Разделно Хранене- част 5

• 40 988
  • 290
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Мартеа,писали сме едновременно hahahaТи имаш повече опит от мен,споделяй bowuu.Калида,и ти,и ти LaughingТи си направо ветеран в кърменето,и то в разделното къмене Grinning
На мен Кърмаческият ми се беше превърнал във втори дом докато кърмех Joy Joy Joy

Мартеа,браво за нагласата Hug.Тя е най-важна,защото РХ няма нищо общо с диетите.То си е начин на възприемане и на живот Wink

Аз пак да се похваля-запалих по РХ кумицата на мама.38 годишна,много добре изглеждаща жена.Вече една седмица се храни разделно и сподели,че се чуваства по нов,съвсем непознат начин Grinning  Joy Joy Joy

# 196
  • София
Реге,не вярвам от шоколада да те боли тялото.Да не си настинала нещо newsm78.А може би причините не са физически.Лошото настроение се отразява на физическото състояние-много пъти ми се е случвало TiredДавай по-весело,не мисли само за килцата и нещата ще си дойдат по мястото,ще видиш Wink
И се радвай на днешния празник Grinning Времето е гадно,но деня е хубав Hug

# 197
Ками, абсолютно сигурна съм, че е от шоколада. Спазвам РХ година и 4 месеца вече и знам, че наруша ли комбинациите на другия ден съм зле и като казвам болки в корема-това не са болки в стомаха или корема като органи, а повърхностни по тялото, около талията, раменете, гърдите, бедрата-болки като при синини. Вчера четох в друг форум, че много от спазващите РХ изпитват тези болки, когато се отпуснат да хапнат повече или "вредни" комбинации. И знаеш ли вече съм свикнала с това и направо ми изглежда че тялото ми ме "наказва" за снощното прегрешение. Затова обикновено си търпя безропотно, защото си го заслужавам  Embarassed, но напоследък взе да ми писва, защото нищо не свалям.

# 198
  • София
Реге,ако си спазвала напълно стриктно РХ през това време-разбирам.Аз преди да започна РХ четох много за хора,които са били по няколко месеца на напълно строго РХ и при най-малкото отклонение започвали позиви за повръщане,треска и т.н.Затова реших,за нас,че ще имаме един неразделен ден в седмицата,за тренинг на организма Laughing.Първите 2 месеца спазавахме РХ напълно строго и след това,постепенно,започнах да включвам по нещо неразделно в събота или неделя.И сега сме си така като цяло.През уикенда,един от дните, си хапваме пица,шоколад,сладолед и такива работи,без да прекаляваме естествено Laughing
Все пак нищо крайно не е хубаво.Аз съм на този принцип Peace

# 199
ЧЕСТИТ СВ.ВАЛЕНТИН И ТРИФОН ЗАРЕЗАН НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ!
Нашият тати днес е втора смяна и като се приберем той ще е на работа и няма да можем да празнуваме,но аз съм му подготвила изненада,която ще намери като си дойде през ноща.Той не е на РХ ,затова ще му направя Валентинки/прави се сърце от кремвирш слага се в тиган и ветре се чупи едно яйце за да стане като на очи/ и разни други подобни неща.Дано да му хареса!
Ками - твоето меню е прекрасно.
Калида - аз днес май няма да направя сладко прегрешение , освен ако нещо не ме изненадат.
Весело посрещане на празниците!

# 200
Права си, Ками, че трябва да се правят отклонения веднъж седмично, но аз откакто почнах да си го позволявам май и ги лепнах тия 3-4 килца, от които сега няма отърване.

# 201
  ЧЕСТИТ СВ.ВАЛЕНТИН И ТРИФОН ЗАРЕЗАН НА ВСИЧКИ,КОИТО ПРАЗНУВАТ newsm51
  Ние май по-скоро ще почетем Св.Трифон Mr. Green,нещо така и не можах през годините да го усетя и възприема "любовния празник" Confused-хубава е,разбира се,атмосферата,всички тези "валентинки" под най-различна форма,но.... Wink
  Аз влязох във форма Wink-направих 1-2 разтоварващи дни  на плодове и зеленчуци и сега се връщам към нормалния си,разделен начин на хранене PeaceВ този смисъл,Калида-зная,че съм малко нетърпелива да вляза в старите си дрехи Embarassed,но аз зная също,че не може да стане отведнъж и за толкова кратко време-направих тези разтоварващи дни,защото имах нужда малко да се прочистя от всички токсини,които се бяха натрупали в мен,вследствие на лекарства,упойки....да не говорим и за безразборното ми на моменти хранене EmbarassedНо сега се чувствам супер Peace-не зная повечето от вас дали закусват сутрин и с какво-аз неведнъж съм споменавала,че ми е навик да ям плодове до обяд,но вярвайте ми,страхотен ефект има и когато изпиете чаша топла вода на гладно и лъжичка мед Peace-изобщо медът е страхотен натурален продукт с всеобхватно действие Peace
   Това е от мен засега,усмивки и целувки на всички Grinning Heart Eyes

# 202
  • София
Права си, Ками, че трябва да се правят отклонения веднъж седмично, но аз откакто почнах да си го позволявам май и ги лепнах тия 3-4 килца, от които сега няма отърване.
Tired
Това отново доказва,че РХ,както и всеки режим на хранене,се отразява различно на различните хора.
Една моя приятелка,с 2 деца вече,изглежда като момиченце LaughingОтслабна страшно бързо и след двете раждания и се мъчеше да ме убеди как се отслабва, като изяждаш една кутия бонбони след обилна вечеря hahahaЕ,не можа да ме убеди Joy Joy Joy

# 203
  • София
ЧЕСТИТ СВ. ВАЛЕНТИН И ТРИФОН ЗАРЕЗАН НА ВСИЧКИ

Ние в къщи по принцип празнуваме и двата празника. От няколко години на този ден менюто ни се състои от най- различни сирена и разбира се вино. За довечера мисля да направя броколи с няколко вида сирена, най-отгоре настърган кашкавал и след това запечено във фурната. А после за мезенце ще си нарежем от сирената. Така няма да си наруша разделното хранене, а и половинката също ще е доволен.
Аз вече почти месец съм на РХ, но нещо не отчитам резултати. Не съм се качвала на кантара, но по дрехите все още не усещам да отслабвам (то за това и не смея да се претегля). Имала съм естествено прегрешения през този месец, но съм се старала да са един път в седмицата, както прави  Ками.Но продължвам, защото знам от предишен опит, че от РХ има ефект.

# 204
Ух, Ками ,нямаш милост  smile3515 , ей такива очи опулих  Shockedот това твое меню !Калида ,мъжо ми се тръшна пак от нещо вирусно, Weary, като че ли имунната му система не работи добре. Софи, и аз закусвам най -често  с плодове и пия медена водичка ,но прибавям и лимонче ,по- вкусно ми е, но не прекалявам с него, че имам алергия от големи количества .А в момента се чистя от антибиотиците, дето ги пих заради вирусното, трети ден ми е на жито -чувствам се много добре, само дето отслабвам много-  за 2 дена и половина съм свалила 1 кг .Дани ,аз пък натискам меда заради ПМС   Laughing.

# 205
И мен не можеш да ме убедиш в това за бонбоните, може би защото никога не съм била една от ония, които ядат всичко без да им се лепи. И аз на 31 с 2 раждания изглеждам като момиченце (ама ми се ще да съм по-слабичко момиченце !!! Joy Crazy), но това винаги е било свързано с много лишения и инат, т.е. никога не ми е било даденост. Именно затова се спрях на РХ, защото по своята същност то е режим на хранене-начин на живот, а не краткотрайна диета. И нямам проблем с комбинациите, свикнах и с това, без което си мислях, че не мога. Препоръчвах го на всички като хранене, при което всички храни са позволени, но не наведнъж, т.е. в зависимост от глада, желанието, настроението сам избираш какво ще ядеш в дадения момент. Харесвам го този режим, искам да го спазвам, ама вече не ми действа  Sad

# 206
Честити празници и от мен!
Ако може за вашият съвет, извън темата за храненето.
Решили сме да дадем дъщеря ми на детска градина. Лекарката изписа isoprinosine, който да давам 10 дни по една таблетка и 20 по половин. Естествено порових в нета и в бг-мама и се отказах да давам този препарат. Зная, че ще се разболява, но си мисля, че не е добре да давам толкова силен имуномодулатор.
Моля за мнението ви.
Използвате ли хомеопатия?

Аз днес сготвих пилешки гърди с много лук, морков и червен пипер. Сложих и една лъжица брашно. Зная, че с това брашно не е разделно. А вие ползвате ли брашно? Най-вероятно само за ястия от безскорбялни зеленчуци.

Честито бебенце, joya!
Когато кърмех си готвех супа от риба. Ядях много плодове и зеленчуци. Кофичка кисело мляко, овесени ядки и пр.

Последна редакция: ср, 14 фев 2007, 16:40 от wonderful

# 207
  • София
Честити празници и от мен!
Ако може за вашият съвет, извън темата за храненето.
Решили сме да дадем дъщеря ми на детска градина. Лекарката изписа isoprinosine, който да давам 10 дни по една таблетка и 20 по половин. Естествено порових в нета и в бг-мама и се отказах да давам този препарат. Зная, че ще се разболява, но си мисля, че не е добре да давам толкова силен имуномодулатор.
Моля за мнението ви.

Аз днес сготвих пилешки гърди с много лук, морков и червен пипер. Сложих и една лъжица брашно. Зная, че с това брашно не е разделно. А вие ползвате ли брашно? Най-вероятно само за ястия от безскорбялни зеленчуци.

Честито бебенце, joya!
Когато кърмех си готвех супа от риба. Ядях много плодове и зеленчуци. Кофичка кисело мляко, овесени ядки и пр.
Аз на моя син тази есен му давах бронхо ваксон и съм много доволна - от септември до сега само 1 път се разболя сериозно, иначе от време на време  имаше сополки и малко  покашляше, но му минаваше бързо.
Относно брашното - аз ползвам за сгъстяване на боб, леща, гъбена яхния. Също когато пържа риба или пилешки крилца за овалване - това точно не е разделно, но рядко се случва да приготвям тези неща. Рибата по-често я правя на скара.

# 208

И аз като теб покрай заболяванията на малката ми дъщеря се заинтересувах от хомеопатията и много ми хареса най-вече за това, че е  безвреден метод на лечение
Използвам хомеопатия от доста години и в нашето семейство само с нея се лекуваме, ако искаш на лични може да си пишем за да не разводняваме темата. .
Калида, с удоволствие ще ти напиша книгите които най-често използвам : Домашен хомеопатичен наръчник от Алисън & Антъни Бейли /сега при новото му преиздаване може да се срещне с името Нов домашен хомеопатичен наръчник/ и другата книга е Семеен наръчник по хомеопатия от д-р Ален Орвийор. Имам и други но тези са така най-общодостъпни и лесни за четене и ползване.
 NaughtyПродължаваме с РХ, Thinking но и при двамата се получава задържане и мъжо не се отказва,  newsm78но взе да се тревожи на какво се дължи.
В готварския форум ще публикувам Peace разделната му интерпретация на  нов вариант на рецептата Хек със зеленчуци.   HugСтана доста вкусна, макар, че той отначало малко беше разочарован, Sick но после остана доста доволен само дето малко я беше пресолил Mr. Green, но си я изядохме и даже нищо не остана./ NaughtyЩом и сина който как бъде не яде риба си я изяде, мисля че няма по-добър критерий за качествата й/

Laughing Весело прекарване на двойния празник и не прекалявайте с алкохола ей !!! Joy hahaha   bouquet

# 209
Честит празник и от мен на всички  bouquet
Пожелавам ви да  сте много обичани от половинките си и да имате верни приятели с които да пиете по чаша червено вино.
Аз съм много щастлива от днешния празник. Направо не мога да си намеря място от положителни емоции. Обикновено и аз се вкисвам по празници, но този е изключение. Мъжото много ме изненада, защото той по принцип не е от най-романтичните мъже /един от малкото му недостатъци/, но днес се прибра с червена роза. После излязохме да пием коктейли и се разходихме, ох, припомних си младежките ни години. Естествено хапнахме си и сладичко. След стриктно разделния ми ден, вечерта беше доста не разделна Embarassed
Ками, менюто ти ме разби. Мъжът ти е голям щастливец със такава страхотна кулинарка до себе си Laughing Аз приготвих само кюфтета и салата.
Като ви чета, все повече се надъхвам за хомеопатията. Има едно хомеопатично за отслабване - Цефамадар. Замислям се дали да не го пробвам. Мисля си, че поне няма да ми навреди. някой има ли отзиви?
Ох, май стана много късно. Лека нощ момичета.

Общи условия

Активация на акаунт