колата ме вдига,кафе не пия или мн бавно просто не ми е сладко като преди ...

Ще пускам кръвни и са на гладно притеснявам се да не ми стане лошо,че ще бъда и с детето 🫥
Като цяло няма кой да ме закара или вземе мм е първа смяна на училище,а уикенда няма да е тук чудесно съвпадение....още имам спомен как щях да припаткам на едно кръвно изследване 🫣
И аз днес ходих на кръвни. Повечето лаборатории отварят в 8, ако отидеш тогава и си вземеш някоя вафла или каквото хапваш, за да хапнеш веднага след като ти вземат кръв мисля, че няма да имаш проблем.

# 539
Момичета, тези от вас, които вече са раждали, може ли да споделите опит относно настаняването в болницата - например аз винаги съм клоняла към това да бъда в самостоятелна стая, но мои приятелки ми казват, че особено след секцио е добре да има и други жени покрай мен, защото ако съм сама депресията ще ме хване.
Вие как мислите, кой вариант е по-добрият? Аз много обичам уединението, но от друга страна се замислям, че може би пък наистина ако покрай мен има други жени в същото положение, престоят ще мине по-леко... Чудя се, да не си платя самостоятелен престой и накрая да се депресирам сама като кукувица 😀
Първият път, когато раждах, исках да има някой в стаята и се надявах да е минала вече по този път, но късмета ми беше такъв, че си бяхме само ние с малката. Изобщо не съжалявам. Не е като да си абсолютно сам - ако всичко е наред и бебчо е с теб, ти си имаш цял един човек за опознаване Wink Отделно се изрежда да ти честити цялата рода(по телефона имма предвид) и няма да се налага да се съобразяваш. Ама пък, ако на отсрещното легло се падне някое по несъобразително и гръмогласно майче....Абеее и така, и така, защото съм чувала и истории за много силни приятелства. Сега смятам пак така да процедирам - както дойде. А, ако съквартирантката е много зле, винаги можеш да поискаш да те изместят в самостоятелна стая, стига да има Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт