Уреаплазма и Микоплазма - 5

• 37 962
  • 770
  •   1
Отговори
# 675
Връщам се и аз обратно в кюпа с нов положителен резултат. Точно 1 година мина от последните ми отрицателни резултати след дълго лечение с 3 антибиотика...

Сега дори не знам какво мога да направя, тъй като и микробното число е ниско и няма антибиограма. Не ми се пият на сляпо антибиотици. И въобще какво е решението в този случай?

Може би нямаше да се занимавам, но тази година се надявах да можем да започнем опити за бебе, но ми се струва рисковано предвид, че не знам какво се случва с тази ужасна уреаплазма и дали въобще има пълно лечение това нещо...

# 676
  • София
При подобен резултат от Геника,пуснах изследване за уреаплазма на урина с антибиограма.Там си видя кои антибиотици мога да пия.Аз пия вече 7 или 8 курс лекарства,мъжът ми също,все по 14 дни и след антибиограма и още не сэм се излекувала.18 месеца мъки....

# 677
Връщам се и аз обратно в кюпа с нов положителен резултат. Точно 1 година мина от последните ми отрицателни резултати след дълго лечение с 3 антибиотика...

Сега дори не знам какво мога да направя, тъй като и микробното число е ниско и няма антибиограма. Не ми се пият на сляпо антибиотици. И въобще какво е решението в този случай?

Може би нямаше да се занимавам, но тази година се надявах да можем да започнем опити за бебе, но ми се струва рисковано предвид, че не знам какво се случва с тази ужасна уреаплазма и дали въобще има пълно лечение това нещо...

Геника вече имат PCR тест за уреаплазма с антибиограма, може да пуснете следващия път.

# 678
Това изследване изглежда точно като онова в Геника...т.е. те там комбинират днк тест у посявка,  но при ниско микробно число пак не може да се направи антибиограма.

# 679
Да, Геника не правят антибиограма на по-малко от 10 на 4-та.

# 680
Всъщност, къде е пускано това изследване?

# 681
Здравейте! Да попитам Уреаплазма може ли да провокира увеличаване на лимфните възли в ингвиналната област?

# 682
Аз някак успях да стигна до отрицателен резултат за уреаплазма , обаче тия боцкащи усещания в уретрата не спират и това е. Моля ви посъветвайте ме къде да търся проблема, в следствие на дългогодишен цистит и възпаление ли е това усещане?

# 683
Здравейте! Да попитам Уреаплазма може ли да провокира увеличаване на лимфните възли в ингвиналната област?
Моят венеролог винаги проверява в ингвиналните гънки точно дали има промяна, без значение с какво точно оплакване отиваш. Според мен всичко е възможно, никой не може да знае със сигурност как ще се отрази една уреаплазма на организма и всякакви реакции са възможни.

обаче тия боцкащи усещания в уретрата не спират и това е.
Дълго можеш да имаш оплаквания, дори след отрицателен резултат, уретрата е увредена и има нужда епителът да се възстанови. Тук си препоръчваме главно Д маноза за по-дълъг период от време, и търпение...ще мине.

# 684
Все пак някоя микробиология няма да е излишна да изключите друго нещо. При мен остатъчните проблеми и неразположение вече официално си намериха източника - ентерококи - и при мен, и при мъжа.

# 685
Здравейте! Аз също стигнах до отрицателен резултат и при мен и мъжът ми, но преди седмица отново започнаха същите симптоми и по случайност бях при АГто тогава и ми пусна МБ, която е напълно чиста и вече не знам поражения от уреаплазмата ли са тези симптоми.. Днес пък никакви оплаквания нямам. Колко време препоръчвате да се пие Д маноза и от кой производител сте доволни?

# 686
Нямаме особен избор на варианти с Д маноза, аз пих Уробиотик форте на Лактофлор, иначе в Гален аптеки има чиста Д маноза.
Аз пих около месец.

Искам да помоля момичетата по-горе, с рецидивиращата уреаплазма - да споделят повече, за леченията си най-вече и защо според тях са били неуспешни?

# 687
Здравейте! Аз също стигнах до отрицателен резултат и при мен и мъжът ми, но преди седмица отново започнаха същите симптоми и по случайност бях при АГто тогава и ми пусна МБ, която е напълно чиста и вече не знам поражения от уреаплазмата ли са тези симптоми.. Днес пък никакви оплаквания нямам. Колко време препоръчвате да се пие Д маноза и от кой производител сте доволни?

Същата история е и при мен. Един ден нямам никакви болки, на другия ден имам някакъв дискомфорт, сякаш нещо го провокира, но не мога да разбера какво. Аз си взех д маноза на сашета femannose, но явно тези усещания са си поражения от уреаплазмата и може би с времето ще отшумят

# 688
Аз мога да споделя моя опит с цистиподобните оплаквания след отрицателен тест. Август лечение, септември отрицателни резултати. Всичко се нормализира постепенно след около месец , тогава всичко с червена боровинка ме дразнеше изключително много. Периодът до януари беше на приливи и отливи,пробвах с чиста Д-маноза, поуспокои се,после пак се засилиха. Дразнене дойде и от марка дамски превръзки,установих го след смяната им. Пих и полски хвощ,имаше временно подобрение.
Пуснах урина в Геника, защото влагалището този път е спокойно, излезе отрицателна.
Чрез това време изпих 3 или 4 опаковки от Цистостоп Рапид,първата и ½ от втората ударни дози и след това постепенно намалих дозата.....
Засега,да чукна на дърво, всичко е наред. Може би и психически се успокоих. Не знам.

# 689
Здравейте аз мога да споделя и моето лечение за Уреплазма,откриха ми я миналия месец чрез ДНК иследване в Геника.Моята лекарка ми изписа Доксицикли за 10 дни на мен и мъжа ми на 12 часа по 1 хапче ,чуствам се много добре и не съм имала и никакви симптоми преди това .И Кандизол за застраховкаа да не се появят гъбички през 3 дни по 1.И сега ще видидем какъв ще е резултата като пуснем пак.

Общи условия

Активация на акаунт