Уреаплазма и Микоплазма - 5

• 37 967
  • 770
  •   1
Отговори
# 660
Можеш да посетиш уролог - проблемът може да започва от пикочния мехур и да дава отражение с вторични симптоми във влагалището. Стерилна и обикновена урина пускала ли си? Това и сама можеш да си го направиш още утре сутрин. Също - има случаи, в които уреаплазма се изолира в пикочните пътища, но не и в цервикалния секрет - изследва се урина, най-добре с pcr.
Също - нека ти вземат секрет за директна микроскопия. Имате ли лаборатория Лина там? Хубаво е да се видят лактобацилите долу. Ако ти се идва до Пловдив, мога да ти дам координати на лекар венеролог.
Пускала съм стерилна урина много пъти, да, аз съм го написала по-горе. Понякога се открива Е.коли или друга банална флора, ноо невинаги! Благодаря за съвета, посещавала съм и уролог нееднократно. Последния искаше да ме приема в болница да ми прави цистоскопия. В една друга тема ме разубедиха, тъй като казаха, че щом се изолира бактериален причинител не е много добра идея за цистоскопия. Винаги пия АБ по антибиограма, но след лечения се случва още да имам симптоми, а след контролна стерилна урина не се изолира нищо. Днес бях при личния лекар и той ме ядоса. Аз нося стари изследвания, едно друго, той не ме доизслуша и каза на сестрата да ми вземела кръв, ЕКГ, кръвно и такива. Понеже съм новозаписана при него и май гледа да отчете този годишния профилактичен преглед за пред ЗК. Другото което ме подразни е, че явно въртят някакви далавери с дадена лаборатория и кръвта ти я взима там в кабинета неговата мед.сестра и остава при тях. Отделно те таксуват 5 лева за тези изследвания и нито се дава касов бон, нито нищо. Каза ми утре да занеса и урина и ми връчи едно контейнерче. Нито ми обясни какво ми пуска като кръвни изследвания, нито нищо. Утре като отида ще се разправям пак.
Би ли ми дала координати на този лекар венеролог от Пловдив, и да ми кажеш той всъщност може ли да ми вземе цервико-вагинален секрет? Искам час по-скоро да пусна тези изследвания.

П.П.: Имаме и лаборатория Лина, но нещо и на мен не ми вдъхват доверие както е казала другата съфорумка.

# 661
Ешерихия си е достатъчна причина да имаш дискомфорт, но така като те чета...всичко си изследвала и всичко е наред, освен да спреш да обръщаш внимание, или да се решиш на цистоскопия...не е останало друго, което да не си направила.
А личният лекар ти пуска годишния профилактичен преглед, кръв, урина, екг, и други... няма връзка с оплакванията ти. Той може да ти даде направление само, за специалист. Стига да знаеш при кого да идеш и с каква цел. И пак се връщаме на това, че си ходила на всички възможни места...
В момента ако нямаш оплаквания, спри да ходиш по лекари, и ако се появят пак - започвай отначало, започвайки с АГ, читав, или венеролог.

*Лина в Пловдив са чудесни, винаги се припокриват с Геника и с венеролога ми.

# 662
Ешерихия си е достатъчна причина да имаш дискомфорт, но така като те чета...всичко си изследвала и всичко е наред, освен да спреш да обръщаш внимание, или да се решиш на цистоскопия...не е останало друго, което да не си направила.
А личният лекар ти пуска годишния профилактичен преглед, кръв, урина, екг, и други... няма връзка с оплакванията ти. Той може да ти даде направление само, за специалист. Стига да знаеш при кого да идеш и с каква цел. И пак се връщаме на това, че си ходила на всички възможни места...
В момента ако нямаш оплаквания, спри да ходиш по лекари, и ако се появят пак - започвай отначало, започвайки с АГ, читав, или венеролог.

*Лина в Пловдив са чудесни, винаги се припокриват с Геника и с венеролога ми.

Никога не ходя на лекар без нужда. Дори това изследване в което е описано за хламидията и микоплазмата ми е още от ноември миналата година и оттогава бях оставила нещата на самотек. В този секрет ми беше изолиран и Стафилок. Проблема е,  че в момента имам оплаквания. От близо две седмици съм с циститни такива. През нощта ставам по 5, 6 пъти за да уринирам и вече си разбих съня отвсякъде. Това е придружено с някакъв дискомфорт хем в мехура, хем в началото на входа на влагалището. След като се събудя от нуждата да уринирам, този дискомфорт не отминава, а продължава дълго след това и не мога да заспя. Мисля, че две седмици си е доста дълъг период в който търпях. Разбирам за профилактичните прегледи, но в случая аз отивам с оплаквания и мисля, че е редно първо да се изслуша пациента и после да се правят рутините. Очаквам да ми дадеш името на венеролога, моля.

# 663
Искаш да изследваш отново влагалищен и цервикален секрет ли? Какво търсиш в случая, ако между последните ти изследвания и сегашното ти състояние не си сменяла партньора, нямаш причина да подозираш, че нещо си хванала? Или искаш да пуснеш повторно всичко, за да се изключи лабораторна грешка в първите изследвания?
Тодор Желязков е лекарят,  в Супердок ще го откриеш.

# 664
Аз да попитам къде тествате мъжете си? Един Андрофлор  скрийн в Геника и обикновена микробиология на еякулат дали са достатъчни?

# 665
Искаш да изследваш отново влагалищен и цервикален секрет ли? Какво търсиш в случая, ако между последните ти изследвания и сегашното ти състояние не си сменяла партньора, нямаш причина да подозираш, че нещо си хванала? Или искаш да пуснеш повторно всичко, за да се изключи лабораторна грешка в първите изследвания?
Тодор Желязков е лекарят,  в Супердок ще го откриеш.

Благодаря! Нали още в началото започнах от това, че в изследването което постнах пише, че има микроскоски данни за хламидия и микоплазма..Друг АГ ми каза, че трябва да се направи друг вид изследване на цервикален секрет за плазми и при изолиране на такива да се направи антибиограма. Също нали ме посъветвахте за хламидията да си пусна кръвни- трите антитела. Търся причинител/и на периодичните ми оплаквания. Нали трябва да се потвърди или отхвърли това, което ми бяха написали в последните изследвания. Поствам ги пак..

# 666
Биляна, през 2023 имаш пуснат пълен пакет в Геника и там всичко ти е идеално. Съмненията за хламидия и плазми е от скоро, а между първото и второто изследване имаш симптоми въпреки всичко, но нямаш рискови фактори, които да навеждат на мисълта за уреаплазма или нещо такова. Възможно е тогава да не е била засечена в цервикалния секрет. Възможно е да е била в пикочните пътища. И сега може да е така. Затова те посъветвах, ако ще се търси уреаплазма - която изцяло обяснява симтпомите ти - да я търсиш и в цервикален, и в урина, с пср тест.
Затова те питам дали ще повториш Фемофлор пакета в Геника, отново, и една микробиология повторна, с микроскопия в добавка. За да се провери всичко повторно.
Хламидия - трябва да пуснеш кръвен тест, можеш да го направиш по всяко време в лаборатория. Не мисля, че там ще е проблема обаче.
За успокоение, пусни всичко наново, да се види пак. И ако всичко е ок, вече може да мислиш за друг вид диагностика.
И да не забравяме, че все пак имаш изолиран Стафилокок, хемолитичен, кой знае, може той да ти създава дискомфорт...

*За еякулата  - pcr в Геника и посявка в нормална лаборатория, ако е нужно де.

# 667
Биляна, през 2023 имаш пуснат пълен пакет в Геника и там всичко ти е идеално. Съмненията за хламидия и плазми е от скоро, а между първото и второто изследване имаш симптоми въпреки всичко, но нямаш рискови фактори, които да навеждат на мисълта за уреаплазма или нещо такова. Възможно е тогава да не е била засечена в цервикалния секрет. Възможно е да е била в пикочните пътища. И сега може да е така. Затова те посъветвах, ако ще се търси уреаплазма - която изцяло обяснява симтпомите ти - да я търсиш и в цервикален, и в урина, с пср тест.
Затова те питам дали ще повториш Фемофлор пакета в Геника, отново, и една микробиология повторна, с микроскопия в добавка. За да се провери всичко повторно.
Хламидия - трябва да пуснеш кръвен тест, можеш да го направиш по всяко време в лаборатория. Не мисля, че там ще е проблема обаче.
За успокоение, пусни всичко наново, да се види пак. И ако всичко е ок, вече може да мислиш за друг вид диагностика.
И да не забравяме, че все пак имаш изолиран Стафилокок, хемолитичен, кой знае, може той да ти създава дискомфорт...

*За еякулата  - pcr в Геника и посявка в нормална лаборатория, ако е нужно де.

Ами да си дойдем на думата - цялата работа е, че грам не вярвам на резултатите в Геника! Аз мислех, че сте го разбрали това. В интернет пространството се носят легенди за тази лаборатория и много хора са недоволни! Лошото е, че аз всичко това го разбрах след като вече се бях изследвала там. А отидох там, защото докторката която посетихме с моя мъж в София ни прати при тях. Хората смятат, че тези PSR тестове каквито правят и в Геника са супер недостоверни, даже беше обяснено защо, но не мога да го цитирам сега. Имало разлика в методиката тук и в чужбина. Искам да направя изследване на цервикален секрет за плазми, за да се потвърди или отхвърли микроскопската находка от последното изследване. А за стафилокока, който казваш,че ми е изолиран там отново имаше разминаване в мненията на двамата гинеколози какво трябва да е лечението. Единия ми изписа Арилин глобули, другия ми писа на Вайбър, че трябва да ми се приготвят свещички в аптеката на основата на Амоксиклав. По-объркано от това, здраве му кажи. Сега се надявам,че вече разбираш защо и какво искам да изследвам, най-вече с оглед на това, че аз оплаквания си имам в момента.

# 668
Тоя тон, дето се опитваш да ми държиш, е супер неуместен, при условие, че отделям от времето си, за да ти помогна както мога.

Геника е най-добрата ни лаборатория, златен стандарт, друг е въпросът, че в интернет е пълно с некомпетентни самонадеяни хора, които с нулев запас от информация и знания си позволяват да пишат неща, които дезинформират.
И последно - винаги е добре да се пускат изследвания на две места. Грешки винаги са възможни и никога нищо не е черно/бяло.
Пожелавам ти да се разреши ситуацията ти възможно най-бързо Heart

# 669
Здравейте!
Имам и аз въпрос, по скоро за хламидиите. При цервикален секрет са отрицателни, микробиологията ми е супер, скоро лекувах уреаплазма и вече е отрицателна. Но си гледах стари изследвания и ми направи впечатление нещо. Тествала съм се с кръвен тест за хламидии и там не излиза положителен/отрицателен, а излиза със стойност, и съответно отстрани референтни стойности за отрицателен, гранична зона и положителен. Моите попадат в отрицателните, но все пак не са 0.0. Какво значи това и за притеснение ли е?

# 670
Здравейте!
Имам и аз въпрос, по скоро за хламидиите. При цервикален секрет са отрицателни, микробиологията ми е супер, скоро лекувах уреаплазма и вече е отрицателна. Но си гледах стари изследвания и ми направи впечатление нещо. Тествала съм се с кръвен тест за хламидии и там не излиза положителен/отрицателен, а излиза със стойност, и съответно отстрани референтни стойности за отрицателен, гранична зона и положителен. Моите попадат в отрицателните, но все пак не са 0.0. Какво значи това и за притеснение ли е?
Ако попадате в референтните стойности за отрицателен, няма какво да го мислите. Качете резултатите да ги видим Simple Smile

# 671
Стойностите никога не са 0.0, не се притеснявайте.

# 672

Ето снимка. Отделно е цервикален секрет пускан няколко пъти винаги е отрицателен. Но това, че не е 0.0 ме притеснява, или е нормално да не е точно 0.0. Защо никога не са? Отрицателно ми е, нали?

# 673
От интернет и за всички такива тестове - не само за хламидия:
Титрите на антитела никога не са 0.0, защото имунната система винаги поддържа базово ниво на антитела в организма. Това е нормална част от имунологичната памет и постоянното „сканиране“ на организма за потенциални заплахи.
Ето няколко причини защо титрите на антитела не могат да бъдат абсолютно нула:
1.Имунологична памет: Дори след преболедуване или ваксинация, част от клетките на имунната система (напр. В-лимфоцитите) остават активни и произвеждат ниски нива на антитела. Това е важно за бърз отговор при повторна среща с познат патоген.
2.Фоново производство: Имунната система произвежда антитела дори без специфична инфекция, за да поддържа готовност за борба с потенциални заплахи.
3.Крос-реактивност: Понякога титри на антитела могат да отразяват крос-реакция с други антигени, които имат сходна структура. Например, антитела срещу един вирус могат частично да реагират с друг подобен вирус.
4.Тестовите лимити: Лабораторните тестове за измерване на антитела имат чувствителност и минимална стойност на засичане, което може да покаже малко количество антитела дори в случаите, когато те реално са в изключително ниска концентрация.
5.Естествени антитела: В тялото винаги циркулират естествени (натурални) антитела, които не са насочени срещу конкретен патоген, а помагат в общия процес на разпознаване на чужди вещества.

# 674
Много благодаря за изчерпателния отговор. Тоест си ми е отрицателен резултата, и да не търся под вола теле, както хипохондрика в мен обича да прави. 😀

Общи условия

Активация на акаунт