За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 9

• 29 535
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
  • пак на Рив Гош
Той също, особено в китайско говорящите страни, където е бил излъчван тогава. А Сонатата е в Япония.
Всъщност това се води втората корейска вълна. Първата е била през 90-те, но се е ограничила горе-долу само до близките съседи, най-вече Китай.
А, ясно! Hug Първата корейска вълна нищо не ми говори, ама сегашната си е почти цунами.
В последните месеци като ходя до тукашната столица, ми прави впечатление непрекъснато нарастващият брой на корейски ресторанти. А супермаркета за корейски продукти, където ходя и който доскоро беше само един, вече има филиали поне на още 5-6 места в Париж.

Да си кажа, че съм на края на The golden spoon. Много ми харесва актьорската игра на всички.
Мерси, че ми го припомни! Стои ми в списъка от поне 2 години, но го нямаше по моите източници, когато гледах за последно. Ще трябва отново да го потърся.

Ееех, Роца, спомени, спомени, спомени... Hug
Заради теб и Danifin ми идва да се кача на самолета и да ви дойда на гости. Пък вие може да ме нареждате на какъвто език искате. Прекрасни азиатски ястия правите, не знам кога ви остава време от гледане на сериали Rolling Eyes
bb6, нали? Направо ми се прииска да си го "преговоря".
Благодаря за комплиментите Hug. Още не съм се научила да съчетавам готвенето с гледането на сериал, но поне това е предимството на азиатските яденета, че се готвят що-годе бързо, та остава време и за някоя и друга серия Joy
Иначе си добре дошла, ей го къде е, един полет разстояние Joy.

Аз довърших снощи Love Song for Illusion (2024) - за мен имаше поне 2, да не кажа направо 4 излишни епизода. Началото започна добре, хареса ми сюжета за две противоречиви личности в едно тяло. В хода на действието, обаче, започна да ми доскучава някъде 8-10 епизод и после пак към 11-12ти. Отделно, към края вкараха и тежката артилерия на всеки уважаващ се корейски сериал, Нейно Величество Амнезията  Joy. Става за едно гледане, но не е шедьовър.
Той ми хареса повече от Тя. Определно, комплименти за младежа, който успя да изиграе доста добре два различни образа. Гадняра беше от готините, тоест от тия, дето ти е кеф да ги гледаш как гаднярстват Grinning. Харесах и аджошито-майстор на меча и Главният Евнух.
В крайна сметка му дадох 8*, само заради идеята да си Трето Колело на ...
Скрит текст:
самия себе си
.

Онзи ден започнах малко на майтап Doctor Slump (2024), ама взе, та ме увлече, та ще го догледам. Тъкмо ми се освободи място в графика Grinning
Пък и започна и The Impossible Heir (2024) с И Дже Ук, когото много харесвам.

# 511
Цитат
Заради теб и Danifin ми идва да се кача на самолета и да ви дойда на гости. Пък вие може да ме нареждате на какъвто език искате. Прекрасни азиатски ястия правите, не знам кога ви остава време от гледане на сериали
bb6  Smile Laughing И кога да те очакваме?Simple Smile  
А това с готвенето и гледането едновременно го правя най-редовно. Трябва да направя клипче за доказателство.SmileSmile

Цитат
В последните месеци като ходя до тукашната столица, ми прави впечатление непрекъснато нарастващият брой на корейски ресторанти. А супермаркета за корейски продукти, където ходя и който доскоро беше само един, вече има филиали поне на още 5-6 места
Роце и тук е така.

Последна редакция: ср, 28 фев 2024, 22:22 от Danifin1

# 512
  • вятърничава
bb6  Smile Laughing И кога да те очакваме?Simple Smile  
Всяка вечер, стига майстор/сенсей по карате да няма против Innocent
И непременно направи клипче на готвенето с гледане.

Роца, четох днес за И Дже Ук, че се загаджил с Карина от aespa по време на Mилано FW. Animal Unicorn

# 513
  • пак на Рив Гош
Агенциите им потвърдиха ли го официално? Понеже аз видях само, че Диспач е обявил връзката им, но агенциите още проверявали.
Абе, щом се обичат младите Animal Unicorn

Аз доволен, Eye Love You ще ми излезе целият в Нетфликс след 10 дни. Ще го изчакам.

# 514
Трейлър за сериал, който много ме вълнува, защото си мисля, че ще е някаква огромна забава ако не го приема много на сериозно.
Chicken Nugget
Това е историята на Choi Min-ah, която се превръща в пържено пиле Scream Joy , защото влиза в мистериозна машина. Различни хора се обединяват, за да обърнат процеса и да откриват как се случва това.
Ъъъъъъ…искаше ми се да имам коментар към това. Това е смешно, но не е тегнато като комедия, а като трилър и мистерия, но пък тя става пилешка хапка.
Спойлери от webtoon-a
Скрит текст:
Машината е получена от бизнеспартньор на шеф на закусвалня. Тя влиза вътре, за да види какво има и бум.Машината изчезва, а Тя е превърната в пилешка хапка.
В крайна сметка се оказва, че машината принадлежи на извънземно, което иска да се върне на родната си планета, но е заклещено на Земята от времето на Чосон и дори управлява ресторант. Това е защото машината е била открадната. В момента в който е открита, Тя влиза в нея и става хапка.
Ако до сега може да мине за странно, то тук трябва да си сложа розовите очила и да извикам еднорозите яздещи пеперуди.
След като извънземното си намира машината и се връща на своята планета … се оказва, че без да иска KFC-то е тръгнало с него. Обаче Тя успява да се върне на Замята, но като човек, но са минали 50 години. Тя няма да се притеснява за това, защото са и дали специални очила и когато си ги сложи времето ще се превърти до 50 години назад.
Така има хепи енд.

# 515
Аз загледах един също толкова абсурден като този с превръщането в пържено пиле - A Good Day to Be a Dog - Заради древно проклятие, предавано в рода на главната героиня, тя се превръща в куче всяка нощ ако целуне мъж. Проклятието се разваля ако въпросния мъж я целуне в образа й на куче. Ако до 100 дни не успее да го развали - остава куче завинаги. Ами мъчих се да го приемам откъм смешната страна… но не го изтраях много.

Последна редакция: чт, 29 фев 2024, 11:27 от Змей Горянски

# 516
  • София
Death's Game -   всеки трябва да го гледа! Уникален филм. За мен този филм е филмът на годината.И на  точното място , щото мислех разни глупости.

Скрит текст:

https://asianwiki.com/Death%27s_Game

Последна редакция: чт, 29 фев 2024, 19:01 от Тайна

# 517
Тайне, явно си го изгледала в точния момент Hug. Определено сериалът провокира размисли по някои въпроси и решенията, които взимаме Hands Thumbsup.

# 518
  • пак на Рив Гош
Тайне Hug
Сериалът определено ми е в списъка за гледане.

Tuon, този Chicken Nugget Нетфликс упорито ми го предлага от няколко дни насам, аз също толкова упорито го подминавам. Точно защото очаквам абсурдна комедия, ама таговете не ми вдъхват доверие. Joy

Нали с вас бистрехме перлените герданчета на мъжките актьорски шийки преди време. Е, Коко Шанел вече определено трябва да си преразгледа твърението, че всяка жена се нуждае от поне един наниз перли Joy

Скрит текст:
Снимката е от фотосесия за списание GQ Тайланд, което би обяснило стайлинга Wink

# 519
Да, те тайландците обичат така да ходят.Сякаш ненавиждат копчетата. Вероятно, защото в там е горещо и търсят начин да се охладят.Това е културна особеност. 🤣🤣🤣
Даже по техните стандарти малко плът показва.

Роца,Chicken Nugget изглежда толкова абсурдно, че няма начин да не видя поне първи епизод. Иска ми се да е много забавно.

# 520
  • България
Нали с вас бистрехме перлените герданчета на мъжките актьорски шийки преди време. Е, Коко Шанел вече определено трябва да си преразгледа твърението, че всяка жена се нуждае от поне един наниз перли Joy
Да, провокира ме бившият ми пръв Song Wei Long.
Беше започнал да пуска снимки само с перлени герданчета и се ужасих.
Веднага дотичах да се оплача, да питам какво, защо.
Успокоихте ме, но той си има и други прегрешения и малко по малко се изтегля назад в списъка ми.

# 521
  • вятърничава
Гледах  Death's Game - меко казано брутален.Но хитро измислено.
Скрит текст:
Писах тогава,че явно режисьорът мрази красивите, що хубавци изтрепа.

Роца, подминах перлите, обаче костюмът е Hands Plus1
Все голи голенички в тоя Тайланд ходят, разкопчани, без ризи.

# 522
Гледах  Death's Game - меко казано брутален.Но хитро измислено.
Скрит текст:
Писах тогава,че явно режисьорът мрази красивите, що хубавци изтрепа.

Роца, подминах перлите, обаче костюмът е Hands Plus1
Все голи голенички в тоя Тайланд ходят, разкопчани, без ризи.
Ами жега е там, влага, какво да правят хората... Laughing

# 523
bb6,ми то в Death's Game бяха само хубавци. Какво да прави човека?

Ами жега е там, влага, какво да правят хората... Laughing
Така е. Студения сезон е там сега - около 30 градуса и дъжд. Това не е живот, трябва да се съблекат.

# 524
  • вятърничава
Tuon,
Скрит текст:
той не просто ги утрепа, беше жестоко и злобно. И изненадващо,и злонамерено. Не знам кой е за преглед при доктор - сценарист ли,режисьор ли Thinking

Видя ли Такеру кво е бонбонче.

Общи условия

Активация на акаунт