Всички форумски плетачки тук поставят си задачки - 4

• 106 009
  • 306
  •   1
Отговори
# 135
   Плете се от горе на долу. Наддаваш между плетениците.

Liska, плетеното ще се завърне на мода скоро. Влизай във форма.  Grinning

# 136
Коте, тук съм и аз. Вмятам по някоя питанка отвреме-навреме и оставам плетенето за нататък. Тръгнах на работа по цял ден и като се върна кое по-напред. ще му дойде ред и на плетенето, но първо да дойда на себе си и да си канализирам графика. Няколко дни поболедувах на крак, сега хлапето е с температура. Не ми е до плетене.
Все на същото положение съм. Бродирам едни нещица върху ръкавите и още съм в началото на първия. Пък трябва и да зашия частите, а тая работа ми е много неприятна. Иначе, купих си прежда за онзи пуловер от един меланж и две едноцветни чилета. Купих и още един меланж, без да имам конкретна идея. Май ще да са догодина и трябва сега да се оглеждам за по-пролетни и летни модели.

# 137
  • Варна, морето и сините вълни!
   Плете се от горе на долу. Наддаваш между плетениците.

Liska, плетеното ще се завърне на мода скоро. Влизай във форма.  Grinning

Много благодаря за снимката   bouquet и разясненията! Ще се опитам да се справя подобаващо  Party

И още един въпрос. Тук имаше едни чудни шапки плетени на една кука. Една мама беше оплела няколко такива шапота. Едната беше оформена като капела. Въпроса ми е  как се получава ефекта да има ръб между темето и частта без наддавките. Моите шапки са просто шапки. Капела не докарвам  Confused

# 138
Хей, някой ми чете мислите!
Аз се отказах от онази жилетка правоъгълник Embarassed и снощи почнах едно пончо за каката.
Започнах го на 1кука(купих си специална Hug)Вече оплетох едно бие за около врата, но зациклих.
Каката го иска на дупки.

Ще помогнете ли с някоя снимка в по- близък план? Може и без схема- оправям се.

П.П. Констенурката и предстои да й израстнат глава и 2 крака Peace

# 139
аз пък ще си я оплета жилетката, но във Варна влязох в няколко магазина и ми се стори много скъпа преждата newsm78, сега издирвам евтина Blush

# 140
Здравейте майсторки плетачки.  Stop
Аз бавно и славно напредвам с моята жилетка.  Mr. Green Изкарах вече гърба и сега съм на едната предница и вече съм стигнала до свивката за ръкавите, въпросът ми е, кога да започна да правя свивките за деколтето, защото модела по който плета е блуза с висока яка, а аз плета жилетка...  newsm78
Щракни го или пък дай пропорциите акто брой бримки, за да се ориентираме по-добре.

Стейси и СнежанаГ не са писали скоро. newsm78

Успях да направя деколтето, дори снощи нямах търпение и тропосах леко половината предница и гърба и я пробвах, докарала съм мерките.  Mr. Green Записала съм си всичко подробно къде и кога съм свивала и тазаи вечер започвам другата половина. Да видим как ще се спрвя с ръкавите, че ми изглежда доста сложно.  ooooh!

# 141
Лисенце привет  Hug
Май сме на едно дередже с плетенето, дано на теб ти спори повече. Момичетата пускат много идеи на руски, но съм боса по въпроса   ooooh!
Аz сега се пробвам с това моряшко пуловерче
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=1715498
Тук има един линк с неща, има и иzбор на немски  Hug горе в дясно.
http://lanagrossa.com/service/stricktipps/
Ако раzбираш оzначенията на немски, мога да ти спуна още линкове с раzни моделчета.
Успех.

# 142
Вивита, ти пак си изровила нещо ценно!  bouquet

# 143
  • Бургас
vivita радвам се ,че си го харесала.Предполагам си го видяла в албума изплетено.Много е лесно,единствено украсата не можах да я направя както е оригинала и я избродирах.После непремено да го покажеш.

# 144
много надежди влагате в мен . ще се опитам да го докарам.
котка, модела на месеца  (първия таб)   са мног оготини моделzета и са пуzбликувани фрее. можеш да цъкаш и от предхони години.

# 145
летяща кравке - отново показваш много интересен модел  Hug
Не очаквах да зърна тук лиска, и съм приятно изненадана.

Имам технически въпрос: Какво правите, когато дадена плетка/мотив, ажур/ се криви по диагонал и дори мострата става не квадратна, а ромбовидна? Отказвате се от мотива или се справяте по някакъв начин?
Отхвърлих вече няколко плетки на дупчици заради това - плетивото се криви безобразно.
Същото, плюс навиване на плетивото на руло има при афганската кука, рускините пишат за този проблем, но никъде няма съвет даден.
Иозбщо, където и да чета, предлагат се всякакви схеми, но никой не дава акъл как да не се усуква плетивото.

# 146
  • Бургас
тити, преди няколко години плетох лента за коса на дупчици и точно така ми се кривеше.Проблема го реших като на всеки ред сменях мястото на наметката.Един път пред бримката,следващия след нея,но става въпрос за най-простия вариант - бримка+наметка и на следващия ред заедно.

# 147
А ето ако има някой друг като мен, с почти никакви познания, сайт, който изрових снощи. Много хубаво е обяснено, макар и на френски. И е със снимков материал.http://www.tricotin.com/cours_tricot.htm
А ето част от сайта, където има показани моделиhttp://www.tricotin.com/modeles.htm

# 148
още едно рамо на наzинаестите  Wink

http://www.lionbrand.com/learntoKnit.pdf

# 149
Момичета, извинявам се, че ви се намесвам, ама съм провокирана от заглавието на темата да ви попитам:
Можете ли да оплетете    ТАКИВА ШАПКИLaughing

Чудехме се с една приятелка и решихме да се допитаме до вас- разбиращите какви материали да си набавим за целта?  newsm78

Последна редакция: чт, 08 фев 2007, 18:35 от mylenka

Общи условия

Активация на акаунт