Отговори
# 1 785
Не, нямат, Агент. Те имат много повече права от нас.
И аз не считам, че сме толкова затворени, нито пък виждам толкова сценични тоалети по улиците, но предполагам не се движа по подходящи места.
Много стилни и хубави жени виждам, а за моя радост и по - възрастни понякога.
Това, което ме натъжава е по - скоро еднообразието през зимните месеци. Черно яке, черни ботуши или боти и дънки е нещото, което вече сума ти години представлява 70- 80 % от облеклото по улиците.
Доста чужденци се появиха в нашия квартал, май за постоянно - срещам ги редовно в магазина.
Някои са така облечени, че се чудя дали не работят по някой социален проект в "онези" махали и нарочно не искат да се открояват.

Последна редакция: ср, 31 яну 2024, 18:49 от silver pearl

# 1 786
Едните имат само права, а за другите остават задълженията. Това е разликата между тях и нас.

Ако коментираме начин на обличане, мен ме натъжава еднообразието в малките градове, но за него си има обяснение. Sad

Освен черните зимни дрехи, другата униформа е черно байкър яке с от изкуствена кожа и с асиметрично закопчаване, скини дънки и бели маратонки, често върху фигура, която не е подходяща за дрехи, които я описват.

# 1 787
Дааа, развитие определено от преди 20 години има голямо, но за щастие все още по улиците няма толкова сценично облечени хора! Grinning
Точно Лин, жалкото е, че доста млади, подведени от "модните тенденции" се правят на карикатури с дрехи несъответстващи на природните дадености и докарват сценичните тоалети!

Последна редакция: ср, 31 яну 2024, 17:52 от mimi.7299

# 1 788
Мими, сега ще стане същото и с оувърсайз дрехите Grinning

# 1 789
Мими, сега ще стане същото и с оувърсайз дрехите Grinning
Ми то е станало, що космати Теди мечки се разкарват из града...животът не е цирк, за да се подиграваме с него! Sad

# 1 790
Накумих се в крайна сметка и взех тази чанта.

Много добре знам с какво ще я съчетавам, само да се запролети!

# 1 791
  • В заешката дупка
Не знам как ще ви прозвучи, не е хвалба, нито оплакване, просто факт, който споделям по повод на разговорите по-горе. Почти всяко лято като си дойда в България все има някой, който да ме заговори на английски, мислейки ме за чужденка. Опитвам се да си обясня защо…. Знам защо в Исландия исландци ме заговорят на английски - не приличам на исландка ни най-малко, чисто генетично. Защо в България ми се случва обаче? Случва ли ви се на вас и често ли е?

Ето миналото лято, примерно. Ще хващаме в София метро от Младост до летището. С куфари сме. С мъжа ми нещо се суетим около таблата с разписанията, тийновете - забили носове в телефоните си. (Не сме от София и сме се возили на софийското метро сигурно 2-3 пъти през живота си.) Приближава някаква жена и предлага да ни помогне, заговаряйки ни на английски. Българка беше. Друг случай, същата година. Хотел в Бургас. Слизам за сутрешно кафе. На английски ме поздравява персоналът + пак на английски предлагат да ми помогнат като се мотам нещо пред кафемашината. И те бяха българи. Преди годни когато беше изненада за мен и мъжа ми това отношение (вече свикнах), бяхме споделили с близки. Свекърва ми каза, че сме приличали на чужденци. Една приятелка - същото. Така и не разбрах какво конкретно имаха предвид.

Последна редакция: ср, 31 яну 2024, 20:50 от ЧеКа

# 1 792
Чека, стилът ви на обличане, цялостна визия, маниери,  начин на говорене между вас- цялата динамика.
Мен в Латинска Америка ме мислеха за местна и ми говореха на испански, на мъжа ми на на английски.

# 1 793
Ами да Чека, на мен ти ми приличаш на чужденка! В най-добрия смисъл на думата! Семейството на mtz, също. Имате един финес, спокойно излъчване, който при нашите Бай Ганьовци липсва!
Мен в Сан Франциско ме питаха португалка ли съм? Rolling Eyes
В Денвър пък една жена стоя, стоя слуша ни и пита Извинете може ли да ми кажете на какъв език говорите, колкото и да се мъча не мога да позная и да го оприлича на някой! Жената говореше 4 езика, но явно за бъргарски никога не е чувала. Наложи се да обясняваме и къде точно е България.
ПП Хора, помагайте, казвайте нещо за потушаване на апетита. Отворила съм един буркан тахан от шам фъстък, как да спра да го яяяяяаммммм! Sob

Последна редакция: чт, 01 фев 2024, 10:32 от mimi.7299

# 1 794
Встрани от обсъжданите по-горе теми. В последните години все по-често участвам в различни кампании за борба с рака. Поредната започва утре и се надявам да е успешна по отношение на сумата, която искам да събера. Стискайте палци. Стоте мили не са проблем.

Последна редакция: чт, 01 фев 2024, 11:58 от G&B

# 1 795
  • София
Мими, виж му дънцето на бурканчето. Няма да те съблазнява пък Laughing.

Харесах снимковия материал на Агентчето. Да много неща се намират в гардероба ми и ще правя съчетания.
Какво поръчвах не знам по тези намаления, но като погледна всичко е черно, сиво, тъмно синьо и в бежаво-кафявата гама. Ще се впиша в новите тенденции Smiley

Чека, да приличаш на човек, отдавна напуснал нашите ширини - небрежността, прическата и цялостното ти излъчване. Не си кифла - това е комплимент от мен.

Тили, в новия модерен цвят е чантата. Честито!

Последна редакция: ср, 31 яну 2024, 20:11 от asa

# 1 796
Мими, защо изобщо си отворила буркана? Това е калорийна бомба.

G&B, успех в кампанията!

За българския език и мен са ме питали - много им харесва мелодичното звучене.

ЧеКа, изглеждате различно.
На морето мислят децата ни за отнякъде другаде, от Севера. Мен ме мислят за рускиня - "Новата учителка от балетната школа ли сте?"

ТиЛи, много свеж цвят е чантата! Супер!

Нямам желание за нови неща, сега като гардероба ми е подреден ми е супер.

# 1 797
Мими, защо изобщо си отворила буркана? Това е калорийна бомба.
Ами на защооооо, намерих го изостанал в шкафа! 😭 Изядох 3-4 лъжички... и го затворих!
Аса, случвало се е да му видя дънцето... 🤣

Последна редакция: чт, 01 фев 2024, 10:33 от mimi.7299

# 1 798
E, Мими, закъснях. Тъкмо исках да те помоля да хапнеш малко и за мен, а ти си затворила буркана.
Чека, имаш чуждестранен вайб.
ТиЛи, много хубава чанта. Мирише ми на пролет.

# 1 799
Нас пък в чужбина като ни чуят да говорим ва български, често си мислят, че сме руснаци. ☺
Иначе последно на нашето летище консултант в един от магазините ме заговори на английски.
Дъщерята често казва, че я мислят за чужденка в София.

И мен ме сърбят ръцете да си подредя гардеробите, но май ще го оставя за след ските и направо ще извадя пролетните дрехи като се приберем.

Общи условия

Активация на акаунт