Разделно Хранене- част 5

• 40 931
  • 290
  •   1
Отговори
# 240
Рецептата не е моя. Взех я от Порталът(за съзнателен живот). Публикувана е там от tamin.
Ето рецептата:

Рецепта за просеник:

Продукти: царевично и пшенично типово брашно 3:1, вода, хлебна сода, олио.

Приготвяне: изсипват се в съд брашната, хлебната сода, олиото и вода. Сода се слага на 1 кг брашно - 1-2 лъжички. Но и това е въпрос на вкус - дали да е повече или по-малко бухнал. Аз го обичам да не е много бухнал. Олио слагам на вкус, около половин ч.ч., Но много не го меря, изсипвала съм и повече и по малко - винаги става. Вода - сместа трябва да стане с гъстота, подобна на кексово тесто, но по гъсто. Тук може да не се меси, а да се бърка. Разбърква се хубаво, изсипва се в намазана с олио и набрашнена тавичка, заглажда се с мокра ръка и се пече в предварително нагорещена фурна. На мен тази рецепта ми е много любима и я правя поне 2-3 пъти седмично, но много хора не харесват просеника на вкус. Много обаче го харесват. Получава се груб, напукан като суха земя, но на мен много ми допада. Научих го от един йогин, с който почти единственото за което бяхме на едно мнение беше, че рецептата е много хубава. Много съм му благодарна.
 Отгоре  може да се поръси по желание със сусам, овесени ядки, белен слънчоглед и каквото си се сетите, аз най го обичам поръсен само с едро смляно царевично брашно.

Аз сложих една доза ръжено брашно. Някои прибавят трици и пшеничен зародиш. До скоро.

Последна редакция: пт, 16 фев 2007, 10:57 от wonderful

# 241
wonderful , ще я пробвам задължително  bouquet!
ками, скоро ще се включа и аз с рецепти от моята разделна кухня в темата!

# 242
Надинка,моля те,сложи линка в първия си постинг в Готварската книга,за да се ориентират момичетата по-лесно Wink

Ками, ще сложа линка веднага щом ми дадат права да си редактирам постинга. Чакам това да се случи до края на седмицата.  Blush

# 243
  • София
Надинка,моля те,сложи линка в първия си постинг в Готварската книга,за да се ориентират момичетата по-лесно Wink

Ками, ще сложа линка веднага щом ми дадат права да си редактирам постинга. Чакам това да се случи до края на седмицата.  Blush

Всички чакаме Laughing

Коте,добре дошла при нас Hug.Очакваме рецептите,сигурно имаш доста вкусотийки  chef

# 244
не ми се отваря таблицата за разделното хранене?! newsm78

# 245
  • София
не ми се отваря таблицата за разделното хранене?! newsm78
Таблица

# 246
Хей, момичета, здравейте.
Аз докато се наканя да ви пиша и вие сте напълнили темичката. Тази седмица ми беше много натоварена в работата и затова не успях да откопча време да ви навестя.
Аз продължавам с разделното хранене, но от време на време прегрешавам Embarassed, добре
поне, че е рядко. След славното ми три килограмово сваляне, сега заседнах на едни килограми и там си стоя, но се успокоявам, че съм в осмия месец и дори това, че кантара не отчита на горе е постижение в момента.

Ками, а и всички момичета, които сте направили готварската книжка - БЛАГОДАРСКО. Така успявам да спазвам разделното хранене, без много - много да се замислям, просто си избирам рецепта и става супер   bouquet

wonderful и аз тази събота или неделя ще пробвам просеника, благодаря за рецептата.

Лека вечер от мен. Надявам се другата седмица да намеря повече време и да поседя при вас. Иначе след 10 дена излизам в болничен и тогава вече няма отсъствия  Simple Smile

# 247
Ей, къде сте бе милички? Май всички се наслаждават на уикенда Laughing

# 248
И аз това забелязах.Simple Smile
Моя позната, която отдавна се храни разделно, ми каза по телефона какви десертчета приготвя на сина си. Прави му кремчета от 1. банан и сушени плодове(пасирани);  2.заквасена сметана пак със сушени плодове, фурми и др. , отново пасирани.
Пробвали ли сте?
Освен това си хапват ястия, приготвени със соя, нахут, просо. Ядат и качамак, елда.

Последна редакция: сб, 17 фев 2007, 20:28 от wonderful

# 249
DidiP, wonderful , аз съм тук, но днес ми е ден пълен с прегрешения. Embarassed

До 4 часа всичко беше наред, но от там нататък ме гони страшен глад и ми се прияжда ВСИЧКО. Момичета,  имате ли такива гладни пориви и как ги удържате? От четири часа до сега съм изяла половин филия черен хляб с малко зеленчукова яхния. После ядох и месце, после и кисело мляко и сега пак съм гладна  Embarassed И всичко това само за някакви си 6 часа. Да видим и утре как ще я подкарам, макар че е Заговезни и си мисля да си го направя "почивен ден". Не че днес не е такъв, но като си го разреша официално съвестта ми млъква и се спотайва някъде. Whistling
Лека вечер от мен - мисля да лягам, че иначе както съм я подкарала ще изям света.

# 250
Здравейте момичета!Два дни не сам писала,но ви чета.Много се радвам че нещата с готварската книга се оправиха.Туия в положението в което си е  напълно нормално да имаш такива моменти.И на ми се е случвало,дори аз бях постоянно гадна.Не се притеснявай и си похапвай щом си гладна.ДидиП нищо не казваш за твоя уикенд.
Приятно изкарване на последния празничен почивен ден!

# 251
добро утро майчета !Аз продължавам с житото, днес ми е 7 ден ,омръзна ми вече ,но аз съм голям инат и ще удържа до сряда  newsm10.Как ми се е прияло нещо соленкоо....  Обаче се чувствам прекрасно,  Grinning пълна съм с енергия и ми е едно лекичко ... Tuig/b],мисля че всички си имаме такива дни, така че не си го слагай много на сърце ,ако не днес, то утре ще си пренастроиш психиката  Peace. Днес е сирни заговезни и от утре започват строгите пости. Някой ще ги спазва ли ?Желая ви приятен празник и да се забавлявате с хамкането   Hamburger Прегръщам ви   Hug.Чао.   

# 252
USER 1,aleks, благодаря ви за успокоителните думи  Hug
aleks, направо ти се възхищавам как успяваш. Ти си изкарала половината време - ще успееш да изкараш до края newsm10.
Аз се чудех дали да не постя, но реших, че за момента ще си карам разделното хранене, а постите догодина ще ги направя.

Момичета, казвайте какво ще готвите за понеделник.

Весело изкарване на празника днес. Целувки на всички ви и да кажете после кой е хванал халвичката   love001

# 253
...ДидиП нищо не казваш за твоя уикенд...
Ох, нищо не казвам, защото не беше хич разделен Embarassed Embarassed Embarassed Иначе се разхождахме с мъжото, срещахме се с приятели и ходихме да видим бебето на други, абе супер, ама ме е страх да се претегля. Днес съм на препечени бонуски за закуска и боб на обед.

# 254
Здравейте, от доста време ви чета с надеждата да събера смелост да започна с разделното хранене. Смелостта ми дойде тази сутрин, когато съпруга ми се качи на кантара и той показа 109 кг. - ужас. Никога не е бил толкова много, а го взех на 93. И той се стресна доста и ме помоли да измисля някакъв режим на хранене, за да си върне формата. Обещах му, че днес ще прочета всичко за разделното хранене и от утре ще се опитаме да го приложим за цялато семейство, така и на двамата ще ни е по-лесно да спазваме правилата. Благодаря ви за изчерпателната информация и за споделения опит. Надявам се от утре да се присъединим към вас.

Общи условия

Активация на акаунт