Уреаплазма и Микоплазма - 5

• 37 972
  • 770
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте отново. След като приключа курса с АБ, но симптомите на цистит отшумят, а след няколка дни се върнат, да разбирам, че още си я нося уреаплазмата? Моля Ви насочете ме към добър лекар в София, който ще ми изпише адекватно и дълго лечение.
Ето ви много добър лекар в София, който не претупва пациентите, праща за допълнителни изследвания и изписва адекватно лечение.

Работи в МЦ Калимат и в ИСУЛ.

# 631
Здравейте!
Това е резултата ми от микробиологията.
Може ли мнение? Гинеколожката ми изписа Макмирор таблетки за 6 дни по 3 пъти на ден и Макмирор глобули за 12 дена по 1 на ден вечер. Пробиотик не ми изписа. Дали е възможно да се е получила бактериална вагиноза от това, че не пих пробиотик по време на лечение (с антибиотик) на Уреаплазма?
Кандида е отрицателна, нали?

# 632
Още една типична грешка на АГ. Изписват лечение и после никаква опашка от вагинален пробиотик.
Галина, и да беше пила пробиотик през устата, все същото щеше да е. Но иначе - ето сега имаш повод да започнеш да пиеш, защото АБ, освен че ти е прецакал вагиналната флора е направил същото и с чревната. А оралните пробиотици са именно затова.
Та - сега след това лечение, сериозно те съветвам нашата схема с Вагизан + Гинофилус (или Лактажин) - 3-4 дни Вагизан, след това 14 вечери Гинофилус или Лактажин, аз препоръчвам Гинофилус.

# 633
Здравейте. С положителен резултат за уреаплазма съм (отново) и лекарката ми изписа Доксициклин 10 дни, противогъбично и пробиотик. Ако добавя на своя глава и Полижинакс, дали ще има по-силен ефект, тъй като се боря с тази гад от години вече? Някоя имала ли е подобно лечение?

# 634
Когато първото лечение е неуспешно, трябва да се погледне какво не е спазено (ако има такова) и да се коригира подходът при второто лечение. Така на парче да се правят корекции може би не е добра идея. Основните пропуски в лечението обикновено са: кратък курс на лечение (по-малко от 10 дни), презаразяване от партньора по време на лечението, неспазване точната схема на прием на антибиотика, лечение само при единия партньор, неподходящ антибиотик.
Полижинакс обикновено го добавят като вагинална терапия, паралелно с антибиотика орално, но сам по себе си не решава проблема, а по-скоро превантивно действа срещу евентуално разрастване на бактериите долу, поради приема на антибиотик.

# 635
Здравейте! От година и половина в микробиологията ми излиза стрептокок гр.Б-agalactiae. Приемала съм различни антибиотици, глобули, пробиотици, но бактерията си остава. Бях решила да не пия повече антибиотици и си направих разширено изследване, на което излезе, че имам уреаплазма. АГ е изписал за мен и мъжът ми Доксициклин 2*1 за 10 дни, Микомакс х1 таблетка на 2,6,10 ден и синкванон. До колкото четох при уреаплазма е ефективно по-продължително лечение с антибиотик – 14-21 дни. Притеснявам се, че лечението с антибиотик, което ми е назначено е кратко и ще се наложи след това лечение да чакам за ново изследване, да пия още антибиотици и лечението да се проточи още. Моля за мнение.

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 00:06 от denitsa726

# 636
Уреаплазмата се свързва с рецидивиращи други инфекции, тъй че нищо чудно това да е причината да не можеш да оправиш стрептококите.
Но в случая, тъй като ти е първо лечение, 10 дни Докси е адекватно. Дългите схеми се изписват, ако първото лечение не успее.
Схемата ти е добра, НО… Пак са забравили нещо важно и това е добър вагинален пробиотик. А той е ключов за премахването на стрептококите и ентеробактериите, които имаш.
Затова - успоредно с лечението и след него - вагинален пробиотик. Лактажин или Гинофилус, аз лично предпочитам втория. Курс минимум 14 дни, даже е хубаво след това да се повтори.
Нищо не пишеш за партньорът ти, но той задължително трябва да се лекува успоредно с теб.

# 637
Уреаплазмата се свързва с рецидивиращи други инфекции, тъй че нищо чудно това да е причината да не можеш да оправиш стрептококите.
Но в случая, тъй като ти е първо лечение, 10 дни Докси е адекватно. Дългите схеми се изписват, ако първото лечение не успее.
Схемата ти е добра, НО… Пак са забравили нещо важно и това е добър вагинален пробиотик. А той е ключов за премахването на стрептококите и ентеробактериите, които имаш.
Затова - успоредно с лечението и след него - вагинален пробиотик. Лактажин или Гинофилус, аз лично предпочитам втория. Курс минимум 14 дни, даже е хубаво след това да се повтори.
Нищо не пишеш за партньорът ти, но той задължително трябва да се лекува успоредно с теб.

Здравейте! Благодаря за коментара! Мъжът ми има staphylococcus aureus-изследвано в геника с микробиология. Странното е, че и двамата нямаме някакви оплаквания. Той също ще пие антибиотик с мен. От лятото постоянно поставям гинофилус, пия го и орално, даже бях решила да се лекувам само с пробиотици, но излезна тази уреаплазма и явно няма да стане. Бях ги спряла 1 месец преди да направя фемофлор и сега отново ще продължа с тях. Колко време след лечение се ходи на повторно изследване? Може ли препоръка за лекар в София, който лекува уреаплазма?

# 638
Д-р Кристина Рачева, дерматовенеролог. Тя ми излекува Уреаплазмата.
Иначе - минимум 20 дни след последната доза АБ се прави контрола, най-добре месец.
Продължавай Гинофилусите, те явно не са успяли да свършат работа, заради Уреаплазмата.
Мъжът ти какъв АБ ще пие?

# 639
Мъжът ми също ще пие Доксициклин за 10 дни, Микомакс и синкванон. Забравих да кажа, че моите стрептококи гр.б излезнаха след раждане. Преди раждането всичко беше  чисто. Но понякога си мисля да не би пък да съм предала нещо на детето. От къде се появиха тези бактерии и уреаплазми..
гинофилус не трябва ли да се спре преди изследване, да не даде изкуствено завишени лактобацили? Или по важни са другите показатели/бактерии?

# 640
За Уреаплазмата няма значение Гинофилуса, но да е поне 7 дни след последната глобула.
За Фемифлор - 21 дни след последния Гинофилус.
Детето ти страда ли от гърло и нос? Ако не, не го мисли, то да се е проявило вече.

# 641
Не, не страда от гърло и нос за щастие. При мъжете има ли значение дали се дава урина или сем . течност за изследването?
Д-р Кристина Рачева взима ли секрет или трябва да се отиде и до АГ?

# 642
За мъжете еякулат.
За жените - д-р Рачева си взима секрет, то тя е венеролог и си има в кабинета магаре и всичко там останало.

# 643
За мъжете еякулат.
За жените - д-р Рачева си взима секрет, то тя е венеролог и си има в кабинета магаре и всичко там останало.
Благодаря!

# 644
Здравейте, момичета, да споделя и аз своя опит с уреаплазмата.
За пръв път ми я откриха преди 5-6 години в урина и после в уринарен тест беше отрицателна.
2-3 години по-късно при профилактично пускане пак излезе положителна, лекувах я с Доксациклин за 10 дни и после пак излезе отрицателна.
Преди 3 месеца след като решихме с мъжа ми да работим за бебе, пуснах цервикален секрет в Геника и за моя огромна изненада Уреплазма пак излезе положителна. АГ-то ми назначи Вибрамицин за 10 дни.
Аз обаче реших за взема нещата в свои ръце, изчетох доста по темата, включително, че това е доза за прясна инфекция, а в моя случай не знам дали е прясна.
Та.. пих Вибрамицин 15 дни по 2 таб. На 12 часа, последван от още три дни Азитромицин (първата 12 часа след последния Вибрамицин и още 2 дни по една таб. на 24 часа). Общо 18 дни на антибиотик. През тези дни на 3 дни взимах Микомакс, за да не тръгне кандида, както и женски пробиотик Астарте ( за пиене).
Приемах и Уринал акут, защото червената боровинка помага за изчистване на бактерии, пиех мултивитамини и чайове за подсилване на имунитета. Тоест терапията ми беше комплексна - не само антибиотик да я убие, а и добавки, които да му помогнат и да повдигнат собствените ми съпротивителни сили за борба с инфекции.
И един съвет - не изследвайте урина, защото очевидно често не излиза там. Най-сигурно е цервикален секрет, защото тази гадина се нагнездва там.
Междувременно попаднах и на руски проучвания, че конкретно Парвум може и да не се лекува, защото не е патологична, но аз лично реших да не рискувам. Успех на всички, които я борят в момента!

Общи условия

Активация на акаунт