Уреаплазма и Микоплазма - 5

• 40 315
  • 770
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Момичета отидох на гинеколог с моя резултат и ми каза че съм за уролог Astonished не беши ли редно да ми изпише ант.

Искайте 14 дневна терапия за вас и мъжа ви.

# 391
Здравейте мили хора след направени 9ти мес изследвания фемифлор плюс фертилити плюс вагинален днк уреарлазма и мик.цервикален днк уреаплазма и микоплазма ,урина културелно днк уреаплазма и мик ,стерилна урина ,обикн.урина.Микробиология ,цитонамазка и т.н излезна това

След този пср със симптоми реших да прекратя всички лекарства и единственото което приемах е фемме биозин лактажин и 2 таблетки залаин като 1 е за 7 дни .и излезна след това от онзи ден 8ми октомври пср пореден фемифлор плюс това

И сега шах и мат с пешката
Същите симптоми .На 16 съм на преглед при 5ти  лекар но категорично антибиотици не приемам повече защото ще се завърнат и другите неща .
Моля за мнение

# 392
Момичета отидох на гинеколог с моя резултат и ми каза че съм за уролог Astonished не беши ли редно да ми изпише ант.

Да  , благодаря ви!
Просто се ядосах , защото според гинеколожката ми проблема не бил гинекологичен и затова да съм отишла на уролог. Точно отидох с нагласата , че най -накрая ще почна лечение , след толкова мотане по лекари....

# 393
РедБул, колко дни след лактажин и сие пусна изследването?
За мен, за да няма ефект върху кандидата, значи не е албиканс и има нужда и от орален прием на антимикотик.

# 394
20 дни след лактажин и залаин
Като тези 2те по собствена преценка ги слагах .Защото ми дойде до гуша да се моля за адекватно лечение за да се изчиснят предните неща .Реално всичко друго освен пептото и стреп. Канд останаха като стрептото са под 1%  а кандидата отново сепояви след прием на зинат 10 дни както казах предният път

# 395
  • София

Да  , благодаря ви!
Просто се ядосах , защото според гинеколожката ми проблема не бил гинекологичен и затова да съм отишла на уролог. Точно отидох с нагласата , че най -накрая ще почна лечение , след толкова мотане по лекари....

Ако правите често цистити е добре да се посъветвате с уролог. Ако ви наболява ниско долу,или в близост до бъбреците е хубаво да поискате и преглед за камъни и песъчинки в бъбреците. Доста от инфекциите в дамската полова система са свързани с
пикочо-отделителната система. За бъбреците ви го казвам, защото аз съм с два вида уреаплазма. Изписан ми е антибиотик за 7 дена на мен и ММ. Бях посъветвана да ме види и уролог, защото имам и цистити. Понякога покрай тях стават песъчинки и камъни. Това е за моя случай. Вижте и хомеопатични лекарства, ако има за случая ви. Успех с лекуването!

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 19:41 от ellarose

# 396
20 дни след лактажин и залаин
Като тези 2те по собствена преценка ги слагах .Защото ми дойде до гуша да се моля за адекватно лечение за да се изчиснят предните неща .Реално всичко друго освен пептото и стреп. Канд останаха като стрептото са под 1%  а кандидата отново сепояви след прием на зинат 10 дни както казах предният път
Виж да направиш антимикограма. Да се види точно кой вид кандида е, и антибиограма към нея. Иначе насляпо виждаш не става.
Браво за лактобацилите Heart

# 397
  • София

Да  , благодаря ви!

Имам този вид уреаплазма. Настоявайте, ако трябва за двоен антибиотик и по-дълъг прием. Абсолютно никакво полово сношение освен с предпазни средства. Като ви мине новият курс на лечение се пуска контрола след няколко седмици. Няма да е лошо и вагинални свещи да си слагате. Задължително с пробиотик за двама ви.

# 398
Минавам да споделя предписаното лечение -10 дена Доксициклин по 2 таб. На ден и за партньора и пробиотик ....  на антибиограмата излезе че съм чувствителна към него... дано помогне !

# 399
Дами... тепърва ще прочета всички 5 теми, но сега идвам тотално незапозната, емоционална.
Моята история е следната - февруари кухо яйце, юни извънматочна с премахната тръба. Направихме сега цветна снима - проходима е, но по-трудно.
Направихме в надежда ВСИЧКИ изследвания. Хормони - перфектни. Яйчников резерв - перфектен. Генетика и тромбофилия - няма проблем. Никакви болести и физиологични проблеми. Спермограма с ДНК фрагментация - перфектна.
И сега излезе микробиологията и вирисулогията, които са позитивни за Gardnerella vaginalis и Ureaplasma urealyticu.
Беше шок. Симптоми и двамата нямаме никакви, нито цистит, нито течение, нитой н и щ о. Секс с други хора не сме правили от години, откакто сме заедно... не мога да си представя ако е от предишен сексуален партньор от колко години ги носим...
Моля ви кажете ми - вярно ли това е била причината за извънматочната?
Лекува ли се?
Много ли е трудно?
Супер притеснена съм. Не мога да изживея още един аборт, много искаме и бебе, а вече съм на 33 години... нямаме много време за губене.

# 400
Уреаплазма не води до непроходимост на тръби, хламидия го прави.
Уреаплазма може да е причина за мисед обаче. Или за усложнения в късни месеци. Не че няма бременни с уреаплазма, но се следят и лекуват, за да се държи под контрол в някакви нива.
Гарднерела е следствие от уреаплазма - при мен беше така. Уреплазма действа на бекграунд, компрометира влагалищната флора, унищожава лактобацилите, което дава поле за изява на бактериите, които обичайно си виреят във влагалището, а именно гарднерела вагиналис, мобилинкус, и др.
Ще се излекувате, не се притеснявай.
Важните неща, за да ти спестя четене, са:
1. Схема на лечение поне 10 дни, със антибиограма задължително.
2. Стриктно спазване на часовете на прием на таблетките.
3. Добавка към лечението - Микомакс, на всеки 3 дни по таблетка (1-4-7-10 ден, за да покрие целия курс антибиотик)
4. Избягвайте млечни храни поне 2 часа преди и след хапче.
5. Без секс докато трае лечението, след това с презерватив, докато не видите отрицателни резултати.
6. Пуснете ги поне 30 дни след последното изпито хапче.

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 09:32 от Café del Mar

# 401
  • София
Кафе дел Мар след колко време успя да се отървеш от уреаплазмата?

# 402
Лечението ми беше 10 дни Доксициклин и вагинално Флуомизин и Полижинакс, плюс Микомакс. Имам си оплаквания периодично все още, въпреки че контролите ми са отрицателни.

# 403
Аз искам да попитам във връзка със симптомите на уреаплазма, някой от вас имал ли е цистит след Секс и само след секс, през другото време не? Защото съм с отрицателна проба след лечения 2 пъти, но тези симптоми не утихват. Правя ли секс и цистита и е на лице, през другото време нямам. И се чудя това има ли общо с уреаплазмата или да търся нещо друго.

# 404
Аз искам да попитам във връзка със симптомите на уреаплазма, някой от вас имал ли е цистит след Секс и само след секс, през другото време не? Защото съм с отрицателна проба след лечения 2 пъти, но тези симптоми не утихват. Правя ли секс и цистита и е на лице, през другото време нямам. И се чудя това има ли общо с уреаплазмата или да търся нещо друго.
Сестра ми е така, няма уреаплазма, нито мико, нито нищо друго.

Общи условия

Активация на акаунт