За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 9

• 28 802
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
  • България
Днес съм зомби.
Marry My Husband (2024)
Като го започнах, докато не го довърших, не си легнах.
Интересна история за втория шанс.
Не бих действала като главната, обаче съм имала такава "приятелка" като нейната.
Толкова са лепкави и мазни едновременно, че ти трябва доста време да се осъзнаеш и отлепиш.
Искаше ми се да видя как ще я накажат, хареса ми, че нямаше лиготии и омекване.
Всеки си получи заслуженото.

# 586
  • Варна
Аз пак да пусна грамофона - Marry My Husband комиксът е с по-логична история.

Сега съм на Perfect Marriage Revenge (еп. 2) и успоредно чета комикса. Интересно, как ще се развие по-нататък, защото има някои доста значими промени.

Какво не ми хареса в сериала:
- твърде коренна промяна в характера на героинята;
- защо героят я хваща за китката!? (тези корейци са луди, не стига, че в леглото ги снимат едва ли не с палта, ами и за ръка не може да се хванат???)

Какво ми харесва:
- страхотни декори и сценография;
- героинята е художничка (много уважавам талантливите хора);
- схемата с картините и ситуацията в болницата са по-интересни (в комикса е просто инцидент, мащехата не е замесена)

# 587
  • пак на Рив Гош
Оффффф, мислех да пропусна сериала с Минка, понеже преди време зачетох уебтуун-а и нещо не ме грабна. Пък и тя не ми е сред любимките. Но пък от толкова места го хвалят/ми го хвалите, че съм раздвоена Joy.

И аз чета в момента един уебтуун за вторите шансове, There Must Be Happy Endings, ама съм в процес да го зарежа, понеже Главната е една голяма бяла птица и ме нервира Grinning.
Но пък чета и едно разкошно японско бижу (уебтуун), което сякаш е направено в Студио Джибли, Amidst the Changing Seasons (ако някой иска да му хвърли едно око). Компенсира голямата бяла птица и сгрява душата ми.
Чета и други, де, но не всички ги чакам с еднакво нетърпение всяка седмица Wink.

# 588
The School Nurse Files
Не знам какво гледах. Наистина. Вината е на Нетфликс и избора, който ми дава. Не знам, защо има толкова положителни коментари?
Исках да видя колко по-абсурдно може да стане и повярвай те ми може да стане много, много, много абсурдно. Гледах цели два епизода Scream
Дали някой друг трябва да го гледа? НЕ.

Единственият уебтуун който в момента чета е Trash of the Count’s Family и това е, защото съм пристрастна към новелата и голяма част от геротите ги няма във втория том и ми липсват.

# 589
  • България
Рейтингът лъже.
Princess Agents (2017) също е с приличен рейтинг за вуксия и страхотен актьорски състав, но в крайна сметка не можах да го догледам. Скука в средновековен китайски стил 50 нюанса глупости. На европейските им изгледах около 10 минути и ми бяха много.
Оффффф, мислех да пропусна сериала с Минка, понеже преди време зачетох уебтуун-а и нещо не ме грабна. Пък и тя не ми е сред любимките. Но пък от толкова места го хвалят/ми го хвалите, че съм раздвоена Joy.
Коя е Минка? Grinning

# 590
# 591
Сега погледнах колко епизода е Непредсказуемо семейство, защото бях забравила и виждам изненада - били са предвидени 122, но са ги увеличили на 131. Не знаех, че и такива работи стават с корейските сериали...
А видях и коментар, според който това не било необичайно и имало случаи, при които дневни сериали са продължавани до над 150 епизода.

За разлика от американските, тук не вкарват нови герои и сюжетни линии - всичко си върви така, както се предвижда от първи епизод. Двойките са ясни от начало, тонът е един и същ (няма драма, само дразнещи елементи). В такъв случай се чудя, дали са го удължили защото е успешен, или сценаристите са осъзнали, че не могат да приключат всичко за предвиденото време.
Ако е второто, това обяснява защо в други дневни драми някои сюжетни линии (не от най-важните) изглеждаха изоставени.

# 592
  • Варна
Роца, Amid the Changing Seasons гледам го рисуват още. Някаква идея колко мислят да продължава? Аналогът със студио Ghibli автоматично ми грабна интереса Nerd, но не ми се започва ако скоро не планират приключване. С Колелото на времето от Р. Джордан се опарих и не ми се рискува повече с незавършени истории.

# 593
  • пак на Рив Гош
Моарейн, Danifin ти е отговорила, че става въпрос за главната от сериала, който те е държал будна до никое време Grinning

white duckling, нямам представа колко още епизода са предвидени, но като гледам колко сюжетни линии има и колко бавно се развива действието, бих предположила, поне още година. Аз вече съм им свикнала на прекъсванията за няколко месеца, пък даже и година, та не ми прави впечатление.
(незавършената история, която още не мога да простя, е сериалът Firefly Joy)

pppqqq, знам, че някои сериали могат да бъдат удължени при наличие на интерес (най-пресният пример беше с My Dearest, където добавиха 1 или 2 епизода), както и да ги намалят при липса на зрители. Та явно и твоят сериал за семейството е популярен и са му дали шанс.

# 594
# 595
  • Дубай
Ау, Дани ,много хубава компилация за успешен ден😉 по-скоро разсейващ де😋
Особено внимание обръщам на Вагабонд, легенда е тази сцена... Сън Ги и Сузи! Много ме е яд, че не направиха втори сезон.

А междувременно, аз отново гледам едно мини, което ми върви чудесно... Много са практични, защото за един ден може да изгледаш една драма.

Последна редакция: нд, 10 мар 2024, 13:09 от I.V

# 596
Процеса на ръчно правене на кимона и защо са толкова скъпи

# 597
  • пак на Рив Гош
Tuon, благодарности! Hug
Беше ми много интересно да видя наживо как се прави кимоно. Преди време бях чела за техниката yuzen, но сега я видях в действие. Прекрасни кимона!

Понеже нямам достатъчни сериали за гледане Joy, снощи захванах и Queen of Tears (2024). Първият епизод ми харесва.

# 598
  • София
Излезе ми сега във фейса новина за почитателите на BL драмите:

https://www.facebook.com/groups/555188978431677/permalink/1424809911469575/

В коментарите пише, че е копродукция, с китайски актьори и снимана в Китай, но под шапката на Тайланд, та затова прескача цензурата.

Скрит текст:
Добре че изгледах The Untamed - в Китай навсякъде по рекламите са само Xiao Zhan и Yibo. Една реклама мернах с Дилън Уанг и най-много 1-2 с актьори, които не разпознах. Пак заради The Untamed търсих като луда да опитам семена от лотус, та китайците все ме питаха откъде съм чувала за тях, защото се оказаха доста непопулярни в северната част. Ма си замълчах откъде ги знам Satisfied

Последна редакция: пн, 11 мар 2024, 16:37 от ElzaFB

# 599
Най-после догледах Korea-Khitan War. Не е моят филм, защото:
   Твърде много политика и Говорене.
   Много малко битки, военни стратегии и герои.

И все пак актьорите бяха страхотни и отдадени, сценарият вървеше устремено в посоката си. Мисля, че това е сериал за хард-феновете на исторически сериали. Те ще го харесат и оценят повече Green Heart

Общи условия

Активация на акаунт