Английски в Престиж НЕ!

  • 1 260
  • 1
  •   1
Отговори
  • Мнения: 2
Преди 2 години трябваше да взимам сертификат за английски, и макар че не бях карала курсове имах/имам доста високо ниво.  Отидох в Престиж за С1 и не набутаха в B1.2, което си беше подигравка, изсмях се и си тръгнах. След това се свързах с Британика и след изпит при тях за определя на ниво бях сложена в С2 и няколко месеца по-късно взех изпита за С2 с доста добър резултат.
Отношението в Престиж беше снизходително, грубо и подигравателно. Взимат по-малко от повечето школи - да..за сметка, че при тях ще се карат 3-4 нива вместо 1 някъде другаде.
След като поразпитах се оказа, че въобще не съм сама. Много хора, които сега са взели С1 или С2, са били обиждани и подигравани едва ли не и съответно сложени в 1-2 нива по-ниско от реалното им ниво и възможности.
Учителят, който ми преподаваше я Британика вече не работи там и не мога да кажа дали всички са на неговото ниво, но определно се замислете, ако децата ви са с добър английски, но са накарани да държат ниски нива в "евтини" школи.

#английски #курс #С1 #С2 #C1 #C2 #Престиж #Британика #София #сертификат #езиковкурс

# 1
  • Мнения: 4 991
Преди години имах сходен случай, но обратното - Британика много настояваха да ме върнат ниво назад - имах една дребна грешка на теста. Работодателят плащаше и имаха изгода да караме повече нива. Накрая преседях месеци да уча неща, които вече знаех, а те едва се съгласиха да ме пуснат на изпита - работата ми изискваше дежурства в неделя и понякога закъснявах малко за урока в някои от дните. Не ги интересуваше какво знам, накрая си изкарах изпита без проблем. Преподавателката впрочем беше много добра, намираше ни разни интересни неща повече за дискусия, защото май повечето бяхме на по-високо ниво от това, на което ни записаха.

След това опитах да запиша ново ниво - отговориха ми, че старото не важи, защото е минало време, пак изпит, но както и да е - записах се в по-далечния им и неудобен клон. Обучението там беше под всякаква критика и просто се отказах.

В Престиж съм карала едно ниво немски - не беше кой знае какво, но мисля, че много зависи от преподавателя - реално повечето неща ги научих от по-възрастна заместваща преподавателка към края на курса, а не от основния. Но като цяло - и на двете места е много по-зле от частните уроци и реално повече пари даваш, отколкото индивидуално обучение.

Общи условия

Активация на акаунт