АС и други романтични К-драми - тема 6

• 21 875
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
Минчо и Дара от 2NE1 са в реклама на Сass beer. Клипът не е е част от филм или сериал.

Различни вкусове имаме, различни неща харесваме, което всъщност е съвсем нормално. Поне има достатъчно материал, че всеки да си избере неговото.

Урук в Потомците е измислена държава на Балканите. Няма общо с града в Шумерската държава, така че няма нужда да се търси някаква достоверност.

All In е хубав сериал, нищо, че е от преди над 20 години. Swallow the Sun е нещо като спин-оф на първия, в който вече Чи Сонг е главният, а основният актьорски състав е различен. И двата сериала си заслужава да се гледат.

За тези, които харесват Сонг Хье Кьо и биха гледали още нещо с нея бих препоръчала That Winter, The Wind Blows, Worlds Within.. и филма My Brilliant Life. А Full House макар и наивен, макар и с някаква безумна на моменти история се смята за една от класическите корейски романтични комедии наред с Кафе-принца, Ким Сам Сун, Лозарят, Дворецът.

Последна редакция: сб, 13 яну 2024, 18:18 от 2в1

# 466
  • пак на Рив Гош
Тъй наречените кралици са Ким Те Хи, Чон Джи Хье и Сонг Хье Кьо. Пък може вече да има и нови.
Белл, преди време ми се мерна статия в MyDramaList, където казваха, че интернет-общността е започнала да определя Юна, АйЮ и Сузи като бъдещите заместнички на кралиците.
АйЮ и аз не я понесох в "Алено сърце", нито нея, нито героинята ѝ. Но пък много я харесах в "Hotel del Luna".
Както казва 2в1, хубавото е, че материал има за всички Grinning.

Рори, и аз мисля, че твоят тийн може да хареса "Хуаранг". Ние го гледахме с щерката, когато тя беше към 16 и много се забавлявахме. Нищо, че тя "викаше" за героя на Пак Хьон Шик (Пакито), а аз за героя на Пак Со Джун (Пако).

От списъка, който пусна Дани на предната страница и Марги на по-предната (май), установих, че имам 14 сериала за гледане в близките месеци Joy. Остава да намеря и време.

# 467
  • Русе
Хуаранг е първия ми корейски сериал, изгледан напълно без пропуснат епизод. (Частите от сериалите ИРИС и за първата жена-лекар не ги слагам в сметката.) Освен, че ми изтекоха очите по хубавите момчета, ме заинтригува с историята, бита, класовите отношения и порядки. Единствено ГГ-ня не ми се напасна, но отчетох, че тя е комичния ефект и с нея няма какво друго да се прави. Още помня лицата на почти всички участници.
Тези дни на бърз кадър минах преговор на АС. Установих, че ефекта е същия - на същите места ми беше свито гърлото, плаках, псувах Принц 8 и се наслаждавах на ДжГ и АйЮ. Аз пък АйЮ не мога да я възприема в друг сериал и това си е! Но си беше точно за АС, според мен.

# 468
Рори, преди дни с Уинона се сблъскахме със същия проблем. Ако те устройва епизодите да са части, ето тук ги има

Потомци на слънцето, бг суб
https://www.vbox7.com/play:974af6251f?p=playlist&id=2323092

Съгласна съм за шегите на Катерицата - смея се с тях. Тъкмо едни се канеха да ги натупат, имаха стари сметки за уреждане с приятеля му и Катерицата изпусна нещо от рода на "абе запазете ги най-добре тези спомени в сърцето си" 😆 В крайна сметка им се размина. Успяха да избягат.

...
От потомците първосигнално се сещам за сутрешните тренировки на войниците и публиката Grinning
Ммм, най-хубавата част от деня за дамите 😁

Цитат на: Рори72
Това трябва да е дефект при превода...
Тя виси от скала и моли за помощ, защото не може да се измъкне от ситуацията, а той й казва: "Почакай там. Идвам."
Точно на това не съм му обърнала внимание 😂
Метнаха се от скалата, той излезе напълно невредим и беше в състояние да окаже помощ и на нея. Чак униформата му си изглеждаше полусуха. Ама филм да става все пак, усмихвам се и продължавам 🤪

# 469
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
И аз съм кат Уин, АйЮ много си я харесвам в АС. Виж за Хотел дел Луна нищо не мога да кажа, защото изобщо не съм го заглеждала. Видяла съм резюмета за какво иде реч и определено не е "мойта бира".
Въпреки че обявих, че няма да му гледам ен-тото повторение по Сторито, все пак хвърлям поглед поне на първите епизоди на АС, че там няма драма. Освен това съм го гледала основно със субтитри и сега ми е кеф с дублажа. Лошото е, че повече телевизорът ме гледа, отколкото аз него. Wink Joy
Имам още писарска работа, дето не търпи отлагане. А така ми се ще да я захвърля и да си пусна поне два от следващите епизоди на Хуаранг. Да видим кое ще надделее.

От предложените от Марги и Дани заглавия, ако мога да изгледам поне 3, ще съм добре.

# 470
  • пустинен пъпеш
Вашата сплотена дружинка споделя и интересно,и забавно инфо покрай изгледаните сериали ,а от балкона пропускам по някое ,вероятно повече ще чета,отколкото ще пиша .В предстоящия сериал ,,Mom’s Friend’s Son"открих в MDL за актьора в главната роля Jung Hae In  :,,Той идва от богато и известно семейство с прадядо (Jung Yak Yong), който е бил влиятелна фигура в епохата Joseon."Биографията на прадядото в Уики е впечатляваща:Чон Як Йонг е корейски агроном, философ и поет. Известен е и с артистичното си име Дасан ( 다산 ; букв.  чаена планина). Той беше един от най-великите мислители в по-късния период на Чосон , написа силно влиятелни книги за философия, наука и теории за управлението, заемаше значителни административни позиции и беше известен като поет. Той е бил близък довереник на крал Чонджо .

Последна редакция: сб, 13 яну 2024, 23:31 от rududu

# 471
rududu, добре дошла! Flowers Tulip

На 24.01. по БТВ Стори започва нов к-сериал. Заглавието е Майска младост/Youth of May. Не се сещам да сте го споменавали досега или ако сте, не ми е направило впечатление.

# 472
Марги, почти те настигнах. Започвам 10 епизод.
Откъдето и да го погледна героят на Катерицата прави сериала толкова приятен за гледане с чар и хумор.

Радуду, добре дошла при нас!
Този актьор с впечатляващия произход гледали ли сме го някъде досега? Кои са твоите най-любими сериали?

Профи, щом хвърляш по едно око на АС да те питам... Струва ли ми се или дублиращите гласове не са същите като тези, които чух през пролетта? Няма логика да е правен нов дублаж, но ми се струва че някои гласове са различни.

Марги, не сме го споменавали. Радвам се, че ще продължат да пускат неизлъчвани досега сериали.

Е, не, това е прекалено. Защо трябва така да снижават нивото на сериала. Но все пак накрая стана смешно. Показаха натурално как се крият диаманти. Гълташ ги, пиеш вода и излизат, но след това ти носят фалшивия паспорт и отново ги гълташ без дори да се притесниш, че са излязли от червата ти. Хем гнусно, хем смешно, но изобщо не е необходимо и подходящо за сериал като Потомците.

Последна редакция: нд, 14 яну 2024, 01:04 от Рори72

# 473
Youth of May
Леко изненадана съм, че са избрали такъв сериал. Събитията в Гуанджу през 1980 г. са фон на историята. Иначе започва като романтична драма.
Скрит текст:
Тя е медицинска сестра и работи здраво, за да събере пари за обучението си в чужбина. Умна, самоуверена, разбираща от работата си и не се страхува да отстоява себе си. От бедно семейство е и има някакви търкания с баща си. Приятелката ѝ е от богато семейство, но е и една от участничките в студенстките бунтове. Тя също е момиче с характер. Той е големият син в заможно семейство. Завършва медицина в Сеулския университет. Баща му е типичния буржоа от онези години, който живее с любовницата си и техния си син. Мечтата на нашия човек е да се занимава с музика. Случайно среща Тя в болницата.
За да освободи приятелите си от затвора Богаташката-бунтарка се съгласява на уредена среща организирана от баща ѝ, но на нея изпраща приятелката си - медицинската сестра. На срещата Той веднага се досеща за номера, който двете са му скроили, но не се издава и се включва в играта им.
Така започва сериалът, но предвид темата, която засяга има и доста тежки и мрачни моменти. Например, когато изпращат войници срещу протестиращите студенти. Да насочиш оръжие срещу приятел, защото си длъжен да изпълняваш заповед, а съвестта ти крещи, че това не е правилно, но в същото време те е страх от последствията, ако не се подчиниш.
Приятен каст и прилична игра.
Като цяло беше хубав сериал, макар и на моменти брутален. Оцелели след тогавашните протести обаче казват, че в действителност нещата са били още по-ужасни.

Чонг Хе Ин за който споменава rududu май не сме го обсъждали обстойно, но има сериал със Сончето. Поредният "нуна" романс, в който главният е влюбен в една кака. Има епизодична роля и в Гоблина като първата любов на главната.
И той като Пако започва актьорската си кариера по-късно от обичайното едва след като е приключил с казармата и завършил университет. Добър актьор е и има какво да се види с него.

Последна редакция: нд, 14 яну 2024, 02:01 от 2в1

# 474
  • Варненска клюкарка
Рудуду, добре дошла!

Рори вярно че гнусничко, но какво да ги правиш, май рядко минава сериал бяз доза клозетен хумор. Наскоро докато Проф гледаше Силната До Бонг Сун, Марги ме подсети за нещо наречено "фекално вино" - при всяко споменаване в  сериала настръхвах от потрес, даже нямам представа обяснили ли са нещо по темата, направо прескачах когато заговореха за това.
За ярките мъжки образи и готиния хумор в Наследници на слънцето, помня че сериала е от  сценаристката на ТГ, Вечвчния монарх, Гоблин и т.н хитове, хвалеха я че гради едни от най запомнящите се мъжки образи и диалози.

Роци, мерси за инфото за новите проекто кралици. Гледала съм АйЮ и Юна, а със Сузи бях попрехвърлила малко видеа май със Суки, ефектна мацка е. Общото между трите дами е че са айдълки- имат и успешни музикални кариери. Нови времена, други неща са актуални.

За мен основните достойнства на Хуаранг са красивите елитни момци и хубавата музика, по приключенския жанр или тип Робин Худ вметки не си падам, особено и като знам колко би се мръднал някой в онези времена и земи за жени и деца, та и живота и златото да си рискува. Уин спомена заспалата главна, и аз да си кажа мнението, дето за пръв и единствен засега път сериал/двойка не ми носеше приятно очакване на романтиката - предпочитах да видя да се награбят двамата Паковци, отколкото да се награбват с нея😆 Но  аз и по принцип си предпочитам съвременни истории, фаворити от историческите са ми малко по- на запад - Медичи, Борджии, Екатерина, такива неща.

Айю много я харесвам в АС, но така и не можах да загледам нищо друго с нея. Все така я смятам за  една от най красивите корейки, които съм виждала.
Вярно, различни са ни вкусовете, хубавото е че има огромен избор, правим си приятна  компания и дори да не гледам нещо, научавам полезни неща докато ви чета.

ПП Мисля, че Майската младост ще го пропусна.

Последна редакция: нд, 14 яну 2024, 09:07 от Беллора

# 475
  • Русе
Рудуду, привет и от мен! Благодаря ти за новината - най-после нещо не излъчвано по родните телевизии, "Майска младост"! Само дето аз продължавам като йо-йо да подскачам от неудобните часове на излъчване, но това не е твоя вина.
ОтносноЧонг Хе Ин , мисля, че споменавахме преди време, наистина за кратко. Помня го от "Тон на любов" и "Малка част от теб"( ако не се лъжа), щях да търся Д.П, но други сериали привлякоха вниманието ми. Той ми харесва, има харизмата на сериозен артист. Има и добър фен-клуб в САЩ, ако не се лъжа, значи не съм единствена. Simple Smile

# 476
  • пак на Рив Гош
Белл, Сузи и И Джонг Сок (Суки) играят заедно в "Докато ти спеше"/While You Were Sleeping, та може би затова си ги гледала заедно. В него, като Втори Главен (Полицаят), участва и споменавания в последните постове Чонг Хе Ин (и показва заслужаващ внимание плочник Joy)

Аз харесвам Чонг Хе Ин най-много в бавните му романси "Частица от теб"/A Piece of Your Mind (където си партнира с Че Су Бин, която играеше "робота" в "Аз не съм робот") и One Spring Night (не съм сигурна за заглавието на български, където партньорка му е Хан Джи Мин, Главната от "Принц на покрива").
Още не съм се наканила да изгледам по-драматичните D.P. и "Кокиче"/Snowdrop(последните месеци ми се гледат розови облаци и еднорози, прескачащи дъги Joy).

Уинона, и аз не съм от феновете на Главната в "Хуаранг", само им разваляше броманса на момчетата Joy. Но аз имам и непоносимост към актрисата, от 4-5 сериала с нейно участие, съм я харесала що-годе само в един.
Като казваш за фен-базата на Хе Ин в Щатите - сещам се как гледах едно клипче от предаване с негово участие, където пътуваше из САЩ и в един бар отказаха да му сервират бира, докато не докаже, че е пълнолетен. Понеже той е със страшно младежко лице и младежко излъчване (нищо, че е вече на 35), много лесно може да мине за непълнолетен. Та човекът трябваше да вади паспорт, за да докаже, че е на 30 години и има право да пие бира.Grinning

# 477
  • пустинен пъпеш
Благодаря за топлия прием.Колко много инфо споделихте за този актьор,заинтригувал ме с толкова благородното си потекло.
А за Пакито намерих следното интересно виждане:

# 478
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Чета, чета, ама все едно на корейски ми говорите Joy, изгубих се в превода. Joy

Рудуду, добре дошла. Hug
Тука по принцип пишем, който, когато, каквото може. А съпътстващата информация покрай сериалите е всъщност тяхна съществена част, та гледаме да не я пропускаме.
Ето например нещо за корейските селебрита и алкохола - нещо кратичко с Хийчул от Супер джуниър. Подробност е, че във видеото е намесен Шуга от "моите". Stuck Out Tongue Winking Eye
За гледане в Ютюб със субтитри на български - https://www.youtube.com/watch?v=dpHLigqPOD8

Майската младост, ако ще я дават от полунощ, и аз няма да я гледам. И без това, дори и да опитам, най-вероятно ще я проспивам. Иначе би ми било интересно да изгледам нещо за този период от историята им, за който досега не съм попадала на нищо. Изключвам кратките препратки към периода в Лечителя. Гледането на пресъздадени близки до реалността събития дава достатъчно добра представа без за мен досадното четене на сухи исторически факти.

# 479
Jung Hae In  с главната от "кокиче" - не е съвсем драма и еднорог се мярна. Бонус е Г-н.Трапчинка.
 https://youtube.com/shorts/LIjw8KBoZng?si=eC1CczGgYLrr--cB  
 До 2021 почти всичко в което е с майн роля съм го гледала и няма нещо да не ми е харесало + филма който с Уин коментирахме.  ДП и мускетарите са ми на начални серии и съм приготвила пролетната нощ за задължителна Grinning все пак колега го играе.
...............
Пак ще е на изчакване колегата. Мечтателите качват в момента "The King's Affection " , "Romance is a Bonus Book" и
"Marry My Husband" Grinning как да си спазва графикът човек, когато в първият се мерна и Роуън.

Последна редакция: нд, 14 яну 2024, 11:38 от Krissttinna

Общи условия

Активация на акаунт