За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 9

• 28 844
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
  • вятърничава
Нова дума "времяпрепровождение" Disappointed Relieved
От този тип думи, любимата ми на руски е "косточковыбрасывателька" - онзи дребен уред, с който се вадят костилките на череши и вишни Joy
Добре де, победи ме! 23 срещу 19 букви Nerd

# 196
  • пак на Рив Гош
Добре де, победи ме! 23 срещу 19 букви Nerd
LOOOOOOOL Joy Joy Joy

И да не е само спам, в "малкия петък", един дългокос Роуон-чо от днес, който тия дни се подвизава в Милано:
Скрит текст:

# 197
  • София
Аз изневерих малко на китайските сериали, но онзи ден ми излезе някакво клипче от корейски в Тик Ток, та сега гледам Business Proposal в Нетфликс.

Та по този повод, едно забавно клипче:
Скрит текст:

# 198
Петък е и деня трябва да започне закачливо
Петък
Когато ти кажат ,че си стар
Азиатска храна и аниме 2в 1
И Изведнъж....  
Ето защо го харесвам, за любители на добермани
“Zombie” Folk Metal
За рок любителите на Сабатон .Съвсем случайно  ми попадна рекламно клипче на едно аниме  https://www.youtube.com/watch?v=O-F2rdgcdQk.

Последна редакция: пт, 19 яну 2024, 17:13 от Danifin1

# 199
  • пак на Рив Гош
Това ми хареса, ама пусто, далече от Лондон Grinning

Tell Me That You Love Me (2023), който приключи онзи ден - 10*
Индира, bb6, живи да сте, че го препоръчахте в темата! Hug Това е сериал точно от моята кръвна група - бавен, красив и (почти) безмълвен романс между двама възрастни хора, без прекален драматизъм и катаклизми за поддържане на зрителския интерес, с прекрасен каст (главен и второстепенен) и още по-прекрасен саундтрак!
Помирих се с Shin Hyun Been. Не я харесах особено в Hospital Playlist, но явно е било от героинята ѝ. Тук ми допадна като цяло.
А Jung Woo Sung ме отвя, барабар с чорапите, с дискретния си чар и невероятната си игра. Героят му каза една дума (наживо) за 16 серии, но очите му говореха като за цяла вселена.

Докато гледах сериала, се зачудих дали езикът на жестовете е "международен", в смисъл дали един жест означава едно и също на всички езици (напр. жестът за "здравей"). Ще се поразровя да се образовам.
П.П. Ще трябва да потърся и японския му предтеча, Aishiteiru to Ittekure (на сериала, имам предвид).

Последна редакция: пт, 19 яну 2024, 20:09 от Роца

# 200
  • България
Докато гледах сериала, се зачудих дали езикът на жестовете е "международен", в смисъл дали един жест означава едно и също на всички езици (напр. жестът за "здравей"). Ще се поразровя да се образовам.
И аз съм се питала, но не съм ровила. Ще чакам наготово. Grinning

На 9ти епизод от Mysterious Lotus Casebook (2023).
Няма главни женски роли и затова му се чудех, но дотук няма гей романтика, така че е добре.
Разследвания, приключения, финалът бил китайски, обаче не съм фен на никой от актьорите и затова съм по-безразлична и към героите.

Толкова, че ако няма интересни разследвания може и да не стигна до финал.
Danifin1 май гледаше сериала?

# 201
МоарейнД (от книгата) Да ,аз го споменах и изгледах. На мен ми хареса и то доста , писах му 9,5. Сериозни диалози, без протакане  и повтаряне на моменти. Интриги, загадки, всичко това на мен ми харесва.  Само да намекна, загадките са  доста и до самия край. Аз обичам да гледам филмите заради самата история ,не заради  това че еди кой си актьор играе в него, ако има и такива са само в бонус. Smiley

Последна редакция: пт, 19 яну 2024, 21:57 от Danifin1

# 202
  • пак на Рив Гош
И аз съм се питала, но не съм ровила. Ще чакам наготово. Grinning
И отговорът е "не" Joy. Ако трябва да бъдем точни, "не съвсем".
Всеки език си има своя жестомимичен вариант, който взема предвид специфичната структура на дадения език.
Но има опит да бъда създаден и международен език на жестовете, Gestuno, със стандартен "речник" на около 1400 жеста, който да бъде използван при международни прояви. Създаден е на базата на британски, италиански, американски и руски жестове и затова е по-трудно разбираем от африканци и азиатци и е с опростена граматика.
Това накратко с две думи Joy.

Последна редакция: пт, 19 яну 2024, 20:08 от Роца

# 203
  • пак на Рив Гош
Извинявам се за повторния пост, но са минали 24ч и не мога да редактирам предния.

My Demon (2023) - завършен, 8.5*
Дето има един израз на френски, "не чупи третия крак на патицата". Приятен за еднократно гледане, малко хумор, малко екшън, малко драма, много романс.
Ще го запомня с тангото, хубавия ефект на замръзнали във времето капки, много красивите Главни, невероятната химия помежду им и също толкова невероятния им гардероб (ах, пухкавият розово-виолетов пуловер на вълнички Heart Eyes!).

Тази вечер ще "самдалрясвам" за предпоследно.

Моарейн, Mysterious Lotus Casebook почна ли да ти харесва повече?

# 204
  • България
Да, има интересни случаи за разследване във всеки епизод, а и по основната нишка има много въпросителни.
Романтика уж няма, но главният си има бивша, която е на линия, така че не е съвсем без хич.
Няма да е първият сериал, който ще изгледам без да имам любими герои.
Сега отивам да търся My Demon (2023), дано го има за теглене, да не си играя епизод по епизод.

# 205
  • пак на Рив Гош
Ще го погледна, значи!
Демонът би трябвало да е наличен, понеже видях, че има бг превод.

Аууууууууууууууу, сега видях, че моят корейски любим е в Париж, покрай седмицата на модата Heart Eyes!!! Утре отивам да го столквам Joy

# 206
Добро утро!
Роца, щеше да ми спреш сърцето като прочетох yoo. Направо бях грабнала чантата и на самолета за Париж.  
За малко да вадя сабята изпод фустите, но те размина.
В момента доглеждам май 15 серия на Демона, ама да си призная всичко това голяма боза ми се вижда на фона на всичко, което сме изгледали. ГГ ми харесва, но го показах на снаха ми и тя поклади глава- не е достатъчно мъжествен, няма релеф на чертите. И сега не знам дали да го харесвам. Даже при разпадането са му направили пламъчета като на Гоблина. Ама не е същото. За 7 години трябваше да са измислили нещо повече. Хубав ден!

# 207
  • вятърничава
Аууууууууууууууу, сега видях, че моят корейски любим е в Париж, покрай седмицата на модата Heart Eyes!!! Утре отивам да го столквам Joy
роца, кажи му да се облича, да не ходи по парижките улици без яке. Фотосесиите са важни, но го мисля, да не настине WinkЗначи той в Париж, Роуон в Милано. Мерси Hug
Демонът не успя да ме заинтригува от двата изгледани епизода. Сигурно е защото не стигнах до пухкавия пуловер на вълнички. Отложих го, защото исках да наваксам с Tell Me That You Love Me и Welcome to Samdal-ri.
Гледам и риалитито Single's Inferno Сезон 3, нови участници, нови правила, нови флиртове. Забелязвам тенденция вече за трети път всички мъже харесват най-дребничката, слаба, беззащитна, миловидна и мълчалива, леко кифлее. А момичетата, които са открити, прями и естествени не ги оценяват. Обичат си корейските двуметрови момчета да се грижат за слаба жена. (А това постоянно отмятане, докосване на косата, през 5 секунди, направо ме подлудява.)
Много ме забавляват реакциите на коментаторите в студиото. Един е тях е любимият ми участник от сезон 2. Това не е първото му риалити, той е бивш морски пехотинец, ютубър. А вече преговаря и за участие във сериали. Предавания от този тип са трамплин за пробив в индустрията. Едно от момичетата в сезон 2, което се представи като начинаеща актриса, разпознах в The Matchmakers. Сред групата сватовничките на пазара имаше една начинаеща и наивна сладуранка.

# 208
  • пустинен пъпеш
Юн Ха Бин от  Single's Inferno Сезон 3   е с епизодична роля в ,,Моят демон" -[Секретар на Noh Soo An] (Еп. 2)Роля на гост.А друг от коментаторите в този сезон е Cho Kyu Hyun от Super Junior.

Последна редакция: нд, 21 яну 2024, 12:18 от rududu

# 209
  • пак на Рив Гош
Добро утро!
Роца, щеше да ми спреш сърцето като прочетох yoo. Направо бях грабнала чантата и на самолета за Париж.  
За малко да вадя сабята изпод фустите, но те размина.
Joy Joy Joy Аааа, твоят Yoo е свещен и неприкосновен, с него не се забърквам Grinning.

роца, кажи му да се облича, да не ходи по парижките улици без яке. Фотосесиите са важни, но го мисля, да не настине WinkЗначи той в Париж, Роуон в Милано. Мерси Hug
Демонът не успя да ме заинтригува от двата изгледани епизода. Сигурно е защото не стигнах до пухкавия пуловер на вълнички. Отложих го, защото исках да наваксам с Tell Me That You Love Me и Welcome to Samdal-ri.
Гледам и риалитито Single's Inferno Сезон 3, нови участници, нови правила, нови флиртове. Забелязвам тенденция вече за трети път всички мъже харесват най-дребничката, слаба, беззащитна, миловидна и мълчалива, леко кифлее. А момичетата, които са открити, прями и естествени не ги оценяват. Обичат си корейските двуметрови момчета да се грижат за слаба жена.
Ще му кажа да се облича (нищо, че го предпочитам не толкова навлечен Wink ), че вчера тук беше -5°C сутринта и около нулата по пладне. Сакън, да не го простудим младежа! Joy
Чонг Хе Ин също вчера пусна снимки от Галерията Диор, та явно и той е тук. Сега чакаме включване от Джуно от Диор и Пак Со Джун от Шанел и картинката ще е пълна Joy. Роуон и той може да се отбие, Париж е голям, има място за всички Joy.

Демонът не блести със сюжет, но е сладост за окото. Както казвах и по-горе, за мен най-запомнящите се моменти са тангото в 4ти епизод, пуловерът в 9ти и като цяло двамата хубави главни заедно. Иначе не е нищо, което да не сме гледали вече (дори и аз, с малкия ми стаж в драмите).

Не само корейските момчета обичат да се грижат за слаба жена, от други националности също, поне покрай личния ми опит Wink . Откритите, естествените и независимите момичета биват много често поставяни в графата "приятели" или "пич" без големи шансове за измъкване оттам Grinning.
Single's Inferno така и не ме грабва нещо. Щерката го гледа, та ме осведомява от време на време.

Аз събирам сили да започна A Bloody Lucky Day, но още се назландисвам. Намерих го в руските сайтове с озвучка, ама хем да гледам сюжет, дето не ме възторгва особено, хем и без гласа на любимеца ми... колебая се. Може би накрая ще опра колкото и да не ми се иска, до драмакуул.

Общи условия

Активация на акаунт