Уреаплазма и Микоплазма - 5

• 40 366
  • 770
  •   1
Отговори
# 435
Дами, поради някаква причина, не ми е изписано противогъбично след антибиотика и няма как да го взема без рецепта Disappointed Relieved А чета, че трябва.
Покрай една стара рецепта имам останали 3 броя Микомакс и цяла опаковка Гиналгин - в срок на годност са.
Според вас добра идея ли е след лечението с антибиотик мъжа ми да изпие за три дни Микомакс и аз 10 дни да си слагам Гиналгин? Или просто да изпием по един Микомакс двамата след лечението? Притеснявам се след 14 дни антибиотик - след това 10 дни Гиналгин да не е твърде много.
На мен ми е изписано противогъбично на 1,5 и 10 ден. Според мен щом до сега не сте имали проблем е достатъчно през устата да вземете противогъбично еднократно. Хубаво е и пробиотик да се пие по-дълго време.

# 436
Хубаво е да се покрие целия курс на лечение с АБ, тоест, като е 10 дни, взима се микомакс или дифлукан на 1, 4, 7 и 10 ден.
Все в някоя аптека ще ти дадат, не се отказвай, просто си попаднала на неподходяща. Иди в някоя малка квартална, в големите вериги се правят на интересни.
Вагинално - на мъжът ми беше изписан Макмирор крем, без рецепта е. Клотримазол крем също е без рецепта.
Орален прием е достатъчен, няма нужда и долу. На мен ми беше изписано Флуомизин и Полижинакс да слагам. Орален антимикотик си взех сама.

# 437
Здравейте, включвам се тук. Цяло лято влача някакви гъбични инфекции и дразнене и реших сега без проявени симптоми да направя Фемифлор. Това е резултатът. Гинеколожката ми каза, че като повечето бактерии като не са над 10^5 не се лекуват, но ми предписа Авилокс за 7 дни без антибиограма. На мен този подход не ми хареса, особено като уреаплазма преди 2 години нямах въобще и отидох при друг лекар, който се съгласи с мен и ми взе секрет за антибиограма и микробиология и сега чакам резултати от Геника. Забелязвам, че на повечето в резултатите са увеличени и други микроби като гарданела и стафилококи, не знам дали заради уреаплазмата. Та сега лекувам гъбичките и чакам резултати и гадно дълго антибиотично лечение.

# 438
Редно е първо да се започне с уреаплазмата, едновременно с нея вагинално да се слага нещо за другите бактерии, а паралелно - да се приема антимикотик по схема 1-4-7-10, за 10дневен курс с АБ.

# 439
Здравейте, включвам се тук. Цяло лято влача някакви гъбични инфекции и дразнене и реших сега без проявени симптоми да направя Фемифлор. Това е резултатът. Гинеколожката ми каза, че като повечето бактерии като не са над 10^5 не се лекуват, но ми предписа Авилокс за 7 дни без антибиограма. На мен този подход не ми хареса, особено като уреаплазма преди 2 години нямах въобще и отидох при друг лекар, който се съгласи с мен и ми взе секрет за антибиограма и микробиология и сега чакам резултати от Геника. Забелязвам, че на повечето в резултатите са увеличени и други микроби като гарданела и стафилококи, не знам дали заради уреаплазмата. Та сега лекувам гъбичките и чакам резултати и гадно дълго антибиотично лечение.

Аз така дълго време си лекувах гъбички. После излизаха стрептококи,после гаднерела 2 пъти и накрая поисках изследване. Излезна + на уреаплазма без антибиограма. Посъветвах се с 2 гинеколози ,които казаха антибиотик. Моята лекарка ми изписа Таваник за 7 дни ,но след като прочетох ,че е недостатъчно поисках да ми изпише още кутии. Та 14 дни ще го пием. При мен нямаше микробно число на изследването.

# 440
Слагам силвержин за бактериите в момента, пия  пробиотици и чакам тази седмица антибиограмата. Като излезе ще си искам дълъг курс антибиотик и през устата противогъбично.

# 441
Слагам силвержин за бактериите в момента, пия  пробиотици и чакам тази седмица антибиограмата. Като излезе ще си искам дълъг курс антибиотик и през устата противогъбично.
Аз бях платила за антибиограма ,но така и не я направиха. Пише ,че микробното число е ниско и не смятали за нужно. Но двама лекари казаха ,че трябва да се лекува. Дано в унищожа с тоя Таваник.

# 442
Не че са счели за ненужно, просто антибиограма се прави при микробно число над 10 на някоя степен, но не помня на коя.

# 443
Не че са счели за ненужно, просто антибиограма се прави при микробно число над 10 на някоя степен, но не помня на коя.
Да,ясно ми е и по тази логика не би трябвало да се лекува така ли?

# 444
Различни са мненията по въпроса и всеки лекар ще ти каже различно...зависи от конкретния случай. Ако ти създава проблем, и ако плануваш бременност - лекуваш се. Ако не ти създава проблем, или след много курсове на лечение все си седи с това микробно число - счита се за латентна форма.

# 445
Значи, в шок съм от новите ми резултати. Виждате по-горе колко много бактерии и то не в толкова ниски количества се изолират. Днес от Геника ми излиза микробиология  - абсолютно чиста - това стафилококи, кандида от фемифлор все едно не съществуват. За уреаплазмата излезе Уреаплазма парвум, но било в много ниски количества и не се прилагало антибиограма, как 10.4.9 при фемифлор е ниско количество??? И сега какво, ще се лекувам на сляпо с антибиотици. Ще звънна на Геника да проверя защо така си противоречат изследванията и да видя с гинеколога какво да правя. Тя видя кандидата на прегледа, то се виждаше, имах и дразнене, което вече поолекна от глобулките и няма как да се направи нова микробиология сега. Чудя се дали да не пробвам една урина да дам в друга лаборатория да видя там дали ще даде възможност за антибиограма, че така е много тъпо.

# 446
Интересното в случая е, че си пила Авелокс (който е точно за парвум), но не е повлиял. Колко дни го пи?

# 447
Не съм го пила, предписаха ми го и исках първо антибиограма да видим дали ще повлияе. То едното изследване е взето миналия четвъртък, другото в понеделник. Иначе ми е предписан за 7 дни.

# 448
Поне 10 е хубаво да го взимаш, така че действай с това и да се похвалиш скоро с отрицателен резултат Simple Smile

# 449
И при мен нямаше антибиограма от Геника. На мен ми изписаха Таваник (левофлоксацин) за 7 дни ,обаче с четене разбрах ,че е прекалено малко и исках на гинеколожката да ми изпише по още една кутия с моя мъж да пием 14 дни. Та днес ми е 10 ден от приема и мога да кажа ,че тия сърбежи от време на време ,които имах ги няма вече. Много се надявам да се е махнала. Ще видим и като ми дойде цикъла тъй ,като около цикъл сърбежа се засилваше. Интересно ми е другите какви симптоми имахте ?

Общи условия

Активация на акаунт