Майски бебета 2024г. - Тема 4

• 36 427
  • 764
  •   1
Отговори
# 540
Точно това с посещенията ме притеснява и ако стаята е пълна с непознати хора със сигурност ще се изнервя.
Аз съм нощувала 5 вечери в болница в самостоятелна стая, но тогава позволиха на майка ми да остане с мен като само си доплатихме за кушетката на която спа, така че не може да се каже, че съм оставала сама реално. Сега като се замисля може би ще ми е неприятно да нощувам съвсем сама в болница
Аз наскоро като лежах в болница,първите няколко вечери бях с 2 други момичета,а последната останах сама.Честно казано и по двата начина ми беше добре.Определено ми беше по-приятно да има някой край мен,да си подадем нещо ,да си помогнем в нужда ,да си кажем някоя приказка.Предпочитам след раждането да не съм сама ,защото съм склонна към депресии и се боря от години с ОКР ,което и до ден днешен ме мъчи ,но се боря заради бебето.Точно ,защото ще съм като кукувица сама и ще се мисля сигурно,а друго си е с някое друго майче да си поговорите ,ди си помагате.Времето минава по-бързо ,а и наистина си някак по-спокоен,примерно да оставиш малчо ,да отидеш до тоалетна и да има човек в стаята.Най -големия ми ужас е да не започне пак борбата с окр -то ,много искам да кърмя бебка ...Много се надявам всичко да се размине ,защото е доста мъчително . 😒

# 541
Сега като се замисля може би ще ми е неприятно да нощувам съвсем сама в болница
Аз ужасно много мразя да съм в болница, но спомените ми от раждането са от хубави по-хубави. Не съм се чувствала сама нито за миг, защото бяхме двама там - аз и сина ми.
Този път смятам да съм в двойна стая, но по други причини.
Mims, как ти пречи за кърменето? Заради лекарства ли?

# 542
Аз не съм лежала в болница до сега (чукам на дърво) и ще ми е изключително странно. Представям си, че ще ми е по-спокойно да съм с някой в стая, а не сама, не знам.

Вие как сте със съня?
От 2-3 дена изобщо не мога да спя. Трудно заспивам, въртя се като пумпал (доколкото позволява тумбака 😁), събуждам се често и много рано сутрин. А се чувствам комфортно в леглото. Знам, че при много бременни има болки в кръста и тем подобни по време на сън, но при мен всичко е наред за момента и пак не става.

# 543
Засега моето спане се оправи.Лягам към 21 часа,сутрин ставав към 7:30,след като мм излезе за работа.И то без да се събуждам.Дано и така да остане.Вече не ставам и да пишкам,не ми пишка просто.Но  пък корема расте и ми става все по-трудно въртенето в леглото.Седенето на едно място,кръста ме боли при опашката.А и вкъщи сме на втория етаж и е някаква мъка вече изкачването на стълби.Все едно съм 50-годишен пушач. Тежи ми вече,а още е рано.Представям си до 9ти месец ще съм като буре и ще спра да излизам,че няма да мога да се прибера заради стълбите Grinning

# 544
Да със сигурност ще си взема нещо сладичко.
И аз се задъхвам на стълби

# 545
На мен от известно време ми е удобно в леглото, до скоро ми беше адски неудобно, постоянно се въртях. Чак се чудя как е възможно, явно свикнах с корема, той не е голям де, като преяла изглеждам с плътна блуза, със суичър не се забелязва. Ставам по един път до тоалетна, но веднага си заспивам след това. Преди се въртях по час след това.

# 546
И аз пак съм влязла във фаза с безсъние. Лягам към 10, будя се към два и после няма заспиване поне час и половина.

Моля ви за съвет - от няколко дни изпитвам болка в слънчевия сплит и в ребрата от лявата страна. Болката я усещам или като пробождане или като мускулен спазъм и е постоянна. Съпроводена е с газове и оригване. Вчера през нощта имах и киселини и ми беше болезнено да лежа, само като се изправех ми беше по-добре. Накрая мъжа ми ми разтри гърба в областта на болката и някак мирясах и заспах.

Притеснила съм се, защото съм със завишени чернодробни ензими, които не мога да разбера от какво се повишават. И всяко нещо, което ме заболи в областта на черния дроб и жлъчката ме вкарва в сто процентова паника, защото съм тотално луда и истерясала, признавам си без бой.

Кажете ми какво да направя за тази болка и дискомфорт, АГ не ми обърна внимание, на гастро съм във вторник/сряда и до тогава тотално ще изперкам.
Отне ми време дори да напиша това, защото ме е страх и аз не знам от какво.

# 547
Ако имаш газове, значи имаш някакъв проблем с червата. На първо време си вземи някакъв пробиотик и се съобразявай какво ядеш, за да не предизвикваш подуване и газове. За другото нищо не мога да кажа, но всички проблеми идват от червата, съответно от храната.

# 548
Ензими не могат ли да се пият по време на бременност? Това + пробиотик бих казала аз без лекар, иначе гастрото ще каже.

# 549
Имала съм киселини, от които болката отива точно към гърба между плешките. Може би пробвай някакви по-щадящи храни да хапваш - ориз, картофи, препечени филийки, обикновени бисквити и т.н., без подправки и без нищо дразнещо като кисело, люто, сладко.

# 550
И аз имам чувството,че навсякъде ме боли от тъпия запек,не само корема.Когато нямам и ходя до тоалетната нормално съм нов човек.И аз имам газове и киселини.Та предполагам е от това и при теб.Ще си искам пробитик от АГ в понеделник.Когато намеря решение за запека,има ефект за 2,3 дни и после пак същото,въпреки,че спазвам някаква диета.

# 551
  • Пловдив
Аз имам 2 престоя в болница с баткото (и двата пъти в Селена), единият беше кратък (за една нощ началото на 8 месец) и след това вече за раждането.
И двата пъти имах късмет със "съквартирантките". Беше ми по-спокойно особено след като родих да има някого около мен. Разбира се, трябва си някакво нагаждане и съобразяване, но не е болка за умиране.
2019 все още бяха разрешени свижданията, но и двете се съобразявахме и единствено татковците и по-голямото й дете идваха за кратко в стаята. Сега доколкото знам изобщо не допускат никого в отделението, така че това притеснение дали ще се изреди цялата рода съвсем отпада.

Този път пак мисля да съм в двойна стая, пък вече ако толкова не си допаднем ще искам смяна на стая и какъвто ми е късметът Grinning Така или иначе бързо минава времето, особено ако е нормално раждането.

# 552
Благодаря за отговорите ! Пия прословутия омнибиотик панда, за който, освен че си дадох парите, друго не усетих. Диета спазвам заради чернодробните ензими и ям само био, печено и без мазнина и подправки. За това и се побърквам като корема ми почне да си раздува. Не знам за ензими - еспумизан ли имате предвид? Запек имах в началото, преборих го с диета, после дра месеца ми беше спокойно и ето ме днес пак със стомашните проблеми.

# 553
Ензими не могат ли да се пият по време на бременност? Това + пробиотик бих казала аз без лекар, иначе гастрото ще каже.

Не съм убедена, че ензими може. Нека лекар да каже.
Аз иначе пия Омнибиотик 6 и мисля, че съм доволна. Въпроса е, че не го пия редовно и забравям. Но ето вчера и онзи ден го пих и вечерта си отидох до тоалетна (аз сутрин не съм свикнала). Иначе не съм най-редовна по голяма нужда, но като го пих два поредни дни и ми е по-добре на стомаха. Дано не си въобразявам. Иначе и аз трябва да спазвам някакъв хранителен режим, но не го правя. Проблема на мен ми е глутена. Трябва да го заменя с нещо, но то са хляб, пици, паста… толкова е трудно.

# 554
Сега като се замисля може би ще ми е неприятно да нощувам съвсем сама в болница
Аз ужасно много мразя да съм в болница, но спомените ми от раждането са от хубави по-хубави. Не съм се чувствала сама нито за миг, защото бяхме двама там - аз и сина ми.
Този път смятам да съм в двойна стая, но по други причини.
Mims, как ти пречи за кърменето? Заради лекарства ли?
Да, спрях АД рязко заради нея. Надявам се, да не ми се налага да ги пия и да мога да си я храня естествено. 🥺

Тази нощ изобщо не съм спала, нито за час. Просто такова въртене, често ми се случва напоследък, от вълнение ли е, от притеснение ли е не знам. И прясно мляко не помага, нищо.
Междудругото и аз имам газове от както съм бременна и просто внимавам какво ям, но общо взето и при мен нищо не помага. Често се боря и със запек. С храни се лекувам. Просто постоянство, досадно е, но е от бременността, доста се борим с този проблем.За запека ми помага млякото..Сухата храна трябва да се избягва и по-малко въглехидрати. Повече супи и готвено, но тогава пък ми идва другия проблем - киселините.Аз съм се примирила с всякакви дискомфорти вече, които са нормални, единствено от запека се притеснявам, като се случи, понеже и матката ми е чувствителна и е опасно да се предизвикат контракции. Ям какво ли не, само, за да не го има. А с киселините ще пробвам 2 - 3 глътки газирана вода днес.

Последна редакция: пт, 05 яну 2024, 11:42 от Mims1900

Общи условия

Активация на акаунт