За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 9

• 28 779
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
  • гр. София
Чудех се защо вчера не излезе 11епизод на My demon.

# 91
  • пак на Рив Гош
Тази седмица няма да има нови епизоди на My Demon и на The Story of the Park Marriage Contract заради наградите на телевизионните им канали (и двете двойки бяха номинирани в тях).

П.П. Редактирам, за да не пускам нов пост - няколко "елхички" и тук-таме по някой подарък за приятно изпращане на годината Joy

Последна редакция: нд, 31 дек 2023, 10:40 от Роца

# 92
Аз започнах Weaving a tale of love. Върви много добре - не ми се доспива Sweat Smile Видях, че има и втори сезон.

My demon нещо не ми харесва особено, но го гледам заради гг. Имам обаче една чуденка. Същия актьор играе в Nevertheless и там изглежда доста различно. Даже в началото се чудех дали са един и същ. Не мисля, че само прическата е друга и това, че е по-слаб в по-новия сериал.
Моите очи ли лъжат, или има някаква друга промяна? Thinking

# 93
  • София
Аз бях 10 дена в чужбина и можех да гледам каквото си бях свалила от нетфликс, та прескачах между Eternal Love и The Untamed. И за двата четох много добри отзиви навсякъде из нета, обаче дали защото ги гледах основно по път и не можех да се концентрирам, но засега и двата ми идват малко скучни (с условието, че и на двата съм на около 10ти епизод) и някак детински (като изпълнение).

# 94
  • пак на Рив Гош
Същия актьор играе в Nevertheless и там изглежда доста различно. Даже в началото се чудех дали са един и същ. Не мисля, че само прическата е друга и това, че е по-слаб в по-новия сериал.
Моите очи ли лъжат, или има някаква друга промяна? Thinking
На мен ми се струва "пораснал" визуално, вече не ми изглежда като осмокласник Joy И по-слаб в лице. Също така, в "Демона" ми стои доста по-блед, отколкото преди, но това сигурно е от грима.
Но, наистина, променен е от Nevertheless насам.

The Untamed го помня с хубавите мъже и с хубавите бойни сцени, но подробности от сюжета ми се губят Joy
Не търси дълбок смисъл все пак Wink.

П.П. Сега видях, че My Dearest е взел голяма част от наградите на телевизията си снощи.
П.П.П. В Сеул е вече 2024та
https://www.instagram.com/reel/C1hZDmARX3N/?igsh=N3lsNG8yZnpxcDM5
https://www.instagram.com/reel/C1hoI3GPv8b/?igsh=MXh3ZHN3dDloa2kzdA==

Последна редакция: нд, 31 дек 2023, 21:52 от Роца

# 95
Честита Нова Година дами!

Година на Зеления Дървен Дракон

Последна редакция: пн, 01 яну 2024, 13:30 от Danifin1

# 96
  • пак на Рив Гош
Честита Нова година! Champagne
Бъдете здрави, щастливи и обичани! Много поводи за усмивки и радост на вас и любимите ви хора!

Дани, благодаря за фойерверките от Лондон!
А за да го докараме съвсем в стил "Повест за два града" Joy, ето и "нашите" фойерверки от Триумфалната Арка (започват към 20тата минута, след края на светлинното шоу):

Аз вече отбелязах първи завършен сериал за годината (е, почнат миналата, все пак Joy) - японския Riding a Unicorn (2022) - 8* - "еднорогът" в заглавието не се отнася за сладникав романс, а е използван в бизнес-значението му - за частна стартъп компания, чиято стойност е над 1 млрд долара (нищо, че компанията на Главната не е чак толкова скъпа Wink ). Сериалът е с бизнес сюжет, а романсът, макар и съществуващ, е плах и постен. Но пък е с много girl-power насоченост - Главна основател на компания, бизнес ролеви модел - Директорка в голяма компания, един от основните програмисти в стартъпа - също способно момиче. Сериал за сблъсъка на все още съществуващите презразсъдъци (в Япония и не само) към жените на ръководни постове, възможностите на хората на 40+ години за адаптация и усвояване на нови умения, малките и млади компании без години история зад гърба си. Приятен е за гледане (макар че имаше 1-2 кринджави момента), върви леко, а актрисата в главната роля Мей Нагано просто грее. Ще трябва да ѝ погледна по-подробно филмографията.
След него загледах друг японски, The Makanai: Cooking for the Maiko House (2023) - разказва за две приятелки, които отиват в Киото, за да станат "майко" (ученички-гейша). Очаквам много готвене в него (а после и вкъщи покрай него Joy), още в първия епизод си харесах рецепта Joy
И забавен момент - ученичките майко (а и гейко ("гейша" на диалекта на Киото)) живеят в затворени къщи, наречени "окия", които се стопанисват от по-възрастни жени, към които момичетат се обръщат с "мамо" (а тези "майки" им диктуват целия живот - ядене, спане, държане, уроци, занимания, клиенти, ангажименти и прибират голяма част от заработените пари, но това е друга опера). Та, "майката" на окията, в която живеят нашите две героини, в стаята си, зад ролетна щора, държи голям плакат и доста по-малки снимки на Хьон Бин и въздиша по него Joy.

Днес си генерирах статистиките за 2023-та в МДЛ - установих, че през миналата година съм прекарала около ден седмично (23.4ч) в гледане на сериали Scream. Да видим през тази дали ще успея да го докарам до ден седмично Joy

Последна редакция: пн, 01 яну 2024, 20:17 от Роца

# 97
Роца
Цитат
Дани, благодаря за фойерверките от Лондон!
А за да го докараме съвсем в стил "Повест за два града" Joy, ето и "нашите" фойерверки от Триумфалната Арка (започват към 20тата минута, след края на светлинното шоу):
Макар че твоето видео не се вижда изрових в ютюб друго и в момента го гледам.
Много впечатляващо! Поздрав от един космополитен град към друг такъв.

Ето тези двата клипа за Париж гледах.

Последна редакция: пн, 01 яну 2024, 20:45 от Danifin1

# 98
  • пак на Рив Гош
Пробвах да заменя видеото, този път през линка за споделяне в Ютуб. Дано да работи този път. Странно, защото е от официалния Ютуб канал на френската държавна телевизия, би трябвало да се вижда. Ама де да ги знам, може да са сложили някакви ограничения по ай-пи...

# 99
  • вятърничава
Честита 2024 година! Wine Glass
Да е успешна и мирна, да сте здрави, а любимите сериали да ни носят моменти на щастие и тази година Animal Unicorn
 И благодаря за фоерверките!

# 100
  • пустинен пъпеш

# 101
  • пак на Рив Гош
Покрай Welcome to Samdal-Ri, взех та се разрових в дискографията на Cho Yong Pil, дето в последния епизод го спрягаха за "корейския Елвис". Даже си харесах 1-2 песни Joy

Tell Me That You Love Me все повече ми влиза под кожата Heart Eyes. Много ми харесва, много мой тип сериал! "Отпускам" си по епизод на ден и им се радвам.

# 102
  • гр. София
Честита Нова година и от мен! Simple Smile
Започнах ето този сериал https://asianwiki.com/Cheo_Yong:_The_Paranormal_Detective
На втора серия съм, изтеглих си го от авистаз, но вградените бг субтитри са пълен потрес, гледам го с английските.

# 103
Аз напредвам с разчистване на листа за гледане.
Ето част от тях
Mysterious Lotus Casebook (2023) този много ми хареса
Queen of Mystery (2017) и двете части и е много забавен и разпускащ
The Killing Vote
Wonderland of Love (2023)
The Ghost Detective (2018)
Cheo Yong (2014)

Повечено не са кой знае какво ,но за убиване на времето стават.  Може и някой да съм изпуснала гледах доста неща и не само азиатски дорами Smirk

Последна редакция: ср, 03 яну 2024, 11:52 от Danifin1

# 104
  • пак на Рив Гош
Започнах ето този сериал https://asianwiki.com/Cheo_Yong:_The_Paranormal_Detective
На втора серия съм, изтеглих си го от авистаз, но вградените бг субтитри са пълен потрес, гледам го с английските.
Да не са превеждани с Гугъл самчон? Joy

The Makanai: Cooking for the Maiko House (2023) - завършен, 8.5*. Много женски, сестрински, ведър и вкусен сериал. Набелязях си няколко рецепти за опитване и се порових странично за повече информация за украшенията на прическите на майко и гейко.
Щé ми се да вярвам, че отношенията в толкова женска среда, пълна с конкуренция се доближават повече до показаното в сериала, отколкото до описаното в романите "Мемоари на гейша" и "Павилионът Прасковен цвят" (нищо, че вторият е китайски).

Gyeongseong Creature (2023) - след епизод и половина се чудя дали да не го зарежа. Засега упорствам само заради Пак Со Джун, любимата ми бабо-майка Ким Хе Сок и красивата и естетически издържана сценография (на моменти ми напомня на Mr Sunshine).

Общи условия

Активация на акаунт