НАБОР 2004 - студенти - втора тема

• 74 294
  • 756
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Санака, твоят младеж има тънко чувство за хумор, а госпожата ме го е оценила по достойнство. 😁

# 106
  • София
Имам известни опасения, че шансът проверителите да го оценят по достойнство е още по-малък.

# 107
Много ми е неудобно, защото съм сигурна, че съм питала и преди, а зспилях отговора, но все пак се надявам на помощ, защото пак не се ориентирах:
-Какъв е "ритуалът" по записване на трета, допълнителна матура. Става въпрос за език (втори по програма, но за по-високо от крайното ниво). Какво и в какви срокове трябва да се направи от детето.
-Как се превръща ха точките в оценки по език, има ли значение, че е втори?
-Чисто теоретично има ли минимален брой деца, за да се проведе трета, по желание матура? Звучи абсурдно като въпрос, но но все пак, някой бил ли е в такава ситуация? Ако теоретично,  в града се запише за съответното ниво само едно дете, има ли вероятност да се провали матурата?

-

# 108
  • София
Много ми е неудобно, защото съм сигурна, че съм питала и преди, а зспилях отговора, но все пак се надявам на помощ, защото пак не се ориентирах:
-Какъв е "ритуалът" по записване на трета, допълнителна матура. Става въпрос за език (втори по програма, но за по-високо от крайното ниво). Какво и в какви срокове трябва да се направи от детето.
Матурите по желание се заявяват едновременно със задължителните матури - в едно общо заявление, което ще им дадат от училище. Ако иска да се яви обаче на по-високо ниво, от това, което по принцип е според начина на изучаване на езика, това става по реда на валидиране на компетентностите и трябва да попълни такова заявлени, което пак би трябвало да им дадат от училище. Не виждам много смисъл от това обаче.
-Как се превръща ха точките в оценки по език, има ли значение, че е втори? - Ганис беше пуснала при нас и аз го бях качила в първи пост - скала за преобразуване на точките в оценки. Виж в темите ни около матури и резултати - там е таблицата.. При ДЗИ по език максималният брой точки е по-малко от 100 и тогава трябва да се приравнят съм 100 първо и тогава да се приложи скалата. По спомен Мандаринка беше дала формула за това, но не си я спомням. За втори профилиращ език максималният брой точки бяха 40, за първи - 60, но това няма значение - във всеки случай се приравняват към 100.
-Чисто теоретично има ли минимален брой деца, за да се проведе трета, по желание матура? Звучи абсурдно като въпрос, но но все пак, някой бил ли е в такава ситуация? Ако теоретично,  в града се запише за съответното ниво само едно дете, има ли вероятност да се провали матурата?  - Не съм чувала за такъв случай. Мисля, че няма такъв вариант.

-

# 109
Не, матура се провежда, дори 1 ученик да я е заявил.
Не се отменя.

# 110
Много благодаря!

# 111
Санчо, тоя малък човек е страхотен!

# 112
  • София
Ох, така се смях с тоя малък Санчо Joy Joy Joy
Целият скиц на майка си Heart

# 113
  • София
А ти няма ли да се Явиш на среща? Че с кого ще деля розето?

# 114
Belinda, не се скатавай и те чакаме на срещата.

# 115
  • София
Мандаринка, надявам се момчето ти да не се  откаже от явяване на изпита . Все пак нищо не губи, в най- лошия случай няма да го вземе.
Имам близко дете във ФМИ първи курс , с майка му често си говорим, основно за децата, та тя много неща ми разказва. Трудно е там, да. И нейното момче е много старателно, много добър математик, учи страшно много и пак не му е лесно никак.
 Но, както казва една близка до сърцето ми и до ФМИ дама- трябва да им е трудно на студентите, за да се научат да борят трудностите и занапред в живота . И аз споделям това мнение.
От мен днес една минутка за реклама тип " моето гардже"😁:
http
Малко по- късно ще го изтрия.

Последна редакция: чт, 18 яну 2024, 22:33 от Валенцето

# 116
  • столицата
Браво на Мария!

# 117
  • Пловдив
Браво на Мими! Все така да е нахъсана да работи, да учи и да създава!

# 118
  • Варна
Браво на Мими, Вале! Съвсем заслужена е наградата. Така трябва да се стимулират младите таланти. Въпреки, че едва ли го прави за награда, а защото й харесва и го иска, но си е друго когато оценят труда ти.

# 119
Валка, и тук, респект за Мими!!!

Общи условия

Активация на акаунт