Уреаплазма и Микоплазма - 5

• 40 332
  • 770
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте! Някой може ли да ми разчете изследванията?

# 421
Здравей!
Не знам какво е налагало да се изследва ендометриална тъкан, но...резултатите биха били същите и от цервикален секрет...
Има изолирана уреаплазма, не разбирам кой от двата вида обаче (възможно ли е и двата..?), което е породило нарушение на вагиналната флора - нямаш лактобацили, а на тяхно място са се размножили някои бактерийки, обичайно населяващи влагалището, но в минимални количества.
Важно е да се уточни коя уреаплазма е изолирана и според това да се назначи курс с подходящ АБ.
След това можеш да мислиш за терапия с вагинален пробиотик.
Другите съвети при уреаплазма са няколко поста назад Heart

# 422
Café del Mar аз искам да ти благодаря за думите отпреди няколко дни - много ме успокоиха.
Кой вагинален пробиотик препоръчваш?

# 423
Нали за това сме тук, да си помагаме кой с каквото може и да си вдъхваме кураж, в крайна сметка нищо кой знае какво не е тази уреаплазма, не се умира от нея Hug
Относно вагиналните пробиотици - нямаме особено голям избор на пазара, да не кажа никакъв, но можеш да редувал Гинофилус и Лактажин, съдържат няколко различни щама лактобацили. След лечението, можеш да си вземеш млечна киселина под формата на глобули Вагизан - те ще подготвят средата за лактобацилите, за 3-4 вечери можеш да слагаш и след това започваш с пробиотиците, 7-10 вечери. После като даваш секрет за контролата, искай да ти направят и директна микроскопия на влаг.секрет, за да се види как са лактобацилите. Поне 2 седмици е добре да минат след последната глобулка, да е след цикъл също така. Намести ги времево нещата, че да може хем тези условия да са налице, хем да са минали 30-40 дни от последното хапче Доксициклин.

# 424
Здравейте мили хора. Тъй като след раждането какви ли не бактерии нямах и гъби,изчистих го ,но 2 пъти лекувам Гарднерела. Та реших да си пусна в Геника пср тест за уреаплазма и микоплазма,хламидия. Излезнаха + за уреаплазма. Бях заявила и антибиограма ,но явно са сметнали ,че не е нужда. Качвам ви изследването.

А това е обикновената ми микробиология след лечението на Гарднерелата.

До тук добре. Изписана ми е терапия антибиотик Таваник. Док каза от 10 до 14 дни. Противогъбични и вагинални ,та въпроса ми е как е най-добре 10 или 14 дни да го взимаме? И някой пил ли е същия антибиотик? Дали ще подейства ,чета за Доксициклин ,че бил много ефикасен. Партньора също ще се лекува после сме на контрола. Благодаря

# 425
Таваник е с активна съставка левофлоксацин, която се изписва точно при уреаплазма парвум. 10 дни е мин.продължителност на лечението, но ако имате как, направете и 14. Явно е в ниско микробно число и затова няма антибиограма.
След лечението прилагай вагинални пробиотици, задължително.
Интересно ми е дали по време на бременност си я носила безсимптомно?

# 426
Аз след четенето тук настоявах да минем директно на по-дългия протокол, защото не мога да си представя 2 месеца лечение и чакане за изследване, за да се окаже, че не сме го изчистили.
Затова сега ще пием доксициклина 15 дни, вместо 10. Препоръката от тук за още един антибиотик - никой лекар около мен не я приема за първи опит за лечение.
Надявам се 15 дни да е достатъчно Simple Smile

# 427
Таваник е с активна съставка левофлоксацин, която се изписва точно при уреаплазма парвум. 10 дни е мин.продължителност на лечението, но ако имате как, направете и 14. Явно е в ниско микробно число и затова няма антибиограма.
След лечението прилагай вагинални пробиотици, задължително.
Интересно ми е дали по време на бременност си я носила безсимптомно?
По време на бременността постоянно имах сърбежи. Пускай в Рамус микро и не излизаше нищо. Даже влагалищна честота 1 степен. Какво ли не завирах отдолу да потуша симптомите. Преди да разбера ,че съм бременна ми излезна Гарднерела пак и док каза само вагинални Макмирор и само това слагах,след месец пак симптоми. Та отдавна си имам оплаквания. И за това се реших да пусна по-задълбочени изследвания тъй като никога не съм си пускала. С мъжа ми сме от 2011 г заедно та от тогава си я влачим. Не съм имала проблеми с бременността,родих си нормално.

# 428
Чудо на чудесата си, значи, или парвум не е така агресивен при бременност явно...
Хубаво е, че споделяш личен опит тук, доста сме дамите, които плануваме бременност и всеобщ страх е, че уреаплазмата е проблем и за зачеване, и за успешно износване.

# 429
Чудо на чудесата си, значи, или парвум не е така агресивен при бременност явно...
Хубаво е, че споделяш личен опит тук, доста сме дамите, които плануваме бременност и всеобщ страх е, че уреаплазмата е проблем и за зачеване, и за успешно износване.
Даже това ми е втора бременност. Имам голям син на 10 г. Аз не съм му изневерявала със сигурност. За него не знам естествено ,но по мои наблюдения мисля ,че и той не е. Първия път забременях от 3-тия месец ,сега с второто забременяване имах проблем. 8 месеца не се получаваше и започнах изследвания като спермограма на ,която излезна намалено количество и подвижност на сперматозоидите (сега чета ,че уреаплазмата може да влуши спермограмата) ,но тогава не бях запозната. Той пи разни стимуланти и прахчета,при мен тсх беше малко по-високо и започнах хормон та май беше комплексно. И все пак когато най-неочаквах забременях. Даже имах ерозио на шийката на матката с цитонамазка ПАП 2.Родих без проблем.

# 430
Дами, а аз забравих да попитам за моя мъж - назначиха му същото лечение като мен, но не се е изследвал. Сега се замислих - не трябваше ли и на него да му направят антибиограма или когато аз имам е достатъчно доксициклин? И според вас 14 дни ще е достатъчно ли там?

# 431
  • София
Моят мъж се изследва 3 пъти и все беше отрицателен,а аз положителна.Та затова имам чувството,че се въртим в омагьосан кръг-той пие като моите антибиотици,но дали не му действат или курсът от 10 дни не е достатъчен-не знаем.И няма как да знам след месец дали е изчистен от уреаплазмата.

# 432
Когато единия има, по дифолт се счита, че и другият има, затова не го тестват, а директно му изписват лечение.
При няколко неуспешни лечения обаче бих търсила антибиограма и за партньора, отделно от моята.
10-14 дни е достатъчен курс на лечение.

Всякакви неща съм чела за уреаплазмата, включително и че човек е имал оплаквания, бил е с отрицателни резултати от еякулат, от уретрален секрет също, накрая се примолил за биопсия на бъбрек и там се изолирала. Но, ако всеки подходи с тези истории, или подобни, без дори да е преминал през нормален курс с АБ - то да вземем да се гръмнем всички предварително и да си спестим мъките отсега Simple Smile
Всеки организъм е индивидуален и личната история на някого не е съотносима с него...затова е хубаво да се следва някакъв стандартен протокол, и едва ако се налага - да се търси индивидуален.

# 433
Аз когато излезнах + не сме пускали и на мъжа ми директно и той започна лечение. След лечението док каза ,че ще вземем и на него освен и на мен. Тя беше изписала антибиотик за 7 дни ,но прочетох ,че минимум 10 дни е лечението и я помолих да изпише още кутии. Иначе вие,които сте + за парвум имали ли сте симптоми и какви?

# 434
Дами, поради някаква причина, не ми е изписано противогъбично след антибиотика и няма как да го взема без рецепта Disappointed Relieved А чета, че трябва.
Покрай една стара рецепта имам останали 3 броя Микомакс и цяла опаковка Гиналгин - в срок на годност са.
Според вас добра идея ли е след лечението с антибиотик мъжа ми да изпие за три дни Микомакс и аз 10 дни да си слагам Гиналгин? Или просто да изпием по един Микомакс двамата след лечението? Притеснявам се след 14 дни антибиотик - след това 10 дни Гиналгин да не е твърде много.

Общи условия

Активация на акаунт