АС и други романтични К-драми - тема 6

• 21 852
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
winona Аз пък я намирам за симпатична и мисля, че ролята и отива, както и че тя се справя с нея много добре.
Аз не обичам ГГ винаги да са като Барбита,. Обичам естествената красота.

# 661
  • пак на Рив Гош
Отворен, затворен, с n-брой години раздяла..., ако никой от главните не е дал фира накрая, го броим за хепи Mr. Green.
Joy Joy Joy

Аз пък не видях таг "романс" за Knight Flower, та затова и не очаквам такъв. Главната ми харесва засега. Има и малък паралел със "Сватовниците" - вдовици, които излизат и вършат разни неодобрени неща зад гърба на Свекървата (и то каква свекърва в този случай - любимата Аджума, която гледам в трети пореден сериал Grinning).
Скрит текст:
Все си мисля, че Главният младеж ще се окаже изгубения брат на Главната. Тя нали търси малкия си брат, а пък Той е приемно дете в семейството си, както става ясно в един момент.

# 662
Бел, въпреки слаботията Минка не изглежда измъчена през цялото време и противно на очакванията ми болна я видях съвсем за кратко, поносимо е. В ретроспекция показаха нещастието ѝ след брака, това, че беше нежелана и недооценена снаха, унижавана съпруга, която се грижи за безработния си мъж и покрива дълговете му, а неговата единствена грижа като разбра за заболяването ѝ беше, че сега няма да има кой да го издържа и да му готви... До самия край ѝ причинява нещастия. Не просто ѝ изневерява, ами го прави с най-добрата ѝ и единствена приятелка, нейната "друга половина". А когато героинята на Минка ги завари в леглото същият реши да ускори смъртта ѝ... Но тя получи втори шанс, да бъде господарка на съдбата си. Върна се десет години назад. Все още неомъжена, онзи се навърта около нея и я омайва, най-добрата ѝ приятелка все така подмолна, но този път главната знае какво да очаква, допуска близо до себе си правилните хора и не позволява на тези, които са я наранили отново да постигнат целта си.

Шефа ми е загадка, той откъде идва. Помня коментара за песните на BTS, но понеже още не съм стигнала дотам засега само гадая.
Хубав е сериала, препоръчвам го.

2в1, много интересна теория! Ще взема да я приложа и аз. Отворените финали към щастливите ли ги броим? Grinning
Към щастливите ги причисляваме, разбира се 😀 Зрителите сме с богато въображение и мислено ще си им придадем завършен вид. Няма ли трупове  всичко е точно 🤪

Последна редакция: ср, 24 яну 2024, 21:23 от Margarita N.

# 663
  • Русе
...........
Аз пък не видях таг "романс" за Knight Flower, та затова и не очаквам такъв. Главната ми харесва засега. Има и малък паралел със "Сватовниците" - вдовици, които излизат и вършат разни неодобрени неща зад гърба на Свекървата (и то каква свекърва в този случай - любимата Аджума, която гледам в трети пореден сериал Grinning).
Скрит текст:
Все си мисля, че Главният младеж ще се окаже изгубения брат на Главната. Тя нали търси малкия си брат, а пък Той е приемно дете в семейството си, както става ясно в един момент.
Паралела със Сватовниците също ми хареса, аз затова и го гледам. Не им знам историческите порядки на корейците и, ако наистина е имало такъв обичай, как са го преодолели. Много жесток обичай - вдовиците да последват съпрузите си. Почти както в Индия - на кладата.
Ама за какъв по-млад брат на ГГ? Той не беше ли по-голям? И я учеше да се бие със сабя? Нещо май съм пропуснала от руския превод...

# 664
  • пак на Рив Гош
А, може и аз да не съм дочела при превода, бяха го превели като "брат", ама на мен ми се чу, че казаха "донсенг", което е по-малък брат или сестра, та в този контекст реших, че сигурно Младежът ще е изгубеният по-малък брат на Главната (освен ако не съм объркала сериалите, че още не съм ги наместила кой кой е). Тази вечер ще внимавам повече Grinning.
А за обичая вдовицата да последва мъжа си, доколкото разбрах от сериалите (без да съм чела допълнително, но може и да го направя, ако намеря време през уикенда), не е задължителен. Но, ако се самоубие (или я самоубият), семейството на починалия съпруг получава почетна плочка за "вярна съпруга", към която вървят разни привилегии (примерно държавна служба, издигане в ранг и подобни). Та затова е и зорът на свекървите по сериалите (същото беше и в "Брачния договор на госпожа Пак").
П.П. Сега изгледах и втория епизод на "Цветето" - братът на Главната е наистина по-голям от нея, значи аз нещо не съм доразбрала отначало.

Последна редакция: ср, 24 яну 2024, 23:58 от Роца

# 665
  • Русе
Роци, сигурно ще се върна на 1-ви епизод за преговор, но засега от руския превод разбрах, че ГГ не е брата на ГГ-ня. Той има спомени от детството си, осиновителят му и по-големия му "брат" - писар на краля, знаят добре кой е той и кое е семейството му. Може би в следващите серии ще дадат подробно за живота му.

# 666
  • пак на Рив Гош
Уинона, ако ще е само заради тази дискусия, не си губи времето да "преговаряш" първия епизод Joy
Като гледах първия епизод, в Неговите спомени ми се мерна млада жена, която реших (съвсем самостоятелно в главата си!), че може да му е сестра. Пък нали и Главната търси брат си, та помислих, че може Тя да е младата жена от Неговите спомени. Та така ги навързах нещата. Но, след като изгледах втория епизод и видях в началото Нейните спомени, разбрах, че брат й със сигурност е по-голям от нея. Та явно Той не е братът на Главната, а младата жена от спомените му може да се окаже майка му, например Joy.
Както и да е, ще се изясни до края.

# 667
Гледахте ли новия сериал по БТВ Стори? Как ви се струва?

# 668
  • Русе
Гледахте ли новия сериал по БТВ Стори? Как ви се струва?
Аз прегледах 3-4 епизода в началото и ,като видях семействата и политическите събития, ме хвана шубето. Признавам си! Обикновено в подобни ситуации жертвата е жената, най-невинният. Сериалът си има своите достойнства, кастът е добър, заслужава си гледането, но е малко тежък , особено края. Двамата ГГ много ми харесаха, химията се получава. Това е от мен. Simple Smile
Роци, и аз чакам с нетърпение следващите епизоди. Любопитството яко ме яде. Stuck Out Tongue Winking Eye Ако случайно почна да пиша глупости, ще е от руските ми енциклопедични лингвистични познания Joy , та...ритай овреме по кокалчетата.

# 669
Марги, гледала съм го и тук писах за него. Интересен и любопитен сериал, ако човек иска да научи нещо повече за времето, в което се развива действието. Но, наред с романтиката има и много драма и тежки моменти.

# 670
  • Русе
2в1, моля те за мнение относно стар сериал "I have a lover", преди 2016 г. е. Питам, защото за първи път ми попада корейски сериал с 50 епизода. Започва добре, но дали си заслужава времето?

# 671
Уинона, аз харесах и двете около 50 серийни корейски сапунки, които гледах. Единият сериал даже и не приличаше на сапунка. Без да съм гледала конкретно този мисля, че няма да е загубено време и ако се разочароваш няма да е заради това че е от по-дългите сериали.

Смятам, че новия сериал по сторито ще ми хареса. Но в темата му в спирита почти няма отзиви. Единствено разбрах, че един от участниците в темата е правил превода на сериала за сторито. Само не стана ясно дали е от екипа на вещиците, мечтателите или духчетата.

# 672
  • Варненска клюкарка
И аз изгледах първа серия от Майска младост, но засега нямам определено мнение. Както повечето първи серии действието и героите ся ми повече хаотични.

Само Империатрица Ки съм гледала 53 серии, с изключение на няколко неща ми хареса.

# 673
Обичам да споделяте, така трупам впечатления и решавам дали е като за мен.
2в1, вярно, за Майската младост ти писа още като споменахме, че това ще е следващият сериал по Сторито.

Иначе от телевизията са подготвили още премиерни, достъпни са вече и с дублаж, но линкове няма да слагам. Само заглавия - Gwaenchanhah, Sarangiya (Просто любов), Eunggeubnamnyeo (Любовна реанимация) с човекът-глас Чой Джин Хьок и Three Bold Siblings (Роднини в повече).

# 674
....................................
Иначе от телевизията са подготвили още премиерни, достъпни са вече и с дублаж, но линкове няма да слагам. Само заглавия - Gwaenchanhah, Sarangiya (Просто любов), Eunggeubnamnyeo (Любовна реанимация) с човекът-глас Чой Джин Хьок и Three Bold Siblings (Роднини в повече).
Първите два It's Ok, This is Love и Emergency Couple/Emergency Man and Woman са добри. Хем са забавни, хем засягат и някои сериозни теми.
Three Bold Siblings е скучна и досадна семейна сапунка. Мъчих я 10-15 епизода и я зарязах.

Уин, давай смело с I Have a Lover. Като за многосерийна семейна сапунка е добре. Повече е в мелодраматичния спектър, та не очаквай нещо лековто. Много добър каст и чудесна игра на всички. Толкова са добри, че някои герои ще ти се иска да ги smile3514  #2gunfire. В  интервю по повод сериала главният Чи Джин Хи казва, че самият той не проумява как героят му може да е такъв зад**к (перефразирам Wink ) и, че изобщо не разбира действията и начинът му на мислене. Главната, Ким Хьон Джу, играе двойна роля, нейната и на близначкат ѝ.
Поразрових се в другата тема и се оказа, че доста хора сме го гледали и коментирали навремето, което значи, че си е струвало отделеното време.

Общи условия

Активация на акаунт