АС и други романтични К-драми - тема 6

• 21 913
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
В плейтубето намерих с превод на БГ последния сериал на Джун2. Мъча я първата серия от 2-3 часа, но тъкмо стигнах до кадри снимани в Истанбул. В Потомците са снимали в Гърция. И прочетох, че във Винченцо - сериала покрай който се запознава с настоящата си жена е имало снимки в Италия. Досега не съм попадала на друг корейски актьор с толкова много снимане на територията на Европа.
Но всъщност имам питане ако някой е гледал Прероден богат да сподели всички серии ли са така тегави като първата. В Истанбул малко живна действието сякаш, но ми се струва че е инцидентно. Дотук изгледаните сериали на Джун2 и филма са били точно мой тип, но този последния  ако не беше с него щях да го зарежа още на половината на първа серия независимо от правилото да дам шанс до 5-7 серия.

# 496
  • Русе
Мдааа,  тази нова политика на Вбокса силно ограничава възможностите ми за гледане. Не знам как да се "настройвам" и аз.
В момента си припомням Хуаранг и с изненада установявам, че ГГ-ня не ме дразни така, както на първо гледане. Да, изглежда по-голяма от Пако и Пакито; да, ролята й е паралелна с тяхната, но някакси като че ли допълва общата картина.
Интересно ми е и друго - малко от главните действащи лица съм гледала в други сериали, но не и  лекарят, кралицата, брат й, бодигардовете  на П+П, ханджията...

Последна редакция: пн, 15 яну 2024, 16:25 от winona

# 497
Идея Grinning "one more happy ending" https://youtu.be/hNI0-T5LX6E?si=QFKwghbXbxcTpkRp  Четири приятелки, 1вата учителка 34 годишна стара мома, 2рата пред развод, 3тата пред сватба - тъкмо я отказа и разбра  че е бременна  и основната ГГеройка  разведена има агенция за събиране след развод. Напи се и се омъжи за нейн познат отпреди 20 години, изтрезня и се влюби в приятелят му доктор, който им беше свидетел на сватбата. Има разни забавни случки докато се случват тези събития Grinning  върви леко, без корейски натурализъм засега като 1%ният сериал.
...............
Grinning докторът е много свеж образ, дано главната си има близначка ,да има и за двамата.
........................
https://youtube.com/shorts/DHrI8P7PES8?si=Zc388eSeN8eaI6f2  очаквах, че ще се опита да я оттърве от паякът. Ако е от сериал и някой е попадал на него, споделете кой е.

Последна редакция: пн, 15 яну 2024, 16:53 от Krissttinna

# 498
# 499
Ех, тази тяхна политика, всичко е минало под ножа в Бокса. Как може да затрият толкова много неща с един замах.😈 Имам регистрация там и си бях качила лично творчество, чак ми стана криво като видях, че и то липсва 😂 Здраве да е, ще си намерим други варианти за гледане ама няма да е същото...

Криси, сериалът от втория линк май е този https://asianwiki.com/The_Elegant_Empire 102 еп. бил 😯 Всъщност излъчването му продължава, 105 ще са.

# 500
  • Варненска клюкарка
Рори, като зачетох снимал в Гърция, Турция, очаквах да прочета и България 🤪Мен преди време някой ме поправи когато го нарекох Джун-Ки - името му се чете Джонг,  или Джунг, май първото.
Иначе Бинчо е снимал половината от  Спомени за  Алхамбра в Гранада -Испания, после е снимал серии от ЛПВТ в Швейцария, има един филм сниман на английски забравих къде - Ирландия, или Шотлавдия, нещо такова. Чела съм и за други, май най- вече НФ прави такива европейски снимачни гастроли на к- сериали.

Марги, а турските затрилили са ги, или някакви други?
Мен ме е яд за адресите на първа страница, бързо достъпни бяха и без регистрация. Повечето заглавия ги има в Телеграм сега и други превеждащи к-сериали са открили своя страница там, но не може да се дават линкове, Мамата ги филтрира.

ПП Крис, мерси за новите координати, хвръкна ми ЛС-то и затова отговарям тук.

# 501
Чудесно, значи няма да е Джун2, а Джонг. След като го видях как изигра момчето вълк не ми се обръща клавиатурата да го нарека Катерица.
Белл, и аз се зачудих след като имаме страхотни културни, природни, архитектурни забележителности и американците са наснимали не един филм у нас как корейците не се сетиха да го изхвърлят героя на Джонг от скалите в България в Черно море. Все пак в техните сериали споменават розовото ни масло и пускат български народни мотиви за озвучаване, могат да се отбият с някой любимец и да поснимат у нас.
Сега още повече ме е яд, че по някаква причина не мога да се регистрирам в Телеграм.
Преводаческите сайтове имат ли качени сериалите и филмите, които са превели на техните сайтове. Ако ги има ще ходим там да гледаме,, ама ако може някоя добра душа да сложи линкове към местата където качват преведеното, защото аз никак не се ориентирам на началните им страници.

Обаче Джун и Джонг наистина имат някакво сходство в чертите на лицето, някои изражения и излъчване. Да не говорим, че при различен сюжет сериала на Джонг от 22г. който гледам сега - Прероден богат ме подсеща за сериала на Джун от 22г. - Отново моя живот. Не, излъгах, и в сюжета има прилики. Но като погледна визията на Джонг като студент в неговия сериал много ми напомня на визията на Дун като студент в неговия си сериал. По някое време ще потърся клипчета  без надписи от кой 8сериал са за да не се подвеждате и ще ги сложа да видите, че има някаква прилика. Мдаа, съвсем правилно са предложили ролята на Ън Сом и Сая във втори сезон на Хрониките на Джун.

Последна редакция: пн, 15 яну 2024, 19:06 от Рори72

# 502
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Марги, всъщност според обявеното от Vбокса, творчеството ти си е там и би трябвало поне ти да си го виждаш. Обаче, за да го виждат и други потребители, трябва да сключиш договор със сайта при съответно възникващи и финансови взаимоотношения.
Белл, това не е временно, нова политика на собствениците на сайта. Дълбоко се съмнявам потребителите, които досега качваха в профилите си сериали, да сключат договори и да продължат да го правят. Едно, че намесят ли се пари, все ще се стигне до конфликт. И друго, че според обявеното от сайта става въпрос за качване на лично творчество, а превежданите сериали определено не са в тази категория. Точно по-светци от светците се мъчат да станат. Вие поне изгледахте сумати сериали. А аз още основни заглавия не съм успяла да отметна.
Рори, преводаческите сайтове качват много неща в торенти за теглене, не за гледане онлайн. А там винаги е с регистрации, които периодично искат да се подновяват и е доста тегава работа понякога. Аз там не влизам от години.

# 503
  • Русе
Знаех си аз, че много хубаво не е на хубаво! Хубава, интелигентна компания, интересни сериали, много клипове с хубава музика, инфо за всичко( от...до), творчество - всичко това в спокойна атмосфера.
Сега, Дами, ми остава само да седя на балкона и да ви чета. Затова вие не спирайте!

# 504
Уинона, като си избереш сериал отиди в каталога на спирита, влез в ртемата на сериала и провери дали пък не са го качили в плейтубето. Ако ли пък в руските сайтове има дори повече отколкото има с бг превод.
Слизай вече от балкона.

# 505
Рори, много ми хареса анализа ти на Потомците. Съгласна съм, че вълнуващо са разказани всички истории и с изключение на пътуване във времето елементи от  други жанрове не липсват.
Освен всичко изброено, на мен много ми допадна и "любовния триъгълник" - Катерицата, приятелят му и Ера. Въпреки мераците на татенцето ѝ, тя и Катерицата нямаха никакво намерение да се оженят, но това не им пречеше да пускат разни подмятания от рода на "бъдещ зет" и т.н., от което най-много се напрягаше истинския претендент.😂 И все пак от това приятелството им никак не пострада, калило се е с годините. Нямаше ревност и драми, всеки беше наясно кой кого обича. Отношенията между двете главни героини (ох бе, Криси - ГГеройКи😆) макар на пръв поглед обтегнати заради старата вражда си бяха всъщност чисто човешки.
Освен шегата с потрошените от главната коли продължиха и тази със спирането на водата в дома ѝ 😂

Значи Джун 2, Катерицата и Джонг се отнася все за един човек 🤪 Аз продължавам да го наричам Катерицата, но не с пренебрежение, а защото вече съм свикнала.
Рори, много емоционален пост и за филма им с Пак Бо Йон (която една част от нас са гледали в Силната Бонг Сун с Пакито и все ми идва отвътре да нарека Бойка тъй като не съм сигурна как се изписва истинското ѝ име 🤪).

Проф, вярно, там са си нещата ми - като лично съдържание. Не бях се сетила да проверя.

Уин, стой си тук 😘 Е, имаме си периоди на затишие, ама имаме и такива когато ни се ще да се изкажем по всички въпроси. За всеки случай ще ти пусна на ЛС два профила в playtube където има неща като за нас, че гледам тук координати никой не дава. 😜

Последна редакция: пн, 15 яну 2024, 20:18 от Margarita N.

# 506
  • пак на Рив Гош
Не знам дали съм ви споменавала, че аз гледам основно по платформи.
Та, да ви кажа, че във Вики Ракутен (viki.com) има доста корейски сериали с български субтитри, които са достъпни без абонамент. Имат и сайт, и мобилно приложение (също безплатно). Но може да ви се наложи да си направите профил (аз влизам през един от Гугъл профилите си).
През мобилното приложение има възможност да се търси сериал по наличен език на субтитрите и безплатна опция. Ако някой се интересува, мога по-късно да направя скрийншотове на наличните сериали с български субтитри, които са достъпни без абонамент (сред тях мернах даже и "Потомците на слънцето").

Последна редакция: вт, 16 яну 2024, 00:26 от Роца

# 507
Роца, ще съм ти много благодарна ако качиш скрийншотове когато можеш. Аз се интересувам.

# 508
  • пак на Рив Гош
Марги, няма проблем, ще направя малко по-късно, че сега отивам да правя рамен за вечеря (къде Корея, къде Япония Joy).

# 509
Понеже не гледам онлайн, не мога да съм ви от полза. Сайтовете, които знам са на английски или руски. В другата тема ги има в първия пост, така че, ако на някой му потрябват може да ги види там.

Общи условия

Активация на акаунт