АС и други романтични К-драми - тема 6

• 21 926
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
Зарибих тийна с Паралелните светове и сега наваксва със сериите, за да гледаме от утре или от петък заедно. Обаче

Че от сериала с Минчо 2007г.
https://youtu.be/O9bP3Bnzpeg?si=EsbM4RgJS_BgAL98
Че с Джу Уон в сериала им от 2013г.
https://youtu.be/GnOPpZgiCJM?si=7qYrr-y6uVRB1HTB

При предишното излъчване заедно с рекламите сериите на АС продължаваха около час и 17 мин. В среднощното излъчване също има реклами, но серрията заедно с тях продължи точно 1ч. Хайде да не са по 5 мин., по 2 мин. да са рекламите след полунощ пак прави 8 мин. липсващи. И ако не е в резултат на задрямване ми се губят моментите, когато Су разговаря с 8и в библиотеката, вечерния разговор на Со с баща му и може би елементи от разговорите между принцовете. Да видим утре как ще е, но така или иначе липсват около 8 мин.

Последна редакция: чт, 11 яну 2024, 02:43 от Рори72

# 421
Обаче темата на рускините наистина прилича на нашата 😂

Днес Сончето е рожденичка, става на 42 🎉

Шортчета с нея и Бини. Тръгнаха едно след друго и така им се радвам сякаш за пръв път ги виждам. 😂❤️
https://youtube.com/shorts/10Tbh2QiH1I?si=jfMoGEdafWc0Xo_0
https://youtube.com/shorts/uvqgXX0nSqM?si=-TtfNP9f4ZAcATPy
https://youtube.com/shorts/51Op8XAy8Lg?si=QUxG5WJysHskun_2
https://youtube.com/shorts/i8ee_GUnFn8?si=v1HIb1Fy9iXb4tor
https://youtube.com/shorts/FlKgsoIt-24?si=88Rq82CQRa8ojyB7

# 422
Прилича още като се почне със заглавието, и по съдържани7е, което е разнообразно - честитки, клипчета, стихче, девиз, и с усещането че в някаква степеб са си виртуално близки в групата, но все пак нашата тема е в пъти по-хубава във всяко едно отношение.

В сайта им има и тема с уроци по корейски

Последна редакция: чт, 11 яну 2024, 11:38 от Рори72

# 423
  • Варненска клюкарка
Важното е че каквото и да е правила изглежда естествена и красива, а че там в този сектор и като цяло в ЮК голяма част от населението минават през естетична хирургия - факт.  
Споменахме сцената от Истинска красота, той сериала си е почти образователен по въпроса с отношението към красивите и не красивите. Имаше сцена в която майката заведе грозноватичката си щерка в кварталната клиника по естетична хирургия, според неоновата реклама на консултация възможна по всяко време на денонощието (напълно го вярвам, че има такива места, предвид мащаба на тоя бизнес в ЮК) онзи набързо каза какво може да се чупи, пили и прочие. За пръв път видях и козметичен хипермаркет с размерите на Кауфланд🤪 Все показващо нагласата на корейците към тези неща.  
Марги, вярно че алое беше, къде отидох с тоя кактус😂 Единият даже пита и за кабелна телевизия, вярно поразположиха се удобно, наистина готини пълнеж, много съм се смяла с тях 😆

ПП Еха, каква дата на Сончето 11.01 Да е жива и здрава и да радва феновете си с нови проекти!

Последна редакция: чт, 11 яну 2024, 13:10 от Беллора

# 424
В ютуб има снимки от празнуването на 20г. от създаването на Намоактьорите. И отдолу коментар от рускиня: Господин Ли (към Джун), хубаво се наяжте на това парти, че са ви останали само очи и уши. Колко жалко, че Джун никога няма да прочете този коментар.

# 425
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Днес било ден на думата Благодаря.
В такъв случай се възползвам да ви кажа, че ви благодаря, че сте част от тази тема. Hug
Сваляте ми поне някой процент от ежедневното напрежение, вдигате ми поне с някой процент настроението. Мога да ви се похваля и знам, че никоя няма да ми завиди, а ще се зарадва искрено за мен. Мога да ви се оплача и знам, че никоя няма да ме нахока какво мрънкало съм, а хората какви по-големи проблеми имат, а ще ми дадете рамото си. Мога да ви залея с инфо, дето и грам да не ви е интересно в момента, ще го погълнете с радост, защото знаете, че може да ви е интересно някой ден, че даже и полезно да се окаже. Или просто защото съм го донесла. Мога да ви продъня ушите с музика, предимно на моите момчета, която и да не е точно "вашата", я слушате заедно с мен. Мога да харесвам неща, които са по-скоро като за тийнейджъри и никоя няма да се отнесе язвително към тези ми пристрастия.
Така че, много ви благодаря, че ви има. Hug

Не разбрах къде и коя е темата на рускините, дето прилича на нашата.
Не намерих и снимките от Намууактърс, за които Рори пише.

# 426
Профи, толкова хубави думи си написала, че мога само да добавя и от свое име: Благодаря, че ви има!

В един от руските сайтове, който понякога посещавам, за да гледам сериали или филми с руски превод, когато няма бг такъв или както в момента, за да си дообогатя впечатленията с руския превод се "поразходих" и открих форумната част на сайта, а там открих тема, която прилича на нашата още по заглавието и домъкнах откъси от оформлението на заглавната й част. Но само прилича. Нашата е много, много, много по - хубава и като оформление, и като съдържание.
А снимките са от ютуб, от партито с което отбелязват годишнината на агенцията, но много ме досмеша от коментара под тази на която се вижда Джун и поклюкарствах, че не само ние забелязваме, че от слаботия ще изчезне.

# 427
  • Русе
Профи, на предната страница Рори онагледи малко прилики с руската тема.
Аз също благодаря на всички в темата - Дами, не само променяте моето ежедневие! Вие сте взривоопасна компания, която може да ме разплаче, разсмее , да ме накара да танцувам и да си представям различна, интересна и непозната до сега  география, история и култура. Понякога се случва всичко заедно. Благодаря Ви!

# 428
  • Варненска клюкарка
Проф, Уин, какви хубави думи за компанията ни тук! И аз благодаря че ви има, че ме търпите дори и предимно мрънкакаща  напоследък.

Преди време Проф  пусна някаква плей листа, аз като не познавах функциите цъкнах нещо и се натресох в някаква друга и с изненада открих че 80% от песните ги имаме в рубриката ни за сериална музика в заглавния пост, направо ми стана мило, освен че ми дадоха идеи за още красива музика, в резултат на което събраната рязко нарасна с още 16 песни.

Рори, разсмя ме с думите на рускините, иснина са, но пуста суета, какво да го правиш... За Намо, кога мина една година, сякаш вчера обсъждахме снимките на ДжГ от 19 годишнината, заради късата му прическа се чудехме дали са актуални и дали снимките на Хрониките продължават или са приключили.

Марги, кадрите от първите 2 видеа с Джин - Бин много ги харесвам 😘  След тях пък ми излязоха серия видеа с РоУн с които се посмях- и красив и забавен Heart А тези дни не мога да откъсна очи от снимките на Пакито 2 страници назад, има нещо сладко и кукленско в лицето му💜

# 429
А тези дни не мога да откъсна очи от снимките на Пакито 2 страници назад, има нещо сладко и кукленско в лицето му💜
Така де, и аз точно това писах. Laughing
Лицевата му костна структура е близка до тази, изпипана и проектирана за куклите Барби.
Плейлистите, уви, често изневеряват. Или този, дето ги е събрал, е решил да махне някои/прибави други, така че вече не е същата плейлиста. Или клипове, които са били включени в плейлистата, са премахнати от качилия ги потребител. Или мениджърите, при официални клипове, са забранили съдържанието извън/във определени държави. Което предвид колко сме незначителни като потребителска маса в световния шоубизнес, често ни лови. Плейлистите, дето си ги държа отворени в прозорци на браузъра, отдавна не са това, което бяха, когато ги пуснах за първи път. Все пак все още ми пускат хубава музика.

# 430
Кумао ли да ви кажа или камсамнида е по-правилно?!😂🫰Така ги чувам, така ги изписах. И двете са "благодаря" мисля, но кое при какъв повод го използват...

И от мен една най-искрена благодарност, че сме заедно в делници и празници, споделяме си радости и тревоги, престоя в темата си го правим приятен. С тези от вас, с които се знаем от повече време се разбираме понякога с половин дума или без думи, а когато си говорим някакви неща отнасящи се за минал период останалите не са показали раздразнение. Благодаря им за разбирането и търпението.
Благодаря на 2в1, Роца и Дани, че ни намериха. Колко хубаво стана - пращаха ни при вас, а всъщност вие дойдохте при нас Party
През останалото време ми е неудобно да го правя, затова днес се възползвам да благодаря за цялата информация, която споделяте всички, заливате темата с интересни неща, линкове, снимки, резюмета на сериали, пишете за местата на които снимат сериалите (онзи сайт който Роца слага на два пъти е от голяма полза за любопитните!); Криси като дойде и набързо сподели какво е изгледала и това, че подписа ѝ включва профила ѝ в МДЛ където сравнявам вкуса ми за даден сериал съвпада ли с нейния (т.е. колко звезди е поставила)😂; Бел, чета с интерес за корейския колега, понякога споделят с теб - ти пък по нещо и с нас 😉; на Рори благодаря, че продължава да пише подробни коментари за сериалите, които следи и не се чувства понякога сякаш си говори сама (всички го правим, дори за различни неща да си говорим винаги се разбираме😂).
Благодаря и за хубавата музика. Има много песни, които въртя до втръсване след като съм ги чула тук. Последно от Castaway Diva. И не спирам да допълвам плейлиста 😂

Да не изреждам поименно, всичките сте ценни и много приятни събеседници.Heart

Бел, прочете ми мислите, забелязах рождената дата на Сончето. 🤪
Но се опитвам да се въздържам и да не показвам радост от някакви на пръв поглед незначителни неща (числа, цветя, съвпадения разни)😂

Цитат на: Беллора
Споменахме сцената от Истинска красота, той сериала си е почти образователен по въпроса с отношението към красивите и не красивите.

Вярно е ✌️
Може би няма сериал в който не се подчертава колко важен е външния вид и как красотата дава предимства и в любовта, и на пазара на труда. Но Истинска красота е поучителен донякъде, показано е нагледно колко са безпощадни родители, връстници, съседи , обществото като цяло. А някой, който от ранна възраст се превръща в обект на подигравки и осъзнава, че не може да покрие високите изисквания на всички останали е склонен към самоубийство, защото натискът е огромен и с времето ще се засилва още повече...
По прочетеното съдя, че подобни клиники за естетични процедури като в сериала в ЮК са често срещани, хората могат да се възползват от консултации по всяко време. А конкуренцията е жестока, практикуващите пластични хирурзи са повече отколкото навсякъде другаде по света. Разбира се, има и такива, които се противопоставят да се насаждат нереалистични представи за красотата, но повечето го приемат за нещо напълно нормално, клиентите са различни по възраст и пол - някои на крехка възраст просто искат да заприличат на идолите си, по-възрастните се подлагат на процедури, за да забавят стареенето. И май ползват отстъпка ако влязат в интернет и напишат положителни отзиви 😁
Популярни са приложения, в които потребителите качват своя снимка и получават онлайн съвети за подходящи интервенции. В случая с ГГероиня в Истинска красота бяха уроци по грим. Но в крайна сметка постигат желания ефект.

Последна редакция: пт, 12 яну 2024, 00:00 от Margarita N.

# 431
Как хубаво си се сетила за сайта от Роца с местата, на които снимат сериалите!
Айде сега в следващата тема да го сложиш като линк в първи пост.   smile3521

# 432
За мен темата е място за разтоварване и нови емоции, споделяне на общо хоби ,така да се каже Smiley
И пак моите смешки рано сутрин Satisfied
Пак не разбрах
Какво правят тия?
Креативно дете
Най-вкусната супа Избрах си номер 1
Я, кой готви?
Парти по женски

# 433
  • Варненска клюкарка
А тези дни не мога да откъсна очи от снимките на Пакито 2 страници назад, има нещо сладко и кукленско в лицето му💜
Така де, и аз точно това писах. Laughing
Лицевата му костна структура е близка до тази, изпипана и проектирана за куклите Барби.

Като делим мозък, та в темата и разсъжденията ни си приличат Joy Но и хубавато си е хубаво, вижда се отдалеч, грехота е да не го отразим 🤪

Марги и аз така ги чувам благодарностите на корейски, ама не ги споменавам, че да не прозвуча като една фенка на Марая Кери чиито бисери на несъществуващ английски, преди години влязоха в световния новинарски обмен Joy

# 434
  • пак на Рив Гош
Кумао ли да ви кажа или камсамнида е по-правилно?!😂🫰Така ги чувам, така ги изписах. И двете са "благодаря" мисля, но кое при какъв повод го използват...
Марги, от това, което съм чела, има поне 4 начина да кажеш "благодаря" на корейски Joy
- 감사합니다 (gam sa ham ni da) - това е "официалното" и най-разпространено "благодаря" - използва се при общуване с непознати, по-висшестоящи, по-възрастни, колеги, изобщо хора, с които не сте толкова близки. (гамса = благодарност, хамнида = правя).
Подобно на него е и 고맙습니다 (go map seum ni da) - учтивата форма на официалното "благодаря" (нещо като "признателен съм ви"). Може да се използва при всички обстоятелства, включително и с по-близки хора, ако искаш да добавиш една степен над обичайното "благодаря" (изва от "гомапда" = изпитвам признателност)
- 고마워요 (go-ma-wo-yo) - форма на "благодаря", използвана с близки хора, близки колеги, приятели, връстници. Неформалната версия на gomapseumnida.
- 고마워 (gomawo) - използвана с най-близките приятели, роднини, или по-млади от теб, най-неофициалното "благодаря".
Така че ги "чуваме" сравнително добре Simple Smile (понеже и аз ги чувам така).

А за значението на красотата, операциите и т.н., може да погледнете и сериала "Красавица от Гангнам"/ My ID is Gangnam Beauty (пък и ще може да се полюбувате на Ча Ън У заедно с това Wink ).

Пак Хьон Шик (Пакито) от новия му сериал (където играе пластичен хирург в клиника в Гангнам):

Последна редакция: пт, 12 яну 2024, 10:49 от Роца

Общи условия

Активация на акаунт