Майски бебета 2024г. - Тема 4

• 33 973
  • 764
  •   1
Отговори
# 630
Как се излиза от пълна упойка си е до организъм и до самата упойка. При мен на една операция на ръката ми нямаше нищо след 20 минути, докато майка ми има няколко пълни упойки и повече от 24 часа е като дрогирана всеки път. Аз умишлено не съм чела нищо за секцио (както вероятно ще бъда по медицински причини) и днес с тия упойки и тоя катетър малко се ошашавих...

# 631

Аз от снощи вдигам много високо кръвно..180 на 100,160 на 100,пулса ми е  висок 110.Притеснявам се да не развивам Прееклампсия ,снощи бях в спешното в Сърбия ,нищо не ми казаха конкретно ,казаха да следя за това усложнение.Към 23 седмица съм и точно сега може да започне да се развива този проблем... Много ми е тревожно за бебето си се притеснявам ...
аз имам предписан допегит. От както съм вкъщи ми е добре кръвното, но ми го изписаха при 130/90. Ти си в чужбина до колкото разбрах. Попитайте за някакво лечение/регулиране на кръвното. Аз до колкото знам не трябва да се вдига или пада, поне така ми обясни АГ, когато попитах защо изписва лекарства.

# 632
Мимс, стискам палци да е от някакви емоции или притеснение това кръвно и да се нормализира! ❤

Аз мисля за Майчин дом, но не съм решила със сигурност.

# 633
Mims1900, стискам палци скоро да се нормализира и всичко да е наред!

И аз не съм решила къде ще раждам и не съм запозната как става този избор. Ще ми е от полза някоя мама с опит да ми каже и да ми препоръча болница за София. И аз по всяка вероятност ще съм секцио, така че и това е от значение.

# 634
Здравейте мами ,знаете ли в пловдив в коя болница като се роди бебето не го отделят а си седи при теб през цялото време ?

# 635
Mims1900, стискам палци скоро да се нормализира и всичко да е наред!

И аз не съм решила къде ще раждам и не съм запозната как става този избор. Ще ми е от полза някоя мама с опит да ми каже и да ми препоръча болница за София. И аз по всяка вероятност ще съм секцио, така че и това е от значение.
АГ при който се следя не изражда, но ми каза, че ще ми препоръча и ще ме свърже с лекар в съответната болница в която реша да раждам. Той ми препоръча Шейново, но съм чувала някакви лоши неща за там и не искам. Въпреки, че на последния преглед се засякох с една позната, която е бременна с второ, първото е родила там и е останала с добри впечатления. Но ми каза, че тоалетната и банята са някакви общи на етажа. Аз съм много гнуслива и искам задължително да си имам баня и тоалетна към стаята. Ето обсъждахме днес секцио тук, ако се наложи не ми се разхожда за тоалетна на етажа или пък да чакам ред за душ. В Майчин дом има вариант за самостоятелна стая, за двойна и двете са си със самостоятелна баня и тоалетна. Акушерките били натоварени и кисели, но надявам се да се разберем някак с тях. Пък и ако има нещо спешно ги пращат родилките в Майчин дом, та нещо ме кара да съм там. Приятелка, която се следеше в Щерев, също я пратиха от там в Майчин дом с думите, че само там могат да помогнат на децата.

# 636
Здравейте мами ,знаете ли в пловдив в коя болница като се роди бебето не го отделят а си седи при теб през цялото време ?
Умбал. Св. Георги. Повечето майчета са си с бебетата,ако с бебчо и мама ,вс. е наред(дай боже всички бебета и мами да са добре) и няма нужда да седи при тях. Сега последно правиха ремонт така, че базата е доста по-добре , аз там и лежах иначе в патологична бременност.Ако си бях там, бих родила там честно казано, знам какви грижи има за мамите и за бебетата, акушерките иначе са с повече опит, тоест по-дългогодишна практика,което е добре. За лекарите е ясно-спасиха ми бебето и мен така, че цял живот ще съм им благодарна и на тях и на акушерките там за грижите.

+1 за Майчин Дом.Иначе работата им наистина е тежка, навсякъде май човек изпушва в даден момент с годините и просто едвам смогва. Ще се разберете, важното е да се грижат за  мама и бебо, както трябва и, че имат опит и знания.

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 22:18 от Mims1900

# 637
Мимс, а ти в Сърбия ли ще раждаш? До колкото разбирам живееш там.

# 638
Мимс, дано не е прееклампсия. Ако пък е да е добре контролирана и да не доведе до усложнения. Сестра ми роди с прееклампсия 4кг бебе в 38 седмица(имаше белтък в урината даже вече) и с двамата всичко беше наред.
Аз ще раждам в Надежда, ако тръгне преди 35-6 седмица, иначе обмислям Свети Лазар с Олга Дукат.
От моите познати, като че ли са по-доволни от Шейново, отколкото от майчин дом. Но където и да изберем е важното късмета да е с нас. 🤞🤞🤞
В Шейново за секцио много препоръчват д-р Вецев, а за нормално раждане акушерка Ибраим.
Но пак ако тръгне по-рано раждане, особено изключително рано опциите са Майчин дом, надежда и Токуда.
EllieFromTheValley, съжалявам, че ти е подействало така. Аз реално съм много доволна от своето секцио, след това имам лапароскопска операция и са оглеждали как съм зараснала и съм нямала и 1 мъничко срастване. Аз много се движеха през цялото време и мога да кажа, че определено всичко се забравя 😄. Сега най много помня забавните моменти.
Скрит текст:
Ето няколко забавни момента
1. Изтекоха ми водите, а още не ми беше събран багажа. Отивам в банята и казвам на мъжа ми да ми го събере, излизам след душ и тоалетна и го гледам как седи и гледа в 1 точка право в рафта, на който седи всичко необходимо за болницата, а чантата празна
2. Кара ме към болницата, на единият светофар го питам последно как да кръстя детето, че имахме 2 имена. Избира, аз се съгласявам. След раждането ме пита, а как се казва детето 😂
3. Приемат ме в кабинета, тест за Ковид чаках, преглед, попълвам документи и ми мерят кръвното. Имах контракции на 2 Мин и точно една докато ми го мериха, излиза 140/90 и ме гледат разтревожено, питат да го мерят пак, аз пак имах контракция и викам, Ами нищо няма да се промени според мен 😂😂😂
Имаше и други, после помня ярко и от родилно отделение забавните моменти и помня само 1-2, които са ме ядосали и то ако се замисля.
Скрит текст:

# 639
Мимс, дано не е прееклампсия. Ако пък е да е добре контролирана и да не доведе до усложнения. Сестра ми роди с прееклампсия 4кг бебе в 38 седмица(имаше белтък в урината даже вече) и с двамата всичко беше наред.
Аз ще раждам в Надежда, ако тръгне преди 35-6 седмица, иначе обмислям Свети Лазар с Олга Дукат.
От моите познати, като че ли са по-доволни от Шейново, отколкото от майчин дом. Но където и да изберем е важното късмета да е с нас. 🤞🤞🤞
В Шейново за секцио много препоръчват д-р Вецев, а за нормално раждане акушерка Ибраим.
Но пак ако тръгне по-рано раждане, особено изключително рано опциите са Майчин дом, надежда и Токуда.
EllieFromTheValley, съжалявам, че ти е подействало така. Аз реално съм много доволна от своето секцио, след това имам лапароскопска операция и са оглеждали как съм зараснала и съм нямала и 1 мъничко срастване. Аз много се движеха през цялото време и мога да кажа, че определено всичко се забравя 😄. Сега най много помня забавните моменти.
Скрит текст:
Ето няколко забавни момента
1. Изтекоха ми водите, а още не ми беше събран багажа. Отивам в банята и казвам на мъжа ми да ми го събере, излизам след душ и тоалетна и го гледам как седи и гледа в 1 точка право в рафта, на който седи всичко необходимо за болницата, а чантата празна
2. Кара ме към болницата, на единият светофар го питам последно как да кръстя детето, че имахме 2 имена. Избира, аз се съгласявам. След раждането ме пита, а как се казва детето 😂
3. Приемат ме в кабинета, тест за Ковид чаках, преглед, попълвам документи и ми мерят кръвното. Имах контракции на 2 Мин и точно една докато ми го мериха, излиза 140/90 и ме гледат разтревожено, питат да го мерят пак, аз пак имах контракция и викам, Ами нищо няма да се промени според мен 😂😂😂
Имаше и други, после помня ярко и от родилно отделение забавните моменти и помня само 1-2, които са ме ядосали и то ако се замисля.
Скрит текст:
Благодаря, дай боже изобщо да не е това и да не вдигам вече. Много се радвам, че са добре и всичко е минало.За съжаление това се случва на много жени, независимо от възрастта напоследък. Няма да тръгне да излиза преждевременно , не го мислете изобщо това. Нека поне 37 седмица да заковем и да не се налагат инжекции  за подготовка на дробчетата, изобщо не го и мисля,че като ми е 1 бременност и аз откачам от тези хормони, ама то 1, 2 бст, няма зн., хормона като ни тресне и страшна работа 😄Одобрявам водното раждане, не знам вие ли искахте или се бъркам вече.. Някой беше писал, че желае. Вчера даже и за него споменах, че намалява болките и, че бебчо излиза по-плавно от вътреутробна към нашата среда и се приспособява по-лесно.

# 640
Аз ще раждам където си е моя АГ попринцип 😁

# 641
Iffsy Благодаря много! И аз на теб ти стискам палци за красиво раждане, от което да имаш прекрасни спомени и никакъв страх!

Тъй като имам 2 цезарови (не по мое желание) съм се насочила към св.Лазар и по-конкретно екипа "Ла Вита Нова"- д-р Паликов и Олга Дукат. Просто в БГ почти няма други, които да поемат VBA2C (vaginal birth after 2 cesarian sections) и да предоставят спокойна атмосфера и отношение близки до домашните. Имат търпението и знанието да дадат възможност на нещата да се случат естествено доколкото разбира се го позволява ситуацията и е безопасно за бебето и майката. Малко ме притеснява това, че нивото на неонатология е по-ниско, но все пак се надявам да няма нужда този път както предния. А и болниците с високо ниво не ме устройват като условия изобщо.

Олга има издадена книга, провежда и курсове. Ето линк към тяхната страница във ФБ:

https://www.facebook.com/olga.dukat

Благодаря и аз! 😊 Ти си герой! Ние също сме 3 деца и винаги съм се възхищавала на майка ми за това й решение!

Взех си книгата на Олга Дукат и също обмислям нейния екип като опция, още повече че Св. Лазар е буквално на 5 минути от вкъщи.

Но мен също ме притеснява въпросът с неонатологията и все пак мисля, че ако нещата не се случат точно така както искам и раждането  започне по-рано или пък се налага секцио, да си заложа на Надежда. Нещото, което ме разколеба при тях е, че нямам представа на кого ще попадна и дали ще спазят желанията ми (ако е безопасно, разбира се). Пък и АГ реагира малко странно като казах, че искам естествено раждане. Явно масово се предпочита обратното, въпреки всичките семинари, на които главната им акушерка говори че е твърдо "за" отложеното клампиране, най-раннен контакт с майката и започване на кърменето и т.н..
Надявам се че накрая ще направим най-добрия избор!

Мимс , стискам палци да е просто моментно състояние и възможно най-скоро отново всичко да си е в нормални граници! Пази се много! 🧡

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 21:43 от Iffsy

# 642
Iffsy Благодаря много! И аз на теб ти стискам палци за красиво раждане, от което да имаш прекрасни спомени и никакъв страх!

Тъй като имам 2 цезарови (не по мое желание) съм се насочила към св.Лазар и по-конкретно екипа "Ла Вита Нова"- д-р Паликов и Олга Дукат. Просто в БГ почти няма други, които да поемат VBA2C (vaginal birth after 2 cesarian sections) и да предоставят спокойна атмосфера и отношение близки до домашните. Имат търпението и знанието да дадат възможност на нещата да се случат естествено доколкото разбира се го позволява ситуацията и е безопасно за бебето и майката. Малко ме притеснява това, че нивото на неонатология е по-ниско, но все пак се надявам да няма нужда този път както предния. А и болниците с високо ниво не ме устройват като условия изобщо.

Олга има издадена книга, провежда и курсове. Ето линк към тяхната страница във ФБ:

https://www.facebook.com/olga.dukat

Благодаря и аз! 😊 Ти си герой! Ние също сме 3 деца и винаги съм се възхищавала на майка ми за това й решение!

Взех си книгата на Олга Дукат и също обмислям нейния екип като опция, още повече че Св. Лазар е буквално на 5 минути от вкъщи.

Но мен също ме притеснява въпросът с неонатологията и все пак мисля, че ако нещата не се случат точно така както искам и раждането  започне по-рано или пък се налага секцио, да си заложа на Надежда. Нещото, което ме разколеба при тях е, че нямам представа на кого ще попадна и дали ще спазят желанията ми (ако е безопасно, разбира се). Пък и АГ реагира малко странно като казах, че искам естествено раждане. Явно масово се предпочита обратното, въпреки всичките семинари, на които главната им акушерка говори че е твърдо "за" отложеното клампиране, най-раннен контакт с майката и започване на кърменето и т.н..
Надявам се че накрая ще направим най-добрия избор!

Мимс , стискам палци да е просто моментно състояние и възможно най-скоро отново всичко да си е в нормални граници! Пази се много! 🧡
Благодаря ,дано.🤗Аз вярвам ,че всичко ще стане по най-добрия за нас и бебчетата начин в правилния момент и всичко ще е ок🙏

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 22:20 от Mims1900

# 643
Без да искам да стряскам никого, но за съжаление не е само по-ранното раждане фактор за евентуален проблем (това във връзка с наличието на неонатология от 1во ниво). Ако тоновете се губят без да има преносване и ясна причина, също има вероятност детето да е в дистрес (честа причина са вътреутробни инфекции, които не се хващат лесно) и после да има нужда от специализирани грижи. Разбира се не е задължително. Казвам го от личен опит. Аз родих в болница, в която няма неонатология и с линейка взеха дъщеря ми в Токуда. Мога да кажа само суперлативи за персонала там (към 2018-та валидни, държа да подчертая) както като професионализъм, така и като и като лично отношение.

# 644
  • София
Без да искам да стряскам никого, но за съжаление не е само по-ранното раждане фактор за евентуален проблем (това във връзка с наличието на неонатология от 1во ниво). Ако тоновете се губят без да има преносване и ясна причина, също има вероятност детето да е в дистрес (честа причина са вътреутробни инфекции, които не се хващат лесно) и после да има нужда от специализирани грижи. Разбира се не е задължително. Казвам го от личен опит. Аз родих в болница, в която няма неонатология и с линейка взеха дъщеря ми в Токуда. Мога да кажа само суперлативи за персонала там (към 2018-та валидни, държа да подчертая) както като професионализъм, така и като и като лично отношение.

Подкрепям със собствен опит тук. Аз преносих, бебето не е имало проблем с тоновете и с каквото и да е по време на бременността и на раждането. И все пак се наложи да бъде транспортирана в Токуда. И се оказа, че има някаква инфекция, така и не разбрах с води ли се е нагълтала или нещо друго... Сега нищо ѝ няма, но тогава бях много стресирана. Това е причината да се чудех за тая бременност дали да не раждам в Надежда. Нали е най-високо ниво на неонатология. Токуда ми е твърде скъпа да раждам там, в Майчин дом само лоши отзиви имам за отношението към родилката. Остава Надежда. Но нещо ме спира за там. Имам време го помисля.

Общи условия

Активация на акаунт