Уреаплазма и Микоплазма - 5

• 40 415
  • 770
  •   1
Отговори
# 450
Август след едно спа получих рязък много силен сърбеж и раздразнение, ама много гадно - по-силно от кандида, което при микробиология и цитонамазка остана като неизяснена инфекция, и от време на време някакви сърбежи за по ден, два, плюс по-често уриниране понякога и леко дразнене, за което пих уринал и лекувах гъбички. Но се усъмних, че може да има нещо и затова си поисках фемифлор, въпреки че гинеколожката ми викаше, че нищо ми няма и само си давам парите.
 На мен ми отказаха да ми предпишат още антибиотик, че то било много малко, щом не стигало за антибиограма и затова в понеделник имам час при дерматолог-венеролог, който ми е лекувал една друга инфекция и знам, че ще подходи сериозно. Плюс се разбрах с една лаборатория да ми пуснат урина с антибиограма ако случайно там има повече, щом имах  дразнене при уриниране.

# 451
При мен симптомите са ужасно парене и дискомфорт всеки ден без пропуск.  И за съжаление лечението всеки път е неуспешно.
hoaxy къде и при кой ще ходиш на дерматолог-венеролог?

# 452
  • София

Може ли да коментирате на какво се дължи завишения АМХ? Пускан е на 4 ден от цикъла. Имам скоро правена цитонамазка 1 група.

# 453
Sunn, не е в София. Нека мина други ден да видя какво ще ми каже, но предполагам ще ми изпише класическото лечение като за първи път.

# 454
При мен симптомите са ужасно парене и дискомфорт всеки ден без пропуск.  И за съжаление лечението всеки път е неуспешно.
Уринарни или вагинални са ви симптомите?

# 455

Може ли да коментирате на какво се дължи завишения АМХ? Пускан е на 4 ден от цикъла. Имам скоро правена цитонамазка 1 група.
Обикновено АМХ се покачва про поликистоза. Зависи на колко години сте,от това на колко сте била при първи цикъл и ... общо взето ЯР. Отделно четох някъде,че се влияе и от вит. Д
Реално не е завишен чак толкова много.
Пък и се гледа целия набор от полови хормони. При мен FSH беше над 12 ,АМХ-0,6 и си имам син на 5 години. Та.....не вади нещата от контекста,за да не се панираш

# 456
Уринарни или вагинални са ви симптомите?
При мен бяха вагинални. И 3 пъти лекувам Гарднерела. Веднъж през живота си съм имала цистит,който се повлия много добре от 2 прахчета Монурал и повече не съм имала проблеми. Но тези чести вагинални инфекции ме побъркаха и сама реших да си пусна изследвания та цъфнах. Предполагам ,че и в малко микробно число да е Уреаплазмата пак би създала проблеми.

# 457
Здравейте момичета,
Пих  10 дена антибиотика ,но гинеколожката ми каза да пусна изследване 10 дена след края на лечението, но виждам , че на повечето от вас казват поне  месец след това да се направи повторното изследване.
 Изследването е отрицателно ,което е супер , в интернет пише че ако се пусне контрола по -рано може да е фалшиво положителен ... да лежа ли на тази кълка се чудя.
А симптомите ,като болка долу и при уриниране док. Каза че е заради антибиотика гъбички или бактериална вагиноза, та сега чакам и микробилогията.
Ужас... затворен кръг от гъбички и бактерии ли е това.
В четв. Съм на уролог , защото според едн а от гинеколожките  при които ходих , докато се лутах да открия проблема каза ще проблемите ми са от там

# 458
Нормално е да имаш болки все още, от уреаплазмата е, ще отнеме време, доксто отшумят симптомите.
10 дни е безумно ранен срок за пускане на контрола, може да е фалшиво отрицателна и фалшиво положителна. 30 дни е минимумът.
Сега обърни внимание на вагиналната флора, имаш нужда да я заселиш с лактобацили спешно.
Можеш да приемаш Д Маноза - за оплакванията. От уролог нямаш нужда...ще ти изпише нещо добавка с червена боровинка и д маноза, но те съветвам да си вземеш чиста Д маноза само.

# 459
  • София
Здравейте! Имах два вида уреаплазма. Имах изписан антибиотик за 7 дена и след него пробиотик. На 18 ден след приключване на антибиотика пуснах контрола и излезе негативна. Възможно ли е контролата ми след антибиотика да е грешна, защото чета, че се пускала горе-долу на 30 ден след антибиотик? Мисля да пусна още една контрола. Чета, че е хубаво да се дава по-дълъг прием 10 или 14 дена. Възможно ли е да се е махнала уреаплазмата ми?

# 460
Всичко е възможно и затова се пуска контрола, и то няколко пъти, за да е сигурно Simple Smile Пусни след месец, после след още един, за да ти е мирна главата.

# 461
Нормално е да имаш болки все още, от уреаплазмата е, ще отнеме време, доксто отшумят симптомите.
10 дни е безумно ранен срок за пускане на контрола, може да е фалшиво отрицателна и фалшиво положителна. 30 дни е минимумът.
Сега обърни внимание на вагиналната флора, имаш нужда да я заселиш с лактобацили спешно.
Можеш да приемаш Д Маноза - за оплакванията. От уролог нямаш нужда...ще ти изпише нещо добавка с червена боровинка и д маноза, но те съветвам да си вземеш чиста Д маноза само.
Послушайте Cafe del Mar,благодарение на нейните съвети пих след аб -д маноза, и ми повлия много добре.
След аб още доста време имах сърбеж и дискомфорт,а 7-10дни след като пих д -маноза всичко изчезна!
И се поуспокоих, точно сега става месец след аб и трябва да направя контрола-но от вчера пак изпитвам лек дискомфорт и съм леко притеснена ,че не съм се оттървала от уреаплазмата Sad((

# 462
Cafe del Mar, много ти благодар за съветите.
Освен Макмирора имам и изписан Неоренал , което до колкото разбирам е екстрат от листа от бреза , но като приключа а Неоренал ще взема , това което ми препоръча.

# 463
И при мен се връщаха и изчезваха оплакванията, сега ми е първият месец, в който нямам оплаквания, 4ти след лечението...
На Thea Heart трябва да сме благодарни, защото ако не беше тя, аз да си бях продължила с Урикод и Уробиотик, които са с червена боровинка, а тя дразни стените на уретрата, за разлика от Д Манозата в чист вид.

# 464
И при мен се връщаха и изчезваха оплакванията, сега ми е първият месец, в който нямам оплаквания, 4ти след лечението...
На Thea Heart трябва да сме благодарни, защото ако не беше тя, аз да си бях продължила с Урикод и Уробиотик, които са с червена боровинка, а тя дразни стените на уретрата, за разлика от Д Манозата в чист вид.
Радвам се, че съм била полезна! Това, което също споменаваш и за пробиотиците е много важно! Като започнах по-сериозно да приемам пробиотици( само през устата, защото аз лично не обичам да си слагам глобули 😄) усещам положителна разлика! Даже някои уролози препоръчват пробиотиците да се приемат 6 месеца и нагоре. Аз приемам Астарте. Само да не е с червена боровинка пробиотика- всичко е точно.

Общи условия

Активация на акаунт