НАБОР 2004 - студенти - втора тема

• 74 291
  • 756
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Хубава нова седмица ви желая !
За 26.01 съм пас, че ще съм по румънско командировка и кацам на 26.01 след 19 ч.
За Амс и аз потвърждавам да се дебнат цени в Раян и Уиз и после с групов за влак.
Ние на 09.01 изпратихме едната, ама ще си дойде пак на 30.01 за 2 седмици. Другата утре заминава.
Хубаво беше, уж не толкова кратко, но на мен ми беше малко. Sad
Skoirche, направо я визуализирах ситуацията и го ожалих набора! Smile

# 91
А гарата и летището в Айндховен са на час разстояние едно от друго ли?

Не чак. Някъде около 30-40 мин е с автобуса, зависи кой ще се вземе. Но до слизането от самолета до самото тръгване си има някакво технологично време - поне 10-15 мин. После на самата гара човек докато се ориентира на кой перон, да си вземеш кафе и всякакви такива - та час си отива.

# 92
  • София
По повод пътуването до Нидерландия (до Айндховен) - щом не е обвързано с конкретни дати, може да дебнете дните с намаления. Дъщеря ми сега пак си дойде - 15 евро в едната посока и 35 в другата, с Райан, само ръчен багаж.  На 10.01. купихме билетите.
Лесно е ориентирането, ако се вземат билети от приложението 9292 - виждаш на кой автобус точно къде ще се качиш, после на кой перон на гарата,  в колко часа. Може и да не се вземат билети през приложението, а само информативно да се ползва.

# 93
Скиорче, радвам се , че виждаш светлина в тунела! Как е малката фурия? И аз си представих групата на набора, смях се. На него не му е било до смях, ама ....
    Късметче, пожелавам и при вас да се нормализират нещата.
  Лулу, браво на наборката!  На моят не му стигна една точка да освободи микроикономиката, но на изпита се представи добре. 
   Сега има две седмици почивка, от университет.Иначе си бачка , вчера и днес е на някакво обучение в София, за презентации някакви. Мислех, че ще поизлязат с колегите снощи , ама не.Имали да работят върху нещо, и искал да е бодър за днес,че ще е дълъг ден. Брех! След всичкото ми мрънкане за неглижиране на ученето в училище, явно човекът си е намерил неговото нещо. Учи с интерес, работи здраво .  При него изпитите се освобождават с точки от няколко проекта,или курсови работи, участие, контролни.

# 94
  • София
Марулетке, благодаря, че си се сетила за контузената спортистка. Минаха 4 месеца от операцията и вече започва да се окопитва и да излиза от строгия режим на пазене.
Скрит текст:
Позволено й да започне да тича и леко да скача. Ходи редовно на рехабилитации, сега трябва интензивно да навакса изгубената мускулатура и да работи едновременно за баланс и пъргавина. У дома е като фитнес. Прескачам гири, ластици и разни дъски за равновесие. Прави си планове да се качи на ски към края на март, ама аз не съм убедена, че е ОК. Ще видим какво ще каже и лекаря.
Много се забавлявам и аз с учениците на набора. Нека да види какво ми е било на мен да крякам часове наред като бяха малки. Най-често се оплаква, че не е спрял да говори. Обяснява, подвиква, строява, разтървава, успокоява, насърчава.  А той не е от най-приказливите - нищо чудесно му е дошло -ще му свърши работа за правото.😂
Иначе при него никой няма право да се освобождава. Може да си по-знаещ и от професора, ама си държиш изпита и това е.
Браво на твоя младеж, че така добре се оправя на всички фронтове! Ама аз не се изненадвам - то детето ти си е такова пораснало и улегнало още отпреди 2-3 години.🙂

# 95
  • София
Има възможност за освобождаване от изпити и при тях, Скиорче, но по много малко предмети и както каза дъщеря ми: "понякога с толкова мъки, че повече си заслужава да ходиш на изпит". Joy
В медицината май няма такова нещо. По анатомия май освобождават, ако имаш 6 на всички колоквиуми през двете години, но само от теоретичната част на изпита. Навремето, преди 100 години, ММ се е освободил от изпита с 6 от олимпиадата по анатомия.

Последна редакция: вт, 16 яну 2024, 18:01 от sanaka

# 96
  • столицата
Скиорче, понякога не е здравословно да показваш, че знаеш повече от професора Simple Smile То при правото трудно може да се получи това, но при ИТ си е често явление май.

# 97
  • София
Е, то е ясно, че никой първокурсник, пък и 4-курсник не знае повече от професора Simple Smile, но имах предвид, че дори да е блестящ студент, пак си минава по реда. Санака, интересно и полезно ще ни е да споделиш как се случва освобождаването "през иглени уши"Simple Smile Чувала съм, че можеш да си изтеглиш изпитите за по-рано, ама и това май не е лесно, а и едва ли някой гори от желание да се явява отделно от потока на изпит. НО все пак е вариант, ако напр. искаш да пътуваш лятото за по-дълго време или на студентска бригада.

# 98
Е, то е ясно, че никой първокурсник, пък и 4-курсник не знае повече от професора Simple Smile, но имах предвид, че дори да е блестящ студент, пак си минава по реда. Санака, интересно и полезно ще ни е да споделиш как се случва освобождаването "през иглени уши"Simple Smile Чувала съм, че можеш да си изтеглиш изпитите за по-рано, ама и това май не е лесно, а и едва ли някой гори от желание да се явява отделно от потока на изпит. НО все пак е вариант, ако напр. искаш да пътуваш лятото за по-дълго време или на студентска бригада.
При нашите не знам дали може да стане по принцип набора искаше да отиде на бригада но каза че не може да си изтегли изпитите.

# 99
  • Пловдив
При нашите не знам дали може да стане по принцип набора искаше да отиде на бригада но каза че не може да си изтегли изпитите.

И моята се е спекла с пледстоящите изпити. И се жалва как са и тази седмица на занятия, а изпитите почват на 22.01 и свършат на 16.02. И няма никаква ваканция след това, направо втори семестър. Не било честно...
Да са здрави младежите, да се преборят в това ново начало.
За протокола - първи изпит ще е международни отношения. Тегав и дълъг месец ще е.

Санака, Биби, Алексова - как са седмокласниците? / дали не пропуснах някой/.  Моята малка  девойка започва да трупа умора. Другата седмица съм на родителска среща.

# 100
  • Варна
Не съм чувала от наборката някой да гори от желание да се явява на изпит преди останалата част от групата. Иначе при тях освобождаването става като се представиш с отличен на колоквиумите. Разбрах че решен 60% от теста е за три. 🥴
Мога да я похваля, че си взе изпита по омразната физика вчера. Толкова беше радостна, че купила торта да ни почерпи. 😁 Каза, че се радва да се раздели с тази част от университета.

# 101
  • София
Скиорче, всеки преподавател сам си определя условията за освобождаване. Обикновено е някакв минимална средна оценка от колоквиумите + участие по време на упражненията. При някои има и ограничение до 5 човека от група да могат да се освободят. За предварително взимане на изпити не съм чувала да има възможност. Единственият възможен вариант евентално би бил да се явиш със задочниците на тяхната сесия, но извън сесиите не виждам как може да стане.

За седмокласника какво да кажа... Пия. Принципно не лошо се справя, ама е блейка и е мързелив. Математиката е добре, бел е ОК, като има какво да се работи по правописа, литературата... Писах в седмокласната пример от последното контролно - въпрос:

"Гръмките или безсмислени надписи" и "първобитната живопис" по тютюнджийските лавки, изобразени в повестта Немили-недраги, внушават представата, че хъшовете:

Следват 4 възможни отговора, от които моят юнак е избрал: са лишени от естетически усет. Smirk

# 102
  • София
Хубаво раздвижихте темата, обичам да ви чета. Само Слънцето много отдавна не се е появявала и много се надявам да я е затресла я работа, я някоя лИбоФ, абе, хубави неща Heart Но да ѝ кажа все пак - Слънце, ела изгрей Nature Sunny
При набора този семестър май няма освобождаване от изпит, въпреки многото междинни контролни и домашни. Те, всъщност, формират част от оценката, но не водят до отмяна на явяване. Засега е казал, че един изпит го брои невъзможен - да си знам. Чудел се дали да се явява. Ей това е най-тъпото нещо на света - да не се явиш. На другия поток преподавал друг лектор - с много по-лежерни изисквания, че даже и съвсем други неща учели (различен конспект). Не знам дали е възможно, ама що да не е. Другите три изпита можел и да ги вземе. Така се чувствали, според него, всички, идващи от ЕГ - дори и да са били профил математика, тая математика дето са я учили в профила била като таблицата за умножение пред това, което им се стоварило на главите сега. А, стига, бе. Оставаше и да е съвсем същото, без нито едно едно знание Joy Но е факт, че тренинг им липсва, трениинг в решаване на много задачи. На него, де, някои може да са подхождали сериозно към предмета, не да са го карали на мускули и изпарения. Та с други думи - стискайте палци от понеделник Sunglasses
Санакааа, много е право детето! То като видиш "гръмки и безсмислени надписи и първобитна живопис" какво! какво да си помислиш! Joy Знам, че не ти е баш смешно, ама...ха, наздраве! Wine Glass

# 103
  • София
Абе той, че е прав, прав е. Ама според госпожата е имало и по-правилен отговор. Joy

Мандаринка, във ФМИ следването е много тежко. Като чета в темата на предходния набор, от там най-много се отказват. Със сигурност им е трудно на децата, но ще се справи наборът.

# 104
Мда, и аз се зачудих какво не е уцелило момчето Joy
Щерката мина колквиумите, восъчните зъби я тормозиха също, колкото сапунените Joy
Но се справи и сега предстоят изпитите, които сякаш по-малко я притесняват.
Почнаха преди края на семестъра да влизат и при труповете, праща ми снимка моля ви се да съм видела с какво се занимава. Казах й, че аз и без снимка се сещам Joy

Общи условия

Активация на акаунт