За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 9

• 28 753
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
  • България
Romance of a Twin Flower (2023)
До около 30ти епизод гледах и беше добре, обаче върнаха една от главните злодейки и се започнаха големите драми, раздели, сигурно и рев е имало.
Не знам, прескочих предпоследните 10 епизода и направо на последния.
Нищо не съм пропуснала, но пък оценката ми от 10/10, стана 7/10.
Не до 40, максимум до 30 епизода трябва да бъдат.
И да не позволяват следващи сезони.

# 646
  • вятърничава
Роца, аз ти показах видрата, Tuon ти показа Chae Jong Hyeop. И само с това да останеш, няма да си пропуснала кой знае какво.
Tuon,колата си е кола, а Джеф си е Джеф. Разцъках му IG, имал е рожден ден на 6-ти март. 29г, не бих му дала и 20 на тоя бебчо.С ягодки черпи, сигурно е на диета. И котката му видях.

За актьорите, техните бракове, връзки и кариери - често се женят помежду си, сигурно това е по-лесно, знаят спецификата на занаята си. Ако се целуваш с колега, който ти е приятен е добре, но обратния вариант с някой неприятен, надменен, с лош дъх..... Confounded Много трудна е актьорската професия, но напливът от кандидати е голям. Агенциите си ги пазят, инвестирали са в тях, ако сгафят - много желаещи чакат да заемат мястото им. В Китай пък всичко зависи от ПМ.

Редактирах,сега видях какви съм ги писала снощи Flushed

Последна редакция: пн, 18 мар 2024, 16:02 от bb6

# 647
Привет!
Напоследък не попадам на нищо интересно. Не споделям въздишките по Шогун, опитах да загледам това с пърженото пиле, но не е моята чаша бира или както се казва там с кейка.

Неделно ми попадна това:
https://fb.watch/qSRlX7NmZC/

За разпускане се върнах на Love is sweet от 2020г. с Бай ЛУ и Ло Юн Си.
Спокойна неделна вечер!

аз също не съм впечатлена от Шогун. Едвам догледах 1- ви епизод и не си обеснявам високия рейтинг в imdb- 9

# 648
  • София
Приятели много ми хвалят новия "Шогун", аз още не съм стигнала до него. Старият сериал много ми харесваше като бях малка, но почти не го помня. Надявам се скоро да ми остане време и за него.

# 649
Роца, мисля, че това е от този тип продукции, които всеки сам трябва да пробва.Гледа се бързо, защото самите епизоди са кратки и като превъртиш началните надписи и пропуснеш тези в края остават около 20 минути на епизод.
Очаквах да е по-смешно.
Както каза една ученичка още в началото на първи епизод  - “Жалко, но завладяващо”.
Според една от героините той е най-перфектно изглеждащия мъж на света.

🤣🤣🤣🤣
Дори му се скара, че е правил упражнения и вече има плосък корем.
Обаче се разделят, защото Той си е поръчал пица с ананас. ОМГ. Scream Пица с ананас.Как може???Мръсник. Този същия любител на пица Хавай се влюбва в момичето, което става пилешка хапка. След като се превръща в KFC   бащата и влюбения търсят начин да я върнат по възможно най-скучния начин. През цялото време я мажат със сос, за да не изсъхне.
Развръзката
Скрит текст:
По времето на Чосон, важен министър е обезглавен и семейството му разпръснато из провинцията като роби. Синът му среща лилави извънземни и вижда как те стават хора с помощ на две машини (като тази в която Тя стана пиле). Разбира се, той не може да пази тайна и им открадват машините.
Горките извънземни остават на Земята. Няма какво друго да правят и отварят  ресторант за пилешки хапки.
След различни ситуации, битки и танци извънземните взимат пилешкото и се прибират.
Действието минава 50 години напред и Перфектният мъж (ПМ) е супер популярен изпълнител с хиляди фенове. За благодарност извънземните им дават устройство, което може да върне ПМ до момент  в миналото, който най-много желае, но всички хора ще загубят спомените си. Той е добър и влюбен в Пилешкото и избира да се върне  до деня преди машината да се появи при тях. Край.
За да се гледа трябва зрителя да си изчисти съзнанието и да си повтаря “Това е  уебтун, това е по  уебтун, това  е по ….” 😇🫣😁

И аз очаквах повече от Видрата, но те се държат като ученици в прогимназия. bb6 го нарече детски и има нещо вярно, но за бонбон на очите върши работа.

p.p. Kaто чуя пилешко в корейски сериал се сещам за Let’s have chicken for dinner tonight

# 650
Шогун е горе-долу като книгата. Някои неща са пропуснати, защото е кратък, други са променени (защото не отговарят на японската историческа реалност - има клипове по този въпрос в Ю туб). Това е класически роман, който е вдъхновен от исторически събития и личности, не се стреми да е забавен или романтичен. Има любовна история, но тя е мимолетна и е по-добре за зрителите, които не са запознати с романа или първия сериал, да не очакват много от нея (защото иначе ще се разочароват).
Иска ми се да беше по-светъл и да бяха наблегнали на някои битовизми от романа, които са пропуснати. Иначе ми харесва.

# 651
Какъв корейски сериал ще дават по Дисни+
Blood Free - трилър свързан с генно модифицираното култивирано месо.

# 652
  • България
Интересно звучи.
Ще започвам пети епизод от Strange Tales of Tang Dynasty (2022).
Не е нов сериал, но не съм го гледала и ми е много интересен.
Засега.
Криминални случаи, единият главен герой е ученик на съдия Ди, другият е искал да стане, но не го е огряло и е малко бесен заради това. Свиква.
Има някаква романтична линия, но не е в центъра на събитията.
Има и мистериозни моменти в криминалните загадки, май този път ще има и свръхестествено.

# 653
  • пак на Рив Гош
Моарейн, твоят детективски сериал звучи добре, отбелязах си го.

Tuon, мерси! Pizza с ананас ме спечели за сериала! Намирам, че тя е несправедливо подценявана Joy (водя подобни дискусии с фамилията всеки път като си поръчваме пица за вкъщи Joy)

p.p. Kaто чуя пилешко в корейски сериал се сещам за Let’s have chicken for dinner tonight
Аууу, откъде е този разкош и има ли пълна версия? Много ще ми върви в плейлистата за разходка вечер из наше село Joy.

Dr Slump (2024) - завършен, с 8*, което си е направо постижение, при положение, че в главната роля е Пак Шин Хе, която не понасям.
Имаше неща, които ми харесаха и други, които не ми.
Както казвах и преди няколко дни, хареса ми, че в сюжета засягаха темата за психичното здраве, особено в такова силно конкурентно общество като корейското и идеята, че бърнаута и депресията могат да се случат на всеки и че това е ОК да се отдръпнеш и да се погрижиш за себе си, вместо само да търпиш и понасяш.
Харесах и втората двойка, бяха ми много симпатични, отделно и Yoon Park ми е симпатичен.
Не ми хареса пиенето по повод и без повод, множеството пълнеж, на моменти неадекватните второстепенни герои и пълната инфантилност (особено на героя на Пак Хьон Шик). Беше сладко (aegyo), когато играеше Мин-Мин в "Бонг Сун", но на 30+ и за герой-лекар е нелепо. Накрая дори и на мен ми писна от сладост (а прагът ми на чувствителност в това отношение е висок).

Flowers Cherry Blossom И, понеже в Корея вече е пролет, малко черешов цвят за настроение Flowers Cherry Blossom:

Последно, да ви се похваля с последното попълнение в колекцията ми от нърдовски чаши за кафе/чай/шоколад и с вместимост, равна на бутилка соджу Joy
(аз още не съм разгадала всички картинки... някои се познават веднага, ама за други още се чудя)
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 19 мар 2024, 21:53 от Роца

# 654
Аз понеже гледам все немодерни сериали, познах само Гоблина и приятелката му (май на две места).

# 655
"Пилешката" песен е от филма The Box. А в главната роля е Chanyeol от ЕХО.

# 656
За съжаление Let’s have chicken for dinner tonight не влиза в официалния саундтрак на филма и феновете имат само това.

# 657
  • пак на Рив Гош
2в1, благодаря ти! Hug
Отбелязах си филма за гледане.
Жалко, че песента я няма отделно, на мен ми хареса.

# 658
  • пустинен пъпеш
Като споменахте ЕХО,напоследък слушам предимно техните изпълнения(много ми харесва музиката им),но те май имат разногласия,след опита на хваления като гениален и познат ни като10 принц от АС Byun Baek-hyun заедно с хореографа им да основе своя компания.
А тук прочетох интересна хипотеза за концепцията и смислово-пространствената свързаност на отделните им песни/клипове.

Последна редакция: ср, 20 мар 2024, 14:15 от rududu

# 659
Харесвам The Box и песента. Понякога когато половинката готви нещо с пиле му я пускам. 😂 Поне я кратка и я понася. Тайландката песен свързана с бекон я мрази и вероятно иска да метне тигана към мен. 😇

Oт кпоп групите мога да разпозная само Big Bang. Примерно в Кaйрос слушах Haru Haru

Общи условия

Активация на акаунт