Уреаплазма и Микоплазма - 5

• 40 298
  • 770
  •   1
Отговори
# 375
Не съм получила нищо

# 376
Но как така, нали трябва да си разберете и видите резултата? Дават картонче с касовата бележка, или по телефона като смс изпращат данни за вход - парола и потребителско име.
Вижте си в съобщенията, още от деня когато са получили пробата, Ви завеждат в системата. Или звънете настоятелно.

# 377
Здравей те свързах се
Имам резултат
Има бактерия дета прави бактериална вагиноза  и рецидивипащи цистити
Не е уреоплазма  и микоплазма
Лечение 10 дни с антибиотик  и вагинален крем
Бъдете  здрави  щепиша как върви лечение

# 378
Успех с лечението !
Ешерихия коли ли е изолирана?

# 379
Не
Atopobium vaginae
Лекарската каза бактериална вагиноза
Доколкото чета е упорито  правило биофилм  пожелайте  ми успех

# 380
Ако от цял Фемофлор  само това е изолирано, сте късметлийка Simple Smile
Това е безобидна бактерийка, не се притеснявайте. Не е свързана с цистит обаче.
Нещо за лактобацили споменаха ли Ви - обичайно са липсващи при такива бактерии и изисква терапия с пробиотик, вагинален. Важно е, защото това е естествената защита на влагалището, ако нямаме лактобацили, се развиват бактерии като тази.

# 381

Леарката каза ,че имам други  бактерии но тази е в червено

# 382
Да, има разни бактерийки, но с правилна терапия ще се изчисти всичко.
Накрая направете и курс с лактобацили (Гинофилус), сега имате добро количество (това в зелено което е), но след лекарствата е възможно да намалеят доста.
Успех Heart

# 383
Благодаря  бъдете здрави   вие!

Накрая направете и курс с лактобацили (Гинофилус), сега имате добро количество (това в зелено което е), но след лекарствата е възможно да намалеят доста.
Успех Heart
[/quote]
Успех Heart

# 384
  • София
При мен положителен резултат пак (след 40 дни от лечението)
Няма да продължаваме лечението и приемаме, че е нормално състояние.

Категорично отхвърля продължителни лечения с антибиотици за нещо като уреаплазмата, а после и гъбички евентуално да се лекуват. При положение, че дори не е нещо опасно и е на път да се приеме като нормално състояние, протоколите за справянето с нея не показват нужда от тровене с антибиотици за дълъг период от време. И ако има резултат, то най-вероятно би бил временен, впоследствие отново може да се появи. И става порочен кръг.
Счита се, че ударна доза за кратък период, ако не се справи с нея, значи се приема като нормално състояние и няма смисъл.

# 385
Съжалявам да чуя това...
Когато си пусна урината за посявка и излезна положителна - ти казах, че схемата ти на лечение е неадекватна и няма да има резултат, най-вероятно. Не може с 2 хапчета Азакс да утрепеш нещо, което има цикъл на делене през определен интервал, разточен във времето. Микробиолозите са го написали: при такова бавно делене на микроорганизма трябва дълъг курс лечение, за да се изчисти всичко.
Съветът ми е или да си искаш схема с Доксициклин за 10 дни, 14 още по-добре. Или схемата с Доксициклин и Азитрокс. Златен стандарт са и двете. В схемата се включва и Микомакс, общо 4 таблетки през интервал 1-4-7-10.
И вагинално също се покрива (Флуомизин, Полижинакс).
Убедена съм, че ще имаш отрицателен резултат след това.
Аз разбирам да си опитала няколко курса с АБ, без резултат, и да се откажеш, за да не се тровиш повече...Но не е така.
Не знам на колко години си и обмисляш ли бременност, но ако да - не оставяй нещата така...Blue Heart

# 386
  • София
Кандидата поне я оправихме Simple Smile
Честно казано и аз бях в чуденка - достатъчно ли е това, не е ли, какво да пия, да не пия още и тн. Като цяло не обичам да се доверявам на сляпо и доста прочетох по темата, всъщност се оказва, че е прав относно лечението. Явно доксито и азитромицина са главни действащи лица Simple Smile Не планирам бременност, но така или иначе при него ще се проследява, та ще видим, живот и здраве някой ден Simple Smile

Давам този линк, като събирателен за инфо - https://www.cdc.gov/std/treatment-guidelines/urethritis-and-cervicitis.htm

# 387
  • София
Аз не бих се отказала да лекувам уреаплазма,някак си не приемам постоянно да имам течение и други неприятни симптоми.Боря се от една година,4 курса на лечение с антибиограма по 14 дни,при 3 от тях и мъжът ми се лекува,ноооо...отново полож.резултат.Аз си го обяснявам като презаразяване,защото при партньора тестовете са отрицателни,той няма антибиограма и пие като моите ангибиотици,но му предписват за 7 дни,а ни за 14 като мен.И като махнем презерватива след лечението-отново същите симптоми...Чувствам се като прокажена,отвратително повлия цялата тази сага на самочувствието ми и желанието за интимност...не знам какво да правя.То е ясно,че пак ще пия антибиотик,но нямам идея как ще убедя мъжът ми да пие с мен след толкова хапчета и отриц.показатели при него😒
Защо им е толкова трудно и страшно на мъжете-не знам....

# 388
Момичета отидох на гинеколог с моя резултат и ми каза че съм за уролог Astonished не беши ли редно да ми изпише ант.

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 16:20 от jasmina_12

# 389
Венеролог, уролог, друг гинеколог...
Някой, който знае какво е уреаплазма парвум Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт